Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
-
- Δημοσιεύσεις: 66
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 29, 2013 9:26 am
- Όνομα: Timos
- Μηχανή:: Lelit Mara x
- 2η Μηχανή:: Gaggia clasic
- Μύλος:: Macap
- 2ος Μύλος:: Porlex
- Οι καφέδες μου:: Round cup FAZENDA DA LAGOA, DAILY ROUND
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Μιά ερώτηση παιδιά γιατί κόλλησα. Πήρα χθες μονό καλαθάκι για την gaggia clasic. Βάζω 7,5 γρ. και πατάω με το τάμπερ. Με πολύ μικρή δύναμη συνάντησα με το τάμπερ το σίδερο στο καλαθάκι στην αναδίπλωση που κάνει. Αποτέλεσμα; Καφές νερουλός με ελάχιστη από την γεύση του. Εσείς πως λύνετε το πρόβλημα αυτό;
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Δεν πάτησες τίποτα το ταμπερ βρηκε στο καμπυλο τμήμα κατω.
Θελει μικρότερο ταμπερ μετά.
Θελει μικρότερο ταμπερ μετά.
-
- Δημοσιεύσεις: 66
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 29, 2013 9:26 am
- Όνομα: Timos
- Μηχανή:: Lelit Mara x
- 2η Μηχανή:: Gaggia clasic
- Μύλος:: Macap
- 2ος Μύλος:: Porlex
- Οι καφέδες μου:: Round cup FAZENDA DA LAGOA, DAILY ROUND
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Ναι ξέρω τι πάτησα. Την αναδίπλωση που λέω εγώ εσύ την λες καμπύλο τμήμα. Οκ αυτό ήθελα να ξέρω. Θέλει μικρότερο τάμπερ μετά. Έχω ένα μικρότερο. Το τάμπερ της Σάεκο. Θα δοκιμάσω το απόγευμα που θέλω τον μονό καφέ. Μάλλον θα θέλει και τακτοποίηση με το δάκτυλο του καφέ που έχει κολλήσει πιο πάνω. Ελπίζω με το μικρότερο τάμπερ να μην ξαναβρώ σίδερο...Ευχαριστώ για την απάντηση. Φτιάχνεις εσύ μονό σε παρόμοιο καλαθάκι; Τι διαάμετρο έχει το μικρότερο ξέρεις;
-
- Δημοσιεύσεις: 66
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 29, 2013 9:26 am
- Όνομα: Timos
- Μηχανή:: Lelit Mara x
- 2η Μηχανή:: Gaggia clasic
- Μύλος:: Macap
- 2ος Μύλος:: Porlex
- Οι καφέδες μου:: Round cup FAZENDA DA LAGOA, DAILY ROUND
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Υπάρχει κάποιος κάτοχος gaggia που να φτιάχνει μονό καφέ με μονό καλαθάκι να μου πει τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας;
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και παρατήρησα το εξής : έχω μια απλή φθηνή μηαχνη όχι κάτι ιδιαίτερο όταν χρησιμοποιώ τη μονή δόση για τον εσπρέσσο μου ο καφές βγαίνει οπτικά άθλιος και γευστικά ετσι και έτσι. Όταν χρησιμοποιώ το καλαθάκι για τον διπλό βγαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό (προς το καλύτερο) λες και χρησιμοποιώ άλλη μηχανη και δεν καταλαβαίνω γτ. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι κάνω λάθος στο μονό?
-
- Δημοσιεύσεις: 660
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 02, 2012 10:06 pm
- Όνομα: Λεονάρδος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
- 2η Μηχανή:: Illy Francis X3
- Μύλος:: Quamar M80E
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες
- Τοποθεσία: Δροσιά
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Καλημέρα, ρε παιδιά πολλές φορές έχω αρμύρα στη γεύση. Πού οφείλεται;
Πάντα μονοποικιλιακους πίνω και καμιά φορά και blendακια.
Πάντα μονοποικιλιακους πίνω και καμιά φορά και blendακια.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Στο νερό ή δεν είναι καθαρό το ντεπόζιτο.
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Οταν ο καφές είναι υπερβολικά φρέσκος , μπορεί να δώσει στο στόμα μια αίσθηση αλμύρας.
Βεβαιώσου οτι έχει κάνει degass ο καφές που αγοράζεις πριν τον εκχυλίσεις - κοινώς να έχει περάσει καμια βδομάδα απο το roasting.
Βεβαιώσου οτι έχει κάνει degass ο καφές που αγοράζεις πριν τον εκχυλίσεις - κοινώς να έχει περάσει καμια βδομάδα απο το roasting.
-
- Δημοσιεύσεις: 59
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 06, 2017 5:48 pm
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Vbm domobar levetta
- 2η Μηχανή:: v60
- Μύλος:: La san marko 91
- 2ος Μύλος:: sozen
- Οι καφέδες μου:: cup10, kudu, ipanema
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Το καλοκαίρι είχα το ίδιο θέμα και έκοψα πιο λεπτά. Η αλμύρα χάθηκε (ίσως μπορεί να γίνει μόνο με αύξηση λίγο της θερμοκρασίας εκχύλισης, αλλά στη δικιά μου μηχανή δεν μπορούσα να παίξω με αυτό ).lio14 έγραψε:Καλημέρα, ρε παιδιά πολλές φορές έχω αρμύρα στη γεύση. Πού οφείλεται;
Πάντα μονοποικιλιακους πίνω και καμιά φορά και blendακια.
-
- Δημοσιεύσεις: 660
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 02, 2012 10:06 pm
- Όνομα: Λεονάρδος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
- 2η Μηχανή:: Illy Francis X3
- Μύλος:: Quamar M80E
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες
- Τοποθεσία: Δροσιά
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Thanks boys...
Παίζει να είναι και το νερό, αφού ο σημερινός καφές που μου έκανε την αλμύρα, κοντεύει μήνας που ψήθηκε και ήταν το τελευταίο φλιτζάνι οπότε και είχε σίγουρα degassαρει...
Παίζει να είναι και το νερό, αφού ο σημερινός καφές που μου έκανε την αλμύρα, κοντεύει μήνας που ψήθηκε και ήταν το τελευταίο φλιτζάνι οπότε και είχε σίγουρα degassαρει...