Μετατροπή pressured pf σε απλό pf
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Μετατροπή pressured pf σε απλό pf
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη Ηλία. Εσύ το έχεις στα χέρια σου και μπορείς να δεις πόσο σκληρό είναι το φίλτρο. Πάντως θα ποντάριζα στο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Άμα ανησυχείς τόσο μπορείς να ρωτήσεις εάν υπάρχει το φίλτρο (το σητάκι που αναφέρεις) σαν ανταλλακτικό.
Τέλος η αγορά ενός δεύτερου pf θα ήταν πεταμένα λεφτά (και δεν νομίζω και να είναι φτηνό).
Τέλος η αγορά ενός δεύτερου pf θα ήταν πεταμένα λεφτά (και δεν νομίζω και να είναι φτηνό).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Ναι, είναι γερό δε λέω αλλά θα δούμε τι θα πεί και ο efthimis με το pf που λέει να αγοράσει.Ίσως κάνει και σε εμένα το pf που μας πρότεινες..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- Christos
- Συντονιστής

Μια διόρθωση: Δεν πρότεινα pf αλλά basket.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- boltsis
Nαι έχεις δίκιο!Να μου κάνεις μια διευκρίνηση αν γίνεται.Υπάρχει ελευθερο pf και ελέυθερο basket?
Επίσης επειδή μπερδεύτηκα λίγο.Στο πρώτο post ο eftymis ζητάει φίλτρο,ελευθερο pf δεν εννοούσε?
Επίσης επειδή μπερδεύτηκα λίγο.Στο πρώτο post ο eftymis ζητάει φίλτρο,ελευθερο pf δεν εννοούσε?
- Christos
- Συντονιστής

Ναι. Για την ακρίβεια υπάρχει pressurised pf (όπως το δικό σου) και pressurised basket όπως στην περίπτωση του Ευθύμη. Παρατήρησε ότι το δικό του καλαθάκι καταλήγει σε μία μόνο μικρή τρυπούλα (κατά πάσα πιθανότητα έχει διπλό πάτο) και το pf δεν έχει τίποτα πλαστικές βαλβίδες και ελατήρια όπως στο δικό σου (εξ όσων μπορώ να διακρίνω από την φωτογραφία).
viewtopic.php?f=2&p=6321#p6314
viewtopic.php?f=2&p=6321#p6314
-
efthymis
Να'μαι!!
Κοιταξε, το pressurized στο δικο μου συστημα βρισκεται μονο στο φιλτρο (το καλαθακι) ενω το portafilter ειναι ελευθερο, οποτε το μονο που χρειαζομαι εγω ειναι ενα φιλτρο ελευθερο δηλαδη οσες τρυπες εχει απο πανω τοσες να εχει κ απο κατω. Αν δεις τις φωτογραφιες που εχω βαλει στο αλλο ποστ θα το δεις αυτο που λεω.
Κ για την περιπτωση που ειμαστε χαμενοι στη μεταφραση
να διευκρινισω οτι οταν λεω portafilter εννοω αυτο το σκευος με τη χειρολαβη -μονο αυτο- μεσα στο οποιο μπαινει το φιλτρο (το καλαθακι δηλαδη).
EDIT Ναι οπως τα λεει ο Χρηστος ειναι!!
Κοιταξε, το pressurized στο δικο μου συστημα βρισκεται μονο στο φιλτρο (το καλαθακι) ενω το portafilter ειναι ελευθερο, οποτε το μονο που χρειαζομαι εγω ειναι ενα φιλτρο ελευθερο δηλαδη οσες τρυπες εχει απο πανω τοσες να εχει κ απο κατω. Αν δεις τις φωτογραφιες που εχω βαλει στο αλλο ποστ θα το δεις αυτο που λεω.
Κ για την περιπτωση που ειμαστε χαμενοι στη μεταφραση
EDIT Ναι οπως τα λεει ο Χρηστος ειναι!!
- Christos
- Συντονιστής

Ευθύμη σαν plan Β δες και πόσο κάνει από την αντιπροσωπεία της μηχανής σου ένα ολόιδιο καλαθάκι με αυτό που ήδη έχεις. Έχω την εντύπωση ότι είναι με διπλό πάτο. Οπότε άμα κόψεις την βάση (που έχει την μονή οπή) αποκαλύπτεται η άλλη βάση με τον κανονικό αριθμό οπών.
- boltsis
Eντάξει κατάλαβα τώρα!
Σας ευχαριστώ πολύ!Δηλαδή μπορεί το basket που προτείνει ο Χρήστος να κάνει και σε εμένα.Καλά πάρτο εσύ πρώτα ευθύμη και μας ενημερώνεις..
-
efthymis
Κι εγω ετσι νομιζω, πως αλλιως θα κατεληγε σε 1 τρυπα??Christos έγραψε:Ευθύμη σαν plan Β δες και πόσο κάνει από την αντιπροσωπεία της μηχανής σου ένα ολόιδιο καλαθάκι με αυτό που ήδη έχεις. Έχω την εντύπωση ότι είναι με διπλό πάτο. Οπότε άμα κόψεις την βάση (που έχει την μονή οπή) αποκαλύπτεται η άλλη βάση με τον κανονικό αριθμό οπών.
Και τροχο εχω να το κοψω, αλλα φοβαμαι να σου πω την αληθεια τα κομμενα μεταλλικα μερη. Δε θα ειναι εστια μικροβιων???
Τιποτα!! Σιγουρα!boltsis έγραψε:Eντάξει κατάλαβα τώρα!Σας ευχαριστώ πολύ!Δηλαδή μπορεί το basket που προτείνει ο Χρήστος να κάνει και σε εμένα.Καλά πάρτο εσύ πρώτα ευθύμη και μας ενημερώνεις..
- boltsis
Να ρωτήσω κάτι για να είμαι σίγουρος για το τι έχω.Το δικό μου το pf είναι σίγουρα pressurized.To basket είναι και αυτό?Έχω αναρτήσει πιο πάνω φωτό απο το basket μου.
Eπίσης μπορώ να βρω ελευθερα pf και basket για τη μηχανή μου?
Eπίσης μπορώ να βρω ελευθερα pf και basket για τη μηχανή μου?