Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
-
math
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Magister MS 40
- Μύλος:: Fiorenzato F4Ε Nano
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Απλά να διευκρινίσω πως ο πωλητής είναι ανεξάρτητος και όχι το Amazon και θα έρθει απ’ ευθείας από Ιαπωνία. Στους όρους της παραγγελίας αναφέρει : «Custom fees may apply on the buyer. The transaction does not include any Import Tax / Duty / VAT. It is the sole responsibility of the buyer».
Γενικά δεν έχω πραγματοποιήσει παραγγελία από χώρα εκτός Ε.Ε, γι’ αυτό προβληματίζομαι. Γιατί αν είναι να πληρώσω το μύλο χρυσό, καλύτερα να ακυρώσω την παραγγελία.
Απλά να διευκρινίσω πως ο πωλητής είναι ανεξάρτητος και όχι το Amazon και θα έρθει απ’ ευθείας από Ιαπωνία. Στους όρους της παραγγελίας αναφέρει : «Custom fees may apply on the buyer. The transaction does not include any Import Tax / Duty / VAT. It is the sole responsibility of the buyer».
Γενικά δεν έχω πραγματοποιήσει παραγγελία από χώρα εκτός Ε.Ε, γι’ αυτό προβληματίζομαι. Γιατί αν είναι να πληρώσω το μύλο χρυσό, καλύτερα να ακυρώσω την παραγγελία.
-
ne3go
Ο μύλος ήρθε σε μένα χωρίς κανένα δασμό από τελωνείο.
Γενικά οι δασμοί αφορούν προιόντα υψηλής τιμής (κάτω από 100 ευρώ είναι free νομίζω) και είναι ελάχιστοι. Ένα ζευγάρι παπούτσια από Αμερική με τιμή 120 δολάρια είχε δασμό 3 ευρώ στο τελωνείο.
Γενικά οι δασμοί αφορούν προιόντα υψηλής τιμής (κάτω από 100 ευρώ είναι free νομίζω) και είναι ελάχιστοι. Ένα ζευγάρι παπούτσια από Αμερική με τιμή 120 δολάρια είχε δασμό 3 ευρώ στο τελωνείο.
-
math
Ωραία, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 
-
KostasMD
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Ascaso Uno PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby
- Μύλος:: Mazzer SJ
- 2ος Μύλος:: Cunill Tauro
- Οι καφέδες μου:: Taf, Valcafe
Aγόρασα κι εγώ τον tall απο ebay στα 30.50!
Άντε να έρθει να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση στους καφέδες!!
Άντε να έρθει να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση στους καφέδες!!
-
athan88
- Όνομα: Θανασης
- Μηχανή:: SAECO POEMIA HD8323
- Μύλος:: PORLEX TALL
Παρελαβα τον μυλο και δοκιμασα με 18 γρ sweet blue απο taf, 1η προσπαθεια η εκχυλιση δεν αρχισε ποτε! με δυνατο tamping και αλεσμα στο ενα κλικ απο το λεπτοτερο,δευτερη προσπαθεια στα δυο κλικ με τα ιδια γραμμαρια η εκχυληση διηρκεσε περιπου δυο λεπτα!!! ο καφες απογοητευτικος,πολυ πικρος...τριτη φορα στα ιδια γραμμαρια τρια κλικ αριστερα η ρυθμιση στο μυλο 45'' για τα 65μλ πιο καλος στη γευση ομως μια πικραδα την εχει το αποτελεσμα...την τελευταια φορα δεν πιεσα τον καφε οσο τις προηγουμενες,παντως βγηκε αρκετα δυνατος...ολα αυτα για διπλο εσπρεσσο
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Μην απογοητεύεσαι Θανάση και συνέχισε την προσπάθεια. Εάν θέλεις άνοιξε καινούριο νήμα στην ενότητα με τις τεχνικές παρασκευής ενημερώνοντας μας και για το εάν έχεις κάνει το portafilter της μηχανής σου non-pressurized.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
KostasMD
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Ascaso Uno PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby
- Μύλος:: Mazzer SJ
- 2ος Μύλος:: Cunill Tauro
- Οι καφέδες μου:: Taf, Valcafe
Παρέλαβα εχθές, δοκιμάζω στα 2-3 κλικ (χωρίς καφέ εννοείται) και βλέπω πως πέφτουν αρκετά κομματάκια των κεραμικών κάτω...
Το έσφιξα περισσότερο απ'όσο πρέπει; Είναι λογικό για αρχή;
Το έσφιξα περισσότερο απ'όσο πρέπει; Είναι λογικό για αρχή;
-
math
Δεν ενδείκνυται χρήση χωρίς καφέ όπως έχει ήδη αναφερθεί.
Πάντως εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος από το μηχανισμό ρύθμισης κοπής. Θα έπρεπε να υπάρχει μια βαθμονόμηση ώστε να είναι ξεκάθαρο που βρίσκεται το μηδέν. Έλυσα το μύλο για να τον καθαρίσω, και όταν τον συναρμολόγησα πάλι , προφανώς κάτι δεν έκανα σωστά και οι εκχυλίσεις που παίρνω είναι λάθος…
Πάντως εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος από το μηχανισμό ρύθμισης κοπής. Θα έπρεπε να υπάρχει μια βαθμονόμηση ώστε να είναι ξεκάθαρο που βρίσκεται το μηδέν. Έλυσα το μύλο για να τον καθαρίσω, και όταν τον συναρμολόγησα πάλι , προφανώς κάτι δεν έκανα σωστά και οι εκχυλίσεις που παίρνω είναι λάθος…
- Carlito
- Μηχανή:: Caggia Classic
- Μύλος:: Porlex Tall
@KostasMD. φίλε η χρήση του μύλου χωρίς καφέ όπως είπε και ο math δεν ενδείκνυται. Βγάλε πάλι τις μυλόπετρες και δές άν έχει σπάσει κανα δοντάκι
@math εχω ένα χρόνο τον Prolex χωρίς κανένα πρόβλημα ρύθμισης. Είναι απλο, βιδώνεις ξεβιδώνεις και μετα ενα κλικ πάνω ενα κλικ κάτω για να βρεις την σωστή εκχύλιση. Δεν μπορείς να χαθείς. Εσυ τι έννοεις πέρνεις λάθος εκχυλίσεις? Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος θα ήταν πιο ευκολο να καταλάβω/ουμε τι μπορει να έγινε λάθος.
@math εχω ένα χρόνο τον Prolex χωρίς κανένα πρόβλημα ρύθμισης. Είναι απλο, βιδώνεις ξεβιδώνεις και μετα ενα κλικ πάνω ενα κλικ κάτω για να βρεις την σωστή εκχύλιση. Δεν μπορείς να χαθείς. Εσυ τι έννοεις πέρνεις λάθος εκχυλίσεις? Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος θα ήταν πιο ευκολο να καταλάβω/ουμε τι μπορει να έγινε λάθος.
-
math
Λοιπόν, είχα διαβάσει πως μετά από αλλαγή καφέ καλό είναι να καθαρίζεται ο μύλος. Εγώ όμως όταν άλλαξα από Don Pachi Typica 100% σε La Perla ξέχασα να τον καθαρίσω και άφησα τη ρύθμιση στο 3 όπως ήταν. Στην πρώτη εκχύλιση (προχθές) με La Perla με 18 γρ είχα 60 ml σε 25 sec.Τότε θυμήθηκα να τον καθαρίσω. Όταν τον συναρμολόγησα ξανά, όλα μου έβγαιναν λάθος. Πχ σήμερα στο 4 με 18,4 γρ είχα 60 ml σε 50 sec !!!
Προφανώς κάτι δεν έχω κάνει σωστά ως προς τη ρύθμιση. Βέβαια λέω πως η ρύθμιση είναι στο 4, αλλά ίσως να έχω κάνει κάτι λάθος. Κατά την άποψή μου το σημείο που μηδενίζει θα έπρεπε να είναι πιο ευδιάκριτο και να μην επιδέχεται «παρερμηνείας». Τέλος πάντων, νέος είμαι στο χώρο, που θα πάει θα μάθω….
Προφανώς κάτι δεν έχω κάνει σωστά ως προς τη ρύθμιση. Βέβαια λέω πως η ρύθμιση είναι στο 4, αλλά ίσως να έχω κάνει κάτι λάθος. Κατά την άποψή μου το σημείο που μηδενίζει θα έπρεπε να είναι πιο ευδιάκριτο και να μην επιδέχεται «παρερμηνείας». Τέλος πάντων, νέος είμαι στο χώρο, που θα πάει θα μάθω….