Taresso Tigrato
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: Taresso Tigrato
Καλησπέρα. Σήμερα δοκίμασα τον εν λόγω καφέ και πήρα σε 35 sec. από ims basket 12/18 με 19 γραμμ. καφέ σχεδόν 19 γραμμ. ρόφημα δλδ κοντά 1/1. Ο καφές ήταν νόστιμος, γλυκός χωρίς οξύτητες και με επίγευση ξηρών καρπών. Δεν βρήκα καθόλου το ρασμπερι και τη σοκολάτα.Επειδή με το ζόρι έβγαλα αναλογία 1/1 να αλλάξω την άλεση σε πιο χοντρή ή να δοκιμάσω αλλάζοντας το πάτημα (πιο απαλά δλδ.) Ο μύλος ήταν ρυθμισμένος για αιθιοπικό από Cup 10. Ευχαριστώ πολύ. Οπτικά μου φάνηκε καλός. Γνώμες?
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Taresso Tigrato
Το πάτημα είναι σταθερό οπότε μην το πειράζεις. Ποτέ δεν ρυθμίζουμε την εκχύλιση (τον χρόνο και την ποσότητα καφέ στο φλιτζάνι) με το πάτημα το οποίο είναι γύρω στην πίεση που ασκούν 15Kg βάρους στη επιφάνεια του puck.
Μιας και αυτή η εκχύλιση είναι γευστικά καλή απλά δοκίμασε να κόψεις ελάχιστα πιο χοντρά την κάθε φορά και παρατήρησε τις διαφορές στην γεύση.
Μιας και αυτή η εκχύλιση είναι γευστικά καλή απλά δοκίμασε να κόψεις ελάχιστα πιο χοντρά την κάθε φορά και παρατήρησε τις διαφορές στην γεύση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: Taresso Tigrato
Ευχαριστώ πολύ. Λες να κατέβαινα σε γραμμ. αντί να αλλ'αξω το κόψιμο?
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Taresso Tigrato
Και αυτό μπορείς να κάνεις. Σταδιακή μείωση ανά 1g και μέχρι και τα 16g. Μπλοκάκι και παρατηρήσεις σε κάθε περίπτωση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: Taresso Tigrato
Ευχαριστώ!!!
- todoornot
- Δημοσιεύσεις: 339
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Flair Pro 2
- Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
- 2ος Μύλος:: Aergrind
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Taresso Tigrato
Για γενική χρήση, ρίξε μια ματιά σ' αυτά τα 2:
https://www.youtube.com/watch?v=-BT7-yOUMDM
και
https://www.home-barista.com/tips/espre ... 16968.html
https://www.youtube.com/watch?v=-BT7-yOUMDM
και
https://www.home-barista.com/tips/espre ... 16968.html
- Kostk
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 09, 2019 3:41 am
- Όνομα: Konstantinos
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia gran style
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: taresso,kudu,cup10,taf, Guji Ethiopia
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Taresso Tigrato
Καλημέρα παιδιά !! Θέλω τη γνώμη σας στις παρακάτω φωτό ! Είναι tigrato 20gr ,23 sec ,περίπου 60 ml
Είμαι αρχάριος και ζοριζομαι να κρίνω το αποτέλεσμα μου ,γεύση μπορώ να πω ότι ήταν καλή ,σίγουρα αρκετά καλύτερη από πολλούς που έχω πιει έξω αλλά το μόνο που με προβληματίζει είναι αυτές οι μικρές φουσκαλιτσες αλλά και τι μπορώ να αλλάξω να τον βελτιώσω
https://ibb.co/rbVTxHz
https://ibb.co/B3CnLqM
https://ibb.co/Dp5tgC6
Είμαι αρχάριος και ζοριζομαι να κρίνω το αποτέλεσμα μου ,γεύση μπορώ να πω ότι ήταν καλή ,σίγουρα αρκετά καλύτερη από πολλούς που έχω πιει έξω αλλά το μόνο που με προβληματίζει είναι αυτές οι μικρές φουσκαλιτσες αλλά και τι μπορώ να αλλάξω να τον βελτιώσω
https://ibb.co/rbVTxHz
https://ibb.co/B3CnLqM
https://ibb.co/Dp5tgC6
-
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Τρί Αύγ 12, 2014 9:44 am
- Όνομα: tom
- Μηχανή:: BZ10
- 2η Μηχανή:: Lelit PL041PLUSPID
- Μύλος:: Eurogat K5
- Οι καφέδες μου:: Filicori Grande Crema Delicato,Club Cave
Re: Taresso Tigrato
Μετα απο δυο χρονια ειπα να ξαναδωσω μια ευκαιρια σε αυτον τον καφε μιας και τα σχολια που διαβαζω ειναι απο τα θετικοτερα εως τα μετρια και αρνητικα για τον εν λογω καφε(ποτε δεν καταφερα με παλαιοτερο κατωτερο setup που ειχα να πετυχω το cup-proflile)...
Απο την εμπειρια μου τις τελευταιες 3-4 μερες απολαμβανω το cup-profile που αναγραφεται στην συσκευασια..με λιγα λογια αυτο που εχω να πω ειναι αν καποιος δεν εχει σπιτι του 1.σεβαστο μυλο (ο καφες θελει πολυ λεπτο κοψιμο) 2. μια αξιοπρεπης μηχανη εσπρεσσο με θερμοκρασια εναρξης εκχυλισης 95-96 βαθμους (μακρυα απο εμπορικες μηχανες) και καλαθακι για τουλαχιστον 18γραμμαρια καφε δεν προκειτε να καταφερει να παρει το προφιλ του καφε και να εχει συνεπεια και συνεχης καλα φλυτζανια..
τα περι νερων,ζεστων εξαρτηματων κλπ τα θεωρω δεδομενα...δεν ειμαι υπερμαχος του 3ου κυματος καφε και των σπεσιαλιτι ΑΛΛΑ οφειλα να μπω και να πω την εμπειρια μου..
Φανταστικος νοστιμος εσπρεσσο,γλυκοπιοτος, με επιγευση σοκολατας γαλακτος με σωμα και οξυτυτα ελαχιστη,κοκκινου φρουτου οπως περιγραφετε!
19,5 γραμμαρια
pid 96-97
40-45ml (διπλο στρετο)
30-32 sec
Απο την εμπειρια μου τις τελευταιες 3-4 μερες απολαμβανω το cup-profile που αναγραφεται στην συσκευασια..με λιγα λογια αυτο που εχω να πω ειναι αν καποιος δεν εχει σπιτι του 1.σεβαστο μυλο (ο καφες θελει πολυ λεπτο κοψιμο) 2. μια αξιοπρεπης μηχανη εσπρεσσο με θερμοκρασια εναρξης εκχυλισης 95-96 βαθμους (μακρυα απο εμπορικες μηχανες) και καλαθακι για τουλαχιστον 18γραμμαρια καφε δεν προκειτε να καταφερει να παρει το προφιλ του καφε και να εχει συνεπεια και συνεχης καλα φλυτζανια..
τα περι νερων,ζεστων εξαρτηματων κλπ τα θεωρω δεδομενα...δεν ειμαι υπερμαχος του 3ου κυματος καφε και των σπεσιαλιτι ΑΛΛΑ οφειλα να μπω και να πω την εμπειρια μου..
Φανταστικος νοστιμος εσπρεσσο,γλυκοπιοτος, με επιγευση σοκολατας γαλακτος με σωμα και οξυτυτα ελαχιστη,κοκκινου φρουτου οπως περιγραφετε!
19,5 γραμμαρια
pid 96-97
40-45ml (διπλο στρετο)
30-32 sec
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Εγγραφή: Τετ Απρ 03, 2019 10:08 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Coffee Lab μονοποκιλιακούς
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: Taresso Tigrato
Το κόκκινο φρούτο πως το καταλαβαίνεις? Τι κόκκινο φρούτο είναι αυτό?tommas έγραψε: ↑Παρ Ιαν 25, 2019 5:42 pmΜετα απο δυο χρονια ειπα να ξαναδωσω μια ευκαιρια σε αυτον τον καφε μιας και τα σχολια που διαβαζω ειναι απο τα θετικοτερα εως τα μετρια και αρνητικα για τον εν λογω καφε(ποτε δεν καταφερα με παλαιοτερο κατωτερο setup που ειχα να πετυχω το cup-proflile)...
Απο την εμπειρια μου τις τελευταιες 3-4 μερες απολαμβανω το cup-profile που αναγραφεται στην συσκευασια..με λιγα λογια αυτο που εχω να πω ειναι αν καποιος δεν εχει σπιτι του 1.σεβαστο μυλο (ο καφες θελει πολυ λεπτο κοψιμο) 2. μια αξιοπρεπης μηχανη εσπρεσσο με θερμοκρασια εναρξης εκχυλισης 95-96 βαθμους (μακρυα απο εμπορικες μηχανες) και καλαθακι για τουλαχιστον 18γραμμαρια καφε δεν προκειτε να καταφερει να παρει το προφιλ του καφε και να εχει συνεπεια και συνεχης καλα φλυτζανια..
τα περι νερων,ζεστων εξαρτηματων κλπ τα θεωρω δεδομενα...δεν ειμαι υπερμαχος του 3ου κυματος καφε και των σπεσιαλιτι ΑΛΛΑ οφειλα να μπω και να πω την εμπειρια μου..
Φανταστικος νοστιμος εσπρεσσο,γλυκοπιοτος, με επιγευση σοκολατας γαλακτος με σωμα και οξυτυτα ελαχιστη,κοκκινου φρουτου οπως περιγραφετε!
19,5 γραμμαρια
pid 96-97
40-45ml (διπλο στρετο)
30-32 sec
-
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 12:22 pm
- Μηχανή:: ECM classika pid
- Μύλος:: Eureka Specialita
- 2ος Μύλος:: Porlex
Re: Taresso Tigrato
96-97 C??
Είναι πολύ? Το προσπαθώ με 93 C..είμαι λάθος?
Έχει κάποιος γνώμη?
Στο ψιλό άλεσμα συμφωνώ!
Είναι πολύ? Το προσπαθώ με 93 C..είμαι λάθος?
Έχει κάποιος γνώμη?
Στο ψιλό άλεσμα συμφωνώ!