H βίβλος της Gaggia Classic
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Φίλος που είχε Gaggia Classic (την Ιταλική όχι την Ρουμάνικη) είχε φάει το χρώμιο του pf κατω απο το καλαθάκι με το τρίψιμο για να βγάλει τα λάδια του καφέ που ειχε εκεί.
Ειδικά η πράσινη πλευρά του vettex βγάζει το χρώμιο για πλακα.
Οι επαγγελματίες στη Ιταλία είχα δει να βαζουν το pf στο τελος σε νερο και να το αφήνουν εκει οταν εκλειναν την μηχανή για να μην ξεραθουν τα λαδια του καφέ πάνω στο pf και τα καλαθάκια.Φυσικά δεν διαλύοντε τα λαδια στο νερό αλλά βοηθά.
Ειδικά η πράσινη πλευρά του vettex βγάζει το χρώμιο για πλακα.
Οι επαγγελματίες στη Ιταλία είχα δει να βαζουν το pf στο τελος σε νερο και να το αφήνουν εκει οταν εκλειναν την μηχανή για να μην ξεραθουν τα λαδια του καφέ πάνω στο pf και τα καλαθάκια.Φυσικά δεν διαλύοντε τα λαδια στο νερό αλλά βοηθά.
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Δεν είναι τόσο τραγικό,όλα τα pf ξεβάφονται από μέσα και μένουν καλυμμένα από τα λάδια του καφέ που αν δεν τα καθαρίζεις για πολύ καιρό γίνεται κάρβουνο.
@Αrtisti:Τα βάζουν σε ζεστό νερό με kafiza και το πρωί μονο ξέπλυμα με καθαρό νερό.
@Αrtisti:Τα βάζουν σε ζεστό νερό με kafiza και το πρωί μονο ξέπλυμα με καθαρό νερό.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Οχι δεν τα βάζουν στο διάλυμα cafiza κάθε ημέρα αλλά περιοδικά ανάλογα με την χρήση.
Δες στο παρακάτω βίντεο που δείχνει τα Μ της παρασκευής εσπρέσο στο σημείο που πριν κόψει τον καφέ βγάζει τα pf & baskets απο το νερό που τα εχει αφήσει όλο το βράδυ και τα ξεπλένει οπως τονίζει με σκέτο νερό χωρίς την χρήση σαπουνιού.
Στην αρχή είχε καθαρίσει και το hopper του mazzer με ατμό μόνο για τον ιδιο λόγο για να φύγουν τα λάδια
http://m.youtube.com/watch?v=ht8htHauC7I
Δες στο παρακάτω βίντεο που δείχνει τα Μ της παρασκευής εσπρέσο στο σημείο που πριν κόψει τον καφέ βγάζει τα pf & baskets απο το νερό που τα εχει αφήσει όλο το βράδυ και τα ξεπλένει οπως τονίζει με σκέτο νερό χωρίς την χρήση σαπουνιού.
Στην αρχή είχε καθαρίσει και το hopper του mazzer με ατμό μόνο για τον ιδιο λόγο για να φύγουν τα λάδια
http://m.youtube.com/watch?v=ht8htHauC7I
-
tyxodioktis
- Όνομα: Ανδρέας
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- 2η Μηχανή:: Nes Gusto
- Μύλος:: Ascasio i1 Steel
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα στο ψάξιμο...
Γεια σα παλι και απο μενα...
Λοιπον μετα απο ενα εξαμηνο χρησης και 2 βδομαδες ακινησιας λογω απουσιας μου, η αγαπημενη μου classic οταν φτιαχνω καφε βγαζει νερο γυρω απο το group και σταζει λιγο μεσα στον καφε και λιγο στην περιμετρο...χμ...ισως η φλαντζα μεσα τα εφτυσε? κριμα ρε παιδια τοσο συντομα.
Γενικα δηλαδη λειτουργει σαν να μην εχω σφιξει καλα το group στην μηχανη πανω.
any other idea?
Λοιπον μετα απο ενα εξαμηνο χρησης και 2 βδομαδες ακινησιας λογω απουσιας μου, η αγαπημενη μου classic οταν φτιαχνω καφε βγαζει νερο γυρω απο το group και σταζει λιγο μεσα στον καφε και λιγο στην περιμετρο...χμ...ισως η φλαντζα μεσα τα εφτυσε? κριμα ρε παιδια τοσο συντομα.
Γενικα δηλαδη λειτουργει σαν να μην εχω σφιξει καλα το group στην μηχανη πανω.
any other idea?
- Edesso
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Εξω, εξω απο το γκρουπ ??? ή εξω απο το κλειστρο??? γιατι εχει μεγαλη διαφορα
espresso junkie...
-
tyxodioktis
ωπα με μπερδεψες...κλειστρο ειναι αυτο που κραταμε στο χέρι (to portafilter που λεμε) ...το βάζω στην μηχανή, πατάω το start και τρέχει νερό περιμετρικά του κλείστρου και στάζει κάτω.. ( αρα τρεχει νερο μεταξυ group και portafilter)triptsis έγραψε:Εξω, εξω απο το γκρουπ ??? ή εξω απο το κλειστρο??? γιατι εχει μεγαλη διαφορα
επειδη γλύφει το portafilter φτάνει και μέχρι το χαμηλοτερο σημειο του μια ποσοτητα και πέφτει και μέσα στον καφέ..
( σορρυ εκανα λαθος πιο πανω μπερδεψα το group Με το portafilter)...
- Edesso
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
οκ, φλαντζα γκρουπ ή καθαρισμα της ή καλυτερο σφιξιμο, μικρο το κακο 
espresso junkie...
-
tyxodioktis
Λοιπον επανερχομαι...
Εβγαλα το shower και καθαρισα οσο καλυτερα μπορουσα γυρω γυρω τα παντα. εβαλα και descal στην μηχανη, εβαλα και cafiza στην τριοδη, γενικα βρηκα ευκαιρια και τα γυαλισα...
Δυστυχως ομως, σε εναν απο τους 2 καφεδες παλι πεταει νερο γυρω γυρω...
Μηπως να παραγγειλω μια φλανζτα και να την αλλαξω? κανενα μαγαζι θεσσαλονικη για να αποφυγω χασιμο χρονου κτλ?
Η μηπως ειναι κατι αλλο?
Αμαν ρε Ιταλε..μολις εκλεισε χρονο η καφετερια ελεος...
Εβγαλα το shower και καθαρισα οσο καλυτερα μπορουσα γυρω γυρω τα παντα. εβαλα και descal στην μηχανη, εβαλα και cafiza στην τριοδη, γενικα βρηκα ευκαιρια και τα γυαλισα...
Δυστυχως ομως, σε εναν απο τους 2 καφεδες παλι πεταει νερο γυρω γυρω...
Μηπως να παραγγειλω μια φλανζτα και να την αλλαξω? κανενα μαγαζι θεσσαλονικη για να αποφυγω χασιμο χρονου κτλ?
Η μηπως ειναι κατι αλλο?
Αμαν ρε Ιταλε..μολις εκλεισε χρονο η καφετερια ελεος...
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Εδώ έχει τα πάντα και μπορούν να αναλάβουν και επισκευή:
http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1612&LangId=71
Ανατολικά προς Κωνσταντινοπόλεως είναι αν θυμάμαι καλά.
Μερικά ανταλλακτικά όπως οι φλάντζες θεωρούνται "αναλώσιμα", οπότε αν είναι αυτό, είναι νορμάλ.
http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1612&LangId=71
Ανατολικά προς Κωνσταντινοπόλεως είναι αν θυμάμαι καλά.
Μερικά ανταλλακτικά όπως οι φλάντζες θεωρούνται "αναλώσιμα", οπότε αν είναι αυτό, είναι νορμάλ.
- BiLLyS
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso i2 mini Abs
- Οι καφέδες μου:: https://www.esperanzahellas.com
Καλησπερα και χρονια πολλα!
Μια ερωτηση σχετικα με την διαμετρο του pf θα ηθελα να κανω...58 είναι απο ακρη σε ακρη ολου του pf ή απο την ακρη βυθισης στην αλλη ακρη βυθισης δηλαδη με το 58αρι το tamper που θα παρω τη διαμετρο πρεπει να έχει; 57 ή 58;
Κατι άλλο που ηθελα να προσθεσω είναι οτι παρατηρησα οτι τα σωληνακια μπηκαν προς τα πανω απο το βαλε βγαλε το δοχειου νερου....αυτα ποσο κατω πρεπει να φτανουν;
Μια ερωτηση σχετικα με την διαμετρο του pf θα ηθελα να κανω...58 είναι απο ακρη σε ακρη ολου του pf ή απο την ακρη βυθισης στην αλλη ακρη βυθισης δηλαδη με το 58αρι το tamper που θα παρω τη διαμετρο πρεπει να έχει; 57 ή 58;
Κατι άλλο που ηθελα να προσθεσω είναι οτι παρατηρησα οτι τα σωληνακια μπηκαν προς τα πανω απο το βαλε βγαλε το δοχειου νερου....αυτα ποσο κατω πρεπει να φτανουν;