Μετα την silvercrest τι?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Re: Μετα την silvercrest τι?

Δημοσίευση από Edesso » Δευ Αύγ 22, 2016 2:43 am

Πω πω παλι τα σεντονια αρχισαν εδω μεσα, καψωθηκα μεχρι να τα διαβασω :lol:

Ultimo :respekt:

εγω ψηφιζω τη πωλητρια απο το κοτσωβολο :ban:
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Δευ Αύγ 22, 2016 8:19 am

Βάσικά σύνοψη είναι αλλά ορισμένοι αν δεν πάθουν δεν μαθαίνουν.
Μετά βγαίνουν εδώ και λένε:
Γιατί δεν μου βγάζει καλό καφέ η Pitsos,η Arielli,η First Austria etc

Άβαταρ μέλους
Gespresso
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Mignon Specialita
2ος Μύλος:: Graef cm800
Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!

Δημοσίευση από Gespresso » Δευ Αύγ 22, 2016 10:21 am

Το πρόβλημα όλων των φόρουμ είναι ότι ο γραπτός λόγος δεν γίνεται προφορικός και το ανάποδο.
Η κοφτη απάντηση ενός έμπειρου ακούγεται αλλιώς και διαβάζεται αλλιώς.

Άβαταρ μέλους
sphinxgr
Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
Μύλος:: Ascaso imini i2
Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από sphinxgr » Δευ Αύγ 22, 2016 2:57 pm

Rallakias έγραψε:θα πρότεινα μια μετριοπάθή στάση εκ μερους των παλαιών μελών των οποίων η αποψη κυριαρχεί , με σκοπό την προσέλκυση περισσοτερων νεων χρηστών στον κοσμο της γεύσης του καφέ που αργοτερα μπορει να εξελιχθουν περισσοτερο.
Η απάντηση που έχει δοθεί σε αυτό, είναι "δεν είμαστε μαγαζάκι που ψάχνει για πελατεία" !!! :respekt:

Μάλλον πρέπει να φτιαχτεί νέο forum με τίτλο "Τύπου Espresso Lovers" το οποίο να αφορά όσους έχουν κάτω απο 600€ για εξοπλισμό, πίνουν freddo Espresso κλπ :a013:

Ουσιαστικά δεν ενδιαφέρονται ή δεν μπορούν να πιούν Espresso, αλλά μπορούν και τους ευχαριστεί να πίνουν κάτι Τύπου Espresso οπότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Έτσι δεν θα γυρίσει και κανείς να τους πεις ότι δεν πίνουν Espresso, γιατί ούτως ή άλλως πίνουν Τύπου Espresso! :a013:

Άβαταρ μέλους
Artisti

Δημοσίευση από Artisti » Δευ Αύγ 22, 2016 5:18 pm

Δεν έχεις παρά να πουλησεις την Lelit να πάρεις μια carezza και να φτιάξεις φορουμ για τους ξύδια lovers espresso.
Τί τα έδωσες τόσα λεφτά για lelit αφού θέλεις τύπου espresso να πας να τον απολαυσεις.
Να γίνεις και καλος σαμαρείτης μοιραζοντας τα παραπάνο λεφτα που εδωσες σε φιλανθρωπίες αφου κανεις την δουλειά σου με 100€ γιατι δινεις παραπάνω.
Οχι μονο συμβουλές να δίνεις αλλά να πίνεις και αυτό που συμβουλεύεις και βγάζεις και κοστολόγια ανα 100€ !
Βγες και στο παζάρι να φωναζεις "εδω ο καλός espresso μόνο με ένα κατοστάρικο" μην ακουτε που λενε για τυπου espresso με ενα κατοστάρικο είσαι ο καλυτερος του χωριού.
Θα τον βλέπει η καφετέρια και θα ζηλεύει :a049:

buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Δημοσίευση από buddy » Δευ Αύγ 22, 2016 5:36 pm

sphinxgr έγραψε:
Rallakias έγραψε:θα πρότεινα μια μετριοπάθή στάση εκ μερους των παλαιών μελών των οποίων η αποψη κυριαρχεί , με σκοπό την προσέλκυση περισσοτερων νεων χρηστών στον κοσμο της γεύσης του καφέ που αργοτερα μπορει να εξελιχθουν περισσοτερο.
Η απάντηση που έχει δοθεί σε αυτό, είναι "δεν είμαστε μαγαζάκι που ψάχνει για πελατεία" !!! :respekt:

Μάλλον πρέπει να φτιαχτεί νέο forum με τίτλο "Τύπου Espresso Lovers" το οποίο να αφορά όσους έχουν κάτω απο 600€ για εξοπλισμό, πίνουν freddo Espresso κλπ :a013:

Ουσιαστικά δεν ενδιαφέρονται ή δεν μπορούν να πιούν Espresso, αλλά μπορούν και τους ευχαριστεί να πίνουν κάτι Τύπου Espresso οπότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Έτσι δεν θα γυρίσει και κανείς να τους πεις ότι δεν πίνουν Espresso, γιατί ούτως ή άλλως πίνουν Τύπου Espresso! :a013:
To γεγονος οτι καποιος πιο παλιος και πιο εμπειρος στον κοσμο του espresso σου δινει μια συμβουλη οτι απαιτειται ενα συγκεκριμενο μπατζετ (και απο εκει και περα αναβαινεις οσο βαστας) για να πιεις καλο - αυθεντικο espresso στο σπιτι αλλα εσενα δεν σου αρεσει η συμβουλη που παιρνεις επειδη ή δεν εχεις τα λεφτα ή την υπομονη να τα μαζεψεις καλο θα ηταν να μην ειρωνευεσαι ή να χλευαζεις γιατι στη τελικη εσυ θα βγεις χαμενος...ο αλλος την καφεδαρα του την πινει και θα την πινει...εσυ ομως τι θα πινεις???

Rallakias
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Decent DE1XL
Μύλος:: Ek43s

Δημοσίευση από Rallakias » Δευ Αύγ 22, 2016 11:47 pm

Αυτο που καποιοι εμπειροι δεν καταλαβαινουν ειναι οτι δεν εχουν ολοι την ιδια οπτική για το αντικειμενο.Αλλοι το βλέπουν σαν αντικειμενο ποθου τον πραγματικο εσπρεσσο και αλλοι ενδιαφερονται απλά να πινουν εναν καφε χωρις να ειναι ο ορισμος του εσπρεσσο.Θέλετε να το πούμε ''τύπου εσπρεσσο'' - το λεμε!
Ειναι κακο να μην θέλει κάποιος να πιει την παγκοσμια σταθερα του εσπρέσσο ?
Δεν ειναι δυνατον στον κατοχο ford focus 100hp να του λες οτι ειναι νεκροφορα και δεν παει μια και δεν μπορεις να κανεις ασφαλη προσπέραση στο βουνο και θα σκοτωθεις κτλ....Μπορει για εσενα να μην ειναι ο ορισμος της αυτοκινησης αλλα μεχρι εκει μπορει και θελει να αγορασει καποιος.
Η μαγκια ειναι να μπορεις να εξηγησεις το τι ειναι ο καλος εσπρεσσο , να ξερεις να προτεινεις τι αποτελει τον ορισμο της σωστης εσπρεσσομηχανης αλλα να μπορεις να προτεινεις και με ενα Χ (μικροτερο) ποσό τι καλυτερο μπορει καποιος να αγορασει , ο οποίος συνειδητα δεν θελει η δεν μπορει να ανεβει στα επιπεδα τιμης που θεωρεις εσυ σωστα.
Οι μηδενισμοι του στύλ ''κάτω απο lelit ολες φτιαχνουν το ιδιο νεροζούμι'' , φανερώνουν παθιασμένο χρηστη που δεν μπορει να αντιληφθει την οπτική του άλλου.Για καποιους τα αυτοκινητα ειναι ενα απλό μέσο μετακινησης για αλλους είναι καθημερινη ικανοποιηση!Αποδεχτειτε και αυτόν που απλά θελει να πάει στη δουλεια του χωρις να πολυ-νοιαζεται για το τι οχημα καβαλάει.

Για να υπάρχουν μηχανές εσπρεσσο με 50 ευρω , με 150 , με 350 κτλ προφανως δεν κανουν ολες την ιδια ακριβώς δουλειά.Εσύ που εχεις την mercedes γιατι ''μόνο με mercedes κανεις ταξιδι'' , μπορείς να μου προτεινεις καποιο αυτοκινητο με τα μισα χρηματα να κανω τη δουλεια μου?Αν πάλι θεωρεις το skoda (κοστιζει τα μισα χρηματα απο τη mercedes) κατι ''τύπου αυτοκινητο'' , τότε δεν υπάρχει κοινός τόπος συνομιλίας και έκανα λάθος που σε ρώτησα.

Ελπίζω να εγινε κατανοητή η προσέγγιση μου χωρις να θέλω να προσβάλλω κάποιον.Αντιλαμβάνομαι οτι το πιθανοτερο ειναι να αποτελώ μειοψηφία εδω μεσα ως προς την προσεγγιση μου αυτή αν και οφείλω να πω οτι σκοπός μου ειναι να μάθω για να μπορέσω να απολάυσω/εκτιμησω όσα οι πιο εμπειροι ηδη απολαμβανουν.Απλά ξεκινησα απο χαμηλά , ίσως πιο χαμηλά απο οσα θα πρότειναν κάποιοι.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τρί Αύγ 23, 2016 12:08 am

Rallakias έγραψε:αλλοι ενδιαφερονται απλά να πινουν εναν καφε χωρις να ειναι ο ορισμος του εσπρεσσο.Θέλετε να το πούμε ''τύπου εσπρεσσο'' - το λεμε!
ε ναι βρε παλικαρι μου. αυτο λεμε. αν θες απλα να πιεις εναν καλο καφε με 50-100 ευρω, παρε μια french press. παρε μια aeropress. παρε ενα συστημα για drip. παρε μια χοβολη να πινεις εναν ωραιο ελληνικο. παρε ενα συστημα brew. παρε μια Mokka pot. παρε μια κανατα κρυας εκχείλησης!!
τοσες ωραιες λύσεις υπαρχουν για ΠΟΛΥ καλο καφε. γιατι να σε τραβηξει μια μηχανη που ειναι μαπα; απλα επειδη εχει πορταφιλτερ; και γραφει στο κουτι της τη λεξη "espresso";;
τελικά θες τυπου εσπρεσσο ή θες καλό καφε;

αν θες να πιεις καλο καφε με 50-100 ευρω, μπορεις να το κανεις ανετα. espresso με 100 ευρω δεν μπορεις να πιεις ομως. και ο "τυπου εσπρεσσο" θα ειναι χειροτερος απο τις λυσεις που σου ειπα πιο πανω.
ειναι μηχανες απατη. πως το λενε. δεν βγαζουν καλυτερο καφε απο τις φθηνες λυσεις που ειπα. και κακώς γραφουν τη λεξη ΕΣΠΡΕΣΣΟ στο κουτι τους. ειναι ψεμα.

μαλλον εσυ το εχεις το κολλημα και δεν θες απλα να πιεις καλο καφε. αλλα θες να εχεις στο σπιτι σου ενα παιχνιδι που να εχει πορταφιλτερ για να το βλεπουν οι φιλοι σου και να νομιζουν οτι εχεις εσπρεσομηχανη.

γιατι δεν ρωτας απλα "πως μπορω να πιω εναν καλο καφε με 100 ευρω" και επιμενεις να πιεις ΕΣΠΡΕΣΣΟ με 100 ευρω;

και αφου σαρεσει να μιλας με παραδειγματα, θα στο ξαναπω. αν θες να φας αστακο, αλλα δεν τον φτανεις οικονομικα, θα ειναι καλυτερο να φας μια φρεσκια καραβιδα.
και οχι ενα σκευασμα κονσερβα "τυπου αστακου" που περιεχει συντηρητικα, χρωστικες, 4% αστακο, και 80% μπαρμπουνι. απλα επειδη γραφει στο κουτι τη λεξη "αστακος".

το φορουμ απο τετοιες απατεωνιες προσπαθει να σε προστατεψει οταν σου λεει να μην παρεις arielli. δεν στο λεει επειδη χλευαζει τα οικονομικα σου.
λυσεις φθηνοτερες απο arielli που κανουν ΠΟΛΥ καλυτερο καφε, υπαρχουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος UltiMo_ την Τρί Αύγ 23, 2016 12:27 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
cadm8
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: V60, aeropress
Μύλος:: LSM 91
2ος Μύλος:: Porlex
Οι καφέδες μου:: Mokka

Δημοσίευση από cadm8 » Τρί Αύγ 23, 2016 12:22 am

Rallakias έγραψε:Ελπίζω να εγινε κατανοητή η προσέγγιση μου
Κατανοητή ναι. Για μένα το φόρουμ θα έπρεπε να έχει ακόμα αυστηροτερους όρους όπως πχ όποιος έχει κάποιο χαμηλό αριθμό ποστ να μην μπορεί να ρώτα τα ίδια τα απαντημενα... Ίσως η βελτίωση που πρέπει να δεχτεί το φόρουμ είναι η αλλαγή πορείας του χρήστη με μικρό μπατζετ προς άλλους τρόπους παρασκευής καφέ πχ brew

Άβαταρ μέλους
Artisti

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Αύγ 23, 2016 12:23 am

Δικαίωμά σου να κάνεις ότι θέλεις και να πίνεις ότι καφέ θέλεις.
Εμείς δεν είμαστε έμποροι απλά χομπίστες είμαστε αυτά που λες τα εχουμε δοκιμάσει χρόνια πριν και καταλήξαμε ότι σοβαρό καφέ δεν βγάζουν οι ψευτοεσπρεσιέρες ότι και να κάνεις με αυτές αν θέλεις καλό καφέ.
Απο τα χέρια μου έχουν περάσει και krups και Izzy και διάφορες άλλες της κακιάς ώρας.
Οτι και να λες εσυ η πραγματικότητα είναι ότι με αυτές πέταξα τα λεφτά μου και το κατάλαβα με την πρώτη μηχανή της προκοπης που απέκτησα.
Ο espresso απο την αρχή που τον ανακ;λυψαν τυχαία ηταν δύσκολη ιστορία για αυτό και στην αρχή ο Bezzera πουλησε την πατέντα.
Και μετά πηρε δεκαετίες για να φτάσει στο επίπεδο που τον γνωρίζουμε τώρα.
Αν και γρήγορος είναι στη παρασκευή του σαν καφές είναι απο τους δυσκολότερους και απο αυτούς που δεν συγχωρούν λάθος.
Ακόμα και εμπειρος barista πετάει συχνά τον καφε στο νεροχύτη γιατί δεν του πετυχε.
Το να συνεχίζεις να θελεις να μας πεις ότι υπαρχει πολυ φθηνός τρόπος να βγάλεις σωστό espresso δεν έχει κανενα νόημα εκτος αν θελεις να τρολάρεις σαν τον άλλον που ο διαχειριστης δεν είχε την ίδια γνωμη με αυτόν και απο τοτε τρολάρει.
Αν δεν σε ενδιαφέρει ο καλος καφες με γευση και αρωμα τοτε φυσικά και δεν υπάρχει λογος να ξοδευτεις και ουτε υπαρχει κανενας λογος να γραφεις εδώ γιατι εμας μας ενδιαφέρει ο καλος καφες και οχι η σαβουρα.
Υπαρχει ενότητα που αναφέρουμε που βρηκαμε μαγαζί να κανει καλό καφε και δεν υπαρχει ενοτητα που θα βρουμε την φθηνοτερη σαβουρα καφε που κυκλοφορεί.
Τα αμάξια και τα άλλα λες δεν εχουν σχεση με τον καλο espresso και στα διαφορα φορουμ με αμαξια βλεπεις να μιλουν για την καλυτερη καψουλα και άλλα παρόμοια που.δεν μας αφορούν.

Απάντηση