Luckees έγραψε: ↑Δευ Απρ 08, 2019 2:07 pm
Συνεπώς αν θες να κάνεις δουλειά παίρνεις πρώτα απ' όλα ελεύθερο καλάθι
1) την αφήνεις να ζεσταθεί καλά κάνοντας μερικά σύντομα φλασαρίσματα και
2) δεν βάζεις στο δοχείο πολύ κρύο νερό - καν' το με κάποιο τρόπο χλιαρό,
όχι ζεστό!
Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω πειραματίσου στο καλάθι με 14-16g και βγάλε τα διπλά σε ρόφημα, σε ~30sec.
Σήμερα, μιας και το καλαθάκι μου έχει 2πλό πάτο (πάνω πολλές, κάτω 1 τρύπα), εκ των οποίων το πάνω αφαιρείται, πήρα το τρυπάνι και το έκανα σχεδόν non pressurized!
Έβαλα νερό ζεστό και όχι από βρύση κατευθείαν.
Στη συνέχεια έκοψα 15γρ καφέ από CI, o οποίος δεν χώρεσε όλος (γεμίζω, ισιώνω, πατάω), μέτριο πάτημα και η εκχύλιση έβγαλε 41γρ. καφέ σε 27". Το σημαντικότερο; Ούτε ξινός, ούτε πικρός, ούτε καμμένος!
οκ, δεν είναι τρομερός από γεύσεις, αλλά πίνεται ευχάριστα και είναι και από CI!
Να κόψω λίγο παραπάνω ή απλά να σταματήσω σε μικρότερη ποσότητα;
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Κανένα εύκολο, ευχάριστο μπλεντ (δυστυχώς δεν παίρνει πολύ καφέ το καλαθάκι);