Βασίλη απ´το φοβερό νησί καλώς ήρθες!
Η διατήρηση της θερμοκρασίας στα επιθυμητά επίπεδα είναι το Νο1 πρόβλημα για οποιαδήποτε μηχανή που παρασκευάζει εσπρέσο εξαιτίας των αρκετών απωλειών κατά μήκος της διαδρομής του νερού. Το manual αναφέρει λίγα λεπτά, αλλά αυτό αφορά μόνο τη θερμοκρασία του νερού μέσα στο boiler. Πέρα από το ίδιο το νερό πρέπει να ζεσταθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία της μηχανής με τα οποία θα έρθει σε επαφή το νερό και μοιραία θα χάσει θερμότητα. Γι’ αυτό σε μεγαλύτερες μηχανές με μακρύτερες διαδρομές, Ε61, θερμοσιφωνικά κυκλώματα κλπ ο χρόνος προθέρμανσης φτάνει και τα 40 λεπτά.
Συνεπώς, πρέπει να αφήνεις τη μηχανή αρκετά λεπτά ώστε να ζεσταθεί καλά το group, αλλά και το portafilter που θα έχεις πάνω κουμπωμένο. Ακόμα και η κούπα σου καλό είναι να έχει προθερμανθεί για να διατηρήσει ζεστό το ρόφημα. Προσωπικά την ζεσταίνω σε δευτερόλεπτα γεμίζοντας την με νερό απ’ το boiler, αλλά στην δικιά σου περίπτωση θα πρότεινα να μην το κάνεις γιατί έτσι «ξοδεύεις» ζεστό νερό από ένα boiler που είναι αρκετά μικρό. Καλύτερα να τις έχεις τοποθετημένες ανάποδα στο επάνω μέρος της μηχανής σου.
Σχετικά με τον καφέ, οποιοδήποτε φρέσκο blend έχω δοκιμάσει από τα μαγαζιά που προτείνουμε κατά καιρούς όπως taf, mokka, samba, distretto, taresso, exo’s, kudu, cup10 είναι ισορροπημένα με μέτριες ως ελάχιστες οξύτητες και ταιριάζουν με το γάλα. Μηδενική οξύτητα έχω βρει μόνο στον φίλο μου τον Μιχάλη από τη distretto σε ένα καφέ που είχα δοκιμάσει στο προηγούμενο φεστιβάλ με Ιταλικό ψήσιμο. Κάνε μια επικοινωνία να τον ρωτήσεις αν υπάρχει ακόμα.
Καλώς σας βρήκα.
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Αχ καλέ...Βασίλη, τώρα είδα το νησί! Εγώ είμαι κατά το ήμισυ από τη Νάξο (πάω τα καλοκαίρια).. τι καλά..πολύ χάρηκα τώρα!
Αποστολη, έχεις δοκιμάσει κανένα από τα μπλεντ για φρέντο? (Έρχεται καλοκαίρι και θέλω ένα για τη δουλειά). Μαζικής κατανάλωσης, χαμηλή οξύτητα. Μέχρι στιγμής πίνουμε ζεστό.
Αποστολη, έχεις δοκιμάσει κανένα από τα μπλεντ για φρέντο? (Έρχεται καλοκαίρι και θέλω ένα για τη δουλειά). Μαζικής κατανάλωσης, χαμηλή οξύτητα. Μέχρι στιγμής πίνουμε ζεστό.
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: -
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: -
- Οι καφέδες μου:: specialty
- Τοποθεσία: Νάξος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Ωραία, θα πιούμε καφεδάκι το καλοκαίρι στη Νάξο!Nimrodel έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 09, 2019 5:54 pmΑχ καλέ...Βασίλη, τώρα είδα το νησί! Εγώ είμαι κατά το ήμισυ από τη Νάξο (πάω τα καλοκαίρια).. τι καλά..πολύ χάρηκα τώρα!
Αποστολη, έχεις δοκιμάσει κανένα από τα μπλεντ για φρέντο? (Έρχεται καλοκαίρι και θέλω ένα για τη δουλειά). Μαζικής κατανάλωσης, χαμηλή οξύτητα. Μέχρι στιγμής πίνουμε ζεστό.
Σας ευχαριστώ όλους