H βίβλος της Gaggia Classic
-
drharisis
- Μηχανή:: gaggia classic
- Μύλος:: vario
- Οι καφέδες μου:: tailor - taf
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Παιδια δυο ερωτήσεις..χρειαζεται φιλτρο ρητινης αν κανεισ αποσκληρυνση μς αποσκληρυντικο ??και υπάρχουν αισθητες διαφορές στη γευση αν χρησιμοποιοθμε full triple basket αντι για full double basket??ευχαριστω
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Το πρώτο θέλει μετρήσεις σκληρότητας του νερού εισόδου, τα πόσο όγκος νερού περνάει από το φίλτρο σε μια χ χρονική περίοδο, και την χωρητικότητα του φίλτρου στο να ανταλλάσσει ιόντα ασβεστίου - μαγνησίου. Εάν η βρύση σου βγάζει νερό ολικής σκληρότητας γύρω στο 60-90mg/L CaCO3 τότε μην βάζεις φίλτρο ρητίνης.
Στο δεύτερο που ρωτάς φυσικά και θα υπάρχει διαφορά στην γεύση και ιδιαίτερα άμα ο όγκος του τελικού ροφήματος είναι ο ίδιος.
Τέλος, θα σε παρακαλέσω μόνο, να ψάχνεις τα σχετικά νήματα (ή να ανοίγεις καινούρια εάν χρειάζεται ) για γενικές ερωτήσεις που δεν έχουν επ΄ουδενί να κάνουν με την Classic συγκεκριμένα. Ευχαριστώ.
Στο δεύτερο που ρωτάς φυσικά και θα υπάρχει διαφορά στην γεύση και ιδιαίτερα άμα ο όγκος του τελικού ροφήματος είναι ο ίδιος.
Τέλος, θα σε παρακαλέσω μόνο, να ψάχνεις τα σχετικά νήματα (ή να ανοίγεις καινούρια εάν χρειάζεται ) για γενικές ερωτήσεις που δεν έχουν επ΄ουδενί να κάνουν με την Classic συγκεκριμένα. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
drharisis
Ευχαριστω Χρηστο...Το τριπλο καλαθάκι χςραει στο κλασσικο portafilter?Θα μειωσει θεωρητικα την οξυτητα της γευσης ή θα τονώσει πχ καποια φρουτώδη αρώματα?Σε ευχαριστώ
- Christos
- Συντονιστής

Με ευχαριστείς αλλά συνάμα με γράφεις και συνεχίζεις να ρωτάς εκτός θεματολογίας τίτλου. Σε ευχαριστώ και εγώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
drharisis
το αν ταιριαζει ενα τριπλό καλαθι σε ενα κλασσικο portafilter gaggia ειναι εκτος τοπικ?
- Christos
- Συντονιστής

Δεν ρωτάς παραπάνω για οξύτητες για γεύσεις και φρουτώδη αρώματα; Κλείνουν τα μάτια μου αλλά ακόμα μπορώ να διαβάσω. Τεσπά, το τριπλό δεν χωράει στο pf, θέλει να πάρεις και naked απ΄ότι έχω διαβάσει. Εγώ δεν είχα ποτέ μου τριπλό καλαθάκι.
Update 1:37:
Άκυρο το παραπάνω, σύμφωνα με τον Μάνο, το τριπλό από Eurogat χωράει στο μανίσιο pf. Θα βρω το link σε λίγο.
viewtopic.php?f=2&t=977&start=30#p38076
Update 1:37:
Άκυρο το παραπάνω, σύμφωνα με τον Μάνο, το τριπλό από Eurogat χωράει στο μανίσιο pf. Θα βρω το link σε λίγο.
viewtopic.php?f=2&t=977&start=30#p38076
-
davarisx
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Gaggia classic
- Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt academia,Buondi limited
Παιδιά μια ερωτηση.ψάχνω στο φόρουμ αλλά δεν βρισκω σε ποια ενότητα το είχα δει.
Θέλω να κάνω naked το portafilter της gaggia classic.
Θυμαται κάποιος ποσα mm ποτυροτρυπανο χρειαζεται?
Θέλω να κάνω naked το portafilter της gaggia classic.
Θυμαται κάποιος ποσα mm ποτυροτρυπανο χρειαζεται?
- filthydwarf
- Όνομα: Παντελής
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Eureka mignon zero
- 2ος Μύλος:: Ascaso I2 The Cow
- Οι καφέδες μου:: Cup αρχοντάκη
- Επικοινωνία:
γεια σας περιμένω αύριο μεθαύριο να μου έρθει η gaggia classic. θέλω να αγοράσω και φλιτζάνια οπότε θέλω να ρωτήσω το εξής, το πάνω μέρος της μηχανής που ζεσταίνει τα φλυτζάνια είναι αρκετό να ζεστάνει και γυάλινα ή πήλινα;
-
kergaz
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Porlex Tall Grinder
Μπορεί να μας πει κάποιος παλιός χρήστης Gaggia Classic ποιά είναι τελικά η καλύτερη/ πιο ενδεδειγμένη διαδικασία για την αφαλάτωση της μηχανής μας;
Π.χ. περνάμε τελικά το διάλυμα και από το group (διαδικασία που αναφερεται στο 1ο post στο σχετικό νήμα για αφαλάτωση) ή μόνο από το steam wand όπως λέει το manual;
Και ποιό είναι τελικά το πιο ενδεδειγμένο προϊόν, το dezcal ή το προϊόν της gaggia;
Π.χ. περνάμε τελικά το διάλυμα και από το group (διαδικασία που αναφερεται στο 1ο post στο σχετικό νήμα για αφαλάτωση) ή μόνο από το steam wand όπως λέει το manual;
Και ποιό είναι τελικά το πιο ενδεδειγμένο προϊόν, το dezcal ή το προϊόν της gaggia;
-
Michalis_cy
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: QM Silvano Evo
- Μύλος:: Niche zero
Στο πιο κάτω νήμα περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία αφαλάτωσης μηχανής Gaggia
viewtopic.php?f=15&t=202#p1881
viewtopic.php?f=15&t=202#p1881