Gaggia Baby Extraction.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Gaggia Baby Extraction.
To διπλό 14; κοντά στα 19 με 20 χωράει !!! Σιγά-σιγά θα βρείς άκρη. Κράτα πάντως logbook.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Dimitris_P
ναι τίγκα γεμάτο.
αυτό έχω πάρει http://www.coffeehit.co.uk/PRD_ProductD ... ProdID=668
αυτό έχω πάρει http://www.coffeehit.co.uk/PRD_ProductD ... ProdID=668
- Christos
- Συντονιστής

Δεν ξέρω πόσο χωράει αυτό (ξέχασα ότι δεν είχες το μανίσιο). Πάντως δεν μπορεί που βλέπω και τα κοψίματα, το 4 να είναι ίδιο με το 4.5. Μην πατάς με παραπάνω από 10 kg "δύναμη".
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Dimitris_P
ουφ. πρέπει να στείλω κάποιον δικό μου αγγαρεία στη eurogat να πάρει το μαμίσιο. περιμένω βέβαια και naked p/f και τριπλό οσονούπω
φύγαμε 

- Christos
- Συντονιστής

Μην αγοράσεις τίποτα. Μπορεί και να έχεις μανίσιο. Πειραματίσου, αλλά δεν μας είπες τίποτα για τον καφέ που παίρνεις. Γεύση, κρέμα;
-
Dimitris_P
δε σε ξέχασα
κρέμα οπτικά οκ. γεύση καλή μου φάνηκε. δεν έχω ξαναπιεί από αλλού cachoeira για να συγκρίνω. θα τραβήξω φωτό τις επόμενες προσπάθειες
- Christos
- Συντονιστής

Δεν υπάρχει Ο.Κ. Η κρέμα έπρεπε και η εκχύλιση να δείχνει στην αρχή όπως του Βαγγέλη στο video του estate blend. Εντυπωσιακή κρέμα που κάθεται αργότερα. Με ευλάβεια μείνε στα 17g σταθερά, σε ζυγαριά μπάνιου πάτα μόνο με 10 kg και το μόνο μέλημα σου να είναι η επιφάνεια το καφέ να είναι επίπεδη. Ξεκίνα με κόψιμο 5.5 και μέτρα χρόνο για τα 60 ml με κρέμα.
Φωτογραφίες υπάρχουν.
viewtopic.php?f=7&t=266#p2638
Σχετικά με το καλαθάκι σου απαντώ εδώ για να μην χαλάσω το θέμα του Βαγγέλη. Στo Gaggia το δικό μου στα 18 g μετά το πάτημα δεν είναι ΤΕΡΜΑ πάνω που λες.
Φωτογραφίες υπάρχουν.
viewtopic.php?f=7&t=266#p2638
Σχετικά με το καλαθάκι σου απαντώ εδώ για να μην χαλάσω το θέμα του Βαγγέλη. Στo Gaggia το δικό μου στα 18 g μετά το πάτημα δεν είναι ΤΕΡΜΑ πάνω που λες.
-
Dimitris_P
βιντεάκι με 18g. Μη κοιτάς τη ζυγαριά που γράφει 17 κάτι, είναι +1g γιατί δεν είχα στερεώσει καλά το pf στη ζυγαριά. το μέτρησα κ σε μπολάκι κ τόσο είναι. δες το σημάδι στο puck στο τέλος.
εδώ ένα closeup στα 17g.
και τα δύο είναι με cachoeira κομμένο στο 5. έχω κι άλλο ένα ολοκληρωμένο βιντεάκι με καλό extraction στα 17g αλλά δε το ανεβάζω τώρα γιατί είναι 200mb
εδώ ένα closeup στα 17g.
και τα δύο είναι με cachoeira κομμένο στο 5. έχω κι άλλο ένα ολοκληρωμένο βιντεάκι με καλό extraction στα 17g αλλά δε το ανεβάζω τώρα γιατί είναι 200mb
-
translator
Καλά, στο πρώτο video τη λυπήθηκα τη μηχανή
Κάντο έτσι 2-3 φορές ακόμα και θα ψάχνεσαι σύντομα για μηχανή...
Κάντο έτσι 2-3 φορές ακόμα και θα ψάχνεσαι σύντομα για μηχανή...
- Christos
- Συντονιστής

Πολύ καλά videos και ευχαριστούμε Δημήτρη για τον κόπο σου. Έχω μία ένσταση στον τρόπο που ζυγίζεις. Πιστεύω ότι είναι πιο σωστό να ζυγίζεις μόνο με το καλαθάκι. Για δοκίμασε όπως το κάνω εγώ και πες μας.
viewtopic.php?f=4&t=48
και όπως είπα και πριν δοκίμασε με πιο μικρή πίεση και κλέψε ή δανείσου την ζυγαριά μπάνιου από καμιά γειτόνισσα (την όμορφη κατά προτίμηση
) άμα δεν έχεις δική σου.
Επίσης δεν χρειάζεται τόση δουλειά στο πάτημα και στην διανομή αλλά θα δω άμα βρω χρόνο να γράψω τίποτα. Πάντως άμα πας Taf δες πως το κάνουν τα παιδιά, πχ που έχεις τα δάκτυλα στο tamper όταν κάνεις το πρώτο πάτημα κά.
Update
Για το σημάδι στο puck μια χαρά μου φαίνεται εμένα ότι είναι.
Update2
Ο doser του μύλου δείχνει να έχει καφέ. Δεν πιστεύω να κόβεις παραπάνω από ένα shot την φορά; ή είναι καφές πάνω στο λαμάκι που λέγαμε;
viewtopic.php?f=4&t=48
και όπως είπα και πριν δοκίμασε με πιο μικρή πίεση και κλέψε ή δανείσου την ζυγαριά μπάνιου από καμιά γειτόνισσα (την όμορφη κατά προτίμηση
Επίσης δεν χρειάζεται τόση δουλειά στο πάτημα και στην διανομή αλλά θα δω άμα βρω χρόνο να γράψω τίποτα. Πάντως άμα πας Taf δες πως το κάνουν τα παιδιά, πχ που έχεις τα δάκτυλα στο tamper όταν κάνεις το πρώτο πάτημα κά.
Update
Για το σημάδι στο puck μια χαρά μου φαίνεται εμένα ότι είναι.
Update2
Ο doser του μύλου δείχνει να έχει καφέ. Δεν πιστεύω να κόβεις παραπάνω από ένα shot την φορά; ή είναι καφές πάνω στο λαμάκι που λέγαμε;