Lelit pl41 plust
- christos.k
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- 2η Μηχανή:: Flair 58+
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: 1Zpresso J Ultra
- Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Mokka
Re: Lelit pl41 plust
Εργοστασιακά είναι ρυθμισμένη στα 12+ και κολλημένη. Προσπαθώντας να ρυθμίσω την OPV χάλασα τη κεφαλή της βίδας και την έστειλα στο Barista.gr όπου μου έκαναν αντικατάσταση της OPV και ρύθμιση στα 9 με λογικό κόστος.
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Τοσο πολυ 12+ ? Δεν μπορω να καταλαβω το λογο να την εχουν τοσο ψηλα...
Κολλημενη τι εννοεις?
Μηπως ετυχε στην δικη σου ή εχεις ακουσει και απο αλλους να ειναι εκει στα 12 εργοστασιακα?
Επισης με τι μπαρομετρο τι μετρησες? Υπαρχει περιπτωση να ηταν αναξιοπιστο ως προς την ενδειξη?
Κολλημενη τι εννοεις?
Μηπως ετυχε στην δικη σου ή εχεις ακουσει και απο αλλους να ειναι εκει στα 12 εργοστασιακα?
Επισης με τι μπαρομετρο τι μετρησες? Υπαρχει περιπτωση να ηταν αναξιοπιστο ως προς την ενδειξη?
- Gespresso
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Για να χρησιμοποιείς και ese pods.
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Και δηλαδη ειναι σιγουροι αυτοι απο το εργοστασιο οτι οποιος παιρνει την συγκεκριμενη μηχανη θα χρησιμοποιει κυριως ese pods και για αυτο και η αρχικη ρυθμιση ειναι στα 12? Τι βλακες....
Απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν ηταν ολες ρυθμιζμενες στο 12 δεν θα ειχαμε χαλια ή εστω κακες εκχυλισεις και γευστικα κακο αποτελεσμα?
Απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν ηταν ολες ρυθμιζμενες στο 12 δεν θα ειχαμε χαλια ή εστω κακες εκχυλισεις και γευστικα κακο αποτελεσμα?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος buddy την Κυρ Σεπ 18, 2016 2:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- christos.k
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- 2η Μηχανή:: Flair 58+
- 2ος Μύλος:: 1Zpresso J Ultra
- Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Mokka
Αξιόπιστη μέτρηση ήταν. Είχα κάνει και τη Gaggia που είχα παλιότερα. Γιατί χρησιμοποιούν κόλλα δε γνωρίζω. Το service μου είπε ότι στη καινούργια εβαλαν μια πολύ ελαφριά φλατζοκολλα ώστε να μην ξεβιδωνει από τις κραδασμούς. Αρχικά βέβαια είχε κόλλα βιομηχανική. Δεν έσπαγε με τίποτα.
- Gespresso
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Απάντησες μόνος σου γιατί βάζουν κόλλα.
Για το δεύτερο, το ότι είναι ρυθμισμενη στα 12 bar, σύμφωνα με τα όσα ελεγχθησαν, δεν σημαίνει ότι όταν φτιάχνεις καφέ τα φτάνεις οπωσδήποτε.
Για το πρώτο που γράφεις, είναι θέμα marketing. Πρέπει να καλύψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς αλλά και να μην τους γραψουν στα reviews ότι η μηχανή τους δεν παίρνει ese.xristospet21 έγραψε:Και δηλαδη ειναι σιγουροι αυτοι απο το εργοστασιο οτι οποιος παιρνει την συγκεκριμενη μηχανη θα χρησιμοποιει κυριως ese pods και για αυτο και η αρχικη ρυθμιση ειναι στα 12? Τι βλακες....
Για το δεύτερο, το ότι είναι ρυθμισμενη στα 12 bar, σύμφωνα με τα όσα ελεγχθησαν, δεν σημαίνει ότι όταν φτιάχνεις καφέ τα φτάνεις οπωσδήποτε.
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Καλησπέρα σε όλους!
Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Βασίλη Τάρταρη και το Χρήστο για τις συμβουλές/προτροπές τους. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Να σας πω λοιπόν, ότι χθες, μετά το "συμβάν" με το steam δεν επιχείρησα ξανά να ανοίξω τη μηχανή. Είχα κατατρομάξει. Ο θόρυβος που έκανε η μηχανή μου φάνηκε εξωπραγματικός. Βούιζε σχεδόν, όλος ο πάγκος. Νόμιζα σε κάποια στιγμή ότι η μηχανή προετοιμάζεται για "έκρηξη"... Και δεδομένου πως το boiler είχε νερό (πάνω από τη μέση) και πως δεν διαπίστωσα κάποια επαφή της μηχανής πχ με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο τέτοιον ήχο (ποτηράκια δεν είχα τοποθετημένα από πάνω), άρχισα να πανικοβάλλομαι και την έκλεισα.
Σήμερα πιο ψύχραιμη ομολογουμένως, και ύστερα από πολύωρο διάβασμα για τις ρυθμίσεις του pid, την έθεσα σε λειτουργία. Επανέφερα το pid στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (για να ξεκινήσω ουσιαστικά από την αρχική βάση), και όταν ήρθε η στιγμή, άνοιξα τον διακόπτη PUMP. Τι παρατήρησα: Έντονος θόρυβος υπήρξε κατά το extraction του νερού, αλλά σε καμία περίπτωση στο μέγεθος του χθεσινού "σαματά". Το πρόβλημα είναι, ότι από την αγωνία μου πλέον, δε θυμάμαι - δεν είμαι σίγουρη για το "πως έκανε" η μηχανή κατά τις πρώτες μου εκχυλίσεις πριν το χθεσινό συμβάν, και νομίζω πως δεν είμαι σε θέση να διαγνώσω αν πλέον όντως κάτι δεν πάει καλά με τη μηχανή, ή αν ο θόρυβος που ακούγεται είναι ο φυσιολογικά αναμενόμενος όταν αυτή είναι σε λειτουργία. Ξέρω ότι ακούγεται παράξενο (και ίσως λιγάκι χαζό), αλλά δε ξέρω πλέον από το φόβο μου και μόνο, αν αυτό που ακούω είναι ο normal ήχος σε λειτουργία, ή αν έχω προκαλέσει άθελα μου ζημιά.
Επειδή δεν διατηρώ λογαριασμό σε facebook (ή σε κάποιο άλλο μέσω κοινωνικής δικτύωσης), δε μπορώ να ανεβάσω βιντεάκι στη σελίδα του barista.gr, γι αυτό και ανεβάζω εδώ ένα βιντεάκι που τράβηξα σήμερα (όχι δηλ. του χθεσινού "σαματά") για το τι γίνεται (ή μάλλον τι ακριβώς ακούγεται) όταν ενεργοποιώ το PUMP για extraction νερού.
(Μη δώσετε σημασία στην ένδειξη του PID, είναι ξερύθμιστο. Απλά αυτό που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν να αποτυπώσω τον ήχο της μηχανής, έτσι ώστε να με διαφωτίσετε)
Υ.Γ: Στη τελευταία εκχύλιση σήμερα (έκανα κανα 2-3, περισσότερο για να "ακούσω" παρά για να δω), παρατήρησα κάποιες σταγόνες που έτρεξαν από το portafilter ανάμεσα στους δύο εκκροείς. Αυτό σημαίνει ότι δε το κούμπωσα καλά, ή κάτι άλλο;
...Ουφ... Νομίζω ότι τελικά έχω πανικοβληθεί αρκετά.Σε σημείο όπου πριν πατήσω το PUMP, το σκέφτομαι αρκετά, φοβούμενη επερχόμενη πιθανή καταστροφή...
https://drive.google.com/open?id=0B4L0G ... nM2bDFFRVU
Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Βασίλη Τάρταρη και το Χρήστο για τις συμβουλές/προτροπές τους. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Να σας πω λοιπόν, ότι χθες, μετά το "συμβάν" με το steam δεν επιχείρησα ξανά να ανοίξω τη μηχανή. Είχα κατατρομάξει. Ο θόρυβος που έκανε η μηχανή μου φάνηκε εξωπραγματικός. Βούιζε σχεδόν, όλος ο πάγκος. Νόμιζα σε κάποια στιγμή ότι η μηχανή προετοιμάζεται για "έκρηξη"... Και δεδομένου πως το boiler είχε νερό (πάνω από τη μέση) και πως δεν διαπίστωσα κάποια επαφή της μηχανής πχ με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο τέτοιον ήχο (ποτηράκια δεν είχα τοποθετημένα από πάνω), άρχισα να πανικοβάλλομαι και την έκλεισα.
Σήμερα πιο ψύχραιμη ομολογουμένως, και ύστερα από πολύωρο διάβασμα για τις ρυθμίσεις του pid, την έθεσα σε λειτουργία. Επανέφερα το pid στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (για να ξεκινήσω ουσιαστικά από την αρχική βάση), και όταν ήρθε η στιγμή, άνοιξα τον διακόπτη PUMP. Τι παρατήρησα: Έντονος θόρυβος υπήρξε κατά το extraction του νερού, αλλά σε καμία περίπτωση στο μέγεθος του χθεσινού "σαματά". Το πρόβλημα είναι, ότι από την αγωνία μου πλέον, δε θυμάμαι - δεν είμαι σίγουρη για το "πως έκανε" η μηχανή κατά τις πρώτες μου εκχυλίσεις πριν το χθεσινό συμβάν, και νομίζω πως δεν είμαι σε θέση να διαγνώσω αν πλέον όντως κάτι δεν πάει καλά με τη μηχανή, ή αν ο θόρυβος που ακούγεται είναι ο φυσιολογικά αναμενόμενος όταν αυτή είναι σε λειτουργία. Ξέρω ότι ακούγεται παράξενο (και ίσως λιγάκι χαζό), αλλά δε ξέρω πλέον από το φόβο μου και μόνο, αν αυτό που ακούω είναι ο normal ήχος σε λειτουργία, ή αν έχω προκαλέσει άθελα μου ζημιά.
Επειδή δεν διατηρώ λογαριασμό σε facebook (ή σε κάποιο άλλο μέσω κοινωνικής δικτύωσης), δε μπορώ να ανεβάσω βιντεάκι στη σελίδα του barista.gr, γι αυτό και ανεβάζω εδώ ένα βιντεάκι που τράβηξα σήμερα (όχι δηλ. του χθεσινού "σαματά") για το τι γίνεται (ή μάλλον τι ακριβώς ακούγεται) όταν ενεργοποιώ το PUMP για extraction νερού.
(Μη δώσετε σημασία στην ένδειξη του PID, είναι ξερύθμιστο. Απλά αυτό που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν να αποτυπώσω τον ήχο της μηχανής, έτσι ώστε να με διαφωτίσετε)
Υ.Γ: Στη τελευταία εκχύλιση σήμερα (έκανα κανα 2-3, περισσότερο για να "ακούσω" παρά για να δω), παρατήρησα κάποιες σταγόνες που έτρεξαν από το portafilter ανάμεσα στους δύο εκκροείς. Αυτό σημαίνει ότι δε το κούμπωσα καλά, ή κάτι άλλο;
...Ουφ... Νομίζω ότι τελικά έχω πανικοβληθεί αρκετά.Σε σημείο όπου πριν πατήσω το PUMP, το σκέφτομαι αρκετά, φοβούμενη επερχόμενη πιθανή καταστροφή...
https://drive.google.com/open?id=0B4L0G ... nM2bDFFRVU
- Artisti
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Ο θόρυβος δεν μοιάζει φυσιολογικός σαν να είναι κάτι ξεβιδωμένο και να κοπανάει είναι.
Στη αρχή μέχρι να φύγει ο αέρας από τα σωληνάκι κάνει ένα ξερό θόρυβο αλλά μετά φτιάχνει.
Εγώ θα την άνοιγμα για να δω τί παίζει γύρω από την αντλία αλλά εσένα δεν το συνιστώ.
Στη αρχή μέχρι να φύγει ο αέρας από τα σωληνάκι κάνει ένα ξερό θόρυβο αλλά μετά φτιάχνει.
Εγώ θα την άνοιγμα για να δω τί παίζει γύρω από την αντλία αλλά εσένα δεν το συνιστώ.
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Οπότε, καλά το κατάλαβα... Κάτι έγινε χτες μετά από τη διαδικασία steaming οπου το PID έγραψε 145 (!). Τώρα τι κάνω;;;Artisti έγραψε:Ο θόρυβος δεν μοιάζει φυσιολογικός σαν να είναι κάτι ξεβιδωμένο και να κοπανάει είναι.
Υπάρχει επιστροφή...;; Μπορώ να το διορθώσω μόνη μου;; Πώς τα κατάφερα βρε παιδιά έτσι; Αφού ακολουθούσα κατά γράμμα το manual και τους 'άγραφους' κανόνες παρασκευής καφέ... Θα τρελαθώ! Λες και δεν έχω φτιάξει δηλαδή ποτέ espresso στη ζωή μου...Μου βγάζω κόκκινη κάρτα. Πραγματικά. Και εγώ απογοητεύτηκα, και στη μηχανή, ένας θεός ξέρει τι προκάλεσα...
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
δυσκολο να το προκαλεσες εσυ, αυτο το οποιο συμβαίνει. εγω κανω ατμό στους 145-153 βαθμους (μετάλλου). και δεν μπορει να παθει κατι η αντλία απο υπερθερμανση του boiler. αυτο ακουγεται σαν λαθος λειτουργείας της αντλίας. και δεν ζορίζεται η αντλία, ή δεν είναι άδειο απο νερο το boiler καθως το βλεπουμε να ριχνει νερό με ευκολία. μηπως ειναι τοποθετημενη η αντλία σε τίποτα σινεμπλοκ ή άλλη μέθοδο αποφυγής κραδασμών και έχει εκει κάποια αστοχία;
When life throws you curves, aim for the apex