boiler La Pavoni Europiccola
boiler La Pavoni Europiccola
μιας και μου αρέσει να κάνω τη ζωή μου -κατά τους άλλους- πιο δύσκολη, επιτέλους αγόρασα μια Europiccola .
Το ότι θεωρείται "δύσκολη" δεν με πολυαπασχολεί προς το παρόν μιας και το σχήμα και η φιλοσοφία της πάντα μου άρεσε.
Έχοντας καταφέρει τα τελευταία 2 χρόνια να πορευτώ με μία presso ικανοποιητικά, νομίζω πως θα καταφέρω να φτιάξω καλό
καφέ για το γούστο μου με τη La Pavoni. Είναι μοντέλο του 1998.
Έχω αρχίσει τη φροντίδα και θα ήθελα την εμπειρία σας ως προς την κατάσταση του boiler μετά την αφαλάτωση που έκανα,
μιας οι γνώσεις μου σε αυτό τον τομέα δεν επαρκούν και το νεράκι από εκεί πάει στο καφεδάκι μας.
Ευχαριστώ,
Νάσος.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: boiler La Pavoni Europiccola
Αυτες οι φωτογραφίες είναι μετά την αφαλάτωση ;
Κανονικά όχι εχει πολλά άλατα μέσα.
Κανονικά όχι εχει πολλά άλατα μέσα.
Re: boiler La Pavoni Europiccola
...η σκούρα (κάτω) είναι πριν, η πάνω μετά την αφαλάτωση.
Η αντίσταση είναι αρκετά πιο καθαρή,
για το τοίχωμα του boiler δεν ξέρω...
Η αντίσταση είναι αρκετά πιο καθαρή,
για το τοίχωμα του boiler δεν ξέρω...
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: boiler La Pavoni Europiccola
Εχει ακόμα..άλατα η αντίσταση.
Βάλε λευκό ξύδι και αλλο τοσο νερό και άφησέ το όλο το βράδυ για να καθαρίσει καλά.
Descale your machine. This is an important procedure. It will prevent premature replacement of the fuse in the machines that don't have a resettable fuse. Monthly descaling may not be necessary if your area has soft water. Once or twice a year may be sufficient. There are different descalers that you can use to remove the mineral buildup on the heating coils. The Pavoni manual recommends the "Urnex" brand of descaler. I found that one hard to obtain locally. You can purchase it on the Internet. I use the "Mr. Coffee" brand. You could use white vinegar to dissolve the deposits. The ratio of white vinegar to water would be about 50/50. The ratio is not that important. If you have never descaled your machine you could use almost straight white vinegar. If you use straight vinegar, I would just cover the heating coils and add a little boiling water, just to help loosen the scale. I wouldn't turn the machine on if you are using straight vinegar. The important thing to remember is, no matter what you use to descale the machine, always flush the system out with fresh water after descaling. Using distilled water for making your espresso is also another way to go to almost eliminate descaling.
Βάλε λευκό ξύδι και αλλο τοσο νερό και άφησέ το όλο το βράδυ για να καθαρίσει καλά.
Descale your machine. This is an important procedure. It will prevent premature replacement of the fuse in the machines that don't have a resettable fuse. Monthly descaling may not be necessary if your area has soft water. Once or twice a year may be sufficient. There are different descalers that you can use to remove the mineral buildup on the heating coils. The Pavoni manual recommends the "Urnex" brand of descaler. I found that one hard to obtain locally. You can purchase it on the Internet. I use the "Mr. Coffee" brand. You could use white vinegar to dissolve the deposits. The ratio of white vinegar to water would be about 50/50. The ratio is not that important. If you have never descaled your machine you could use almost straight white vinegar. If you use straight vinegar, I would just cover the heating coils and add a little boiling water, just to help loosen the scale. I wouldn't turn the machine on if you are using straight vinegar. The important thing to remember is, no matter what you use to descale the machine, always flush the system out with fresh water after descaling. Using distilled water for making your espresso is also another way to go to almost eliminate descaling.
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: boiler La Pavoni Europiccola
Καλύτερα πάρε Dezcal, γιατί η μυρωδιά του ξυδιού καμιά φορά είναι δύσκολο να φύγει και θα ξεπλένεις 100 φορές μετά.
Σχετικά με το πόση ώρα μπορείς να το αφήσεις δεν έχω άποψη από La Pavoni, όλη τη νύχτα μου φαίνεται υπερβολικό. To κείμενο που παρέθεσε ο Γιώργος είναι από εδώ: http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pa ... enance.htm και εκεί μιλάει μια 1 ώρα.
Διάβασε ΟΛΟ το site αυτό αν είσαι ΟΚ στα Αγγλικά και θα μάθεις αρκετά για την μηχανή.
Σχετικά με το πόση ώρα μπορείς να το αφήσεις δεν έχω άποψη από La Pavoni, όλη τη νύχτα μου φαίνεται υπερβολικό. To κείμενο που παρέθεσε ο Γιώργος είναι από εδώ: http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pa ... enance.htm και εκεί μιλάει μια 1 ώρα.
Διάβασε ΟΛΟ το site αυτό αν είσαι ΟΚ στα Αγγλικά και θα μάθεις αρκετά για την μηχανή.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: boiler La Pavoni Europiccola
Για να φύγει η μυρωδιά μπορεις να βάλεις νερό με σόδα.
Η οδηγία για όλο το βράδυ δεν είναι δική μου ούτε του Φρανζέσκο αλλά του Γιάννη από το service της La Pavoni.
Η οδηγία για όλο το βράδυ δεν είναι δική μου ούτε του Φρανζέσκο αλλά του Γιάννη από το service της La Pavoni.
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: boiler La Pavoni Europiccola
Πηγαίνεις supermarket, αγοράζεις περίπου 1 λίτρο λευκό ξύδι και μια κανάτα brita. Όχι μηλοξυδο, αλλά λευκό ξύδι απο κρασί. Εγώ παίρνω τα πλαστικά μπουκάλια.
Η αναλογία είναι μισό νερό, μισό ξύδι. Γεμιζεις τη μηχανή μέχρι πάνω, την αφήνεις να ανεβάσει τη θερμοκρασία, βγαζεις λίγο νερό απο το group και το σωληνάκι ατμού, τη βγαζεις απο το ρεύμα και περιμένεις να κρυώσει. Αδειαζεις, τη ξεπλένεις με νερό απο τη μπριτα και επαναλαμβάνει το ίδιο χωρίς ξύδι αυτή τη φορά, αλλά με μισο κουταλάκι του γλυκού σόδα. Ξεπλενεις πάλι με νερό απο τη brita.
Ξαναβγάζεις φωτογραφία και βλέπεις αν είναι εντάξει. Το πολύ σε δύο ώρες θα είσαι έτοιμος.
Μην την αφήσεις στο ξύδι όλο το βράδυ.
Η αναλογία είναι μισό νερό, μισό ξύδι. Γεμιζεις τη μηχανή μέχρι πάνω, την αφήνεις να ανεβάσει τη θερμοκρασία, βγαζεις λίγο νερό απο το group και το σωληνάκι ατμού, τη βγαζεις απο το ρεύμα και περιμένεις να κρυώσει. Αδειαζεις, τη ξεπλένεις με νερό απο τη μπριτα και επαναλαμβάνει το ίδιο χωρίς ξύδι αυτή τη φορά, αλλά με μισο κουταλάκι του γλυκού σόδα. Ξεπλενεις πάλι με νερό απο τη brita.
Ξαναβγάζεις φωτογραφία και βλέπεις αν είναι εντάξει. Το πολύ σε δύο ώρες θα είσαι έτοιμος.
Μην την αφήσεις στο ξύδι όλο το βράδυ.
Re: boiler La Pavoni Europiccola
Στο ρεπό λοιπόν παρέα με τον φίλο λευκό ξύδι...μόλις φτάσω κάπου θα ξαναφωτογραφίσω... περιμένω και σετ φλάτζες, μιας και από το καπάκι του boiler ακούω λίγο φύσημα και όταν τη γέμισα μέχρι επάνω έβγαλε και λίγο υγρό.
Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας ευχαριστώ πολύ όλους,
καλημέρα
Νάσος
Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας ευχαριστώ πολύ όλους,
καλημέρα
Νάσος
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: boiler La Pavoni Europiccola
Το φύσημα μπορεί να είναι απο τα άλατα. Κάνε πρώτα αφαλάτωση και μετα αν έχει διαρροές κοιτάζεις τις φλάντζες.
Σου εγραψα να μην αφήσεις το ξύδι όλο το βράδυ, για να μην χαλάσει το εσωτερικά του boiler. Εγώ λόγω της υπερβολικής αφαλάτωσης "μαύρισα" το εσωτερικό του boiler.
Καλύτερα νομίζω να κάνεις 2 ή 3 ήπιες αφαλατώσεις παρά να κάνεις ζημιά στο boiler.
Η μηχανή είναι "αστέρι", καλορίζικη.
Ότι θέλεις, ρωτάς εδώ.
Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω preso για το γραφείο, αξίζει?
Δεν κάνεις ενα thread να την παρουσιάσεις ?
Σου εγραψα να μην αφήσεις το ξύδι όλο το βράδυ, για να μην χαλάσει το εσωτερικά του boiler. Εγώ λόγω της υπερβολικής αφαλάτωσης "μαύρισα" το εσωτερικό του boiler.
Καλύτερα νομίζω να κάνεις 2 ή 3 ήπιες αφαλατώσεις παρά να κάνεις ζημιά στο boiler.
Η μηχανή είναι "αστέρι", καλορίζικη.
Ότι θέλεις, ρωτάς εδώ.
Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω preso για το γραφείο, αξίζει?
Δεν κάνεις ενα thread να την παρουσιάσεις ?
Re: boiler La Pavoni Europiccola
Δεν σκοπεύω να αφήσω ξύδι ή κάτι άλλο όλο το βράδυ, κανα 2ωρο και αν δεν είναι αρκετό ξανά πάλι, ευχαριστώ...
Η presso δεν είναι και αυτή εύκολη, μιας και δεν ζεσταίνει καν το νερό...
Οι απόψεις των εξπέρ γενικά τείνουν να είναι αρνητικές από ότι έχω καταλάβει, εγώ πέρα από το αγαπημένο μπακίρι του αραβικού και τα κλασσικά μπρικάκια μόκα της bialetti που εκτιμώ πήγα σε μία handpresso που δεν ήταν κακή αλλά την εγκατέλειψα μιας και το θέμα με την τρόμπα έβγαζε πρόβλημα και
τη δεύτερη φορά που μου έστειλαν άλλη σε αντικατάσταση -αφού έχανε πίεση στη ελευθέρωση- την πούλησα και πήγα στην presso διατηρώντας την ταλαιπωρία/συμμετοχή στο αποτέλεσμα.
Η γνώμη μου είναι πως με φρέσκο καφέ
μπορείς να έχεις ένα ωραίο εσπρέσο.
Δεν έχω εμπειρία σε γεύσεις, έχω φτιάξει καλούς για μένα εσπρέσο με κόκκους mokka, και απλό taf.
Για παρουσίαση δεν με θεωρώ αρμόδιο,
ότι θες όμως ευχαρίστως να σου απαντήσω, αν είσαι Αθήνα μπορώ να στη δανείσω να δοκιμάσεις.
Η presso δεν είναι και αυτή εύκολη, μιας και δεν ζεσταίνει καν το νερό...
Οι απόψεις των εξπέρ γενικά τείνουν να είναι αρνητικές από ότι έχω καταλάβει, εγώ πέρα από το αγαπημένο μπακίρι του αραβικού και τα κλασσικά μπρικάκια μόκα της bialetti που εκτιμώ πήγα σε μία handpresso που δεν ήταν κακή αλλά την εγκατέλειψα μιας και το θέμα με την τρόμπα έβγαζε πρόβλημα και
τη δεύτερη φορά που μου έστειλαν άλλη σε αντικατάσταση -αφού έχανε πίεση στη ελευθέρωση- την πούλησα και πήγα στην presso διατηρώντας την ταλαιπωρία/συμμετοχή στο αποτέλεσμα.
Η γνώμη μου είναι πως με φρέσκο καφέ
μπορείς να έχεις ένα ωραίο εσπρέσο.
Δεν έχω εμπειρία σε γεύσεις, έχω φτιάξει καλούς για μένα εσπρέσο με κόκκους mokka, και απλό taf.
Για παρουσίαση δεν με θεωρώ αρμόδιο,
ότι θες όμως ευχαρίστως να σου απαντήσω, αν είσαι Αθήνα μπορώ να στη δανείσω να δοκιμάσεις.