Graef 702
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Re: Graef 702
Δε ξέρω τι κάνει ο porlex. Αυτό που σου συνιστώ πάντως με τον graef είναι να τον καθαρίζεις όσο πιο αραιά γίνεται. Κι αυτό γιατί μετά το κάθε καθάρισμα χρειάζεται setup απ' την αρχή. Ίσως να είναι επειδή τα μαχαίρια είναι ακόμα στο στρώσιμο.
- crs13
- Όνομα: Christos
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41TEM
- Μύλος:: DF64
Σε αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν θα τον καθαρίζω και καθόλουharryv έγραψε:Δε ξέρω τι κάνει ο porlex. Αυτό που σου συνιστώ πάντως με τον graef είναι να τον καθαρίζεις όσο πιο αραιά γίνεται. Κι αυτό γιατί μετά το κάθε καθάρισμα χρειάζεται setup απ' την αρχή. Ίσως να είναι επειδή τα μαχαίρια είναι ακόμα στο στρώσιμο.
Ελπίζω να μην καθυστερήσει και σύντομα να κάνω και Εγώ τα δικά μου σχετικά με τις ρυθμίσεις για το κόψιμο κλπ..
Εύχομαι να μην με δυσκολέψει στο σεταρισμα για σωστό κόψιμο, γιατί πιο πάνω διάβασα διάφορετικες εκδοχές για ροδέλες κλπ..
- crs13
επανέρχομαι και πάλι, αφού μόλις χθες ήρθε ο μύλος graef 702 και έκανα τα πρώτα τεστάκια.
στην συσκευασία έχει τις τρεις επιπλέον ροδέλες αλλά δεν πρόσθεσα κάποια αφού είχε ήδη μία ροδελίτσα, η οποία διέφερε λίγο από τις άλλες στην άκρη.
Δοκίμασα στο 8 και μου έβγαλε τον καφέ πολύ ψιλοκομμένο, αφού με ένα πάτημα με το tamper o καφές δεν περνούσε από το pf
Στο 12 είχα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα το πέτυχα στο 15, όπου με ένα δυνατό πάτημα με το tamper πήρα 60ml σε 30".
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά από την στιγμή που με ένα πάτημα με το tamper δεν υπήρχε ροή από το pf αυτό σημαίνει ότι ο καφές ήταν πολύ ψιλοκομμένος, σωστά??
στην συσκευασία έχει τις τρεις επιπλέον ροδέλες αλλά δεν πρόσθεσα κάποια αφού είχε ήδη μία ροδελίτσα, η οποία διέφερε λίγο από τις άλλες στην άκρη.
Δοκίμασα στο 8 και μου έβγαλε τον καφέ πολύ ψιλοκομμένο, αφού με ένα πάτημα με το tamper o καφές δεν περνούσε από το pf
Στο 12 είχα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα το πέτυχα στο 15, όπου με ένα δυνατό πάτημα με το tamper πήρα 60ml σε 30".
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά από την στιγμή που με ένα πάτημα με το tamper δεν υπήρχε ροή από το pf αυτό σημαίνει ότι ο καφές ήταν πολύ ψιλοκομμένος, σωστά??
- crs13
αν περισέψουν κόκκοι καφέ στο δοχείο μετά το άλεσμα, τους αφήνετε μέσα αν είναι να να τους χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα ή πρέπει να τους βάζω πίσω στην συσκευασία για να μην χάνουν το άρωμα τους?
ευχαριστώ..
ευχαριστώ..
-
DioNiSis
- Μηχανή:: Gaggia Baby pid opv
- Μύλος:: Graef cm 702
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: δοκιμάζω συνεχώς
οι ολοκληροι κόκκοι δεν εχουν προβλημα για μια μερα στο δοχειο με κλειστο καπακι. αλλα θα υπαρχουν μερικοι θρυμματισμένοι αναμεσα στα μαχαιρια και, απο οσο εχω μετρήσει, γυρω στα 2-3γρ αλεσμενος καφες στα τουνελ κατω απο τα μαχαιρια. οποτε αν το κανεις αυτο θα πρεπει να υπολογιζεις να πετας στην επομενη άλεση τα πρώτα 3γρ.
καλύτερα ειναι να ζυγιζεις απο πριν σε ενα ποτηρακι, να βαζεις οσο χρειζεσαι για μια δοση, και να βαζεις μετα το πινελακι, να τη χτυπας λιγο να πέφτουν και τα 2-3γρ που κρατάει.
καλύτερα ειναι να ζυγιζεις απο πριν σε ενα ποτηρακι, να βαζεις οσο χρειζεσαι για μια δοση, και να βαζεις μετα το πινελακι, να τη χτυπας λιγο να πέφτουν και τα 2-3γρ που κρατάει.
-
harryv
Με τον κ@λόκαιρο σήμερα κλειστήκαμε μέσα κι αφού έφτιαξα τα καφεδάκια του μεσημεριού έκανα αφαλάτωση στη μηχανή και καθάρισα και τον μύλο. Κατάλαβα ότι είχε έρθει η ώρα του καθαρίσματος γιατί η κοπή δεν είχε σταθερή ροή, με όγκους και κενά. Πήγα και κάτω από το κάτω μαχαίρι, εκεί που βάλαμε ροδέλες, αλλά δε ξεβίδωσα και την κάτω βάση. Να πω την αλήθεια ψιλοβαριόμουνα, αλλά δε το κρίνω και απόλυτα αναγκαίο. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μετά βάζοντας την ίδια ρύθμιση & κάνοντας δοκιμαστικά μια εκχύλιση, μοιάζει σα να μην άλλαξε τίποτε. Οπότε μένω ότι στον πρώτο καθαρισμό ήταν θέμα στρωσίματος και βλέπουμε.harryv έγραψε:Δε ξέρω τι κάνει ο porlex. Αυτό που σου συνιστώ πάντως με τον graef είναι να τον καθαρίζεις όσο πιο αραιά γίνεται. Κι αυτό γιατί μετά το κάθε καθάρισμα χρειάζεται setup απ' την αρχή. Ίσως να είναι επειδή τα μαχαίρια είναι ακόμα στο στρώσιμο.
-
panaeolus
καλησπερα
πηγα σημερα μετα απο 10 μερες
να αλεσω φρεσκο καφε απο μοκκα
και ειδα οτι ο γραεφ ξαφνικα κοβει μονο χοντρα
τ εωαλα 4 δαχτυλιδια αλλα τιποτα κοβει ακριβως τα ιδια
ενα πραγμα που δεν πατιεται καν με το πατητηρι
ειχε κανεις αναλογο προβλημα?
ευχαριστω
πηγα σημερα μετα απο 10 μερες
να αλεσω φρεσκο καφε απο μοκκα
και ειδα οτι ο γραεφ ξαφνικα κοβει μονο χοντρα
τ εωαλα 4 δαχτυλιδια αλλα τιποτα κοβει ακριβως τα ιδια
ενα πραγμα που δεν πατιεται καν με το πατητηρι
ειχε κανεις αναλογο προβλημα?
ευχαριστω
-
harryv
Μήπως τον καθάρισες και δεν έχει κουμπώσει το πάνω μαχαίρι? Πρώτα τοποθετείς τη βάση και το πάνω μαχαίρι και μετά γυρίζεις προς τη ρύθμιση που θες.
-
panaeolus
τον καθαρισα ναι αλλα δεν ανοιξα κατι απλα εβγαλα το καπακι πιεζοντας το κουμπι και το γυρισα να φυγει απο μεσα οτι καφες υπηρχε.....
τι εννοεις με το πανω μαχαιρι _οταν βγαζω το μερος πιεζοντας το κουμπι οταν η ασπρη γραμμη ειναι πισω ,βλεπω τα μαχαρια
ενα σωμα ειναι
καταλαβα τωρα το μαχαιρι στο πανω μερος ,οχι μια χαρα ειναι και αυτο
τωαρα δεν νωμιζω να φταει οτι του εβαλα 2 δαχτυλιδια ακομα 4 συνολο απλα θα εκοβα πολυ ψηλοτερα
τι εννοεις με το πανω μαχαιρι _οταν βγαζω το μερος πιεζοντας το κουμπι οταν η ασπρη γραμμη ειναι πισω ,βλεπω τα μαχαρια
ενα σωμα ειναι
καταλαβα τωρα το μαχαιρι στο πανω μερος ,οχι μια χαρα ειναι και αυτο
τωαρα δεν νωμιζω να φταει οτι του εβαλα 2 δαχτυλιδια ακομα 4 συνολο απλα θα εκοβα πολυ ψηλοτερα