Αναβαθμιση σε he ή dual boiler
- nikosmar
- Όνομα: niko
- Μηχανή:: Bezzera Mitica Top
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia 2.5
- Μύλος:: FIORENZATO F64E
Re: Αναβαθμιση σε he ή dual boiler
ερωτηση, αν στη dual boiler εχεις το steam off, τοτε ουσιαστικα χανει το πλεονεκτημα της στη λειτουργια σαν dual boiler?
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Kατ' αρχην στην silvia εκανες temperature serfing...αλλο πραγμα το cooling flush στις ΧΗ...
Αν σε μια DB κλεινεις το ενα boiler...αυτο το κανεις στην περιπτωση που θες να φτιαξεις μονο εσπρεσσο και οχι καπουτσινο...για ποιο λογο να περιμενεις να ζεσταθει το boiler του ατμου αφου δεν θα το χρησημοποιησεις?ετσι κερδιζεις χρονο προθερμανσης...αλλα για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους σε αυτην την περιπτωση δεν θα εχεις την απολυτη σταθεροτητα που θα σου δωσει η μηχανη οταν ειναι και τα δυο boilers αναμμενα...
Εννοειται πως θα εχεις σταθεροτητα (αυτα τα boilers συνηθως ειναι τερατα) αλλα δεν θα εχεις οπως οταν λειτουργουν και τα δυο...(την απολυτη δηλαδη)
Παντως σαφως και μπορεις να επιλεξεις να κανεις μονο εσπρεσσο και με τα 2 boilers αναμμενα...
Αν σε μια DB κλεινεις το ενα boiler...αυτο το κανεις στην περιπτωση που θες να φτιαξεις μονο εσπρεσσο και οχι καπουτσινο...για ποιο λογο να περιμενεις να ζεσταθει το boiler του ατμου αφου δεν θα το χρησημοποιησεις?ετσι κερδιζεις χρονο προθερμανσης...αλλα για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους σε αυτην την περιπτωση δεν θα εχεις την απολυτη σταθεροτητα που θα σου δωσει η μηχανη οταν ειναι και τα δυο boilers αναμμενα...
Εννοειται πως θα εχεις σταθεροτητα (αυτα τα boilers συνηθως ειναι τερατα) αλλα δεν θα εχεις οπως οταν λειτουργουν και τα δυο...(την απολυτη δηλαδη)
Παντως σαφως και μπορεις να επιλεξεις να κανεις μονο εσπρεσσο και με τα 2 boilers αναμμενα...
- nikosmar
τι ακριβως ειναι το cooling flush στις ΧΗ ?
- nikosmar
καταλαβα, ευχαριστω , με τον ιδιο τροπο και στη σιλβια , οποτε ειμαι συνιθισμενος,
στις db δηλαδη δεν απαιτειται Cooling Flush
στις db δηλαδη δεν απαιτειται Cooling Flush
-
buddy
Οχι...αφου εκει εχεις το pid και ξερεις ακριβως τι θερμοκρασια εχεις (σου το δειχνει ηλεκτρονικα)
Και επισης με το pid για να ορισεις την θερμοκρασια που θελεις το κανεις πολυ ευκολα κουνοντας τα βελακια πανω ή κατω αναλογως που θες...χωρις να τρεχεις νερα χωρις να μετρας δευτερολεπτα...ευκολα, απλα και με απολυτη ακριβεια...
Bεβαια τωρα βγαινουν και πολλες HX με pid...
Και επισης με το pid για να ορισεις την θερμοκρασια που θελεις το κανεις πολυ ευκολα κουνοντας τα βελακια πανω ή κατω αναλογως που θες...χωρις να τρεχεις νερα χωρις να μετρας δευτερολεπτα...ευκολα, απλα και με απολυτη ακριβεια...
Bεβαια τωρα βγαινουν και πολλες HX με pid...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος buddy την Τρί Σεπ 13, 2016 7:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- nikosmar
καταλαβα, ευχαριστω
υπαρχει δυνατοτητα να δοκιμασει στην Αθήνα καποιος αυτες τις μηχανες rocket, κλπ
υπαρχει δυνατοτητα να δοκιμασει στην Αθήνα καποιος αυτες τις μηχανες rocket, κλπ
-
buddy
Δεν εχω ιδεα...εγω ειμαι πολυ μακρια απο την Αθηνα...πιο μακρια δεν γινεται...
- nikosmar
γνωριζει καποιος , ποιες ειναι οι διαφορές μεταξυ hx - dual boiler μηχανες με μηχανες αυτοματες οπως η rancilio epoca ?
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
ο αυτοματισμός είναι στο οτι σου μετραει την ποσότητα του νερου για να κοψει την εκχείλιση μονη της. δεν εχει σχεση με το boiler. hx ειναι κι αυτη που λες
When life throws you curves, aim for the apex