H βίβλος της Gaggia Classic

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
hackertom
Όνομα: Θωμάς
Μηχανή:: Gaggia Classic 41/11
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
Οι καφέδες μου:: Σε αναζήτηση

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από hackertom » Παρ Νοέμ 14, 2014 5:36 pm

Υπάρχει κάποιος οδηγός για εγκατάσταση μανόμετρου σε αυτήν την θέση; Καθώς και η διαδικασία τοποθέτησης;
Ακόμη εδώ ποιο Steam Wand χρησιμοποιούν;
Συνημμένα
GC_Full.jpg

gmathio
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Gaggia classic
Μύλος:: Anfim best

Δημοσίευση από gmathio » Δευ Νοέμ 17, 2014 12:31 pm

Πήγαινε σε αυτή τη σελίδα, ισως βρεις κάποιες απαντήσεις...

http://www.cyberelectronics.org/?p=458

johnino
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Handpresso
Μύλος:: Χειροκινητος Porlex
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από johnino » Σάβ Δεκ 20, 2014 4:47 pm

Σας διαβαζω περισσοτερο απο οσο εχω γραψει... Υπεκυψα στον πειρασμο και την πηρα, απο barista-shop (Παραδοση σε 1,5 μερα). Εφτιαξα καφε με ολα τα συμπιεστικα που την συνοδευουν με αριστο αποτελεσμα σε σχεση με ο,τι εχω χρησιμοποιησει ως τωρα. Παντως να πω πως ειναι πολυ ακριβη μ αυτο που βλεπεις, ας οψεται το marketing. Το δοχειο απορροης πχ τραμπαλιζεται μπρος πισω μιας και παταει σε δυο ταπες, εβαλα αλλες δυο αυτοκολητες πισω. Ελπιζω στην αξιοπιστια της...

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Σάβ Δεκ 20, 2014 7:31 pm

Είναι αρκετά καλή η τιμή της θα έλεγα εγώ για ότι... δεν βλέπεις. Μόνο το δίδυμο group - portafilter πιθανότατα έχει κόστος παραγωγής όσο μια καφετιέρα των 100 ευρώ. Άρα ποια είναι φτηνή και ποια ακριβή;

Καλά καφεδάκια εύχομαι, και σύντομα με non pressurized καλαθάκι και μύλο (αν δεν έχεις).

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Τετ Δεκ 24, 2014 3:36 am

Καλά καφεδάκια. Πράγματι το μπαρόμετρο είναι άλλη φάση! Αν μπορεις βάλτο! Δείχνει σούπερ!

rider6182
Όνομα: Timos
Μηχανή:: Lelit Mara x
2η Μηχανή:: Gaggia clasic
Μύλος:: Macap
2ος Μύλος:: Porlex
Οι καφέδες μου:: Round cup FAZENDA DA LAGOA, DAILY ROUND

Δημοσίευση από rider6182 » Τετ Δεκ 24, 2014 8:55 pm

Προχθές αγόρασα την Classic, για αν ανέβω ένα επίπεδο από την saeco. Μέχρι τώρα, δεν μου αρέσει ο καφές που φτιάχνω. 14 γραμ καφέ στα 22 δεπτ. εκχύλιση. Πιστεύω ότι θέλει λίγο ψάξιμο στις γεύσεις του καφέ.
Τέλος πάντων, η ερώτησή μου είναι για το non presurized καλαθάκι που μου ήρθε με την μηχανή. Λένε στα διαφημιστικά ότι το καλαθάκι είναι 14 γρ. αλλά απ' ότι διάβασα στο νήμα είναι φυσιολογικό που δεν μου γεμίζει με αυτή την ποσότητα καφέ που του βάζω.
Το πρόβλημα είναι ότι πάνω στο puc μετά την εκχύλιση έχει μία λιμνούλα νερό που θα έπρεπε να μην υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω όμως πως το εξαφανίζει αυτό το νερό η τριοδική βαλβίδα. Έχει κανένας άλλος αυτό το πρόβλημα;
Να προσθέσω εδώ ότι χρησιμοποιώ 2 τύπους καφέ. Έναν που χρησιμοποιούσα με την saeco και έχω εκχύλιση 22 δεπτ. και τον καφέ που κατά λάθος τον παρήγγειλα αλεσμένο και μου βγαίνει μετά από το tamping και non pres. καλαθάκι σε πάρα πολλά δεπτερόλεπτα.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Δεκ 24, 2014 9:12 pm

Κατά 99% δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει και σχετικό νήμα στις τεχνικές. Εάν έχεις βάλει πολύ λίγο καφέ σε σχέση με την χωρητικότητα του καλαθιού ή ο καφές είναι κομμένος πολύ ψιλά δεν μπορεί όλο το νερό να εκτονωθεί από την τρίοδη βαλβίδα προς την έξοδο των απόνερων και γι αυτό βλέπεις κάποια ποσότητα νερού στο puck.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

johnino

Δημοσίευση από johnino » Τετ Δεκ 24, 2014 11:26 pm

Καινουριος στην classic, παροτι εχω μυλο, προς το παρον δοκιμαζω με καφεδες του SM... Σε σχεση με το puck που λετε, με illy αν χρησιμοποιησω ταμπερ με ελαχιστη πιεση ο καφες ισα που ρεει και στο τελος το puck εχει κολλησει στην ντουσιερα σαν να κανω backflushing... τοσο ψιλοκομμενος ειναι αυτος ο καφες? Δοκιμαζω παντα με μονο non pressurized και 8-9g

johnino

Δημοσίευση από johnino » Τετ Δεκ 24, 2014 11:29 pm

afonic έγραψε:Είναι αρκετά καλή η τιμή της θα έλεγα εγώ για ότι... δεν βλέπεις. Μόνο το δίδυμο group - portafilter πιθανότατα έχει κόστος παραγωγής όσο μια καφετιέρα των 100 ευρώ. Άρα ποια είναι φτηνή και ποια ακριβή;

Καλά καφεδάκια εύχομαι, και σύντομα με non pressurized καλαθάκι και μύλο (αν δεν έχεις).
Ευχαριστω !

Theo164

Δημοσίευση από Theo164 » Τετ Φεβ 25, 2015 1:13 pm

έχω την classic 3 - 4 μήνες και έχει αρχίσει να ξεβάφει η επιχρωμίωση μέσα από το πορταφιλτερ
είναι κάτι συνηθισμένο λόγο της μείωσης της ποιότητας κατασκεης που έχει γίνει η έτυχε ελαττωματικό εξάρτημα- επιχρωμίωση?
φαινόταν από την αρχή ότι η επιχρωμιιωση είχε πολύ λεπτή επιστρωση μέτριας - κακής ποιότητας όπως είναι και εξωτερικά αλλα με με μεγαλύτερο πάχος

δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ maximum για 50-60 καφέδες περίπου χοντρικά, κυρίως χρησιμοποιώ το naked μονο μια φορα το έχω βάλει σε καφιζα και αυτό για 5 λεπτά γιατί δεν ήταν απαραίτητο όταν το χρησιμοποιούσα μετά το έπλενα με νερό

Δεν το χρησιμοποιώ πλέον για να μην πίνω ένα μέρος από αυτή την επιχρωμίωση κάθε φορα μαζί με τον καφέ... κάτι άλλο που είδα και δεν μου άρεσε είναι το σπείρωμα που βιδώνει το spout, έχουν βάλει κόλλα σπειρωμάτων για να το σταθεροποιήσουν στη σωστή θέση οριζόντια όπως κοιτάζουμε το πορταφιλτερ κλειδωμένο στη μηχανή χωρίς να το σφίξουν τέρμα
Καθάρισα την κόλλα και όταν το έσφιξα τέρμα σφίγγει παράλληλα με τη λαβή του πορταφιλτερ κάθετα όπως βλέπουμε το πορταφιλτερ κλειδωμένο στη μηχανή

Ηταν και σε εμενα η βίδα της λαβής λίγο ξεσφιγμένη και μετά τις πρώτες χρήσεις άρχισε να κουνιέται αλλα αυτό διορθώθηκε εύκολα
ενώ η βίδα έμοιαζε να είναι τέρμα σφιγμένη δεν μάζευε όλο τον τζόγο και ήθελε σφίξιμο με αρκετή δύναμη από ότι είδα το πάσο μέσα δεν ήταν τόσο καθαρό το βίδωσα - ξεβιδωσα μερικές φορες με λίγο wd-40 και έστρωσε

Απάντηση