Silvia Rancilio V5 2016

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Re: Silvia Rancilio V5 2016

Δημοσίευση από buddy » Κυρ Οκτ 02, 2016 6:53 pm

spiros1203 έγραψε:Μιλάμε για τη leit pl41 tem (όχι plus) η οποία είναι στα ίδια λεφτά.

Την lelit pl 41 plust pid συγκρινες με την silvia για τα boiler
Τωρα αμα αλλαξες γνωμη εγω δεν μπορω να ειμαι μες το μυαλο σου και να το ξερω...
Τελος παντων δικα σου ειναι τα χρηματα κανε οτι νομιζεις...

waterpolo
Όνομα: ΔΗΜΗΤΡHΣ
Μηχανή:: La spaziale S1 Dream
Μύλος:: Fiorenzato F64E
2ος Μύλος:: graef cm800
Οι καφέδες μου:: tigrato

Δημοσίευση από waterpolo » Κυρ Οκτ 02, 2016 6:57 pm

προφανως θα ακουσεις πολλες και διαφορετικες προτασεις.
Αυτο που εγραψα πιο πριν για την Λελιτ , σκεφτηκα ως εξης, αφου θελεις να διαθεσεις 500 ευρω , δωσε κατι ακομη κ παρε κατι που θα σε βοηθησει, οχι οτι ειναι χαλια η μηχανη που θελεις, ισα ισα, , αλλα εχει ενα μειονεκτημα σε σχεση με την λελιτ, αυτο μπορεις να το επιβεβαιωσεις με οσους εχουν pid, ειναι τρομερη βοηθεια.
Τωρα, αν θελεις να δωσεις χιλιαρικο πας σε αλλες μηχανες.
Waterpolo ειναι αντρικο αθλημα.
Water+coffee ειναι για ολους

spiros1203
Όνομα: Spiros
Μηχανή:: Silvia Rancilio v5
2η Μηχανή:: Εδώ δεν έχω 1η
Μύλος:: Eurogat k3
2ος Μύλος:: Άλλη ερώτηση
Οι καφέδες μου:: Ακόμα δοκιμάζω

Δημοσίευση από spiros1203 » Κυρ Οκτ 02, 2016 7:17 pm

spiros1203 έγραψε:Δίκιο έχεις. http://www.barista.gr/el/lelit-pl41tem- ... E-espresso

Απλά δε θέλω να φύγω πάνω απ'τα 500 € πολύ. Και της silvia μου φάνηκε πολύ καλή η τιμή της.
Το διόρθωσα μετά. Anyway ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις xristospet21
warhawk έγραψε:Άμα αντέχεις οικονομικά να πάρεις την Oscar 2 + τα upgrade της... Πάρτη χτες...

Άμα θες να αγοράσεις μια μηχανή και να την "παντρευτείς" πάρε την Silvia που θα την έχεις για πάντα...

Άμα θες να αγοράσεις μια μηχανή για να μπεις στο παιχνίδι και αργότερα να πας σε κάτι καλύτερο πάρε τη Lelit που τα έχει όλα...

Άμα δεν έχεις σκοπό να πάρεις ή δεν έχεις μύλο μην πάρεις καμία από τις τρεις γιατί δε θα καταφέρεις να φτιάξεις καφέ και θα ταλαιπωρηθείς τσάμπα...
ίσως έπρεπε να πω περισσότερα για τις προθέσεις μου. Για μηχανή διαθέτω 550€ το πολύ. Δεν έχω καμία διάθεση (μάλλον λεφτά δεν έχω) να δώσω τώρα τόσα λεφτά και να πάω για αναβάθμιση αργότερα. Οπότε θέλω αυτό που θα πάρω να είναι καλό και να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο. Μύλο θα πάρω (μάλλον σε ascaco καταλήγω).
waterpolo έγραψε:προφανως θα ακουσεις πολλες και διαφορετικες προτασεις.
Αυτο που εγραψα πιο πριν για την Λελιτ , σκεφτηκα ως εξης, αφου θελεις να διαθεσεις 500 ευρω , δωσε κατι ακομη κ παρε κατι που θα σε βοηθησει, οχι οτι ειναι χαλια η μηχανη που θελεις, ισα ισα, , αλλα εχει ενα μειονεκτημα σε σχεση με την λελιτ, αυτο μπορεις να το επιβεβαιωσεις με οσους εχουν pid, ειναι τρομερη βοηθεια.
Τωρα, αν θελεις να δωσεις χιλιαρικο πας σε αλλες μηχανες.
αυτό που λέω παραπάνω. Προτιμώ να πάρω καλύτερη μηχανή και να βάλω ένα pid μετά (αν δω ότι χρειάζεται). Τώρα για το χιλιάρικο που λες :red:

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Κυρ Οκτ 02, 2016 7:21 pm

Επειδή, είναι ολοφάνερο ότι και να πούμε εμείς, τη silvia θέλεις να πάρεις. Παρε την.
Είναι μια χαρά μηχανή. Αλλά να μην τσιγκουνευτείς τα χρήματα για pid. Και οπωσδήποτε μύλο.

spiros1203

Δημοσίευση από spiros1203 » Κυρ Οκτ 02, 2016 7:41 pm

lio14 η Lelit PL41 PLUST PID στο maxicoffee έχει 560€. H silvia στο bella-barista έχει 450€ + PID για silvia της Auber με 130€ = 580€. Για ποιο λόγο να πάρω lelit? Είναι καλύτερη ποιοτικά? Από αυτά που έχω διαβάσει, κυρίως εδώ, δεν είναι. Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι εγώ λάθος ή δε διάβασα τα σωστά topic. Έχει γίνει και το κεφάλι μου καζάνι. Όσο περισσότερο διαβάζω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Οκτ 02, 2016 8:00 pm

Από που κατάλαβες ότι δεν είναι τόσο ποιοτική από την ποιότητα κατασκευής ;
Για την Silvia εδώ θα βρεις φωτογραφίες με σκουριά στη βάση της γιατί δεν είναι inox οπως με την lelit.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Κυρ Οκτ 02, 2016 8:03 pm

η silvia ειναι πιο παλια και πιο αποδεδειγμενα αξιοπιστη στο χρόνο όπως ήδη είπες. και το auber pid με το οποιο συνεργάζεται αψογα, ειναι πολλες κλάσεις απο το περιεργο της lelit που βλεπω εδω ολο το κοσμο να ταλαιπωριέται.

οσο για την ποιότητα κατασκευής, η lelit ειναι το ελαχιστο ανεκτο, σήμερα που δεν υπαρχει η gaggia. η rancilio παντα ηταν ενα σκαλοπατι πιο πανω στο μυαλό μου. την ήθελα, αλλα συμβιβάστηκα με την classic. αν την βρηκες με pid με ενα 20αρικο παραπανω, εννοείτε πως αξίζει.

το Pid ειναι κορυφη. οταν το έβαλα στη δικια μου.. ειλικρινά. σαν να αγορασα καινουργια μηχανή. αλλαξε όλη τη λειτουργία της
When life throws you curves, aim for the apex

spiros1203

Δημοσίευση από spiros1203 » Κυρ Οκτ 02, 2016 8:18 pm

Artisti έγραψε:Από που κατάλαβες ότι δεν είναι τόσο ποιοτική από την ποιότητα κατασκευής ;
Για την Silvia εδώ θα βρεις φωτογραφίες με σκουριά στη βάση της γιατί δεν είναι inox οπως με την lelit.
Δεν είπα ότι δεν είναι ποιοτική. Είπα ότι διάβασα εδώ μέσα ότι η silvia είναι καλύτερη ποιοτικά. Δεν είναι το ίδιο. Μπορείς να μου πεις που θα βρω τις φώτο? Είναι για silvia του 2016?
UltiMo_ έγραψε:η silvia ειναι πιο παλια και πιο αποδεδειγμενα αξιοπιστη στο χρόνο όπως ήδη είπες. και το auber pid με το οποιο συνεργάζεται αψογα, ειναι πολλες κλάσεις απο το περιεργο της lelit που βλεπω εδω ολο το κοσμο να ταλαιπωριέται.

οσο για την ποιότητα κατασκευής, η lelit ειναι το ελαχιστο ανεκτο, σήμερα που δεν υπαρχει η gaggia. η rancilio παντα ηταν ενα σκαλοπατι πιο πανω στο μυαλό μου. την ήθελα, αλλα συμβιβάστηκα με την classic. αν την βρηκες με pid με ενα 20αρικο παραπανω, εννοείτε πως αξίζει.

το Pid ειναι κορυφη. οταν το έβαλα στη δικια μου.. ειλικρινά. σαν να αγορασα καινουργια μηχανή. αλλαξε όλη τη λειτουργία της
Ευχαριστώ για την απάντηση. Εμένα με ενδιαφέρει στα λεφτά που διαθέτω να πάρω την καλύτερη μηχανή. Αν αρχίσω τα βάλε 50, βάλε 100 , κάνε λίγο οικονομία δε θα αγοράσω ποτέ. :oneup:

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Οκτ 02, 2016 9:12 pm

Σίγουρα του 2016 δεν πρόλαβε να σκουριάσει...
Η μόνη classic που μας έμεινε είναι η Silvia αφού της Gaggia μας Ψόφησε.
Βέβαια έχουν λύσει με τον χρόνο διάφορα θεματά της όπως το θέμα με την κολλημένη αντίσταση στο boiler αλλά σε γενικές γραμμές έχει μείνει ίδια εδώ και πολλά χρόνια.
Αντικειμενικά χωρίς PID στις μέρες μας μοιάζει ξεπερασμένη και ο ανταγωνισμός έξω έχει ρίξει τις πωλήσεις παρά το ότι η τιμή της όλα αυτά τα χρόνια μένει σταθερή.
Έχει αναφερθεί και για την παλιομοδίτικη τοποθέτηση του boiler που σε σχέση με το saturated πρότυπο που είχε καθιερώσει η Gaggia.
Αλλά όλα αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά όσο η τιμή και η υποστήριξη στη Ελληνική αγορά.
Εδώ είχε μόνιμο πρόβλημα για αυτό σχεδόν όλες οι Silvia είναι αγορασμένες από έξω με ότι σήμαινει αυτό για το service και τα ανταλλακτικά που πρέπει και αυτά να τα ψάξεις έξω.
Η Lelit αντίθετα είχε πάντα λογική τιμή στη Ελλάδα και αξιόπιστο service εδώ...

Θα την αγόραζα σήμερα ;
Ναι γιατί είναι καλή μηχανή και φτιάχνει καλό καφέ αλλά δεν θα την αγόραζα καινούργια γιατί δεν θα έχω την ανάλογη εγγύηση της καινουργιας θα την αγόραζα μεταχείρισμένη απέξω αφού υπάρχουν πολλές διαθέσιμες με τιμή κάτω από 300€ και θα της έβαζα PID κάνοντας service μόνος μου με εισάγώμενα ανταλλακτικά γιατί και με τις τιμές των ανταλλακτικων εδώ έχει ένα θέμα.
.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Οκτ 02, 2016 9:44 pm

Artisti έγραψε:Από που κατάλαβες ότι δεν είναι τόσο ποιοτική από την ποιότητα κατασκευής ;
viewtopic.php?f=5&t=708&start=90#p52928
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση