DELONGHI EC150 vs 155 vs Izzy CM6626A

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
kpv

DELONGHI EC150 vs 155 vs Izzy CM6626A

Δημοσίευση από kpv » Τρί Ιουν 10, 2014 7:13 pm

ειμαι αναμεσα στις 3 αυτες μηχανες και δυστηχως λογο οικονομικων δεν μπορω να παω σε ακριβοτερη , αρχικα πηγαινα καρφι για την izzy γιατι την θεωρουσα καλυτερη μαρκα στις εσπρεσιερες αλλα μετα απο λιγο ψαξιμο ειδα πολυ καλα λογια και για την EC150. Εσεις που ξερετε καλυτερα ποια λετε να παρω ρε παιδια ??

kpv

Re: DELONGHI EC150 vs 155 vs Izzy CM6626A

Δημοσίευση από kpv » Τρί Ιουν 10, 2014 7:51 pm

και μια ακομα ερωτηση γιατι τα εμπλεξα , τι ειναι το non-pressurised καλαθάκι ??? :roll:

dio

Δημοσίευση από dio » Τρί Ιουν 10, 2014 9:27 pm

Φιλε Κωστα καλησπερα.
Οπως μαλλον θα εχεις διαβασει και στο forum με αυτες τις μηχανες και ιδιως χωρις μυλο καφε της προκοπης δεν πινεις ΑΛΛΑ ...
Mιας και το ποσο που διαθετεις δεν ειναι μεγαλυτερο εγω θα σου προτεινα αυτην http://www.electrostudio.gr/product/cat ... catid/3945
και εναν χειροκινητο μυλο τυπου porlex http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40
Πιστευω ειναι η οικονομικοτερη λυση για να πιεις καλυτερο espresso !
Οσο για την αλλη σου ερωτηση δες εδω ...viewtopic.php?f=4&t=1080#p14384
Ελπιζω να βοηθησα! :oneup:

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Ιουν 10, 2014 10:27 pm

Εγώ θα έλεγα να φυλάξεις τα λεφτά σου μέχρι να μπορεις να πάρεις κάτι σε καινούργια η μεταχειρισμένη μηχανή που να φτιάχνει σωστό εσπρέσο.
Μόνο ο.σωστός καφές είναι απόλαυση ο άλλος.είναι πίκρα με σαρανταπέντε ζάχαρες.

http://m.youtube.com/watch?v=ZMR5Y-rKJAY

kpv

Δημοσίευση από kpv » Τετ Ιουν 11, 2014 12:38 am

παιδια σας υχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας ειληκρινα :a013: , το βραδακι με επρηξε ενα φιλαρακι για την Gaggia Gran Style RI8323 , και ειναι η μεγαλυτερη υπερβαση που μπορω να κανω στο budget μου , αξιζει λετε η μια απο τις αλλες 3 ?? σε πρωτη φαση λεω να μην ασχοληθω με unpressured καλαθακια , κατσε να παρω και ενα μυλο πιο μετα και βλεπουμε.. :c034: ( πουτανα κριση , ουτε το καφεδακι μας δεν μας αφηνεις να πιουμε..... )

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τετ Ιουν 11, 2014 3:29 am

Μιά από τα ίδια είναι η Gaggia Gran Style στη ουσία Saeco που η Philips της άλλαξε το όνομα.
Οι σοβαρές Gaggia ξεκινάνε με την evolution που έχει 160 ευρώ και φυσικά.100 παραπάνω κάνει η προτεινόμενη Classic.
Mε 160 ίσως πετύχεις μεταχειρισμένη και την Gaggia baby που και αυτή είναι καλή.

kpv

Δημοσίευση από kpv » Τετ Ιουν 11, 2014 9:54 am

τελικα καταλληγω αναμεσα στην ec155 και την SAECO HD 8323/31 και αργοτερα καποια στιγμη καλα να ειμαστε θα παρω και την ατιμη την gaggia classic που την εχω ονειρο...... και αναμεσα στις 2 ενω αρχικα πηγαινα για την delonghi τελικα λεω να παρω την philips μονο και μονο για την ευκολια να την κανεις unpresurized (αν το λεω καλα) στο μελλον και να παρω και εναν μυλο. τι λετε ρε παιδια????

Άβαταρ μέλους
Giwrgos
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso I Mini I-2

Δημοσίευση από Giwrgos » Τετ Ιουν 11, 2014 5:31 pm

Παλιός κάτοχος delonghi θα ηθέλα να σου πώ ότι έκανα αρκετές αλλαγές μέχρι να πάρω καλό καφέ..
Όσο γίνεται δηλαδή..
Οπότε υπολόγιζε ότι με τις πατέντες θα δώσεις κάτι παραπάνω από το αρχικό κόστος της μηχανής.
Εγω βιαστηκα τότε και πήρα την delonghi και μετά άρχισα να ψάχνομαι.
Προσωπικά θα αγόραζα αρχικά μια μηχανή στα κυβικά της classic, μιας και αυτή ειναι η μια μηχανή για αρχή δεν ειναι η κορυφή.Μην νομίζεις το αντίθετο. Οπότε σκέψου μια από αυτές που θες θα χρειαστεί πολλές προσπάθειες μέχρι να πετύχεις ένα καλό καφέ και γενικά την επαναληψημοτητα να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

kpv

Δημοσίευση από kpv » Τετ Ιουν 11, 2014 9:10 pm

Μιας και για τα οικονομικα μου αυτη την στιγμη ακομα και τα 90 ευρω ειναι υπερβαση :a060: αναγκαστικα θα καταφυγω στην αγορα μια εκ των δυο DELONGHI EC155 η Philips Saeco HD8323 Poemia για χρηση με ετοιμο κομμενο καφε απο τα coffeisland η illy απο το σουπερμαρκετ. Ποια απο τις 2 προτεινετε ???

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Ιουν 12, 2014 4:00 pm

Κώστα δεν νομίζω να μπορεί κανείς να σε βοηθήσει με τεκμηρίωση στο δίλημμα σου ανάμεσα σε αυτές τις δύο ισοδύναμες μηχανές. Πιο πολύ με προσωπική επιλογή έχει να κάνει.
Εγώ μάλλον για την Saeco θα πήγαινα.

Η περίπτωση να μην αγοράσεις τίποτα και να κάνεις οικονομία ώστε να πάρεις μύλο και καλύτερη μηχανή ταυτόχρονα δεν παίζει; Αυτό για εμένα θα ήταν το καλύτερο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση