Καλώς σας βρήκα.
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: -
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: -
- Οι καφέδες μου:: specialty
- Τοποθεσία: Νάξος
Καλώς σας βρήκα.
Καλησπέρα σε όλους,
Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό και σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές πληροφορίες σας.
Παλιότερα είχα μια μηχανή pressurized AEG και νόμιζα ότι πίνω καλό καφέ, μέχρι που αγόρασα μια μεταχειρισμένη Gaggia Coffee
και ένα μύλο Hey Cafe. Ήταν σαν να πίνω καινούργιο ρόφημα!
Η μηχανή είναι παλιό μοντέλο, πριν το 2000 και αντικαταστάθηκε από την Classic.Είναι σε καλή κατάσταση, εσωτερικά καθαρή
και με λιγοστή χρήση( σύμφωνα με τον πωλητή). Εξωτερικά είναι όμοια με τη Classic,λευκή όμως, μεταλλική και made in italy,
ωστόσο έχει μια σημαντική διαφορά. Δεν έχει τρίοδη βαλβίδα και στο ντεπόζιτο νερού καταλήγει ένα μόνο σωληνάκι.
Κατά τα άλλα, ακολουθώντας σωστά όλα τα βήματα, κόψιμο καφέ - flushing - tamping και εκχύλιση 25''-30'' με 15-16 gr ο καφές
δεν βγαίνει πολύ ζεστός. Δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο για να κάνω μέτρηση ακριβείας, αλλά κρίνοντας από αυτούς που πίνω έξω
η διαφορά είναι περίπου 10 βαθμοί.Μάλλον ζεστό-χλιαρό θα τον έλεγα. Πρέπει να σας πω ότι στο διάστημα του οκταμήνου
χρήσης έχω κάνει 2 αφαλατώσεις.Αν μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας...
Όσον αφορά τους καφέδες,μετά από δοκιμές διάφορων commercial κατέληξα στον Kimbo extra cream λόγω του ότι δεν έχει σχεδόν
καθόλου οξύτητα. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους spesialty με μικρή ή μηδενική οξύτητα?
Σας ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα!
Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό και σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές πληροφορίες σας.
Παλιότερα είχα μια μηχανή pressurized AEG και νόμιζα ότι πίνω καλό καφέ, μέχρι που αγόρασα μια μεταχειρισμένη Gaggia Coffee
και ένα μύλο Hey Cafe. Ήταν σαν να πίνω καινούργιο ρόφημα!
Η μηχανή είναι παλιό μοντέλο, πριν το 2000 και αντικαταστάθηκε από την Classic.Είναι σε καλή κατάσταση, εσωτερικά καθαρή
και με λιγοστή χρήση( σύμφωνα με τον πωλητή). Εξωτερικά είναι όμοια με τη Classic,λευκή όμως, μεταλλική και made in italy,
ωστόσο έχει μια σημαντική διαφορά. Δεν έχει τρίοδη βαλβίδα και στο ντεπόζιτο νερού καταλήγει ένα μόνο σωληνάκι.
Κατά τα άλλα, ακολουθώντας σωστά όλα τα βήματα, κόψιμο καφέ - flushing - tamping και εκχύλιση 25''-30'' με 15-16 gr ο καφές
δεν βγαίνει πολύ ζεστός. Δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο για να κάνω μέτρηση ακριβείας, αλλά κρίνοντας από αυτούς που πίνω έξω
η διαφορά είναι περίπου 10 βαθμοί.Μάλλον ζεστό-χλιαρό θα τον έλεγα. Πρέπει να σας πω ότι στο διάστημα του οκταμήνου
χρήσης έχω κάνει 2 αφαλατώσεις.Αν μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας...
Όσον αφορά τους καφέδες,μετά από δοκιμές διάφορων commercial κατέληξα στον Kimbo extra cream λόγω του ότι δεν έχει σχεδόν
καθόλου οξύτητα. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους spesialty με μικρή ή μηδενική οξύτητα?
Σας ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα!
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Καλωσηρθες
Ποσην ώρα προθέρμανση κάνεις στη μηχανή?
Ο καφές σου τι γεύση έχει ? Ειναι ξινός ? (Δεν μιλάω για ευχάριστη οξύτητα , εννοώ ξινιλα).
Ποσην ώρα προθέρμανση κάνεις στη μηχανή?
Ο καφές σου τι γεύση έχει ? Ειναι ξινός ? (Δεν μιλάω για ευχάριστη οξύτητα , εννοώ ξινιλα).
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: -
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: -
- Οι καφέδες μου:: specialty
- Τοποθεσία: Νάξος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Προθέρμανση κάνω μέχρι να ανάψει το λαμπάκι και περισσότερο, δλδ 6-7 λεπτά.
Ο καφές δεν είναι ξινός, παίρνω 60 ml σε 25''-30'' με 15-16 γρ καφέ.
Είναι πικρός, Kimbo και αρκετά καβουρδισμένος, με πολύ σώμα.
Ο καφές δεν είναι ξινός, παίρνω 60 ml σε 25''-30'' με 15-16 γρ καφέ.
Είναι πικρός, Kimbo και αρκετά καβουρδισμένος, με πολύ σώμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bbtwin την Παρ Μαρ 08, 2019 6:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Καλώς σας βρήκα.
Πρέπει να κάνεις προθέρμανση τουλάχιστον 15 λεπτά. Καλύτερα 20-25
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: -
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: -
- Οι καφέδες μου:: specialty
- Τοποθεσία: Νάξος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Τελικά έκανα προθέρμανση 20 λεπτά και ο καφές βγήκε θερμότερος, με μπέρδεψε το manual της μηχανής που μιλάει
για 6 λεπτά προθέρμανση.
Ευχαριστώ
για 6 λεπτά προθέρμανση.
Ευχαριστώ
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Δεν την ξέρω τη μηχανή σου αλλά, αφού είναι μεταλλική, θέλει αρκετή ώρα να ζεσταθεί..πιστεύω ότι 20-30 λεπτά είναι οκ.
Στον καφέ δεν θέλουμε ούτε πικρία ούτε ξινιλα. Πικρός καφές σημαίνει υψηλή θερμοκρασία, ξινός, χαμηλή (οκ όχι μόνο αυτά αλλά όταν μιλάμε για θερμοκρασία..αυτά )
Από κει κ πέρα δοκίμασε κ έναν φρέσκο καφέ..
Στον καφέ δεν θέλουμε ούτε πικρία ούτε ξινιλα. Πικρός καφές σημαίνει υψηλή θερμοκρασία, ξινός, χαμηλή (οκ όχι μόνο αυτά αλλά όταν μιλάμε για θερμοκρασία..αυτά )
Από κει κ πέρα δοκίμασε κ έναν φρέσκο καφέ..
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: -
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: -
- Οι καφέδες μου:: specialty
- Τοποθεσία: Νάξος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Αγαπητή φίλη από Τήνο,Nimrodel έγραψε: ↑Παρ Μαρ 08, 2019 7:42 pmΔεν την ξέρω τη μηχανή σου αλλά, αφού είναι μεταλλική, θέλει αρκετή ώρα να ζεσταθεί..πιστεύω ότι 20-30 λεπτά είναι οκ.
Στον καφέ δεν θέλουμε ούτε πικρία ούτε ξινιλα. Πικρός καφές σημαίνει υψηλή θερμοκρασία, ξινός, χαμηλή (οκ όχι μόνο αυτά αλλά όταν μιλάμε για θερμοκρασία..αυτά )
Από κει κ πέρα δοκίμασε κ έναν φρέσκο καφέ..
ο kimbo που πίνω προς το παρόν, είναι αρκετά πικρός ένεκα καβουρδίσματος. Εκανα καφέ με 20 λεπτά προθέρμανση
και βγήκε θερμότερος.Το manual της μηχανής μιλάει γιά 6 λεπτά προθέρμανση όπως έγραψα παραπάνω.
Τώρα ψάχνω φρέσκους με γλυκύτητα και χαμηλή οξύτητα, έχεις κάτι υπόψιν?
Σ' ευχαριστώ
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Κοίτα...εμενα μου αρέσουν οι οξύτητες και τις αναζητώ. Στο σπίτι όμως έχω πάντα δύο τρία μπλεντ για όσους προτιμούν τα πιο σοκολατένια καφεδάκια. Καφές που αρέσει σε όλους όσους έχω ποτίσει ειναι ο goodcup απο kudu (τον ίδιο παίρνω και για τη δουλειά που πίνουμε όλοι). Ταιριάζει πολύ και με γάλα. Το blend του cup10 επίσης είναι πολύ ωραίο. Σε πιο εμπορικά τώρα .. το blend που δουλεύει το coffee island ταιριάζει στην περιγραφή και από τους μονοποικιλιακους τους ο colombia huila. Α! Και από distretto o huila (αν κ τελευταία φορά που είδα είχε τελειώσει στο σάιτ). Τρέχει και με 30% έκπτωση στο distretto.
Προσωπικά μου άρεσε και ο tigrato από taresso, τον βρήκα εύκολο αλλά στο φόρουμ έχω πετύχει να λένε ότι δεν ειανι κ τόσο εύκολος στην παρασκευή (μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια, τον θεωρώ πολύ αξιόλογο μπλεντ) .
Αυταααα.....
Προσωπικά μου άρεσε και ο tigrato από taresso, τον βρήκα εύκολο αλλά στο φόρουμ έχω πετύχει να λένε ότι δεν ειανι κ τόσο εύκολος στην παρασκευή (μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια, τον θεωρώ πολύ αξιόλογο μπλεντ) .
Αυταααα.....
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- 2η Μηχανή:: -
- Μύλος:: Niche zero
- 2ος Μύλος:: -
- Οι καφέδες μου:: specialty
- Τοποθεσία: Νάξος
Re: Καλώς σας βρήκα.
Να είσαι καλά Αναστασία, σ'ευχαριστώ.Nimrodel έγραψε: ↑Παρ Μαρ 08, 2019 8:20 pmΚοίτα...εμενα μου αρέσουν οι οξύτητες και τις αναζητώ. Στο σπίτι όμως έχω πάντα δύο τρία μπλεντ για όσους προτιμούν τα πιο σοκολατένια καφεδάκια. Καφές που αρέσει σε όλους όσους έχω ποτίσει ειναι ο goodcup απο kudu (τον ίδιο παίρνω και για τη δουλειά που πίνουμε όλοι). Ταιριάζει πολύ και με γάλα. Το blend του cup10 επίσης είναι πολύ ωραίο. Σε πιο εμπορικά τώρα .. το blend που δουλεύει το coffee island ταιριάζει στην περιγραφή και από τους μονοποικιλιακους τους ο colombia huila. Α! Και από distretto o huila (αν κ τελευταία φορά που είδα είχε τελειώσει στο σάιτ). Τρέχει και με 30% έκπτωση στο distretto.
Προσωπικά μου άρεσε και ο tigrato από taresso, τον βρήκα εύκολο αλλά στο φόρουμ έχω πετύχει να λένε ότι δεν ειανι κ τόσο εύκολος στην παρασκευή (μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια, τον θεωρώ πολύ αξιόλογο μπλεντ) .
Αυταααα.....
-
- Δημοσιεύσεις: 105
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 20, 2018 8:26 am
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Isomac Zaffiro
- 2η Μηχανή:: V60
- Μύλος:: Graef CM800
- Οι καφέδες μου:: Κολομβίες
- Τοποθεσία: Δραμα
Re: Καλώς σας βρήκα.
Καλώς όρισες και καλούς καφέδες