Σύνεργα για tamping

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
tsobanista

Re: Σύνεργα για tamping

Δημοσίευση από tsobanista » Παρ Απρ 24, 2015 6:49 pm

Επίσης εγώ δεν είπα ποτέ ότι τα Pullman και τα RegBarber είναι πιο φτηνά, είπα απλά ότι αν είναι να σκάσεις τόσα λεφτά τουλάχιστον πάρε κάτι που να τα αξίζει και φυσικά πάρε κάτι που να είναι σωστό για τη διάμετρο του basket που χρησιμοποιείς.

Και με 20 ευρώ tamper μπορείς να κάνεις καφεδάρες!

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Απρ 24, 2015 7:14 pm

Τα tamper του barista-shop.gr έχουν γύρω στο 25άρι και είναι άριστα, και σε βάρος και σε κατασκευή.

Προσωπικά όποιος με ρωτάει του τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Παρ Απρ 24, 2015 8:50 pm

Alex D. έγραψε:Όντως δεν είναι επιστήμη... αυτό που λες, γιατί η επιστήμη λέει ότι τα στερεά είναι σχεδόν ασυμπίεστα. Από τη στιγμή που πιέζεις μέχρι τέλους, από κει και πέρα δεν καταφέρνεις να συμπιέσεις παραπάνω το puck ακόμη και 30 κιλά δύναμη να του βάλεις. Το μόνο που καταφέρνεις με την πολλή πίεση είναι να κάνεις ρωγμές. Όσο δε αφορά το πόση δύναμη πρέπει να βάλεις όλοι καταλαβαίνουν πότε δε μπορείς να συμπιέσεις παραπάνω το puck. Αυτό λέμε, πέρα απο ειρωνείες...
Φιλε μου ο γραπτος λόγος δείχνει ότι ειρωνευομαι αλλα θα σου πω ενα:
Το τελευταιο πραγμα που θελω να σει πεισω (σας πεισω) είναι να παρετε espro. Κανένα καυμο δεν τραβαω και ουτε παιρνω προμηθεια από την εσπρο. Δε λες μπαρουφεςκ αι συμφωνω μεχρι το σημειο που γραφεις οτι τα στερεα (απο ενα σημειο και μετα) ειναι ασυμπιεστα και ραγιζει το πακ.
Αλλα αυτο το σημειο ειναι καποια κιλά. Τωρα αν ειναι 2 κιλα 6 κιλα η 14 κιλα επαφιεται στην κοπή. Οποτε οταν πετυχεις την κοπη που δουλευει καλα με το εσπρο (14 κιλα) τοτε εχεις σταθερο πατημα αρα και επαναληψιμοτητα στον καφε. Εγω αντιλαμβανομαι τι γραφεις και εχεις και δικιο ξαναγραφω. Αλλά εγω γραφω οτι με μια συγκεκριμενη κοπη και λιγη πιεση για τη συγκεκριμμενη κοπή π.χ. 4 κιλα (τυχαιο νουμερο αναφερω) το μπαρομετρο σε αντλια vibration θα δειχνει κατω από τα μπαρ που εχεις ρυθμισει την OPV. Εχεις το επιπεδο γνωσεων να το καταλαβεις διοτι σε διαβαζω καιρο.
Τωρα αν για τους δικους λογους δεν το αποδεχεσε, εγω σεβομαι τη γνωμη σου αλλα απλα δεν την αποδεχομαι. Ασε με να εχω τη δικια μου γνωμη.
Το espro ειναι το καλυτερο ταμπερ, με 450+ γραμμάρια και απίστευτη αισθηση. Μια κατηγορία μονο του. Όχι οτι τα αλλα πανακριβα ταμπερ δεν ειναι καλα. Αλλα στα ιδια χρηματα παίρνεις δυναμομετρικό και αν θες το δουλευεις είτε σαν δυναμομετρικο είτε σαν απλό.
Τεσπα μιλαμε για ενα ταμπερ εδω και 48 ποστ.
Ας αγορασει ο καθενας οτι του αρεσει. Ετσι και αλλιως αυτο σχεδον γινετεαι πάντα.
Εδω καποιος είχε ρωτησει πριν λίγο καιρο να του πουμε αν μια μηχανη ειναι καλή και αυτος την ειχε ήδη αγορασει. Και οταν καποιος τον ρωτησε αφου την αγορασες γιατι μας ρωτας, του απαντησε για να δω αν αυτο που αγορασα το εγκρινετε...
Αβυσσος....

Απάντηση