Αυτή την στιγμή έχω μία delonghi eco 310b και μπορώ να πω οτι φτιάχνει καλά καφεδάκια αλλά δεν έχω consistency...δηλαδή κάποιες φορές ο ίδιος καφές δε παράγει το ίδιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν έχω μύλο (πρώτο φάουλ) και αγοράζω πάντα από taf,kudu,tailor made specialty μονοποικιλιακούς καφέδες και το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από οποιονδήποτε καφέ σουπερμάρκετ.
Οι καφέδες αυτοί διαβάζω οτι παίζουν στα 19 με 21 γραμμάρια για να δώσουν καλό φλυτζάνι. Εμένα σίγουρα χωράει αρκετά πιο κάτω, γι αυτό και κάποιες φορές ο καφές δεν είναι καλός.
Λόγω χώρου τώρα αλλά και πρωτίστως βαρεμάρας δεν θέλω να αγοράσω μύλο και να μπω σε αυτό το τριπάκι ΑΛΛΑ θέλω μία υπεραυτόματη για να πατάω ένα κουμπάκι και να χω έτοιμο καφέ με την τσίμπλα στο μάτι κάθε πρωί! Αξία ανεκτίμητη για μένα...γι αυτό είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω κάποια οφέλη στον βωμό της ευκολίας.
Εχω δοκιμάσει http://www.delonghi.com/en-gb/products/ ... ifications σε αυτήν καφέ από tailor made και βγαίνει σίγουρα καλύτερος και πιο δυνατός από την δικιά μου και ο μύλος παίρνει μπόλικες διαβαθμίσεις για λεπτή άλεση, την έχει μπουκώσει κίολας
Το ερώτημα μου είναι αν γνωρίζει κανείς πόσα γρ παίρνει στην πιο δυνατή δόση; Αν κοιτάξει κανείς στα specs λέει οτι παίρνει 200γρ καφέ και αυτός ο καφές αντιστοιχεί σε 14 ροφήματα. Ητοι περίπου 14 15 γρ ο καφές. Το θέμα είναι οτι δεν αναλύει καθόλου αυτή την αναλογία. Αν αυτά αντιστοιχούν στην ρύθμιση για τον πιο δυνατό εσπρέσσο ή στην ρύθμιση για τόν νορμάλ ή τον πιο ελαφρύ...
Θα εκτιμούσα εάν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει στο θέμα των γραμμαρίων και επίσης αν έχετε να προτείνετε και κάποια άλλη μηχανή καλοδεχούμενη φυσικά η οποιαδήποτε πρόταση μέχρι 600 ευρώ το μάξιμουμ.
Ευχαριστώ,
Βαγγέλης