το καψαμε το γαλα..
- re4male
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 02, 2013 12:09 pm
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
- Τοποθεσία: κατερινη
το καψαμε το γαλα..
μηπως γνωριζει καποιος (wega mininova ) πως κανουμε σωστο αφρογαλα αφου εχει πολυ δυναμη ο ατμος και συνηθως καιω το γαλα ?
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: το καψαμε το γαλα..
Πιο κρύο γάλα (βάλτο για 10mins στην κατάψυξη), περισσότερο γάλα (μεγαλύτερο pitcher) και θερμόμετρο.
- glf
- Δημοσιεύσεις: 130
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2013 8:36 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Wega Mininova EPU
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- Τοποθεσία: Κοζάνη
Re: το καψαμε το γαλα..
εγώ δεν έχω ασχοληθεί με αφρόγαλα όμως η γυναίκα μου που είναι του καπουτσίνο το βρήκε πολύ γρήγορα και τώρα κάνει σταθερά πολύ καλό αφρόγαλα.
Όπως ειπώθηκε, εγώ έχω γαλατιέρα inox που είναι πάντα στο ψυγείο, το γάλα πάντα κρύο και αυτό και πλήρες από λιπαρά.
απο κει και πέρα η μηχανή έχει πολύ καλό ατμό όπως είπες και να μη ξεχνάς να αδειάζεις πρώτα το νερό στο σωληνάκι του ατμού πριν το βάλεις μέσα στο γάλα.
Όπως ειπώθηκε, εγώ έχω γαλατιέρα inox που είναι πάντα στο ψυγείο, το γάλα πάντα κρύο και αυτό και πλήρες από λιπαρά.
απο κει και πέρα η μηχανή έχει πολύ καλό ατμό όπως είπες και να μη ξεχνάς να αδειάζεις πρώτα το νερό στο σωληνάκι του ατμού πριν το βάλεις μέσα στο γάλα.
- mitsos1311
- Δημοσιεύσεις: 166
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 13, 2014 7:43 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Bezzera BZ99s
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Αscaso i-steel Ι-1
- Οι καφέδες μου:: Στο Ψάξιμο...
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: το καψαμε το γαλα..
Επειδή κι εγώ όταν βάζω λίγο γάλα (για ένα καπουτσίνο) στην γαλατιέρα (500ml , το καίει πριν προλάβω να ανοίξω και να κλείσω .
Κάνω την εξής πατέντα .
Σε μια κούπα καφέ βάζω περίπου 100ml γάλα και το χτυπάω στην φραπεδιέρα , μόλις γίνει αφρόγαλα το βάζω στο ακροφύσιο ατμού λίγο πριν τον πάτο για να ζεσταθεί χωρίς να φουσκώσει και από πάνω ρίχνω τον διπλό εσπρέσο (κάνω Espresso Art ) και είμαι έτοιμος .
Τώρα δεν ξέρω αν θεωρείται καπουτσίνο ή τσινοκάπου άλλα εμένα το αποτέλεσμα με ικανοποιεί που πιστεύω είναι και το ζητούμενο . Δοκίμασε το και μου λες εντυπώσεις .
ΥΓ. Το ίδιο κάνω και στον Freddo Cappuccino (χωρίς το ζέσταμα ), χτυπάω το αφρόγαλα με παγάκι , το ρίχνω στο ποτήρι με τα παγάκια (έχω βάλει ήδη 1 παγάκι στον espresso να κρυώνει για να μην νερώσει) και τον ρίχνω πάνω από το αφρόγαλα . Αποτέλεσμα πιο σταθερή γεύση από την αρχή μέχρι το τέλος .
Κάνω την εξής πατέντα .
Σε μια κούπα καφέ βάζω περίπου 100ml γάλα και το χτυπάω στην φραπεδιέρα , μόλις γίνει αφρόγαλα το βάζω στο ακροφύσιο ατμού λίγο πριν τον πάτο για να ζεσταθεί χωρίς να φουσκώσει και από πάνω ρίχνω τον διπλό εσπρέσο (κάνω Espresso Art ) και είμαι έτοιμος .
Τώρα δεν ξέρω αν θεωρείται καπουτσίνο ή τσινοκάπου άλλα εμένα το αποτέλεσμα με ικανοποιεί που πιστεύω είναι και το ζητούμενο . Δοκίμασε το και μου λες εντυπώσεις .
ΥΓ. Το ίδιο κάνω και στον Freddo Cappuccino (χωρίς το ζέσταμα ), χτυπάω το αφρόγαλα με παγάκι , το ρίχνω στο ποτήρι με τα παγάκια (έχω βάλει ήδη 1 παγάκι στον espresso να κρυώνει για να μην νερώσει) και τον ρίχνω πάνω από το αφρόγαλα . Αποτέλεσμα πιο σταθερή γεύση από την αρχή μέχρι το τέλος .
- re4male
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 02, 2013 12:09 pm
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
- Τοποθεσία: κατερινη
Re: το καψαμε το γαλα..
θα τα δοκιμασω ολα τα κολπα για να δω
ευχαριστω για την βοηθεια
ευχαριστω για την βοηθεια
-
- Δημοσιεύσεις: 33
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 22, 2014 8:49 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: Anfim Best Black
- 2ος Μύλος:: Comandante
- Οι καφέδες μου:: Freshly roasted coffees
- Τοποθεσία: Νομός Aττικής
Re: το καψαμε το γαλα..
Eχω ακούσει ότι πρέπει να τηρούνται κάποιες συγκεκριμένες θερμοκρασίες στην παρασκευή αφρογάλακτος και θα ήθελα να διασταυρώσω την πληροφορία μαζί σας...Για να φουσκώσει το γάλα, τοποθετώ αρχικά το ακροφύσιο 1 εκατοστό μεσα απο την επιφάνεια του γάλακτος μεχρι να πάρει το γάλα θερμοκρασία λιγο πριν τους 34 (?) βαθμούς Κελσίου, οπότε και βυθίζω λίγο περισσότερο το ακροφύσιο στο πλάι για να στροβιλιστεί το γάλα, δηλαδή να επέλθει η ομογενοποίηση και αυτό μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει στούς 65 (?) βαθμούς Κελσίου. Τότε κλείνω την στρόφιγγα του steamer.
Το γάλα θα πρέπει να ειναι ελαστικό και να γυαλίζει σαν υγρή μπογιά.
Παρακαλώ τα σχόλιά σας για τις ακριβείς θερμοκρασίες.
Ευχαριστώ.
Το γάλα θα πρέπει να ειναι ελαστικό και να γυαλίζει σαν υγρή μπογιά.
Παρακαλώ τα σχόλιά σας για τις ακριβείς θερμοκρασίες.
Ευχαριστώ.
- re4male
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 02, 2013 12:09 pm
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
- Τοποθεσία: κατερινη
Re: το καψαμε το γαλα..
ασε φιλε ... οπως λεει η διαφημηση το χασαμε το κορμι πατριωτη... με την wega ακομα δεν καταφερα να κανω αφρογαλα....
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: το καψαμε το γαλα..
Το 65C είναι κάπως πολύ, πιστεύω ότι πρέπει να σταματάς σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία.gpardali έγραψε:Eχω ακούσει ότι πρέπει να τηρούνται κάποιες συγκεκριμένες θερμοκρασίες στην παρασκευή αφρογάλακτος και θα ήθελα να διασταυρώσω την πληροφορία μαζί σας...Για να φουσκώσει το γάλα, τοποθετώ αρχικά το ακροφύσιο 1 εκατοστό μεσα απο την επιφάνεια του γάλακτος μεχρι να πάρει το γάλα θερμοκρασία λιγο πριν τους 34 (?) βαθμούς Κελσίου, οπότε και βυθίζω λίγο περισσότερο το ακροφύσιο στο πλάι για να στροβιλιστεί το γάλα, δηλαδή να επέλθει η ομογενοποίηση και αυτό μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει στούς 65 (?) βαθμούς Κελσίου. Τότε κλείνω την στρόφιγγα του steamer.
Το γάλα θα πρέπει να ειναι ελαστικό και να γυαλίζει σαν υγρή μπογιά.
Παρακαλώ τα σχόλιά σας για τις ακριβείς θερμοκρασίες.
Ευχαριστώ.
Για παραπάνω δες σχετικές συζητήσεις:
viewtopic.php?f=23&t=828#p9302
viewtopic.php?f=23&t=1768#p27983
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- glf
- Δημοσιεύσεις: 130
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2013 8:36 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Wega Mininova EPU
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- Τοποθεσία: Κοζάνη
Re: το καψαμε το γαλα..
κρύο γάλα, κρύα γαλατιέρα το κρατάς στην αρχή σε γωνία 45, το σωστό βύθισμα είναι όταν κάνει τσιριχτό ήχο (τραβάει ελάχιστο αέρα) και μετά απλώς κοιτάς μη το κάψεις αφού το κάνεις με σχεδόν τέρμα ανοιχτό τον ατμό.re4male έγραψε:ασε φιλε ... οπως λεει η διαφημηση το χασαμε το κορμι πατριωτη... με την wega ακομα δεν καταφερα να κανω αφρογαλα....
για mininova