Αγορά μύλου εως 250 ευρώ
Αγορά μύλου εως 250 ευρώ
Καλησπέρα στην παρέα. Πρίν από δύο εβδομάδες περίπου αγόρασα μια Lelit, την Pl41em, και έφτασε η ώρα αγοράς μύλου.
Μπορείτε να μου κάνετε κάποιες προτάσεις για αγορά μύλου μέχρι 250 ευρώ; Από Ελλάδα κατα προτίμηση εκτός και αν υπάρχει μαγαζί στο εξωτερικό που η διαφορά τιμής να είναι τέτοια που να δικαιολογεί την αγορά.
Μπορείτε να μου κάνετε κάποιες προτάσεις για αγορά μύλου μέχρι 250 ευρώ; Από Ελλάδα κατα προτίμηση εκτός και αν υπάρχει μαγαζί στο εξωτερικό που η διαφορά τιμής να είναι τέτοια που να δικαιολογεί την αγορά.
-
kspyr
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
Re: Αγορά μύλου εως 250 ευρώ
Αν θες αποκλειστικά από Ελλάδα, στα χρήματα που διαθέτεις για καινούργιο βγαίνουν οι Nuova Simonelli Grinta και o Cunill Tranquillo (με πλαστικό σώμα και οι δύο και επίπεδα μαχαίρια).
220 watt μοτέρ/50χιλ. μαχαίρια ο Grinta (τα μαχαίρια είναι ίδια με του Eureka mignon που έχω και είναι πολύ καλά), 270watt μοτέρ/60χιλ. μαχαίρια (με διάρκεια ζωής για θεωρητικά 500 κιλά) ο Cunill.
220 watt μοτέρ/50χιλ. μαχαίρια ο Grinta (τα μαχαίρια είναι ίδια με του Eureka mignon που έχω και είναι πολύ καλά), 270watt μοτέρ/60χιλ. μαχαίρια (με διάρκεια ζωής για θεωρητικά 500 κιλά) ο Cunill.
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Αμαρτία να δώσεις 250 για τον Cunill. Στα περισσότερα καφεκοπτεία είχαν έναν Mazzer για πρώτο και τους Cunill για decaf. Τους βρίσκεις μεταχειρισμένους σε εξαιρετική κατάσταση.
Just my 2c.
Just my 2c.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τί Grinda αυτός είναι επιπέδου Graef κοίτα για κατηγορία κανένα ascaso.
Αλλά καλύτερα α βάλεις δόση και να πάρεις eureka mignon
-
thakost
- Μηχανή:: Lelit Pl41em
- 2η Μηχανή:: Illy Francis Y1
- Μύλος:: Eureka Mignion
+1 σε αυτό που λέει ο artisti.Το έγραψα και σε άλλο topic.Κι εγώ πήρα την ίδια μηχανή με σένα.Κι εγώ είχα budget τα 250 ευρώ για μύλο,αλλά κατέληξα στο ότι είναι κρίμα για 70 ευρώ να μην ανέβω κατηγορία(ασχετα αν τελικά ήταν +50 λόγω της έκπτωσης που έδωσε το barista).Αλλωστε ήδη έχω ξεκινήσει την απόσβεση αφού δεν παίρνω πλέον καφέ απ' έξω!
-
georgio
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Ο eureka mignon έχει βαθμονομημενη ρύθμιση άλεσης;
-
kspyr
Δεν θα έλεγα Γιώργο ότι ο Grinta είναι επιπέδου Graef. Μη βασίζεσαι στην εξωτερική εμφάνιση και στο πλαστικό σώμα. Αν συγκρίνεις βάρος (-2kg ο Graef), παίρνεις μια ιδέα για το περιέχει σε μέταλλο o κάθε μύλος. Θα έλεγα και ισχύ μοτέρ (περίπου -100watt) αλλά ο Graef έχει κωνικά μαχαίρια, οπότε άτοπο.Artisti έγραψε:Τί Grinda αυτός είναι επιπέδου Graef κοίτα για κατηγορία κανένα ascaso.
Aπάντησα στον giannisth με βάση α) το ποσό που διαθέτει, β) για καινούργιο και γ) από Ελλάδα.
Θα του πρότεινα ανεπιφύλακτα τον Eureka mignon που έχω και εγώ αλλά δεν μπορώ να του κάνω κουμάντο στην τσέπη. Σαφώς υπάρχουν και άλλες πολλές επιλογές με άλλο κόστος βέβαια.
Αν αλλάξουν οι παράμετροι που βάζει κάποιος ρωτώντας κάτι τους υπόλοιπους, αλλάζουν και οι απαντήσεις, έτσι δεν είναι;
-
georgio
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Σε βολεύει; Εγω όταν πρωτοπηρα τον ascaso είχα πάθει φρίκη που δεν είχε βαθμονομημένη ρύθμιση και με παιδεψε πολυ στην αρχή. Αν επέλεγα τώρα για πρώτο μύλο πιστεύω ότι θα έπαιρνα τον Compak K3 ( ήδη το σκεφτομουνα να πουλησω τον ascaso αλλα δεν ξερω πόσο μπορεί να πουληθει).
Και μιας και το φερε η κουβέντα έχουν κάποιο πλεονέκτημα οι steplles μύλοι απο τους βαθμονομημένους;
Και μιας και το φερε η κουβέντα έχουν κάποιο πλεονέκτημα οι steplles μύλοι απο τους βαθμονομημένους;
-
kspyr
Μια χαρά με βολεύει. Δεν έχει όμως καμία σχέση το "γρανάζωμα" του Eureka με τον Ascaso. Δηλαδή δεν χρειάζεται τις άπειρες στροφές του Ascaso για να αλλάξεις ρυθμίσεις στο κόψιμο.
Εκεί που εσύ μπορεί να θέλεις μισή ή ολόκληρη στροφή για να καταλάβεις διαφορά, εγώ παίζω με λίγες μοίρες. Το ρυθμιστικό μάλιστα έχει από το εργοστάσιο μια στοιχειώδη βαθμονόμηση και είναι αρκετά ακριβές χωρίς αισθητό τζόγο.
Είναι κάτι ενδιάμεσο ανάμεσα στους ascaso και τους άλλους (π.χ. Compak, Mazzer, Quamar, Fiorenzato κλπ.) που ρυθμίζεις το πάνω κολλάρο σε εύρος μιας ολόκληρης στροφής μόνο.
Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα των steppless για εσπρέσο τα έχουν πει άπειρες φορές άλλοι συνφορουμίτες. Σου δίνει τη δυνατότητα να "παίζεις" με μικροδιαφορές στις ρυθμίσεις ανάλογα με τα γούστα σου, τον καφέ κλπ. χωρίς να περιορίζεσαι από τις σκάλες του stepped μύλου.
Εκεί που εσύ μπορεί να θέλεις μισή ή ολόκληρη στροφή για να καταλάβεις διαφορά, εγώ παίζω με λίγες μοίρες. Το ρυθμιστικό μάλιστα έχει από το εργοστάσιο μια στοιχειώδη βαθμονόμηση και είναι αρκετά ακριβές χωρίς αισθητό τζόγο.
Είναι κάτι ενδιάμεσο ανάμεσα στους ascaso και τους άλλους (π.χ. Compak, Mazzer, Quamar, Fiorenzato κλπ.) που ρυθμίζεις το πάνω κολλάρο σε εύρος μιας ολόκληρης στροφής μόνο.
Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα των steppless για εσπρέσο τα έχουν πει άπειρες φορές άλλοι συνφορουμίτες. Σου δίνει τη δυνατότητα να "παίζεις" με μικροδιαφορές στις ρυθμίσεις ανάλογα με τα γούστα σου, τον καφέ κλπ. χωρίς να περιορίζεσαι από τις σκάλες του stepped μύλου.