Mahlkonig Vario - Πρόβλημα με καμπάνα (hopper)
- Hillmaster
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
- 2η Μηχανή:: Illy Iperespresso
- Μύλος:: Ποτέ ξανά Mahlkoenig
- Οι καφέδες μου:: Σκέτοι, και διπλοί
Mahlkonig Vario - Πρόβλημα με καμπάνα (hopper)
Χαιρετώ την παρέα.
Τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στο hopper (καμπάνα) του μύλου και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, φθάρηκαν οι πλαστικές προεξοχές στη βάση του hopper που κουμπώνουν στο μύλο με αποτέλεσμα κατά την άλεση να περιστρέφεται το hopper και να σταματά η άλεση και να χρειάζεται να το κρατώ μέχρι να τελειώσει η άλεση.
Πήγα χθες στην Eurogat, τους εξήγησα το πρόβλημα, είδαν και αυτοί το hopper και μου είπαν ότι χρειάζεται αντικατάσταση αλλά αυτό δεν καλύπτεται από την εγγύηση επειδή πρόκειται για φυσιολογική φθορά.
Με λίγα λόγια μου είπαν ότι το hopper φθείρεται με το συχνό βάλε-βγάλε. Τουτέστιν, εάν θέλετε να καθαρίζετε τα μαχαίρια πρέπει να το κάνετε μόνο με τις κόκκους που πουλά η Eurogat και εάν θέλετε να καθαρίζετε το hopper θα πρέπει να το καθαρίζετε μόνο με τα ειδικά μαντηλάκια που πουλά η Eurogat.
Ξεχάστε τα βουρτσάκια για τον καθαρισμό των μαχαιριών και το νερό για τον καθαρισμό του hopper, για να μην αναγκάζεστε να βγάζετε και να βάζετε το hopper και φθείρονται οι πλαστικές προεξοχές του hopper.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση!
Επίσης, να σας ενημερώσω ότι το ανταλλακτικό κοστίζει 12 ευρώ και περιμένω να το φέρουν.
Αυτά, και καλή Ανάσταση!
Τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στο hopper (καμπάνα) του μύλου και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, φθάρηκαν οι πλαστικές προεξοχές στη βάση του hopper που κουμπώνουν στο μύλο με αποτέλεσμα κατά την άλεση να περιστρέφεται το hopper και να σταματά η άλεση και να χρειάζεται να το κρατώ μέχρι να τελειώσει η άλεση.
Πήγα χθες στην Eurogat, τους εξήγησα το πρόβλημα, είδαν και αυτοί το hopper και μου είπαν ότι χρειάζεται αντικατάσταση αλλά αυτό δεν καλύπτεται από την εγγύηση επειδή πρόκειται για φυσιολογική φθορά.
Με λίγα λόγια μου είπαν ότι το hopper φθείρεται με το συχνό βάλε-βγάλε. Τουτέστιν, εάν θέλετε να καθαρίζετε τα μαχαίρια πρέπει να το κάνετε μόνο με τις κόκκους που πουλά η Eurogat και εάν θέλετε να καθαρίζετε το hopper θα πρέπει να το καθαρίζετε μόνο με τα ειδικά μαντηλάκια που πουλά η Eurogat.
Ξεχάστε τα βουρτσάκια για τον καθαρισμό των μαχαιριών και το νερό για τον καθαρισμό του hopper, για να μην αναγκάζεστε να βγάζετε και να βάζετε το hopper και φθείρονται οι πλαστικές προεξοχές του hopper.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση!
Επίσης, να σας ενημερώσω ότι το ανταλλακτικό κοστίζει 12 ευρώ και περιμένω να το φέρουν.
Αυτά, και καλή Ανάσταση!
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Re: Mahlkonig Vario - Πρόβλημα με καμπάνα (hopper)
Στη Αμερική θα στο άλλαζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα αλλά εδώ δεν υπάρχει τέτοιο support δυστυχώς.
- Hillmaster
Η Baratza, μάλιστα, έχει βγάλει και αυτό
https://www.baratza.com/wp-content/uplo ... hopper.jpg
αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, διότι εάν προσέξετε έχει προσθέσει μια μεταλλική μπίλια στη βάση του hopper για την αποφυγή αυτής της φθοράς.
https://www.baratza.com/wp-content/uplo ... hopper.jpg
αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, διότι εάν προσέξετε έχει προσθέσει μια μεταλλική μπίλια στη βάση του hopper για την αποφυγή αυτής της φθοράς.
- Artisti
Eγώ θα έλεγα ότι ένα mail διαμαρτηρίας στη εταιρεία για πρόβλημα που έχει σχέση με την ποιότητα κατασκευής τους καλό θα ήταν:
http://www.mahlkoenig.com/contact
Όπως και μια αναφορά στη σελίδα τους:
https://m.facebook.com/mahlkoenig?refsr ... mahlkoenig
http://www.mahlkoenig.com/contact
Όπως και μια αναφορά στη σελίδα τους:
https://m.facebook.com/mahlkoenig?refsr ... mahlkoenig
-
PavlosK
O μύλος των χιλίων προβλημάτων. Μετά τους επιλογείς ρύθμισεις κοπής τώρα παραδίδει πνέυμα και το hopper. Αλλά η τιμή εκεί ψηλά στο θεό! Τα δε μαχαίρια του κοστίζουν 120 ευρώ! πιο ακριβά και από Mazzer Mazor. 
- Artisti
Για ένα πλαστικό made in Taiwan μύλο με 150watt μοτεράκι τα 400€ είναι πολλά.
Και έχουν το θράσος να μην καλύπτουν και τις φθορές της πλαστικούρας τους !
http://www.liveyourhome.gr/mobile/produ ... Vario_Home
Και έχουν το θράσος να μην καλύπτουν και τις φθορές της πλαστικούρας τους !
http://www.liveyourhome.gr/mobile/produ ... Vario_Home
- Hillmaster
Χριστός Ανέστη παιδιά!
Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα στις αναρτήσεις σας αλλά είμαι εκτός σπιτιού χωρίς υπολογιστή.
Έχετε δίκιο στα γραφόμενα σας, στην κατηγορία τιμής που ανήκει ο μύλος τα προβλήματα που βγάζει είναι απαράδεκτα όπως και η αντιμετώπιση της αντιπροσωπίας, η οποία δεν ξέρω εάν απηχεί την επίσημη γραμμή της Mahlkonig.
Μόλις επιστρέψω θα στείλω mail στην Mahlkonig.
(συγνώμη που δεν γράφω περισσότερα αλλά σας απαντώ από το κινητό)
Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα στις αναρτήσεις σας αλλά είμαι εκτός σπιτιού χωρίς υπολογιστή.
Έχετε δίκιο στα γραφόμενα σας, στην κατηγορία τιμής που ανήκει ο μύλος τα προβλήματα που βγάζει είναι απαράδεκτα όπως και η αντιμετώπιση της αντιπροσωπίας, η οποία δεν ξέρω εάν απηχεί την επίσημη γραμμή της Mahlkonig.
Μόλις επιστρέψω θα στείλω mail στην Mahlkonig.
(συγνώμη που δεν γράφω περισσότερα αλλά σας απαντώ από το κινητό)
- Hillmaster
Επανέρχομαι στο θέμα, διότι μου απάντησαν από την Mahlkoenig στο email που τους έστειλα σχετικά με το hopper.
Το πρόβλημα του hopper θεωρούν ότι είναι πρόβλημα φθοράς και κακής χρήσης, και σωστά δεν καλύπτεται από την εγγύηση, εκτός εάν αποδείξει κάποιος
ότι το μεταχειρίζονταν σωστά.
Μόνο που στη δική μου περίπτωση, προφανώς δεν κατάλαβε και θα του στείλω φωτογραφία, δεν έχει σπάσει κάτι, απλά έχει φθαρεί το γλωσσίδιο που σφηνώνει επάνω στο μύλο.
Όπως να 'χει, η απάντηση που έλαβα είναι η κάτωθι:
Το πρόβλημα του hopper θεωρούν ότι είναι πρόβλημα φθοράς και κακής χρήσης, και σωστά δεν καλύπτεται από την εγγύηση, εκτός εάν αποδείξει κάποιος
Μόνο που στη δική μου περίπτωση, προφανώς δεν κατάλαβε και θα του στείλω φωτογραφία, δεν έχει σπάσει κάτι, απλά έχει φθαρεί το γλωσσίδιο που σφηνώνει επάνω στο μύλο.
Όπως να 'χει, η απάντηση που έλαβα είναι η κάτωθι:
Dear Ilias,
Thank you for your email. Unfortunately in this case it is a wear and tear problem. We cannot prove how the customer is treating the hopper. If he does use too much force the „nipple“ can break.
It is not really normal that this is happening. We do have thousands of grinders in the market and usually it is a user mistake when it does break.
I am really sorry, but in this case Eurogat did work the right way.
If you have any questions or need anything, please do not hesitate to contact me.
Kind regards,
i.V. Jörg Krahl
Sales Director North & East Europe
Tel.:
+49 40 - 69 69 40 13
Mobil:
+49 163 491 3660
Fax:
+49 40 - 69 69 40-70
MAHLKÖNIG GmbH & Co. KG
Tilsiter Strasse 142
22047 Hamburg
Germany
http://www.mahlkoenig.de
- Artisti
Απάντησέ του ότι.επειδή είσαι north east Europe δεν τα ξέρεις καλά.
Στη north America το αναγνωρίζουν αυτό το πρόβλημα και το αλλάζουν...
Στη north America το αναγνωρίζουν αυτό το πρόβλημα και το αλλάζουν...