Κριτική για εκχύλιση με γυμνό portafilter.
- k13av9is
- Όνομα: Κλεάνθης
- Μηχανή:: Simonelli Oscar
- Μύλος:: Compak K3 touch
Κριτική για εκχύλιση με γυμνό portafilter.
Η πρώτη απόπειρα απόσταξης με γυμνό pf! Παρακαλώ για την επιείκειά σας!!!
-
Aggelos70s
- Όνομα: Αγγελος
- Μηχανή:: EXPOBAR office leva
- Μύλος:: La San Marco SM90T
- Οι καφέδες μου:: Hand pickers
Re: Κριτική για εκχύλιση με γυμνό portafilter.
Το οπτικο αποτελεσμα ειναι πολυ καλο,με ποιο καλαθακι εκανες εκχυληση? μονο η διπλο? Παντως εχεις και καλα εργαλεια....

-
christosjr1
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Nuova simonelli osca
- Μύλος:: Graef cm 800
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: Barista shop espresso blend
Στην αρχή κανει ενα απότομο burst. Θα δοκιμαζα λίγο λεπτότερη αλεση να σφίξει η εκχύλιση. Τι μύλο εχεις;
- k13av9is
Διπλό καλαθάκι, ζυγισμένο ακριβώς στα 18gr καφέ, ο οποίος δυστυχώς είναι αλεσμένος από coffee island. Θα παραλάβω μύλο αύριο επιτέλους οπότε θα μπορέσω να παίξω με τη ρύθμισή του. Ο τύπος στο μαγαζί μου είπε ότι το άλεσε στο 1,9 και όντως πρέπει να θέλει ψιλότερο γιατί το αποτέλεσμα που βλέπετε στο βίντεο είναι από πολύ πάτημα... Σίγουρα πολύ πιο δυνατό από όσο θα έπρεπε.
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Κλεάνθη ήρωα σε βρίσκω να κάνεις δοκιμές με γυμνό και έτοιμο αλεσμένο καφέ!
Η ροή μου φαίνεται λίγο γρήγορη θα σου πρότεινα και εγώ κόψεις λεπτότερα όταν με το καλό έρθει ο μύλος και να αρχίσεις να παίζεις με γραμμάρια/κόψιμο και όχι με υπερβολικό πάτημα.
Πάντως το γυμνό είναι λατρεία, έχω ένα 6μηνο που πήρα ένα ημιτασιόν για να βελτιώσω την τεχνική και από τότε το μαμίσιο με τα spouts κάθεται στο ντουλάπι.
Καλούς
Η ροή μου φαίνεται λίγο γρήγορη θα σου πρότεινα και εγώ κόψεις λεπτότερα όταν με το καλό έρθει ο μύλος και να αρχίσεις να παίζεις με γραμμάρια/κόψιμο και όχι με υπερβολικό πάτημα.
Πάντως το γυμνό είναι λατρεία, έχω ένα 6μηνο που πήρα ένα ημιτασιόν για να βελτιώσω την τεχνική και από τότε το μαμίσιο με τα spouts κάθεται στο ντουλάπι.
Καλούς
- k13av9is
Λοιπόν ελήφθη ο μύλος και μετά από 1 αποτυχία (υπερβολικά ψιλή άλεση!) εχουμε αποτέλεσμα... 18γρ στο διπλό pf
...η επόμενη θα είναι ένα κλικ πιο ψιλή: (σημάδεψα το σημείο που ήταν το 0 όταν ακουμπούσαν τα μαχαίρια)
...και βλέπουμε!!
...η επόμενη θα είναι ένα κλικ πιο ψιλή: (σημάδεψα το σημείο που ήταν το 0 όταν ακουμπούσαν τα μαχαίρια)
...και βλέπουμε!!
- christos.k
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- 2η Μηχανή:: Flair 58+
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: 1Zpresso J Ultra
- Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Mokka
Τι καφέ αλεσες και χρειάστηκε τόσο λεπτά; Δεν έχω κατέβει κάτω απο 10. Συνήθως 12-14.
Μπορείς να γυρίσεις το δίσκο αρίθμησης ώστε το 0 να είναι εκεί που ακουμπούν τα μαχαίρια.
Μπορείς να γυρίσεις το δίσκο αρίθμησης ώστε το 0 να είναι εκεί που ακουμπούν τα μαχαίρια.
- k13av9is
Χρήστο πήρα έναν ethiopia mokha από coffe island για να κάνω δοκιμές, δε μου πήγαινε η καρδιά να πάρω από super market! Ναι το μηδεν είναι εκεί που ακουμπάνε τα μαχαίρια, στη φωτο το έχω έτοιμο για την επόμενη φορά. Επίσης πρέπει να δουλέψω και το πάτημα γιατί αυτή τη φορά νομίζω ήταν χαλαρό...
- christos.k
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- 2η Μηχανή:: Flair 58+
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: 1Zpresso J Ultra
- Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Mokka
Ξέχασα να σου πω καλορίζικος. Καλους καφέδες!
Εννοούσα να γυρίσεις μόνο τον πάνω δίσκο έτσι ώστε όταν ακουμπούν τα μαχαίρια το 0 να είναι στην πρόσοψη του μύλου. Ακριβώς πάνω απο το στόμιο εξόδου. Ουδεμία πρακτική διαφορά. Απλά ικανοποιεί την καταναγκαστική φύση μου.
Εννοούσα να γυρίσεις μόνο τον πάνω δίσκο έτσι ώστε όταν ακουμπούν τα μαχαίρια το 0 να είναι στην πρόσοψη του μύλου. Ακριβώς πάνω απο το στόμιο εξόδου. Ουδεμία πρακτική διαφορά. Απλά ικανοποιεί την καταναγκαστική φύση μου.
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Ήρωας Νο2 που πήγες σε αυτό τον μύλο..
Η κρέμα βγάζει τις τιγρέ αποχρώσεις ή είναι ανοιχτόχρωμη; Θα πρότεινα να πας σε λεπτότερο κόψιμο και να σταματήσεις την εκχύλιση με βάση την παρατήρηση του blonding point και όχι του χρονομέτρου και να συγκρίνεις τα 2 γευστικά αποτελέσματα.
Keep searching
Η κρέμα βγάζει τις τιγρέ αποχρώσεις ή είναι ανοιχτόχρωμη; Θα πρότεινα να πας σε λεπτότερο κόψιμο και να σταματήσεις την εκχύλιση με βάση την παρατήρηση του blonding point και όχι του χρονομέτρου και να συγκρίνεις τα 2 γευστικά αποτελέσματα.
Keep searching