Christos έγραψε:Όχι δεν ξεθυμαίνει. Μόνο υγρασία μπορεί να απορροφήσει. Εάν το νερό σου είναι πολύ σκληρό ίσως να χρειάζεται πιο τακτικά αφαλάτωση ή να κάνεις το διάλυμα του Dezcal πιο πυκνό. πχ 14 g / L και βλέπεις.
Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Re: Οδηγίες Αφαλάτωσης (Κιτρικό, Τρυγικό, Dezcal)
-
nikosnt74
παιδια καλησπερίζω...
εχω μια gaggia pure και εχω και ενα κιτ αφαλατωσης απο μια απλη nespresso που γραφει το σακουλακι οτι ειναι <45% lactic acid και <5% phoshonate.... αυτο ειναι 100ml.....
να το χρησιμοποιησω ή θα γινει πατατια???
και ολο, ή το μισο π.χ.??
εχω μια gaggia pure και εχω και ενα κιτ αφαλατωσης απο μια απλη nespresso που γραφει το σακουλακι οτι ειναι <45% lactic acid και <5% phoshonate.... αυτο ειναι 100ml.....
να το χρησιμοποιησω ή θα γινει πατατια???
και ολο, ή το μισο π.χ.??
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην κάνει. Η πιο πιθανή δοσολογία θα είναι όλο το σακουλάκι στον όγκο του δοχείου που έχει η Pure (1.25 L). Προσοχή μην πάει στα μάτια σου.
Πάντως αγόρασε και μερικά dezcal.
ΥΓ Ξεκίνα τους κύκλους αφαλάτωσης τρέχοντας πρώτα νερό από το group και στον δεύτερο κύκλο από το ακροφύσιο ατμού.
ΥΓ2 Οδηγίες-μάρκα δεν έχει στην συσκευασία;
ΥΓ3 Ενημέρωσε το profil σου με την μηχανή που έχεις. Ευχαριστώ.
Πάντως αγόρασε και μερικά dezcal.
ΥΓ Ξεκίνα τους κύκλους αφαλάτωσης τρέχοντας πρώτα νερό από το group και στον δεύτερο κύκλο από το ακροφύσιο ατμού.
ΥΓ2 Οδηγίες-μάρκα δεν έχει στην συσκευασία;
ΥΓ3 Ενημέρωσε το profil σου με την μηχανή που έχεις. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
nikosnt74
στις οδηγιες λεει αυτο που μου γραφεις... ολο το διαλυμα σε ενα γεματο δοχειο νερο...Christos έγραψε: ΥΓ2 Οδηγίες-μάρκα δεν έχει στην συσκευασία;
ευχαριστω, θα το δοκιμασω!!!
το οτι σταζει to κουμπωμένο pf οταν η μηχανη ειναι stand by, με τι εχει να κανει ??
- Christos
- Συντονιστής

Μικρή διαρροή είναι φυσιολογική. Προέρχεται από την πίεση που δημιουργείται στο boiler και το μη 100% κλείσιμο μιας βαλβίδας που υπάρχει στο group. Πολύ πιθανό αυτό να είναι από άλατα. Άμα κάνεις την αφαλάτωση μπορεί να δεις βελτίωση.nikosnt74 έγραψε:...
το οτι σταζει to κουμπωμένο pf οταν η μηχανη ειναι stand by, με τι εχει να κανει ??
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- geopapa
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia new Baby 06
- 2η Μηχανή:: Aeropress Go
- Μύλος:: Ascaso i2
- 2ος Μύλος:: Haanzhall χειρός
- Οι καφέδες μου:: Cup10 Monte Allegre
Και γώ παρατηρώ μια μικρη διαρροή απο το steam wand (μερικές σταγόνες) ακόμα και μετα την 1η αφαλάτωση. Με την ευκαιρία για οσους ενδιαφέρονται για τρυγικό οξυ (η ταρταρικό οπως λεγεται) βρηκα αυτο (δυστυχώς αφου χρυσοπλήρωσα 10 φακελλάκια της gaggia
):
http://www.the-home-brew-shop.co.uk/aca ... _Acid.html
Απ' ότι λεει για μεχρι 1 κιλο τα μεταφορικα για EU ειναι 4,5 λιρες. Ενδιαφερον φαινεται..
http://www.the-home-brew-shop.co.uk/aca ... _Acid.html
Απ' ότι λεει για μεχρι 1 κιλο τα μεταφορικα για EU ειναι 4,5 λιρες. Ενδιαφερον φαινεται..
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Έχει δοκιμάσει κανένας να κάνει αφαλάτωση έχοντας αφαιρέσει το shower screen (βασικά σε Silvia με ενδιαφέρει); Υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που πέφτει το νερό ή είναι ασφαλές;
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Γενικά όταν βγάλεις το shower και ανάψεις αντλία, το νερό δεν πέφτει κάθετα, αλλά φεύγει υπό γωνία σαν να............ κατουράει.
Οπότε, αν έχεις βάλει φάρμακο, ένα τέτοιο πιτσίλιμα είναι επικίνδυνο να σου δημιουργήσει παντού πιτσιλιές αποχρωματισμού.
Μπορείς να κρατήσεις ένα μπρίκι κολητά στο group αλλά δεν βλέπω τον λόγο.
Το να περάσει φάρμακο από το shower μόνο καλό κάνει. Εγώ που το αφήνω να βγαίνει και λίγο από κει, γίνεται μετά το shower τζι-τζί.... Αστράφτει.
Οπότε, αν έχεις βάλει φάρμακο, ένα τέτοιο πιτσίλιμα είναι επικίνδυνο να σου δημιουργήσει παντού πιτσιλιές αποχρωματισμού.
Μπορείς να κρατήσεις ένα μπρίκι κολητά στο group αλλά δεν βλέπω τον λόγο.
Το να περάσει φάρμακο από το shower μόνο καλό κάνει. Εγώ που το αφήνω να βγαίνει και λίγο από κει, γίνεται μετά το shower τζι-τζί.... Αστράφτει.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
- NaGR
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Graef CM 80
- 2ος Μύλος:: Eureka Mignon
παίδες το ξυνό/κιτρικό οξύ έχει κάποια άλλη ονομασία? η επίσκεψη στο τοπικό ΑΒ με άφησε με άδεια χέρια καθώς όσο και αν έψαξα ξυνό δεν βρήκα και λέω μήπως κυκλοφορεί με άλλο όνομα.
- Christos
- Συντονιστής

Για επιβέβαιωση και επειδή πλησιάζει η μέρα για την πρώτη αφαλάτωση της μηχανής.Alex_Under έγραψε:...
α) Τελικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την shower screen της Silvia για την διαδικασία αφαλάτωσης με Dezcal;
β) Υπάρχει τίποτα άλλο που δεν έχει αναφερθεί και που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην μηχανή;