Silvercrest
- Σιδηρούς
- Μηχανή:: Silvercrest
- Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Στο ψαξιμο...
- Επικοινωνία:
Re: Silvercrest
Οντως απο καϊμακι πατωσαμε,το κοψιμο ηταν στο Νο 2 και αναρωτιεμαι μηπως επειδη ακομη δεν εχω ταμπερ και χρησιμοποιω αυτο το πλαστικο της συσκευασιας [αρα δεν πατησα σωστα] ή να ζητησω το κοψιμο να παει στο 2,5; Για μυλο ακομη αργουμε...
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
κανε υπομονη μεχρι να παρεις μυλο και μην πετας μεχρι τοτε καλους καφεδες στο νεροχυτη.
ακομα και να πετυχεις την σωστή άλεση, για τα γραμμαρια που θέλεις, πράγμα δύσκολο, την άλλη μερα ο καφες θα εχει μπαγιατεψει και η αλεση θα ειναι παλι λάθος. αν θες να αλλαξεις γραμμάρια επίσης, η αλεση θα ειναι παντα λάθος
ακομα και να πετυχεις την σωστή άλεση, για τα γραμμαρια που θέλεις, πράγμα δύσκολο, την άλλη μερα ο καφες θα εχει μπαγιατεψει και η αλεση θα ειναι παλι λάθος. αν θες να αλλαξεις γραμμάρια επίσης, η αλεση θα ειναι παντα λάθος
When life throws you curves, aim for the apex
- Σιδηρούς
- Επικοινωνία:
Μαζευω στην ακρη για εναν Hario Skerton.Το ταμπερ στα 51mm να το παραγγειλω ή δεν αξιζει για τον συγκεκριμενο συνδιασμο μηχανης-νεο καλαθακι;
τελικα άξιζε αλλαγή το καλαθακι?Σιδηρούς έγραψε:Το καλαθακι πρωτα ο Θεος ερχεται σημερα,εντυπωσεις απο βδομαδα και ελπιζω τα αποτελεσματα να ειναι λιγο καλυτερα απο το εργοστασιακο.
απο που το πβρες και ποσο?
- Σιδηρούς
- Επικοινωνία:
Ακομη δεν το εχω δοκιμασει με τον νεο μυλο,με τον καφε απο το σ.μαρκετ σε αυτην την μηχανη και χωρις ακομα να μου εχει ερθει το ταμπερ τι μεγαλη διαφορα να δεις; Στο προσεχες μελλον ομως σιγουρα θα κανω δοκιμη και θα γραψω εντυπωσεις. Το καλαθακι ειναι της Krups F887 στα 51mm που μου συνεστησε ο φιλτατος Artisti να αγορασω, ειναι απο εδω:
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=36168
Καλησπέρα. Στο παραπάνω link δείχνει ένα καλαθάκι στα 23 mm. Το 51 υπάρχει; Το έχεις παραλάβει; Γιατί το αυτό που έχω της silvercrest μου κάνει κάτι νερά δυο μέρες τώρα. Δημιουργεί υπερχείληση και δεν ξέρω τι να κάνω.Σιδηρούς έγραψε:Ακομη δεν το εχω δοκιμασει με τον νεο μυλο,με τον καφε απο το σ.μαρκετ σε αυτην την μηχανη και χωρις ακομα να μου εχει ερθει το ταμπερ τι μεγαλη διαφορα να δεις; Στο προσεχες μελλον ομως σιγουρα θα κανω δοκιμη και θα γραψω εντυπωσεις. Το καλαθακι ειναι της Krups F887 στα 51mm που μου συνεστησε ο φιλτατος Artisti να αγορασω, ειναι απο εδω:
Για αρχή καθάρισα την καφετιέρα με νερό και ξύδι για να φύγουν τυχόν άλατα, το έβαλα και αυτό να περαστεί απο το ξύδι, αλλά τζίφος. Παρατήρησα οτι το μικρό καλαθάκι που δεν το χρησιμοποιώ καθόλου δεν μου δημιουργεί υπερχείληση. Έτσι κατέληξα οτι πρέπει να αλλάξω καλαθάκι.
Τι λέτε;
- Σιδηρούς
- Επικοινωνία:
Χρησιμοποιησε κιτρικο οξυ 'η "καφιζα" γιατι το ξυδι ιδιως το λευκο δεν κανει για συχνη χρηση σε πλαστικα. Λυσε με προσοχη την βιδα με κατσαβιδι-νανο και καθαρισε και απο μεσα την σιτα και το στελεχος.mara έγραψε: Καλησπέρα. Στο παραπάνω link δείχνει ένα καλαθάκι στα 23 mm. Το 51 υπάρχει; Το έχεις παραλάβει; Γιατί το αυτό που έχω της silvercrest μου κάνει κάτι νερά δυο μέρες τώρα. Δημιουργεί υπερχείληση και δεν ξέρω τι να κάνω.
Για αρχή καθάρισα την καφετιέρα με νερό και ξύδι για να φύγουν τυχόν άλατα, το έβαλα και αυτό να περαστεί απο το ξύδι, αλλά τζίφος. Παρατήρησα οτι το μικρό καλαθάκι που δεν το χρησιμοποιώ καθόλου δεν μου δημιουργεί υπερχείληση. Έτσι κατέληξα οτι πρέπει να αλλάξω καλαθάκι.
Τι λέτε;
Εχω το ελευθερο καλαθακι αλλα δεν κανει δα και καμια τεραστια διαφορα απο το εργοστασικο,η μηχανη αυτη φιλτατε ειναι απλα για αρχη.Οσο περνα ο καιρος θα ψαχνεις για αλλη αρα μην επαφιεσαι σε αυτην.