Μετα την silvercrest τι?
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Μετα την silvercrest τι?
Εμένα προσωπικά η άποψή μου που έχει γραφτεί πολλά-πολλά χρόνια πριν, συμφωνεί με αυτήν του Γιώργου. Υπάρχει ένα ελάχιστο εξοπλισμού που απαιτείται για την εχκύλιση καφέ με την μέθοδο που ονομάζουμε espresso και πιστεύω ότι άμα κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στην αγορά του, καλό είναι να στραφεί σε άλλες μεθόδους παρασκευής καφέ για το σπίτι ή από το να πάρει κάτι ακατάλληλο τώρα ας κάνει οικονομία για να πάρει κάτι που θα κάνει την δουλειά σωστά αργότερα. Επίσης οι τιμές του καφέ πλέον αγγίζουν τα 30 ευρώ το κιλό που ακόμα και με μικρή κατανάλωση αντιστοιχεί σε 360 ευρώ τον χρόνο κόστος. Δεν είναι λογικό να μιλάς για οικονομική δυνατότητα της τάξης των 100 ευρώ όταν για τα αναλώσιμα το ποσό είναι σαφέστατα μεγαλύτερο.
Και κάτι σαν διαχειριστής. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και καλό είναι να μην παίρνουμε τις τυχόν διαφωνίες σε προσωπικό επίπεδο. Κανείς μας δεν έχει απόλυτο δίκιο και είναι υγιές να διαφωνούμε.
Καλά καφεδάκια σε όλους.
Και κάτι σαν διαχειριστής. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και καλό είναι να μην παίρνουμε τις τυχόν διαφωνίες σε προσωπικό επίπεδο. Κανείς μας δεν έχει απόλυτο δίκιο και είναι υγιές να διαφωνούμε.
Καλά καφεδάκια σε όλους.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Βασικα καλημερα σας 
Δεν περιμενα οτι ανοιγωντα ενα thread στο φορουμ 8α προκαλουσα τοση διαμαχη.
Ειιχα καιρο να διαβασω αυτα που γραφτηκαν γιατι απλα δεν μου ηρθαν ειδοποιησεις και ξαφνικα εχ8ες μου ηρθαν 2 στο εμαιλ.τεσπα.
Λοιπον σαν νεος μελος και ασχετος και 8α συμφωνησω και 8α διαφωνησω σε οσα υποθηκαν παραπανω.
Καταρχην συγχαρητηρια στον φιλο @sphinxgr για τον ωραιο οδηγο του , εχοντας ξεφυλισει το φορουμ πριν ανοιξω το θεμα δεν το ειχα βρει να υπαρχει καπου αλλου αυτο που εγραψε.
Βεβαια δεν εχει δωσει να καταλαβουν οι (ασχετοι) με το χωρο του εσπρεσσο τη εννοει με το διαστημα 2 ετων.
Μηπως λεω μηπως αγοραζεις μια μηχανη και στην αρχη πινεις αλεσμενο καφε και εχεις προβλεψη στο μελλον να αγορασεις μυλο καφε ??? Η σημαινει κατι αλλο???
Βεβαια δεν καταλαβαινω γιατι οταν ο αλλος ζηταει γνωμη για αγορα μηχανης παντα λετε το μυλο σαν στανταρ,
Μπορει να παρει μια μηχανη αλλα να παρει τον μυλο μετα, οποιος διαβασει λιγο το φορουμ 8α καταλαβει οτι ο φρεσκοκομμενος καφες ειναι πιο ωραιος .
Επισης δεν θα συμφωνησω με την γνωμη του @Artisti που λεει να ζησουν και τα καφε του χωριου
Αν τα καφε του (χωριου) φτιαχνουν καφε ΤΚ οχι , καλια να δωσω λιγα χρηματα εγω πχ να γινω
αγοραστης κατηγοριας α η κατηγοριας β και να ξερω τι πινω.
Αυτο που θα ηθελα να αναλυθει στο Συμβουλες Αγορας και ο καθενας να αποφασιζει
ειναι
κατηγορια α
κατηγορια β
κατηγορια γ
κατηγορια δ
τι προτεινεται για την παρασκευη εσπρεσσο τοσο σε χειροκινητη μηχανη (αλουμινελιο μπρικι Stove top eS
preSSo MAkeρ) ή ηλεκτρικη μηχανη .
μετα ειδα οτι λετε για 58mm portafilter, απο οτι καταλαβα σαν νεος οτι υπαρχουν μυλοι που το δεχονται κατευθιαν το φιλτρο αυτο και αλεθουν κατευθιαν στο ποτηρακι. σωστα??
καλο 15γουστο.
Δεν περιμενα οτι ανοιγωντα ενα thread στο φορουμ 8α προκαλουσα τοση διαμαχη.
Ειιχα καιρο να διαβασω αυτα που γραφτηκαν γιατι απλα δεν μου ηρθαν ειδοποιησεις και ξαφνικα εχ8ες μου ηρθαν 2 στο εμαιλ.τεσπα.
Λοιπον σαν νεος μελος και ασχετος και 8α συμφωνησω και 8α διαφωνησω σε οσα υποθηκαν παραπανω.
Καταρχην συγχαρητηρια στον φιλο @sphinxgr για τον ωραιο οδηγο του , εχοντας ξεφυλισει το φορουμ πριν ανοιξω το θεμα δεν το ειχα βρει να υπαρχει καπου αλλου αυτο που εγραψε.
Βεβαια δεν εχει δωσει να καταλαβουν οι (ασχετοι) με το χωρο του εσπρεσσο τη εννοει με το διαστημα 2 ετων.
Μηπως λεω μηπως αγοραζεις μια μηχανη και στην αρχη πινεις αλεσμενο καφε και εχεις προβλεψη στο μελλον να αγορασεις μυλο καφε ??? Η σημαινει κατι αλλο???
Βεβαια δεν καταλαβαινω γιατι οταν ο αλλος ζηταει γνωμη για αγορα μηχανης παντα λετε το μυλο σαν στανταρ,
Μπορει να παρει μια μηχανη αλλα να παρει τον μυλο μετα, οποιος διαβασει λιγο το φορουμ 8α καταλαβει οτι ο φρεσκοκομμενος καφες ειναι πιο ωραιος .
Επισης δεν θα συμφωνησω με την γνωμη του @Artisti που λεει να ζησουν και τα καφε του χωριου
Αν τα καφε του (χωριου) φτιαχνουν καφε ΤΚ οχι , καλια να δωσω λιγα χρηματα εγω πχ να γινω
αγοραστης κατηγοριας α η κατηγοριας β και να ξερω τι πινω.
Αυτο που θα ηθελα να αναλυθει στο Συμβουλες Αγορας και ο καθενας να αποφασιζει
ειναι
κατηγορια α
κατηγορια β
κατηγορια γ
κατηγορια δ
τι προτεινεται για την παρασκευη εσπρεσσο τοσο σε χειροκινητη μηχανη (αλουμινελιο μπρικι Stove top eS
preSSo MAkeρ) ή ηλεκτρικη μηχανη .
μετα ειδα οτι λετε για 58mm portafilter, απο οτι καταλαβα σαν νεος οτι υπαρχουν μυλοι που το δεχονται κατευθιαν το φιλτρο αυτο και αλεθουν κατευθιαν στο ποτηρακι. σωστα??
καλο 15γουστο.
- Σιδηρούς
- Μηχανή:: Silvercrest
- Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Στο ψαξιμο...
- Επικοινωνία:
Παντως οχι του τυπου: Κοιτα φλυαρεις πολυ,παρε πρωτα μυλο και μηχανη και μετα να ξαναγραψεις αλλιως να μην ξανακανεις login εδω.sphinxgr έγραψε: Είμαι ο Γιάννης και μένω σε ένα ορεινό χωριό της Άρτας. Βγάζω 400ε το μήνα όπου ζω με αυτά και θα ήθελα να παρω μια μηχανή espresso μέχρι 200€ όπου τα μάζεψα με αρκετό κόπο και να πίνω ένα καφεδάκι κάθε πρωι. Τι μου προτείνετε?
Φιλτατε εχεις δικιο σε αυτα που γραφεις αλλα ισως θα επρεπε να κανουμε καποιο διαχωρισμο.Για παραδειγμα σε ενα φορουμ αυτοκινητου θα βρεις ερωτησεις τυπου ποση πιεση βαζουμε στα ελαστικα μας μεχρι τεχνικες αναλυσεις για ρουλεμαν αναβαθμισμενης τουρμπινας.Καθε μια ερωτηση πρεπει να μπαινει στον καταλληλο χωρο,εαν αυτος δεν υπαρχει ειναι ευθυνη του διαχειριστη,εαν υπαρχει και το μελος γραφει ασχετα κειμενα σε εξειδικευμενο χωρο τοτε πρεπει να γινει συσταση και διορθωση.
Εαν μπεις πχ σε ενα φορουμ http://www.M3Club.gr και αρχισεις να ρωτας τι λαστιχα να βαλεις στο Ibiza σου τοτε δημιουργεις προβλημα με τις ερωτησεις σου.Εαν μπεις πχ σε φορουμ http://www.racing-pit.gr και εκει που συζητουν για τιμες καμπερ στην ταδε αριστεροστροφη πιστα να πεις αν πρεπει να βαλεις αζωτο στα ελαστικα-πολης στο 1000ρακι σου τοτε γινεται μυλος.
Απο την αλλη το να μπεις σε ενα γενικο φορουμ αυτοκινησης και να πεις εκει με τις βελτιωσεις: εχω φιλτρο-προγραμμα-εξατμιση-ζαντολαστιχα-αναρτησεις-αντιστρεπτικες στο 1400 κ.εκ αμαξι μου και ηθελα να ρωτησω κατι για βενζινη 100 οκτανιων ή για φιλτροχοανες φανταζεσαι εαν πεταχτει καποιος και σου πει: "κοιτα να δεις εδω ειμαστε της πιστας,κανε ρεκτιφιε στο μοτερ,βαλε αγριους εκκεντροφορους,βαλε πληρως ρυθμιζομενη αναρτηση και αφου βαλεις σλικ και κανεις ελαφρωμα Β' σταδιου ελα στην πιστα να δουμε τι κανεις στο γυρολογιο τον αλλο μηνα αλλιως τι να λεμε μωρε;" λογικο δεν ειναι αμεσως να απογοητευθεις και αφου τον αρχισεις απο μεσα σου στα σταυροκαντηλα να μην ξαναγραψεις στο φορουμ;
Ο φιλτατος Γιαννης απο την Αρτα [οπως ΟΛΟΙ ξεκινησαν] ετσι ξεκινα και αυτος απο το Μηδεν και σιγα-σιγα αμα θελει με την εμπειρια,το διαβασμα και τις δοκιμες θα ανεβει ομως να ξερει πως απο το ξεπλυμα που του φτιαχνει ενας πιτσιρικας στο κυλικειο της γωνιας ο δικος του σπιτικος θα γινει καλυτερος κλπ.Εαν θα φθασει την Κορυφη ο Γιαννης και ο καθε Γιαννης εδω μεσα; ΟΧΙ, μπορει καποιος να την πλησιασει καπως αλλα εαν δεν εχει τον τροπο να μιλησει σωστα και να μεταδωσει την γνωση οχι μονο δεν κερδισε τιποτα σαν ανθρωπος αλλα και κακως νομιζει πως εαν πεθανει το "παγκοσμιο εσπρεσσιακο γιγνεσθαι" θα γινει φτωχοτερο...πλαναται πλανην οικτραν.
Το "θελω να πιω εναν εσπρεσσο καλυτερο απο καψουλα" δεν σημαινει απαραιτητα "να παρω δανειο 3 χιλιαρικα και αφου κλεισω το σπιτι μου γιαυτο να σας δειξω τον φανταχτερο εξοπλισμο μου και να σας λεω πω-πω ρε να'ουμε τι σουπερ-καφεδαρες φτιαχνω τωρα ο τιτανοτεραστιος μπαριστα της Κατω-Γουργουλιτσας;" αλλα απο την αλλη δεν νομιζω να εχει κανεις την απαιτηση με μια Silvercrest να πεις τον ιδιο ακριβως εσπρεσσο με τους εχοντες και γνωριζοντες αριστα την χρηση πανακριβου εξοπλισμου ετσι;
Εαν μερικοι νομιζουν πως εχουν ανεβει τοσο πολυ που δεν μπορουν να ειναι στον ιδιο χωρο με απλους Νεους χρηστες [ασχετα εαν και αυτοι ΟΜΟΙΩΣ Νεοι υπηρξαν καποτε] τοτε το σωστο ειναι να δημιουργηθει εντος ενα υπο-φορουμ στο οποιο θα γραφουν μονο οσα μελη εχουν αποδειξει πως εχουν εξειδικευμενες γνωσεις και καταστρεφεται ο ειρμος τους με ερωτησεις αρχαριων ενω απο την αλλοι οι αρχαριοι θα συζητουν πιο ανετα με αλλους μεσαιου επιπεδου χρηστες χωρις να υπαρχουν παρεξηγησεις.Αυτο δεν ειναι δικη μου ιδεα,το εχω δει να συμβαινει στην Ελλδα,οι μεν με τους μεν και οι δε με τους δε.
Να κλεισω το μακροσκελες κειμενο με μια παρατηρηση: Ο Γκας Ντ'Αματο δεν ειχε ανεβει ποτε σου σε ρινγκ να δωσει αγωνα αλλα σαν προπονητης-ιδιοφυΐα εβγαλε 3 παγκοσμιους πρωταθλητες.Ενας απο αυτους ηταν ο Ταϊσον ενα πραγματικο φαινομενο το οποιο αποδειχθηκε παντελως αχρηστος σε ολους τους τομεις! Συμπερασμα: Η γνωση θα ειναι τελικα αχρηστη εαν δεν θες και δεν εχεις τον τροπο να την μεταδωσεις.
Κλεινω σαν ιδιοκτητης μιας Silvercrest,εχω δοκιμασει καμια 12αρια καφεδες και συνεχιζω να ταλανιζομαι με κοψιματα κλπ.Με τον καιρο θα παρω μια Lelit αφου η Gaggia ευτελιστηκε αλλα για μετα δεν εγγυωμαι τιποτε γιατι αυξανονται οι υποχρεωσεις μου.Καφε καλυτερο απο μερικες καφετεριες και απο καψουλα πινω,ακομη λιγο καλυτερο θα πιω στο μελλον αλλα και μετα απο 10 χρονια εαν ειμαστε ακομη εδω παλι ολο και κατι θα βρω να ρωτησω καποιον παλαιοτερο για να μαθω γιατι κακα τα ψεμματα κορυφαιο εσπρεσσο δεν θα καταφερω να κανω.
ΥΓ: Κανονικα υπολογιστη πρεπει να αλλαξω αλλα ψηνω με τεχνη την συζυγο για εσπρεσσομηχανη
το ΥΓ σου είναι όλα τα λεφτά, καλο 15γουστο
- Gespresso
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Οι 4 τελευταίες γραμμές σου είναι πολύ δυνατές. " Όσο ζω μαθαίνω".
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Η καφετιέρα είναι σταθερό τεχνολογικά προιόν εφτασε στην ωρίμανσή της της δεκαετία του 80 βλέπε Gaggia Baby.
O υπολογιστής αντίθετα όχι είναι σε συνεχή εξέλιξη βλέπε το νόμο του Moore και κάνει απόσβεση το αργότερο σε πέντε χρόνια αλλοι λένε και σε σε δυο αλλά σιγουρα δεν είσαι techno freak.
O υπολογιστής αντίθετα όχι είναι σε συνεχή εξέλιξη βλέπε το νόμο του Moore και κάνει απόσβεση το αργότερο σε πέντε χρόνια αλλοι λένε και σε σε δυο αλλά σιγουρα δεν είσαι techno freak.
- tasosonic
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Mazzer SJ
Εγώ νομίζω οτι τα πράγματα ειναι πολύ πιο απλά και το κουράζετε άδικα το θέμα! Εγω προσωπικά αν διέθετα μέχρι 400 (για να μην σου πω 500) ευρώ δεν θα τολμούσα να πάρω εξοπλισμό για εσπρεσσο! Γιατί ειμαι πεπεισμένος πλέον οτι με την καφετιέρα του γαλλικού μου, με το μπρικι του ελληνικού, με την καψουλομηχανη και σε αρκετές καφετέριες θα πιώ καλύτερο καφέ, πιο εύκολα, πιο γρήγορα και χωρίς να σπανε τα νευρα μου!!! Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια..
-
Rallakias
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
Σε όλα τα φόρα όπως και στο παρόν γράφουν άπειροι και εμπειροι χρήστες , αλλά συνήθως οι παλαιοί έμπειροι χρήστες ειναι που μοιραζουν τη γνωση στον κοσμο απαντωντας στις ερωτησεις των νέων.Το πρόβλημα εντοπίζεται εν μέρει στο γεγονος οτι οι περισσοτεροι φανατικοί ενος χόμπυ εστιαζουν στο ανω ακρο της αγορας (με οτι συνεπαγεται σε κόστος) χωρις να ασχολουνται με το κάτω ακρο.Αποτέλεσμα αυτού ειναι όταν ζητας απαντήσεις , οι έμπειροι αυτοι χρηστες να θεωρούν οτι οτιδηποτε κατω απο το πολύ καλό ειναι άχρηστο.Αυτό εμφανιζεται και σε φόρουμ τεχνολογιας και σε φόρουμ αυτοκινητου και σε κάθε λογής φορουμ , οπου κάποιοι θεωρούν οτι π.χ. αν ενα αυτοκινητο δεν εχει 200+ αλογα δεν ειναι καλο ,αν ενα pc δεν ειναι με intel i5+ επεξεργαστη του χρονου θα σερνεται κτλ.Ετσι εισπρατονται μειωτικα σχολια του στύλ ''νεκροφόρα'' για αυτοκινητα που δεν ειναι ''επαρκώς'' γρηγορα ή ''καβουρδιστηρι'' για υπολογιστες που ειναι κυρίως φθηνοι ή ''καφές της παρηγοριας'' για ομοίως φθηνες καφετιέρες .
Με αυτο τον τρόπο κάποιοι ξεχνουν οτι
Η κυριαρχουσα άποψη που εισπράττει ενα νεος χρηστης όταν πρωτοδιαβαζει το παρόν φόρουμ ειναι εκτος απο το ''οπωσδήποτε μύλος και οχι κομμένος καφές'' το ''μάζεψε λεφτά γιατι με τόσα (λιγα) που θες να διαθεσεις δεν προκειται να πιεις καφέ αλλα ποδαρόπλημα'' .
Σαν νεος χρηστης στο παρόν φορουμ αλλα και στο ''αθλημα' του ποιοτικού οικιακού εσπρέσσο , θα πρότεινα μια μετριοπάθή στάση εκ μερους των παλαιών μελών των οποίων η αποψη κυριαρχεί , με σκοπό την προσέλκυση περισσοτερων νεων χρηστών στον κοσμο της γεύσης του καφέ που αργοτερα μπορει να εξελιχθουν περισσοτερο.
Με αυτο τον τρόπο κάποιοι ξεχνουν οτι
- κάποιοι δεν θέλουν να εχουν ενα αμαξι με πολλά αλογα ή (επι του παρόντος) μια ακριβη για τα δεδομενα του καθενος καφετιερα γιατι δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν!Το οτι θα αγοράσω μια καφετιέρα των ευρω δεν πάει να πει οτι θα μπορέσω να αξιοποιήσω τις δυνατοτητες της-δεν υποχρεούμαι να ειμαι barista.
- κάποιοι εχουν αλλη αντιληψη για το value for money ενος αντικειμενου.Το οτι για εμενα ειναι λογικη η αγορα των 500 ευρω για καφετιερα δεν ειναι υποχρεωτικα και για κάποιον άλλο που μπορει να θεωρει το εν λόγω ποσό υπερβολικό!Ο καθενας μας ειναι διατεθειμενος να ξοδέψει πολλά εκει που του αρέσει ,αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι για ολους ισχυει αυτο στο θεμα του εσπρέσσο.
- ο νεοεισερχομενος στο χώρο του οικιακού εσπρέσσο δεν μπορεί να εκτιμήσει τη γευστική διαφορα του αποτελέσματος της ακριβής καφετιέρας (για να μην μιλησω για το μύλο του καφέ) αρα ειναι λίγο ατοπο να του λέμε οτι αν δεν ''επενδύσει'' δεν προκειται να πιεί σωστό καφέ.
Η κυριαρχουσα άποψη που εισπράττει ενα νεος χρηστης όταν πρωτοδιαβαζει το παρόν φόρουμ ειναι εκτος απο το ''οπωσδήποτε μύλος και οχι κομμένος καφές'' το ''μάζεψε λεφτά γιατι με τόσα (λιγα) που θες να διαθεσεις δεν προκειται να πιεις καφέ αλλα ποδαρόπλημα'' .
Σαν νεος χρηστης στο παρόν φορουμ αλλα και στο ''αθλημα' του ποιοτικού οικιακού εσπρέσσο , θα πρότεινα μια μετριοπάθή στάση εκ μερους των παλαιών μελών των οποίων η αποψη κυριαρχεί , με σκοπό την προσέλκυση περισσοτερων νεων χρηστών στον κοσμο της γεύσης του καφέ που αργοτερα μπορει να εξελιχθουν περισσοτερο.
σωστα μιλας. ετσι ειναι.
το οτι δεν εχουν αρχισει να σε κανουν ban ή delete account ειναι αξιο αποριας απο εμενα
το οτι δεν εχουν αρχισει να σε κανουν ban ή delete account ειναι αξιο αποριας απο εμενα
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
δυστυχως δεν ειναι ετσι βρε παιδια. δεν ειναι οτι υπαρχει αλλη αντιληψη για το value for money ενος αντικειμενου. αλλα υπαρχει αλλη αντιληψη στο τι σημαινει ESPRESSO.
μηχανή που θα την βρεις με 49,99 δεν ειναι μηχανη espresso και ας το γραφει πανω στο κουτι της.
η μηχανη που ειπε χτες ο φιλος που δεν εχει καν αντλία, δεν ειναι μηχανη espresso.
το οτι μια μηχανή εχει portafilter, δεν την κανει αυτομάτως μηχανη epresso.
για να δημιουργηθει ενας καφες espresso πρεπει να εχεις ορισμενα συγκεκριμενα χαρακτηριστικά.
μια μηχανη που να εχει 5 πραματάκια, και ενας μυλος που να ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα κλικ καλύτερος απο τους μύλους που αλέθουν μπαχαρικά. ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ λεμε.
espresso με προαλεσμενο καφε δεν υπαρχει. οπως και μηχανη με pressurized καλαθακια, δεν ειναι μηχανη espresso.
αν θελετε να πιειτε καφε, πιειτε. αλλα αν ρωτατε πως να πιειτε ESPRESSO με αυτο τον εξοπλισμο, τοτε καλως ο αλλoς, εφοσον τον ρωτας, θα σου απαντήσει οτι αυτο που θα πιεις ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ESPRESSO.
το φορουμ και οι παλιοί/εμπειροι, αυτο λενε. τις ελάχιστες και φθηνότερες, αξιοπρεπεις μηχανες. καποτε σε καθε ποστ εβλεπες την φραση "παρε gaggia classic και ascaso" πλέον βλέπεις "παρε lelit"
δεν ειναι μηχανες κορυφαίες, δεν ειναι άπιαστα όνειρα. δεν ειναι το ΤΟΠ του οικιακου εσπρεσσο. δεν ειναι το ΤΟΠ του χομπυ της δημιουργίας καφε. ειναι ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΕΚΤΟ ΣΥΝΟΛΟ για να εχεις εναν καφε ο οποιος θα ειναι ESPRESSO.
τωρα αν βαλεις κόκκο σε μύλο μπαχαρικών ή σε ακατάλληλο μύλο που σε καποια καταστήματα ονομαζεται "μυλος καφε" (δηλαδη μυλος που δεν ειναι καν ρυθμιζομενος), πρωτον θα ταλαιπωρηθείς τζάμπα, και δευτερον θα αναβαθμιστείς σε μια βδομαδα αρα θα εχεις πεταξει τζαμπα λεφτα δοκιμαζοντας κατι που το φορουμ σου λεει "ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ".
απλα τα πραγματα. αλλος δεχεται τις συμβουλες των εμπειρωτερων, αλλος δεν τις δεχεται. αλλα στην περιπτωση που δεν τις δεχεσαι, τοτε μην γκρινιαζεις. κανε αυτο που θελεις, και θα διαπιστωσεις μονος σου οτι "καλα μου τα λεγανε.. τζαμπα τα πεταξα τα λεφτα μου"
σορρυ αλλα με πορδες δε βαφονται αυγα. αν θες να πιεις καφε απο τη φθηνη μηχανη που αγορασες, ναι μπορεις να πιεις. αλλα μην τον ονομαζεις espresso. γιατι δεν ειναι.
η μηχανη απλα μοιαζει με εσπρεσομηχανη. στην οψη. και ο καφες που κανει μοιαζει σαν εσπρεσσο αλλα δεν ειναι.
ο εμπειροτερος ειναι υποχρεωμενος να σου το πει εφοσον τον ρωτας. και αυτο μονο γινεται.
και για τα αλλα χομπυ το ιδιο ισχύει. για να κανεις ραλλυ που ανεφερες, θα σου πει ο αλλος οτι πρεπει να εχεις ενα αυτοκινητο με 5 χαρακτηριστικα. και θες να χωσεις χρημα.
αν σου πει ο αλλος οτι εχω ενα σαραβαλο του παππου μου και εχω οικονομιες 100 ευρω απο τα καλαντα, τι θα του πεις; ξεκινα απο χαμηλα; η θα του πεις απλα οτι ΔΕΝ γινεται ρε φιλε. δε θα πιασεις τους κανονισμους με τοσα λεφτα. απλα δεν γινεται.
ο πατερας μου παρακολουθει φορουμ για κυνηγους.
για το συγκεκριμενο θυραμα, θα σου πει ο αλλος οτι πρεπει να παρεις συγκεκριμενη καραμπινα.
η φθηνοτερη των οποιον ειναι Η ΤΑΔΕ και εχει 1000 ευρω
δε θα σου πει, οτι εφοσον εχεις μονο 50 ευρω, και δεν εχεις πολλες απαιτήσεις, ξεκινα απο σφεντόνα, και ο,τι καταφέρεις...
και στο κατω κατω αν δε σας κανει ο εδώ εμπειρότερος, ρωτηστε τον πωλητη στο κοτσόβολο για το ποιά ειναι καλή μηχανή.
εσεις αναζητήσατε forum απο γνώστες για να σας πουνε τι εχουνε μαθει τόσα χρόνια ενασχόλησης με το χομπυ
μηχανή που θα την βρεις με 49,99 δεν ειναι μηχανη espresso και ας το γραφει πανω στο κουτι της.
η μηχανη που ειπε χτες ο φιλος που δεν εχει καν αντλία, δεν ειναι μηχανη espresso.
το οτι μια μηχανή εχει portafilter, δεν την κανει αυτομάτως μηχανη epresso.
για να δημιουργηθει ενας καφες espresso πρεπει να εχεις ορισμενα συγκεκριμενα χαρακτηριστικά.
μια μηχανη που να εχει 5 πραματάκια, και ενας μυλος που να ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα κλικ καλύτερος απο τους μύλους που αλέθουν μπαχαρικά. ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ λεμε.
espresso με προαλεσμενο καφε δεν υπαρχει. οπως και μηχανη με pressurized καλαθακια, δεν ειναι μηχανη espresso.
αν θελετε να πιειτε καφε, πιειτε. αλλα αν ρωτατε πως να πιειτε ESPRESSO με αυτο τον εξοπλισμο, τοτε καλως ο αλλoς, εφοσον τον ρωτας, θα σου απαντήσει οτι αυτο που θα πιεις ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ESPRESSO.
το φορουμ και οι παλιοί/εμπειροι, αυτο λενε. τις ελάχιστες και φθηνότερες, αξιοπρεπεις μηχανες. καποτε σε καθε ποστ εβλεπες την φραση "παρε gaggia classic και ascaso" πλέον βλέπεις "παρε lelit"
δεν ειναι μηχανες κορυφαίες, δεν ειναι άπιαστα όνειρα. δεν ειναι το ΤΟΠ του οικιακου εσπρεσσο. δεν ειναι το ΤΟΠ του χομπυ της δημιουργίας καφε. ειναι ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΕΚΤΟ ΣΥΝΟΛΟ για να εχεις εναν καφε ο οποιος θα ειναι ESPRESSO.
τωρα αν βαλεις κόκκο σε μύλο μπαχαρικών ή σε ακατάλληλο μύλο που σε καποια καταστήματα ονομαζεται "μυλος καφε" (δηλαδη μυλος που δεν ειναι καν ρυθμιζομενος), πρωτον θα ταλαιπωρηθείς τζάμπα, και δευτερον θα αναβαθμιστείς σε μια βδομαδα αρα θα εχεις πεταξει τζαμπα λεφτα δοκιμαζοντας κατι που το φορουμ σου λεει "ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ".
απλα τα πραγματα. αλλος δεχεται τις συμβουλες των εμπειρωτερων, αλλος δεν τις δεχεται. αλλα στην περιπτωση που δεν τις δεχεσαι, τοτε μην γκρινιαζεις. κανε αυτο που θελεις, και θα διαπιστωσεις μονος σου οτι "καλα μου τα λεγανε.. τζαμπα τα πεταξα τα λεφτα μου"
σορρυ αλλα με πορδες δε βαφονται αυγα. αν θες να πιεις καφε απο τη φθηνη μηχανη που αγορασες, ναι μπορεις να πιεις. αλλα μην τον ονομαζεις espresso. γιατι δεν ειναι.
η μηχανη απλα μοιαζει με εσπρεσομηχανη. στην οψη. και ο καφες που κανει μοιαζει σαν εσπρεσσο αλλα δεν ειναι.
ο εμπειροτερος ειναι υποχρεωμενος να σου το πει εφοσον τον ρωτας. και αυτο μονο γινεται.
και για τα αλλα χομπυ το ιδιο ισχύει. για να κανεις ραλλυ που ανεφερες, θα σου πει ο αλλος οτι πρεπει να εχεις ενα αυτοκινητο με 5 χαρακτηριστικα. και θες να χωσεις χρημα.
αν σου πει ο αλλος οτι εχω ενα σαραβαλο του παππου μου και εχω οικονομιες 100 ευρω απο τα καλαντα, τι θα του πεις; ξεκινα απο χαμηλα; η θα του πεις απλα οτι ΔΕΝ γινεται ρε φιλε. δε θα πιασεις τους κανονισμους με τοσα λεφτα. απλα δεν γινεται.
ο πατερας μου παρακολουθει φορουμ για κυνηγους.
για το συγκεκριμενο θυραμα, θα σου πει ο αλλος οτι πρεπει να παρεις συγκεκριμενη καραμπινα.
η φθηνοτερη των οποιον ειναι Η ΤΑΔΕ και εχει 1000 ευρω
δε θα σου πει, οτι εφοσον εχεις μονο 50 ευρω, και δεν εχεις πολλες απαιτήσεις, ξεκινα απο σφεντόνα, και ο,τι καταφέρεις...
και στο κατω κατω αν δε σας κανει ο εδώ εμπειρότερος, ρωτηστε τον πωλητη στο κοτσόβολο για το ποιά ειναι καλή μηχανή.
εσεις αναζητήσατε forum απο γνώστες για να σας πουνε τι εχουνε μαθει τόσα χρόνια ενασχόλησης με το χομπυ
When life throws you curves, aim for the apex