Nuova Simonelli Oscar - πρώτη επαφή
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Nuova Simonelli Oscar - πρώτη επαφή
Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ χτες είχα το πρώτο δοκιμαστικό με το θηριάκι (μοντέλο με την αναβάθμιση), οι εντυπώσεις είναι γενικά καλές, έχω όμως μερικές απορίες:
1. Στο μάνουαλ λέει πως η μηχανή είναι έτοιμη όταν σβήσει η αντίσταση. Η αντίσταση έσβησε περίπου στα 10 λεπτά, αλλά είχα διαβάσει ότι η μηχανή θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί (πάνω από μισάωρο).
2. Σκοπεύω να πάρω ένα χρονοδιακόπτη ώστε να ανάβει μόνη της το πρωί κανα μισάωρο πριν ξυπνήσω. Η πρώτη κίνηση που θα κάνω όταν είναι έτοιμη είναι να ανοίγω τον ατμό ή λόγω της αναβάθμισης αυτό δεν χρειάζεται;
3. Αν ξεχαστεί αναμμένη (πχ όλο το βράδυ) πέρα από το κόστος στο ρεύμα υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος;
4. Η σήτα στο γκρουπ είναι βιδωμένη με την γνωστή αντιαισθητική βίδα που προεξέχει και κάνει βαθούλωμα στο puck. Για να την αλλάξω απλά ψάχνω μια ανοξείδωτη φρεζάτη με τις ίδιες βόλτες; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί;
5. Γενικά πριν κουμπώσουμε για εκχύλιση ενδείκνυται να κάνουμε γύρω στα 3~5'' flush, όπως έχω δει σε πολλά βιντεάκια ή δε χρειάζεται; Η πάμε δοκιμάζοντας και αν μας βγει ο καφές ξινός/πικρός τότε αντίστοιχα δεν κάνουμε/κάνουμε;
6. Το ακροφύσιο του ατμού είναι ιδιαιτέρως δυνατό. Έβαλα σε κρύα γαλατιέρα 120ml μαζί με ένα θερμόμετρο. Η θερμοκρασία ανέβηκε σε δευτερόλεπτα στους 65 και εκεί σταμάτησα για να μην το κάψω. Το θέμα είναι όμως ότι αφρόγαλα δεν έγινε. Καμιά συμβουλή;
1. Στο μάνουαλ λέει πως η μηχανή είναι έτοιμη όταν σβήσει η αντίσταση. Η αντίσταση έσβησε περίπου στα 10 λεπτά, αλλά είχα διαβάσει ότι η μηχανή θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί (πάνω από μισάωρο).
2. Σκοπεύω να πάρω ένα χρονοδιακόπτη ώστε να ανάβει μόνη της το πρωί κανα μισάωρο πριν ξυπνήσω. Η πρώτη κίνηση που θα κάνω όταν είναι έτοιμη είναι να ανοίγω τον ατμό ή λόγω της αναβάθμισης αυτό δεν χρειάζεται;
3. Αν ξεχαστεί αναμμένη (πχ όλο το βράδυ) πέρα από το κόστος στο ρεύμα υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος;
4. Η σήτα στο γκρουπ είναι βιδωμένη με την γνωστή αντιαισθητική βίδα που προεξέχει και κάνει βαθούλωμα στο puck. Για να την αλλάξω απλά ψάχνω μια ανοξείδωτη φρεζάτη με τις ίδιες βόλτες; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί;
5. Γενικά πριν κουμπώσουμε για εκχύλιση ενδείκνυται να κάνουμε γύρω στα 3~5'' flush, όπως έχω δει σε πολλά βιντεάκια ή δε χρειάζεται; Η πάμε δοκιμάζοντας και αν μας βγει ο καφές ξινός/πικρός τότε αντίστοιχα δεν κάνουμε/κάνουμε;
6. Το ακροφύσιο του ατμού είναι ιδιαιτέρως δυνατό. Έβαλα σε κρύα γαλατιέρα 120ml μαζί με ένα θερμόμετρο. Η θερμοκρασία ανέβηκε σε δευτερόλεπτα στους 65 και εκεί σταμάτησα για να μην το κάψω. Το θέμα είναι όμως ότι αφρόγαλα δεν έγινε. Καμιά συμβουλή;
-
Michalis_cy
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: QM Silvano Evo
- Μύλος:: Niche zero
Re: Nuova Simonelli Oscar - πρώτη επαφή
Δεν χρειάζεται να ανάβεις τον ατμό, η Oscar 2 έχει βαλβίδα αναπνοής. Το cooling flush είναι απαραίτητο, αφού πρόκειται για ΗΧ μηχανή. Για να πετύχεις το αφρόγαλα χρειάζεται απλά εξάσκηση και θα το πετύχεις.
- re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
δεν εχω αυτην την μηχανη,αλλα εχω στην κατοχη μου ηχ μηχανη που περιπου ειναι ιδιες. ασχετα με το λαμπακι,θελει ενα μισαωρο για να ζεσταθει. τον ατμο τον ανοιγεις μετα οποτε θελεις ,δεν παιζει καπιο ρολο αυτο. πρεπει νααφυσεις λιγο να τρεξει νερο απο το Ε61 και μετα κανεις καφε. αμα το αφησες ανοικτη την μηχανη πολη ωρα ,για μια φορα δεν πειραζει ,αλλα καλυτερα να την κλεινεις μετα τον καφε. για τον ατμο μην αγχωνεσε σιγα σιγα θα το μαθης
- ΜiKe
- Όνομα: ΜΙΧΑΛΗΣ
- Μηχανή:: NuovaSimonelli Oscar
- 2η Μηχανή:: Hario V60, Aeropress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Hario mini mill
- Οι καφέδες μου:: όλοι. όλων. απο παντού.
Ο δυνατός ατμός είναι υπέρ σου. Τώρα το αφρογαλα δεν εγινε γιατι δεν έβαλες σωστά το ακροφύσιο μέσα στο γάλα. Δες βίντεο πως το κάνουν και σίγουρα κάποια στιγμή θα το καταφέρεις να βγάλεις αφρόγαλα, στον ίδιο χρόνο κιόλας.
Το flush είναι απαραίτητο. http://coffeetime.wikidot.com/cooling-flush
Εγώ την δική μου βίδα την πήρα απο το elektros, αλλα νομίζω οτι μπορεις να βρείς και σε οποιοδήποτε μαγαζί με βίδες.
Η μηχανή θεωρείται ζεστή και πανέτοιμη όταν το portafilter είναι καυτό.
Με γειά την μηχανή σου!! ανέβασε φωτογραφίες γιατι πουθενά δεν κυκλοφορούν reviews στο ιντερνετ και εγώ προσωπικά θέλω πολύ να την χαζέψω.
Το flush είναι απαραίτητο. http://coffeetime.wikidot.com/cooling-flush
Εγώ την δική μου βίδα την πήρα απο το elektros, αλλα νομίζω οτι μπορεις να βρείς και σε οποιοδήποτε μαγαζί με βίδες.
Η μηχανή θεωρείται ζεστή και πανέτοιμη όταν το portafilter είναι καυτό.
Με γειά την μηχανή σου!! ανέβασε φωτογραφίες γιατι πουθενά δεν κυκλοφορούν reviews στο ιντερνετ και εγώ προσωπικά θέλω πολύ να την χαζέψω.
- Luckees
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μιχάλη, μάλλον δεν το έγραψα καλά, την παλιά oscar αγόρασα (σε μαύρο, σαν αυτή που έχεις στο avatar σου) απλά έβαλα και τις βαλβίδες opv και εξαέρωσης. Και μου φαίνεται οτι πήρα την τελευταία της ελληνικής αγοράς (τελευταίο κομμάτι από barista).
Μιχάλη, μάλλον δεν το έγραψα καλά, την παλιά oscar αγόρασα (σε μαύρο, σαν αυτή που έχεις στο avatar σου) απλά έβαλα και τις βαλβίδες opv και εξαέρωσης. Και μου φαίνεται οτι πήρα την τελευταία της ελληνικής αγοράς (τελευταίο κομμάτι από barista).
- gsisr
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
Θες γύρω στα λεπτά για να χεις φουλ σταθερή ζέστη μηχανή. Οπωσδήποτε διάβασε για το cooling flush και πως δουλεύει μια hx. Τέλος για αφρόγαλο αγόρασε το steam tip της musica. Το μαμά είναι αρκετά άχαρο
- Luckees
4η μέρα δοκιμων κ μετα απο 3 σακουλακια απο tailor κ taf, εχω πετύχει συνδυασμους ώστε κόψιμο, δόση, σωστό πάτημα,σε χρόνους 25-29sec, να δίνουν 45-60ml. Μέχρι εδώ όλα καλά...Το πρόβλημα είναι οτι ΟΛΑ τα shot πήγαν νεροχύτη, διότι ΟΛΑ ήταν ΘΕΟΞΙΝΑ! Τρελή απογοήτευση, δεν μπορουσα να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει μεχρι που πριν λιγο έκανα ένα δοκιμαστικό στο νερό που τρέχει από το γκρουπ να δω σε τι θερμοκρασια έρχεται. Μετρημένο με το θερμόμετρο για το γάλα γέμισα καμια 10αρια κούπες(με μεγαλα διαλειμματα για να σβηνει η αντισταση) χωρις portafilter και σε ολα η θερμοκρασια του νερου στην κούπα δεν ξεπερναει τους 70°C!! Και η μηχανή είναι ανοιχτή από το απόγευμα.Ειναι λογικο; Κακή ρύθμιση; Υπάρχει πρόβλημα κάπου; Τα φώτα σας παρακαλώ... 
- Edesso
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Αν και η κρεμα σου ειναι ξανθια, οπως τις βαμμενες
και αδυνατη τοτε σιγουρα εκχυλιζεις σε χαμηλες θερμοκρασιες
espresso junkie...
- Luckees
Για την κρέμα δεν παίρνω κ όρκο, νομίζω οτι φαίνεται καλή. Αν όντως όμως η θερμοκρασία είναι χαμηλή, πως διορθώνεται αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι εγώ ή πρέπει να πάει για service;
- Edesso
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Ενα βιντεο με ρουτινα-τεχνικη, εκχυλιση και φλυτζανι ισως να βοηθουσε, μηπως κανεις κατι λαθος και εχεις channeling σε ολα τα σοτ σου αλλα και παλι 3 σακουλια σε ολα
Τι καφεδες εχεις ???
Τι καφεδες εχεις ???
espresso junkie...