αγορα μηχανης εσπρεσσο πρωτη φορα

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
funtastic

αγορα μηχανης εσπρεσσο πρωτη φορα

Δημοσίευση από funtastic » Παρ Δεκ 23, 2016 6:58 pm

καλησπερα καλησπερα και καλες γιορτες!ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας και συγχωρεστε την οποια αμαθεια μου στο εν λογω ζητημα ''εσπρεσσο' καφε.λοιπον συμφωνησαμε με την οικογενεια να παρουμε μια μηχανη εσπρεσσο,συγκεκριμενα ο πατριος μ αγοραζει απο εξω εσπρεσσο καφε και αν τα προσθεσεις στο συνολο θα ειχε ηδη αγορασει μια ακριβη μηχανη τοσα χρονια.αναζητησα στο φορουμ απαντησεις και συμβουλες και παρατηρω πως κυρια ιδεα ειναι ή θα αγορασεις μια μηχανη κατω απο 150 ευρω (λογικα γυρω στα 100 ) η πανω απο 350 μαζι με μυλο,εναλλακτικα ενα μπρικι στα 25 ευρω (αλλα δεν νομιζω να με ικανοποιησει) προς το παρον με μια μινι αναζητηση 1 ωρας εχω βρει σαν μια βαση μου αυτο εδω το μοντελο της ντελονγκι Delonghi EC155 Coffee Maker ,στο σκρουτζ υπαρχει εδω στα 94 https://www.skroutz.gr/s/283901/Delonghi-EC155.html , στο αμαζον ανηκει στα μπεστ σελερς κ εχει 4.400 reviews https://www.amazon.com/DeLonghi-EC155-E ... op?ie=UTF8 με 3.8 αστερακια και σε μια αλλη λιστα την εχει 3 (προφανως γτ ειναι φθηνη ) http://www.bestproducts.com/appliances/ ... ery-price/ . ποια η γνωμη σας ? θεωρω πως σιγουρα απο τον απλο νες καφε σε ζεστο νερο που πινουμε , ο εν λογω εσπρεσσο που θα προκυψει απο την μηχανη της ντελονγκι προκειται για μια τελειως μα τελειως αναβαθμισμενη περιπτωση στο θεμα καφε (γενικα εσπρεσσο δν συγκρινεται καν με απλο νες καφε) . επειτα στα 100 ευρω ειναι οντως value for money?δεν περιμενω φοβερα ουαου καφε οπως σου παραγουν μηχανες των 400 ευρω αλλα θα με ικανοποιησει?και ισχυει πως ολες στα 100-150 ευρω ειναι ιδιες και αλλαζει απλα η ποιοτητα κατασκευης? ή να επιλεξω μια ακριβοτερη συν 20-30-40 ευρω ( δλδ αντι 94 να δωσω 134-154?) αλλα να αξιζει και το αποτέλεσμα. ευχαριστω και παλι για τις οποιες απαντησεις :)

Άβαταρ μέλους
sakis1988
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 21, 2014 7:02 pm
Όνομα: Σάκης
Μηχανή:: Βezzera Unica pid
Μύλος:: Ascaso i1
2ος Μύλος:: PORLEX mini
Οι καφέδες μου:: Mokka

Re: αγορα μηχανης εσπρεσσο πρωτη φορα

Δημοσίευση από sakis1988 » Παρ Δεκ 23, 2016 7:07 pm

Νομιζω καλυτερο αποτελεσμα θα βγαζει μια μηχανη με ταμπλετες
παρα η delonghi.
only espresso

Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3319
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: αγορα μηχανης εσπρεσσο πρωτη φορα

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Δεκ 23, 2016 7:48 pm

Δυστυχώς η Delongi μόνο πίκρα θα σου δώσει (κυριολεκτικά) λιγότερο Καμμένο καφέ θα πιεις από μπρίκι Mokka.

Άβαταρ μέλους
buster11
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Δευ Δεκ 19, 2016 8:44 pm
Όνομα: Κωνσταντινος
Μηχανή:: Jura Rio d'oro
2η Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Jura Rio d'oro
2ος Μύλος:: Gaggia MDF
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: αγορα μηχανης εσπρεσσο πρωτη φορα

Δημοσίευση από buster11 » Παρ Δεκ 23, 2016 10:39 pm

Καλησπέρα και καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους εδώ. Αν και νέος στο forum θα τολμήσω να πω την άποψη μου. Το αν θα σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα που θα πάρεις από μια καφετιέρα σαν την Delonghi είναι καθαρά θέμα προσωπικό. Όλες οι μηχανές σ' αυτήν την κατηγορία έχουν παραπλήσια αποτελέσματα (κάτι σαν κρέμα και περισσότερο σαν αφρός) από την άλλη όμως όλοι μας έχουμε πιει χειρότερους καφέδες σε πολλά μαγαζιά εκεί έξω. Αν δε σου αρέσει και ο freddo το αποτέλεσμα που θα πάρεις δεν είναι και κακό και έχεις και την ευκολία του ότι χρησιμοποιείς συσκευασμένο καφέ που θα τον βρεις παντού. Θα σου έλεγα όμως να μείνεις μακριά από μηχανές με κάπσουλα. Γνώμη μου μην δώσεις παραπάνω από 80€ για μια τέτοια μηχανή ώστε αν δεν μείνεις ικανοποιημένος την δίνεις και μαζεύεις χρήματα για κάτι καλύτερο. Είμαι της γνώμης αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις, άσε που αφού δεν περιμένεις και φοβερα ουάου καφέ μπορεί και να σου κάνει όπως κάνει και σε πολλούς άλλους γι' αυτό και οι καλές κριτικές . Για τέλος θα συμφωνήσω ότι με μια Brikka θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και ειδικά αν συνδυαστεί με έναν χειροκίνητο μυλαράκι.

kondr7
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 06, 2013 10:31 pm
Όνομα: Konstantinos
Μηχανή:: N.S. Oscar II
Μύλος:: Fiorenzato F4 E Nano
2ος Μύλος:: Zassenhaus Quito

Re: αγορα μηχανης εσπρεσσο πρωτη φορα

Δημοσίευση από kondr7 » Τρί Δεκ 27, 2016 1:49 am

Την ec155 την είχα. Με κομμενο καφέ απο σουπερμαρκετ (οποιασδήποτε μάρκας) βγάζει μόνο πίκρα. Αλλά μπορείς να αλλάξεις το καλαθάκι, να κοψεις το κατω μερος του portafilter και να παρεις ενα χειροκινητο μύλο (πχ Hario mini mill) για να βγάλει κάτι που μπορεις να πιεις χωρις ζάχαρη.

athan88
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: Πέμ Απρ 12, 2012 8:26 am
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: SAECO POEMIA HD8323
Μύλος:: PORLEX TALL
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: αγορα μηχανης εσπρεσσο πρωτη φορα

Δημοσίευση από athan88 » Τρί Δεκ 27, 2016 9:50 am

Καλημερα και καλες γιορτες σε ολους,εχω την saeco poemia κ η διαφορα με τη bialetti ειναι μεγαλη στο αποτελεσμα,υπερ της saeco βεβαια,με ενα χειροκινητο μυλο θα πιεις τιμιο εσπρεσσο σε αυτα τα χρηματα,απαραιτητη προ'υ'ποθεση η αγορα μυλου,προσπαθησε ομως αν μπορεις να αγορασεις καποια ολοκληρωμενη μηχανη ωστε να γλυτωσεις τα χρηματα της αναβαθμισης στο μελλον.

Απάντηση