Wega vs Gaggia ?
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Re: Wega vs Gaggia ?
Δεν γνωρίζω αν κατασκευάζεται στην Ελλάδα για να είμαι ειλικρινής. Παλιά πάντως υπήρχε εργοστάσιο μηχανών Faema στην Θεσσαλονίκη, από ότι έμαθα από έναν κύριο μεγαλύτερης ηλικίας που ήρθε στο σπίτι για κάποια μερεμέτια και μου έπιασε την κουβέντα όταν είδε μηχανή, μύλο κτλ. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις στην Eurogat.
Εγώ θα προτιμούσα καινούργια μηχανή πάντως αφού έχεις το budget, να έχει την εγγύηση της και εξασφαλισμένο service.
Εγώ θα προτιμούσα καινούργια μηχανή πάντως αφού έχεις το budget, να έχει την εγγύηση της και εξασφαλισμένο service.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Ναι! Μόνο που οι μηχανές του εσπρέσσο είναι σαν τα αυτοκίνητα!
Όλα μοιάζουν εξωτερικά, έχουν τέσσερις πόρτες, υαλοκαθαριστήρες, γκάζι, φρένο, διακόπτες, φώτα μπρος πίσω, τέσσερις ρόδες, πορτ μπαγκάζ, κλπ κλπ, αλλά όταν τα οδηγήσεις κάθε ένα είναι διαφορετικό!
Άλλο είναι άριστο, άλλο είναι καλό, άλλο ειναι μέτριο, ενώ άλλο στην άλλη άκρη είναι άστα να πάνε...
Τώρα για την οδήγηση... είναι άλλο θέμα! Αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρεις πολύ καλα αν διαβάζεις το φόρουμ μας!
@ kiwi1983! Βάλε στο Google μεταχειρισμένος εξοπλισμός espresso και θα βρεις εταιρίες που δίνουν μηχανές και μύλους μετά από σέρβις και με εγγύηση!
Όλα μοιάζουν εξωτερικά, έχουν τέσσερις πόρτες, υαλοκαθαριστήρες, γκάζι, φρένο, διακόπτες, φώτα μπρος πίσω, τέσσερις ρόδες, πορτ μπαγκάζ, κλπ κλπ, αλλά όταν τα οδηγήσεις κάθε ένα είναι διαφορετικό!
Άλλο είναι άριστο, άλλο είναι καλό, άλλο ειναι μέτριο, ενώ άλλο στην άλλη άκρη είναι άστα να πάνε...
Τώρα για την οδήγηση... είναι άλλο θέμα! Αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρεις πολύ καλα αν διαβάζεις το φόρουμ μας!
@ kiwi1983! Βάλε στο Google μεταχειρισμένος εξοπλισμός espresso και θα βρεις εταιρίες που δίνουν μηχανές και μύλους μετά από σέρβις και με εγγύηση!
-
zvrikos
- Όνομα: Ζήσης
- Μηχανή:: Gaggia classic
- 2η Μηχανή:: illy X7.1
- Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Barista shop, TAF, Divino... αναζητώντας
ΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΗΧΑΝΗ Η/ΚΑΙ ΜΥΛΟ Η ΕΤΑΙΡΙΑ από την οποία θα προμηθευεσαι καφέ, το σκέφτηκες?
Επειδή πρόσφατα ανοιξε μαγαζι στην πόλη και του έδωσε η divino που είναι τοπική την μηχανή και τον μύλο αφού θα προμηθεύεται από εκεί τον καφέ.. και καλά, αυτός θα έχει λογικά κατανάλωση.. εσένα θεωρητικά μπορεί να σου την κάνει χρησιδανειο με χαμηλότερο κόστος..
(Δεν είναι διαφήμιση ελπίζω το παραπάνω, απλά αναφέρω την τοπική μάρκα μιας και αυτό έμαθα πολύ πρόσφατα.. - αν διαφωνεί ο διαχειριστής μπορεί να διαγράψει την δημοσίευση)
Επειδή πρόσφατα ανοιξε μαγαζι στην πόλη και του έδωσε η divino που είναι τοπική την μηχανή και τον μύλο αφού θα προμηθεύεται από εκεί τον καφέ.. και καλά, αυτός θα έχει λογικά κατανάλωση.. εσένα θεωρητικά μπορεί να σου την κάνει χρησιδανειο με χαμηλότερο κόστος..
(Δεν είναι διαφήμιση ελπίζω το παραπάνω, απλά αναφέρω την τοπική μάρκα μιας και αυτό έμαθα πολύ πρόσφατα.. - αν διαφωνεί ο διαχειριστής μπορεί να διαγράψει την δημοσίευση)
δεν μιλάμε για καφετέρια, επίσεις προτιμώ να αγοράσω τον δικό μου εξοπλισμό και μάλλον θα πάρω αυτη που με γυαλισε στο μάτι εξαρχής μια μεταχειρισμένη La Cimbali M 22 Plus DT/2 , τι έχετε να πείτε για την μηχανή;
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Όσους τεχνικούς έχω ακούσει για τα Cimbali λένε πολύ καλά λόγια αλλα λένε και ότι εάν πάθει κάτι η μηχανή όπως διαρροές είναι δύσκολη η επίσκεψη στο χορό σου γιατί είναι περιπλοκη και στριμωγμένα τα μέρη τις μηχανής.Όσο ποιο απλή μια μηχανή τόσο το απλό θα είναι και το σέρβις,γιατί πάντα να έχεις υπόψη ότι αυτές η μηχανές θέλουν σέρβις ανά διάστημα.
κάθε πόσα χρόνια χρειαζεται μια τετοια μηχανή σέρβις και ποιό είναι το κόστος ;
παιδιά επιδεί δεν μπορώ να στείλω πμ ακόμα παρακαλώ στείλτε μου ενα mail / facebook κτλ όσοι μου στείλατε pm για να επικοινωνήσουμε για μηχανές αγγελίες κτλ ευχαριστώ.
παιδια υπάρχει καποιο θέμα γλωσσάρι π.χ θα πρέπει να μάθω κάποια πράγματα οπως π.χ βλέπω οτι η wega atlas το συγκεκριμένο μοντέλο http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=2018&langid=71 γράφει group 1, είναι τυπογραφικό λάθος η εννοεί οτι το καθένα group παιρνει απο διαφορετικό μπόιλερ αρα η συγκεκριμένη εχει 1 μποιλερ;
Επίσεις εξηγίστε μου όταν η μηχανή εχει 2 ακροφύσια τότε εχει και 2 μποιλερ ? τι θέλω να πώ; Οταν χρησιμοποιώ τον ατμό για ενα αφρόγαλο πέφτει και η θερμοκρασία του νερού και θα πρέπει να περιμένω να πιάσει καποια επιθυμιτή θερμοκρασία; Αν πχ μετά απο 2 καπουτσίνο εχω να κάνω και 2 εσπρεσσο θα πρέπει να περιμένω η μπορω να το κάνω αμέσως ή ταυτόχρονα στο δευτερο group; Πείτε μου σας παρακαλώ και πόσος χρόνος χρειάζεται για να ζεσταθεί το μποιλερ και ποια ειναι η επιθυμητη θερμοκρασία και επίσεις πόσα λίτρα μποιλερ θα πρέπει να στραφώ με ενδιαφέρει να εχω ατμό για 4-5 καπουτσίνο στην σειρά γιατί αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει.
Ευχαριστώ.
Γλυκοκοιτάζω τις ατλας wega βλέπω οτι χρησιμοποιούντε αρκετά.
Επίσεις εξηγίστε μου όταν η μηχανή εχει 2 ακροφύσια τότε εχει και 2 μποιλερ ? τι θέλω να πώ; Οταν χρησιμοποιώ τον ατμό για ενα αφρόγαλο πέφτει και η θερμοκρασία του νερού και θα πρέπει να περιμένω να πιάσει καποια επιθυμιτή θερμοκρασία; Αν πχ μετά απο 2 καπουτσίνο εχω να κάνω και 2 εσπρεσσο θα πρέπει να περιμένω η μπορω να το κάνω αμέσως ή ταυτόχρονα στο δευτερο group; Πείτε μου σας παρακαλώ και πόσος χρόνος χρειάζεται για να ζεσταθεί το μποιλερ και ποια ειναι η επιθυμητη θερμοκρασία και επίσεις πόσα λίτρα μποιλερ θα πρέπει να στραφώ με ενδιαφέρει να εχω ατμό για 4-5 καπουτσίνο στην σειρά γιατί αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει.
Ευχαριστώ.
Γλυκοκοιτάζω τις ατλας wega βλέπω οτι χρησιμοποιούντε αρκετά.
-
zvrikos
- Όνομα: Ζήσης
- Μηχανή:: Gaggia classic
- 2η Μηχανή:: illy X7.1
- Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Barista shop, TAF, Divino... αναζητώντας
Στη θ'εση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο στην εταιρία για άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεςι.. γιατί να χάνεις χρόνο εδω?
διότι έχω χρόνο, δεν βιάζομαι.