Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Οι αναφορες προυποθετουν υπαρξη μυλου, σωστη τεχνικη, φρεσκο καφε και unpressurised καλαθακι, αλλιως δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε
espresso junkie...
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Ευχαριστω φιλε.
-
- Δημοσιεύσεις: 48
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 13, 2014 12:17 am
- Όνομα: Ανδρέας
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- 2η Μηχανή:: Nes Gusto
- Μύλος:: Ascasio i1 Steel
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα στο ψάξιμο...
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Καλησπέρα
ερώτηση...
τα ml του καφέ τα μετράμε μαζί με την κρέμα η χωρίς? Ιδιαίτερα σε μερικούς καφέδες με πολύ κρέμα έχει μεγάλη διαφορά.
ερώτηση...
τα ml του καφέ τα μετράμε μαζί με την κρέμα η χωρίς? Ιδιαίτερα σε μερικούς καφέδες με πολύ κρέμα έχει μεγάλη διαφορά.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Αντρέα μέτρα gr να βρεις την υγειά σου.
-
- Δημοσιεύσεις: 48
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 13, 2014 12:17 am
- Όνομα: Ανδρέας
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- 2η Μηχανή:: Nes Gusto
- Μύλος:: Ascasio i1 Steel
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα στο ψάξιμο...
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
θα το δοκιμάσω και αυτό...απλά ενώ έχω ένα χρόνο την μηχανή, έχω και μύλο, παράγγειλα και Pid τώρα, δεν έχω καταφέρει να πετύχω σταθερή ποιότητα. Μια μερα φιλώ το χέρι μου που τα κατάφερα και μια μέρα χάλι μαύρο.Luckees έγραψε:Αντρέα μέτρα gr να βρεις την υγειά σου.
δεν εχω σταθεροποιήσει παραμέτρους ακόμα, αλλάζω συχνά καφέδες κτλ...
Ερώτηση να μετράω γραμμάρια? Να βάλω την ζυγαριά κάτω από το ποτηράκι ( υπερβολικός ε? ) η απλά να μετρήσω τα σωστά γραμάρια παραγόμενου ροφήματος και να τα κάνω αναγωγή στα ml οπότε για κάθε είδους καφέ απλά να αλλάζω ανάλογα τα ml?
πωπω νομιζω οτι υπερβάλλουμε λίγο πάντως...
- an19gi75
- Δημοσιεύσεις: 98
- Εγγραφή: Κυρ Μαρ 25, 2012 2:55 pm
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: lelit pl41em
- 2η Μηχανή:: Delonghi ECO 310.R
- Μύλος:: graef cm800
- Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση
- Τοποθεσία: Νίκαια
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Για να κάνεις το ml γραμμάρια, πρέπει να ξέρεις την πυκνότητα και αφού μιλάμε με το καϊμάκι θα μπλέξεις, γιατί θες τη μέση πυκνότητα. Βάλε καλύτερα τη ζυγαριά με το ποτηράκι από κάτω από το portafilter, και μέτρα απευθείας τα γραμμάρια, σε σχέση με τα γραμμάρια καφέ που βάζεις, ώστε να βγει το ratio που θες για στόχο.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Γιατί βρίσκεις υπερβολικό να ζυγίζεις το ρόφημα; Αν ζυγίζεις τους κόκκους πριν, καλό θα ήταν να ζυγίζεις και το τελικό αποτέλεσμα. Για να μην πω και ενδιάμεσα για να δεις αν έχεις μεγάλη παρακράτηση. Το καλό με τη ζυγαριά ειδικά για ένα αρχάριο, όπως κ εγώ, είναι ότι αποτελεί μια σταθερά στην πληθώρα μεταβλητών μέσα στη συνταγή. Τουλάχιστον θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν κάνεις κάποιο λάθος και θα ασχοληθείς με τα υπόλοιπα βήματα που είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις ίδια σε μια ρουτίνα (διαφορετική συμπεριφορά του καφέ στο πέρασμα του χρόνου, κατανομή, πάτημα, θερμοκρασία νερού κλπ).
-
- Δημοσιεύσεις: 48
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 13, 2014 12:17 am
- Όνομα: Ανδρέας
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- 2η Μηχανή:: Nes Gusto
- Μύλος:: Ascasio i1 Steel
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα στο ψάξιμο...
Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.
Παναθεμα σας, να ξερα το χώσιμο που θα ετρωγα για να πιω εναν σοβαρό εσπρέσσο...