Προσφατα αγορασα μια φτηνη εσπρεσιερα και θελω να παρω ταμπερ. Η ερωτηση μου ειναι αν αυτα τα distribution χρησιμευουν και ως ταμπερ ή ειναι μονο για την διανομη του καφε https://www.baristaswag.com/products/le ... ol-1?ls=en
Σε περιπτωση που αντικαθιστουν το ταμπερ σκεφτομαι να το παρω για την κανονικη εσπρεσιερα και να κανω μετατροπη το 51αρι ταμπερ σε 49 αλλιως να αγορασω απευθειας ενα φτηνο 49αρι.
coffee distribution ή tamper;
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: coffee distribution ή tamper;
Χρειάζεσαι κανονικό τάμπερ. Αυτό που δείχνεις το μόνο που κάνει είναι levelling δλδ ένα επιφανειακό στρώσιμο, ώστε να προετοιμαστεί/αλφαδιαστεί η επιφάνεια για να πατηθεί. Κατανομή (distribution) κάνεις χειροκίνητα με κάποιο εργαλείο πχ οδοντογλυφίδα/ξυλάκι/συνδετήρα. Σε κάποιους μύλους ενδεχομένως και να μη χρειάζεσαι για παράδειγμα η κάθετη άλεση ευνοεί μια καλή κατανομή. Υπάρχει κ μύλος που κάνει κατανομή απευθείας στο καλάθι (υψηλό budget, το αναφέρω εγκυκλοπαιδικά). Υπόψιν οτι το τάμπερ πάει παρέα με μύλο και με non pressurized μηχανή. Σε άλλη περίπτωση το πλαστικό αρκεί.
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 09, 2013 12:31 pm
- Μηχανή:: Saeco poemia HD8323
- Μύλος:: Delonghi kg79
Re: coffee distribution ή tamper;
Οποτε παιρνω ενα φτηνο ταμπερ καθως μιλαμε και για μηχανη με pressurized καλαθι και ισως παρω καποια στιγμη ενα διανομεα για την saeco σε συνδιασμο με τον graef και το ταμπερ που εχω.
Το πλαστικο ακομα και με pressurized δινει κακο αποτελεσμα ειδικα αν ο καφες ειναι χοντροκομμενος
Το πλαστικο ακομα και με pressurized δινει κακο αποτελεσμα ειδικα αν ο καφες ειναι χοντροκομμενος
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: coffee distribution ή tamper;
Το pressurized ευθύνεται για το κακό αποτέλεσμα. Το πλαστικό τάμπερ το πουλάνε μαζί με τις ψευτομηχανές για να αποπροσανατολίσουν τον ανίδεο πελάτη ότι αγόρασε κάτι που χρησιμοποιείται και στις σοβαρές μηχανές. Δίνει την ψευδαίσθηση ότι πατάς τον καφέ, μόνο που το πάτημα δεν έχει νόημα όταν η πίεση είναι τεχνητή.
Τη saeco δες πρώτα αν μπορείς να την κάνεις non pressurized και μετά χρησιμοποίησέ την με graef+μεταλλικό τάμπερ+ποιοτικό καφέ.
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 09, 2013 12:31 pm
- Μηχανή:: Saeco poemia HD8323
- Μύλος:: Delonghi kg79
Re: coffee distribution ή tamper;
Την saeco την εχω ηδη με non pressurized (βασικα το εχω κανει και naked) μαζι με graef και ταμπερ απο το moka. Απλα σκεφτομουν την λυση να παω σε ενα μηχανουργειο το υπαρχον ταμπερ και να το κανω 49αρι ωστε να αγορασω στην saeco κατι διαφορετικο.