Καινουργια Μηχανή και Μύλος

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Re: Καινουργια Μηχανή και Μύλος

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Νοέμ 08, 2016 2:51 pm

Εγγύηση έχεις αλλά πρέπει να πληρώσεις τα μεταφορικά για την Γαλλία.
Και από Amazon να αγόραζες το ίδιο ισχύει.
Για τους Graef αν ψάξεις εδώ Θα δεις ότι ούτε εγγύηση αναγνωρίζουν οι Γερμανοί (κατά τον αντιπρόσωπο) και τα ανταλλακτικά αν τα βρεις έχουν τέτοιες τιμές που καλύτερα να αγοράσεις καινούργιο μύλο.
Με λίγα λόγια είναι μίας χρήσης κινεζικοι όπως και ότι φέρει το όνομα izzy.

"Σύμφωνα με τη Solino, η μητρική εταιρεία στη Γερμανία δεν απαντά στα μείλ της ελληνικής αντιπροσωπείας, άρα δεν ξέρουν αν και πότε θα τους προμηθεύσουν το ανταλλακτικό που χρειάζεται "

viewtopic.php?nomobile=1&f=8&t=4698&p=6 ... ice#p65999

Άβαταρ μέλους
sphinxgr
Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
Μύλος:: Ascaso imini i2
Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από sphinxgr » Τρί Νοέμ 08, 2016 3:29 pm

* Επίσης αν αγοράσεις μαζί μύλο + μηχανή απο το barista.gr σου δίνουν "δώρο" 10% επι της συνολικής αξίας που πληρώνεις για να πάρεις περιφερειακά (που ούτως ή άλλως θα πάρεις)

Συνοψίζοντας αν πάρεις απο maxicoffee
Α) Machine expresso PL41EM - Lelit 339€+ Ascaso I MINI I2 aluminium 179€ έχεις σύνολο (339+179+10 μεταφορικά)=528

http://www.maxicoffee.com/machine-expre ... -3_14.html
http://www.maxicoffee.com/moulin-cafe-a ... 10673.html

Β) Αν πάρεις την μηχανή με τον ίδιο μύλο, αλλά σε ενσωματωμένο, θα δώσεις 449€+10€

http://www.maxicoffee.com/machine-expre ... -3_14.html

Αν πάρεις απο barista.gr τις ίδιες συνθέσεις για το Α θα δώσεις 384€+230€=614€ (και 60€ δώρα - σαν να δίνεις 550€ δηλαδή)

http://www.barista.gr/el/ascaso-imini-i ... s-aleshs-2
http://www.barista.gr/el/lelit-pl41em-coffee-machine-5

Αν πάρεις το Β απο Ελλάδα θα δώσεις 565€
------------ --------------- -------- ---------------------------- ----------- ---------------------- -------------- -----------
Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω σε συμφέρει να πάρεις ξεχωριστά μηχανή και μύλο απο barista.gr με 614€ (μαζί με περιφερειακά)

Διαφορετικά λόγω κόστους, πας σε maxicoffee και ολοκληρωμένη σύνθεση με 459€ (+περιφερειακά)

georgio
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees

Δημοσίευση από georgio » Κυρ Δεκ 04, 2016 5:38 pm

Καλησπέρα και πάλι σε όλους!
Μετά απο αρκετό διάβασμα στο φορουμ αυτο τον καιρο είπα να δώσω κάτι αρκετα παραπάνω για μηχανη και μύλο!
Κατέληξα στην letit Pl41 tem PID και στον μύλο Ascaso imini i2 όπως μου είχατε προτείνει. Είμαι στο εξής δίλλημα να αγοράσω τη μηχανή απο barista ή απο maxicoffee?? Συμφωνα με υπολογισμους:
Απο Barista:
Μηχανη Pl41tem PID-----> 508,40 euro
Μυλος Ascaso imini i2---->230,85 eyro
Συνολο: 739,25-10%=73,95 για περιφερειακα
Πατητηρi, Γαλατιερα,Κανατα βρασμου, Δοσομετρικο Ποτηρακι, Πετσετακι

Απο MaxiCoffee
Μυχανη και Μυλος Pl042Temd Annita 599euro
Πατητηρι, Δοσομετρικο ποτηρακι, Ζυγαρια Ακριβειας, Γαλατιερα, Κανατα Βρασμου=88,68 ευρω +10 τα μεταφορικα
και μου "μενουν" αλλα 30ευρω για συσκευη εκχυλισης!!

Πρωτον πιστεύετε ως πρωταρης θα έχω θέμα με το PID? (επειδη απ όσο διαβαζα στο φορουμ οι περισσοτεροι ξεκινουσαν με μια στιλ κλασσικ)
Δευτερον απο περιφερειακα χρειαζομαι κατι αλλο; Βασικα κατι χρειαζομαι για καθαρισμο μηχανης κ μυλου..
Εν κατακλειδι.. Νομιζω απο barista εχω το θετικο ότι εχω ξεχωριστη μηχανη κ μυλο αλλα 1 χρονο εγγυηση και λιγοτερα περιφερειακα. Απο maxicoffee εχω μεν και τα 2 σε ενα αλλα περισσοτερα περιφερειακα και 2 χρονια εγγύηση!
Λοιπόν τι λέτε;

Άβαταρ μέλους
sphinxgr
Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
Μύλος:: Ascaso imini i2
Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από sphinxgr » Δευ Δεκ 05, 2016 2:58 pm

Η εγγύηση απο maxicoffee είναι σαν να μην υπάρχει, γιατί τα μεταφορικά είναι αρκετά για να ασχοληθείς να στείλεις χαλασμένη συσκευη.

Η εγγύηση απο Ελλάδα βάσει νόμου είναι 2 χρόνια. Πάρε τηλ να ρωτήσεις και στο μαγαζί τι θα σου πουν.

Το pid σου χρησιμευει για την καλύτερη θερμοκρασιακή σταθερότητα. Είναι ουσιαστικά θερμοστάτης μεγαλύτερης ακριβείας. Οπότε δεν σου δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Αν θες στο μέλλον να ασχοληθείς με ρυθμίσεις το κάνεις. Αν δεν θες, μια χαρά την κάνει τη δουλειά του και αρκετά καλύτερα απο τον αναλογικό θερμοστάτη

Για καθαρισμό θες καθαριστικό σκόνη μηχανής (για τα υπολείμματα καφέ), καθαριστικό αλάτων, βούρτσα μύλου, βουρτσα καφετιέρας

georgio

Δημοσίευση από georgio » Τρί Δεκ 06, 2016 7:55 pm

sphinxgr έγραψε:* Επίσης αν αγοράσεις μαζί μύλο + μηχανή απο το barista.gr σου δίνουν "δώρο" 10% επι της συνολικής αξίας που πληρώνεις για να πάρεις περιφερειακά (που ούτως ή άλλως θα πάρεις)
Μου είπαν απ το barista.gr ότι για να μου επιστρέψουν το 10% της αξιας πρέπει να πάρω μηχανή και μύλο ίδιας μάρκας και μου πρότειναν τον μύλο http://www.barista.gr/el/lelit-pl043mmi ... s-aleshs-2. Είναι σε γενικες γραμμες όπως ο ascaso ή χειρότερος;

Άβαταρ μέλους
georgevag
Μηχανή:: Oscar 2
2η Μηχανή:: Delonghi ec221
Μύλος:: DF83

Δημοσίευση από georgevag » Τετ Δεκ 07, 2016 3:06 am

georgio έγραψε: Μου είπαν απ το barista.gr ότι για να μου επιστρέψουν το 10% της αξιας πρέπει να πάρω μηχανή και μύλο ίδιας μάρκας και μου πρότειναν τον μύλο http://www.barista.gr/el/lelit-pl043mmi ... s-aleshs-2. Είναι σε γενικες γραμμες όπως ο ascaso ή χειρότερος;

Ήμουν και εγώ σε αυτό το δίλημμα. Μέλος του φόρουμ (που έτυχε να περάσει από τα χέρια του ο Lelit) μου είπε ότι γενικά είναι ίδιοι, όμως ο Lelit ποιοτικά χειρότερος. Πχ το γρανάζι είναι πλαστικό και όχι μεταλλικό όπως των Ascaso.
Δυστυχώς όμως οι τιμές των Ascaso πήραν την ανηφόρα, που τελικά σκέφτεσαι ότι αν βάλεις κάτι παραπάνω, από τα 240 που κοστίζουν, πας αλλού... (Πχ εγώ αγόρασα τον K3 Touch).. :oneup:

Άβαταρ μέλους
barista.gr
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: La Marzocco GS3
2η Μηχανή:: Flair Pro
Μύλος:: Ceado E37S
2ος Μύλος:: Baratza Sette 270wi
Οι καφέδες μου:: Taresso Artisan Coffee Roasters
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από barista.gr » Τετ Δεκ 07, 2016 9:51 am

Καλημέρα στο φόρουμ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις μηχανές που αντιπροσωπεύουμε σε συνδυασμό με όποιον μύλο θέλει ο Πελατης.

Συγκεκριμένα ισχύει:

10% κουπονι δώρου επι του συνόλου της παραγγελίας (μηχανής + μύλου) σε περιφερειακά εργαλεία barista

Ευχαριστούμε πολύ

Βασιλης Ταρταρης

georgio

Δημοσίευση από georgio » Τετ Δεκ 07, 2016 3:08 pm

barista.gr έγραψε:Καλημέρα στο φόρουμ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις μηχανές που αντιπροσωπεύουμε σε συνδυασμό με όποιον μύλο θέλει ο Πελατης.

Συγκεκριμένα ισχύει:

10% κουπονι δώρου επι του συνόλου της παραγγελίας (μηχανής + μύλου) σε περιφερειακά εργαλεία barista

Ευχαριστούμε πολύ

Βασιλης Ταρταρης
Βασίλη σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση απο χθες αλλά η κοπελα που εξυπηρετει στο eshop το λιγοτερο που θα έλεγα είναι ανεύθυνη. Χθε το πρωι που πήρα τηλέφωνο για την παραγγελια μου είπε για να περιμένω να δει στην αποθήκη αν υπαρχει σε διαθεσιμότητα ο ascaso και θα με ενημερώσει. Εν ολίγις ξανα πήρα εγω 3 η ωρα το μεσημέρι για να μου πει ότι τελίκα υπλαρχει και δεν πρόλαβε να με ενημερώσει. Αφου με έβαλε να ψάχνω και να ρωταω για καινούργιο μύλο ανενημέρωτη για την προσφορα της εταιρειας που δουλεύει σήμερα περίμενα μεχρι τις 3 το κουπόνι για να φύγει η παραγγελία και ακόμα τίποτα. Στο τσακ το χω να ακυρώσω την παραγγελία. Κατι παραπανω απο 730€ θα δώσω αντι να με παρακαλάνε τους παρακαλάω

Άβαταρ μέλους
barista.gr
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: La Marzocco GS3
2η Μηχανή:: Flair Pro
Μύλος:: Ceado E37S
2ος Μύλος:: Baratza Sette 270wi
Οι καφέδες μου:: Taresso Artisan Coffee Roasters
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από barista.gr » Τετ Δεκ 07, 2016 5:31 pm

Γιωργο καλησπερα

Σου ζητω για την οποιαδηποτε ταλαιπωρια, θεωρησε υπευθυνο εμενα για οτι συνεβη.

Προσπαθουμε μερα με την μερα να γινομαστε καλυτεροι.

Και παλι συγνωμη

Βασιλης Ταρταρης

Άβαταρ μέλους
Fazerman
Όνομα: Λαμπης
Μηχανή:: lelit plust pid
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: lavazza tiera
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fazerman » Τετ Δεκ 07, 2016 10:35 pm

θελω να πω(λογω οτι ειμαι κατοχος eshop) οτι ειναι μεσα στο προγραμα,να γινει μια καθυστερηση στην απαντηση η ενα λαθος λογω φορτου εργασιας.(πχ να ρωταω εγω τον προμηθευτη μου για διαθεσιμοτητα και να περιμενω απαντηση που δεν ερχεται και εγω με τη σειρα μου καθυστερω τον πελατη).
πιστεψε με οτι το εν λογω καταστημα barista.gr ειναι απο τα ποιο υπευθυνα και εξυπηρετικα καταστηματα.(η αληθεια να λεγεται,δεν κανω διαφημιση)
οτι και να χρειαστεις στο μελλον (σερβις-χρηση εγγυησης) ειμαι σιγουρος οτι θα ανταποκριθει αμμεσα,κατι που δεν ειναι σιγουρο οτι θα κανει ενα site του εξωτερικου.ασε που τα μεταφορικα
για να στειλεις την μηχανη εξωτερικο θα ειναι απλησιαστα

Απάντηση