Επιλογή μοντέλου από Lelit!
- ppbill
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: Την έδωσα
- Μύλος:: Ascaso Mini i1 black
- 2ος Μύλος:: Ενας και με το ζορι
- Οι καφέδες μου:: Τωρα ξεκιναω
Re: Επιλογή μοντέλου από Lelit!
Πολύ ομορφη.. Να τη χαιρεσαι και καλους καφεδε με υγεια...
Ποσα bar πιεση ειχε από τη μαμα της? Γιατι κι εγω εχω την plust που είναι παρομοια αλλα δεν εχει barομετρο...
Ποσα bar πιεση ειχε από τη μαμα της? Γιατι κι εγω εχω την plust που είναι παρομοια αλλα δεν εχει barομετρο...
-
Σπύρος
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit plust pid
- Μύλος:: Eureka Zenith e
- Οι καφέδες μου:: Cup10, Taf, kudu
Καλορίζικη η μηχανή πολύ όμορφη!!!
Και με ένα μύλο να τη συνοδεύσεις.
Και με ένα μύλο να τη συνοδεύσεις.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Είναι μεν "κούκλα" αλλά για την εμφάνιση του καφέ εννοούσα πως σας φαίνεται. Χαχαχα!
Είμαι ήδη σε αναζήτηση μύλου. Απλά επειδή ήταν μεγάλο το οικονομικό άνοιγμα με τη μηχανή πρέπει να περιμένω λίγο.
Εγώ για την PL42 TEMD αυτή με το μύλο, ξεκίνησα, 577 € μαζί με τα μεταφορικά από amazon.it αλλά μου πρότειναν την PL41 PLUST. Ε είπα να σας ακούσω και λέω αφού θα πάω που θα πάω σε 58αρι pf ας πάω κατευθείαν στην 91Τ.
Στα 9 bar ξέρω ότι είναι ρυθμισμένη ρε παιδιά, αλλά παίζει πολύ η πίεση ανάλογα με την άλεση και το tamping. Αν κατάλαβα καλά για να πετύχεις τα 9 bar πρέπει να συνδυάσεις σωστά:
1.Άλεσμα
2.Ποσότητα καφέ
3.Πίεση tamper.
Είμαι ήδη σε αναζήτηση μύλου. Απλά επειδή ήταν μεγάλο το οικονομικό άνοιγμα με τη μηχανή πρέπει να περιμένω λίγο.
Εγώ για την PL42 TEMD αυτή με το μύλο, ξεκίνησα, 577 € μαζί με τα μεταφορικά από amazon.it αλλά μου πρότειναν την PL41 PLUST. Ε είπα να σας ακούσω και λέω αφού θα πάω που θα πάω σε 58αρι pf ας πάω κατευθείαν στην 91Τ.
Στα 9 bar ξέρω ότι είναι ρυθμισμένη ρε παιδιά, αλλά παίζει πολύ η πίεση ανάλογα με την άλεση και το tamping. Αν κατάλαβα καλά για να πετύχεις τα 9 bar πρέπει να συνδυάσεις σωστά:
1.Άλεσμα
2.Ποσότητα καφέ
3.Πίεση tamper.
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Απο εμφανιση σκιζει ο καφες φαινεται τελειος οπως πρεπει να ειναι ενας τελειος εσπρεσσο.τι καφες ειναι και ποσο γραμμαρια εβαλες και σε τι θερμοκρασια?καλοριζικη και η μηχανη
-
kspyr
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
Με γεια! Τα σπάει η μηχανή. Είναι και πολύ μαζεμένη σε διαστάσεις (θετικό). Αν βγάλουν σε επόμενη έκδοση και τη δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου προεκχύλισης, αντί on-off, θα αγγίζει πραγματικά το ιδανικό για οικιακή χρήση ενός χρήστη με απαιτήσεις χωρίς να ξεπεράσει το χιλιάρικο και να καταλάβει όλο τον πάγκο της κουζίνας.
Το καφεδάκι που έβγαλες καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι είναι πολύ καλό, αλλά τα συγχαρητήρια τα αξίζεις σε κάθε περίπτωση. Καλή συνέχεια!
Το καφεδάκι που έβγαλες καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι είναι πολύ καλό, αλλά τα συγχαρητήρια τα αξίζεις σε κάθε περίπτωση. Καλή συνέχεια!
Καλημέρα! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενο με κάνετε που λέτε ότι φαίνεται τέλειος ο καφές.
Χρήστο ο καφές είναι taresso tigrato, αυτός που μου έκαναν δώρο τα παιδιά από το barista που πήρα τη μηχανή, 15gr και η θερμοκρασία στους 95 όπως ήρθε από τη "μαμά" της. Δεν την έχω πειράξει, και προς το παρόν δεν σκοπεύω. Άσε να μάθουμε πρώτα πως κουμπώνει το pf (Χαχαχαχα...) και μετά βλέπουμε. Να πάρω και ένα μύλο της προκοπής...
Μόλις τώρα πάτησα το banner παραπάνω στο site και βλέπω αυτό
Εεεεε μάλλον τον πέτυχα. Ολόιδιος!
Καλά λένε "τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα!"
Χρήστο ο καφές είναι taresso tigrato, αυτός που μου έκαναν δώρο τα παιδιά από το barista που πήρα τη μηχανή, 15gr και η θερμοκρασία στους 95 όπως ήρθε από τη "μαμά" της. Δεν την έχω πειράξει, και προς το παρόν δεν σκοπεύω. Άσε να μάθουμε πρώτα πως κουμπώνει το pf (Χαχαχαχα...) και μετά βλέπουμε. Να πάρω και ένα μύλο της προκοπής...
Μόλις τώρα πάτησα το banner παραπάνω στο site και βλέπω αυτό
Εεεεε μάλλον τον πέτυχα. Ολόιδιος!
Καλά λένε "τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα!"
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
Χωρις μυλο και εβγαλες τετοιο αποτελεσμα?Δεν παιζεσαι...
που να παρεις και μυλο...Παντως τα 15 γρ λιγα μου φαινονται γιατι σε specialty coffees ολοι εδω απο οτι διαβαζω ξεκινουν απο τα 18 γρ παντως αφου βγηκε τετοιο οπτικο αποτελεσμα τι να λεμε τωρα...Απο γευση?Εβγαλε τα χαρακτηριστικα που γραφει απ εξω το σακουλακι σοκολατα γαλακτος, ξηροι καρποι και οξυτητα βατομουρου?τα καταλαβες?
Re: Lelit PL91T Pid
Ωχ sorry! Έχεις δίκιο Χρήστο 18 γρ. ήθελα να γράψω. Καλά μην φανταστείς ότι έκανα και τίποτα ιδιαίτερο, εγώ θεωρώ ότι τα εύσημα πάνε στη μηχανή και όχι σε εμένα.
Η γεύση ήταν κάτι διαφορετικό απ' ότι έχω πιει στη ζωή μου!
Για τα χαρακτηριστικά για να πω την αλήθεια επειδή εχθές όλη μέρα έκανα δοκιμές και αυτός ήταν ο τελευταίος που έκανα, μιας και πέτυχα αυτό το αποτέλεσμα και δεν μπόρεσα να τον απολαύσω για να πω ολοκληρωμένες εντυπώσεις. Σήμερα δε, λόγω υποχρεώσεων δεν ασχολήθηκα καθόλου.
Η γεύση ήταν κάτι διαφορετικό απ' ότι έχω πιει στη ζωή μου!
Για τα χαρακτηριστικά για να πω την αλήθεια επειδή εχθές όλη μέρα έκανα δοκιμές και αυτός ήταν ο τελευταίος που έκανα, μιας και πέτυχα αυτό το αποτέλεσμα και δεν μπόρεσα να τον απολαύσω για να πω ολοκληρωμένες εντυπώσεις. Σήμερα δε, λόγω υποχρεώσεων δεν ασχολήθηκα καθόλου.
Επανέρχομαι για να ενημερώσω για τις εξελίξεις. Με μια μικρή τροποποίηση στον Hario Skerton έγινε το θαύμα.
Κατάφερα να βγάζω σταθερά εδώ και δύο μέρες και κανα 10άρια καφεδάκια, το πολυπόθητο 17-18gr/25''/60μλ ακριβώς, με 3 διαφορετικούς καφέδες,
-τον Tigrato (που τελείωσε αισίως),
-τον Karatina AA από τα coffee island
-και ένα χαρμάνι από καφεκοπτείο (κυρίως για δοκιμές).
Πολυπόθητο σύμφωνα με τα καθιερωμένα standards.
Λοιπόν, όπως προανέφερα, το πρόβλημα με το Hario ήταν ότι στη μια σκάλα κόβει πολύ ψιλά και στην αμέσως επόμενη πολύ χοντρά (έτσι κατάλαβα και ποιό είναι το πλεονέκτημα των stepless μύλων).
Η τροποποίηση που έκανα είναι πάρα πολύ απλή.
Αντικατέστησα την πλαστική ροδέλα που φαίνεται παρακάτω με μια μεταλλική με ίδια διάμετρο αλλά ελάχιστα παχύτερη και το αποτέλεσμα ήταν να στην ίδια σκάλα του "χοντρού" κοψίματος τώρα να κόβει ιδανικά!
Αρχίζοντας πλέον να εξερευνώ τον υπέροχο και μυστηριώδη κόσμο του espresso, λέω να αρχίσω να δοκιμάζω γεύσεις. Παράγγειλα δύο από taf στην τύχη.
-La Minita El Conquistador - Costa Rica
-Kanya Cooperative - Rwanda / Whole Beans
Επίσης ανέβασα και κατα 1 βαθμό την θερμοκρασία από τους 95 στους 96 στην μηχανή. Νομίζω ότι έχω καλύτερο αποτέλεσμα.
Δοκίμασα και στους 98 αλλά...πικρίλα!
Για χαρακτηριστικά γεύσεων των καφέδων που με ρώτησε ο Χρήστος όπως "κόκκινα φρουτα" κλπ τι να σας πω...εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Ίσως είμαι αρχάριος.
Απλά αισθάνομαι μια υπέροχη γεύση.
Κατάφερα να βγάζω σταθερά εδώ και δύο μέρες και κανα 10άρια καφεδάκια, το πολυπόθητο 17-18gr/25''/60μλ ακριβώς, με 3 διαφορετικούς καφέδες,
-τον Tigrato (που τελείωσε αισίως),
-τον Karatina AA από τα coffee island
-και ένα χαρμάνι από καφεκοπτείο (κυρίως για δοκιμές).
Πολυπόθητο σύμφωνα με τα καθιερωμένα standards.
Λοιπόν, όπως προανέφερα, το πρόβλημα με το Hario ήταν ότι στη μια σκάλα κόβει πολύ ψιλά και στην αμέσως επόμενη πολύ χοντρά (έτσι κατάλαβα και ποιό είναι το πλεονέκτημα των stepless μύλων).
Η τροποποίηση που έκανα είναι πάρα πολύ απλή.
Αντικατέστησα την πλαστική ροδέλα που φαίνεται παρακάτω με μια μεταλλική με ίδια διάμετρο αλλά ελάχιστα παχύτερη και το αποτέλεσμα ήταν να στην ίδια σκάλα του "χοντρού" κοψίματος τώρα να κόβει ιδανικά!
Αρχίζοντας πλέον να εξερευνώ τον υπέροχο και μυστηριώδη κόσμο του espresso, λέω να αρχίσω να δοκιμάζω γεύσεις. Παράγγειλα δύο από taf στην τύχη.
-La Minita El Conquistador - Costa Rica
-Kanya Cooperative - Rwanda / Whole Beans
Επίσης ανέβασα και κατα 1 βαθμό την θερμοκρασία από τους 95 στους 96 στην μηχανή. Νομίζω ότι έχω καλύτερο αποτέλεσμα.
Δοκίμασα και στους 98 αλλά...πικρίλα!
Για χαρακτηριστικά γεύσεων των καφέδων που με ρώτησε ο Χρήστος όπως "κόκκινα φρουτα" κλπ τι να σας πω...εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Ίσως είμαι αρχάριος.
Απλά αισθάνομαι μια υπέροχη γεύση.
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Πρόσεξε τι θα πεις για τον Rwanda γιατί κάποιος καιροφυλακτεί.