ΜΕΤΑ ΤΗΝ Lelit PL41 PLUST PID ΤΙ?
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Re: ΜΕΤΑ ΤΗΝ Lelit PL41 PLUST PID ΤΙ?
Απόλλωνα το ποσό που διαθέτεις είναι αρκετό για να πας σε μια hx και πάνω. Το να πας σε μια single μόνο κ μόνο για λίγο μεγαλύτερο boiler και Ε61 είναι κάποια αναβάθμιση, αλλά μετά από λίγο καιρό θα θες να ανέβεις ξανά. Το ερώτημα σχετικά με το pid που κάποιες δεν έχουν θα το απαντήσεις μόνος σου όταν διαβάζεις για τις hx, γιατί αν πας προς τα εκεί πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις πάνω στον τρόπο λειτουργίας τους.
Αφού έχεις δεδομένο budget κατάληξε σε 2-3-4, σύγκρινε τα χαρακτηριστικά τους, δες βιντεάκια ιδιωτών με ρουτίνες (όχι επίσημες παρουσιάσεις που τα δείχνουν όλα τέλεια), ψάξε αν έχουν παρουσιάσει προβλήματα σε άλλους χρήστες, δες τα εσωτερικά τους όπου μπορείς να διακρίνεις διαφορά στις ποιότητες των υλικών κ εν τέλει βάλε τις υποψηφιότητες σε ένα νήμα εδώ για να ακούσεις γνώμες.
Αφού έχεις δεδομένο budget κατάληξε σε 2-3-4, σύγκρινε τα χαρακτηριστικά τους, δες βιντεάκια ιδιωτών με ρουτίνες (όχι επίσημες παρουσιάσεις που τα δείχνουν όλα τέλεια), ψάξε αν έχουν παρουσιάσει προβλήματα σε άλλους χρήστες, δες τα εσωτερικά τους όπου μπορείς να διακρίνεις διαφορά στις ποιότητες των υλικών κ εν τέλει βάλε τις υποψηφιότητες σε ένα νήμα εδώ για να ακούσεις γνώμες.
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Προσωπικά τίποτε. Σε κάποιους το PID είναι εκ των ουκ άνευ. Μπορείς να βρεις και ΗΧ με PID αν καίγεσαι γι αυτό.apollo13 έγραψε: Η έλλειψη PID σε κάποιες απο αυτές τι σου λέει?
- apollo13
- Όνομα: Απόλλων
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Ascaso i1 iSteel
- 2ος Μύλος:: BARATZA SETTE 270W
- Οι καφέδες μου:: KUDU,TAF,MOKKA
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια και τον χρόνο που αφιερώσατε.
- apollo13
Machine espresso Izzo VIVI III PID στα 1200 ευρώ τι σας λέει?
- apollo13
Επίσης Bezzera Magica S MN στα 1166 ευρώ, Rocket Espresso Cellini Evoluzione v2 1251 ευρώ, Izzo Alex PID machine + Grinta Nuova Simonelli 1639 ευρώ.
-
a1san
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit Pl041 Plus PID
- Μύλος:: Eureka Specialita
- Οι καφέδες μου:: Ipannema-Segafreddo
Lelit MaraX και lelit Elisabeth είναι επίσης καλές μηχανές που δεν αναφέρονται.
Εγώ προσπαθώ να αποφασίσω ανάμεσα στις δύο...
Εγώ προσπαθώ να αποφασίσω ανάμεσα στις δύο...
-
Stavros
- Όνομα: Σταύρος
- Μηχανή:: Bialetti Venus 4 cup
- 2η Μηχανή:: French press
- Μύλος:: Baratza Encore
Και εγώ κοιτάζω τις συγκεκριμένες αρκετό καιρό κυρίως διαβάζοντας τα review του Corbey. Νομίζω ότι στην MaraX υπάρχει και η δυνατότητα να προσθέσεις μελλοντικά;! το paddle που έχει και η bianca σαν πιθανή αναβάθμιση με δεδομένο την θερμοκρασιακή σταθερότητα που φαίνεται να προσφέρει αντί να φτάσεις τις 2.000 της bianca...
-
a1san
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit Pl041 Plus PID
- Μύλος:: Eureka Specialita
- Οι καφέδες μου:: Ipannema-Segafreddo
Σταύρο σωστά,εχουν γινει μερικες υλοποιησεις χρηστών MaraX με το paddle και τα παει περιφημα.
Χωρίς να θέλω να γίνω κακ;oς η να επηρεάσω τις πωλησεις (αυτος που θελει να παρει κατι θα το παρει ετσι και αλλιως δεν πα να γκρεμιζεται ο κοσμος), διαβαζα καπου καποια σχολια σε ξενα φορουμ και ελεγε ενας, "ελληνιστι" , - ΜαραΧ φοβερη μηχανη , κανει καλα την δουλεια της αλλα καθε που την κοιτας θέλει να σε διώχνει.
Ποιοτικα καλές οι Λελιτ αυτης της κατηγορίας δίνουν βαση στην καινοτομια και λιγοτερο στην ποιοτικη εντύπωση- missing wow factor-
Μια αντιπρόταση ειναι οι μηχανες της Ecm και αυτες με την αγορα του paddle για profiling.
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
και στην Bezzera μπορείς να προσθέσεις Paddle και γενικώς σε όλα τα Ε61 αρκεί να το ψάξεις πρώτα
το θέμα είναι ότι κοστίζει περίπου 200€
σχετικά με τον DaveC συχνά μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε μηχανή για review αυτό δεν λέει κάτι, και πάντα με αυτή τη μηχανή προσπαθεί να κάνει ότι περνάει από το χέρι του ας το πούμε έτσι ώστε να βγάλει το καφέ που θέλει
το θέμα είναι ότι κοστίζει περίπου 200€
σχετικά με τον DaveC συχνά μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε μηχανή για review αυτό δεν λέει κάτι, και πάντα με αυτή τη μηχανή προσπαθεί να κάνει ότι περνάει από το χέρι του ας το πούμε έτσι ώστε να βγάλει το καφέ που θέλει
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
Stavros
- Όνομα: Σταύρος
- Μηχανή:: Bialetti Venus 4 cup
- 2η Μηχανή:: French press
- Μύλος:: Baratza Encore
Καλά προφανώς και ο Corbey δοκιμάζει και τεστάρει πολλές μηχανές. Απλώς από τις μετρήσεις που έχει κάνει ο ίδιος και μερικοί άλλοι φαίνεται ότι η μηχανή κάνει αυτό που διαφημίζει στη θερμοκρασία και προσφέρει μία σχετική ευκολία στη χρήση από ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής να κυκλοφορεί... Την δυνατότητα για το paddle την ανέφερα σε σχέση με την Elizabeth. Δεν κάνω διαφήμιση του συγκεκριμένου μοντέλου εννοείται αλλά αν προχωρούσα σε αγορά μηχανής θα ήταν από τις πρώτες αν όχι η πρώτη επιλογή μου στο χιλιάρικο ± 200-300 μαζί με έναν niche zero. Ομολογώ ότι δεν έχω ψάξει σε βάθος τις ΕCM αλλά γνωρίζω ότι προσφέρουν καλή ποιότητα.