Ρύθμιση OPV στα 9 bar σε Gaggia
-
patikas69
- Μηχανή:: Classic + PID Rex
- 2η Μηχανή:: Bialeti Moka Express
- Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Speciality
Re: Ρύθμιση OPV στα 9 bar σε Gaggia
Έλεγξα το μπόιλερ, δεν ακουμπάει τίποτα. Έκανα και μερικές δοκιμές στη ρύθμιση της ΟPV την επανέφερα λίγο πάνω από τα 11 bar και τελικά την ρύθμισα στα 9.8 bar. Έφτιαξα και τρία διπλά εσπρεσάκια στο τριπλό του naked PF πιστεύω με σχετικά καλύτερη εκχύλιση, Από θέμα γεύσης δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα διαφορά, με ικανοποίησε όμως η εκχύλιση. Όσον αφορά το καμμένο που μου είχε μυρίσει μπορεί και να οφείλεται στον lavazza black από s/m. Thanks Ιωσήφ πάντως για όλες τις οδηγίες.
- silkman9
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
- 2η Μηχανή:: Braun 3063
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- Οι καφέδες μου:: Portioli και βλέπουμε
Μια και είμαι σπίτι αρρωστος και τρωγώμουν κάτι να κάνω, μολις εκανα και εγώ το mod πολυ μπακαλίστικα χωρίς μανόμετρο
Και με ζεστή μηχανή (την είχα ξεχάσει αναμμένη από το μεσημέρι)!
Για όποιον έχει ενδοιασμούς ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ!!! Χρησιμοποίησα σωληνωτό κλειδί 18αρι (17αρι θέλει κανονικά αλλά σε αυτά τα μεγέθη δεν υπάρχει πρόβλημα) και 5αρι αλλεν και όχι 4αρι που αναφέρθηκε πιο πριν. Το πιο δύσκολο ειναι να βγει το σωληνάκι που θέλει σχετικό ζόρι με το χέρι, όχι με εργαλείο (μπαίνει βέβαια πολύ εύκολα μετά).
Ξεβίδωσα την εσωτερική βίδα κατά 270 μοίρες (όπως έχει αναφερθεί) και με ανοιχτό το πάνω καπάκι (ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ) άναψα, και καθότι ήδη ζεστή η μηχανή έκανα ένα καφεδάκι.
Μου άρεσε πολύ η εκχύληση, ήταν πιο αργή και πιο σωστή παρότι χρησιμοποίησα πολύ μικρότερη πίεση στο ταμπινγκ από ότι συνήθως. Η γεύση μου άρεσε, πολύ λιγότερη πικράδα στον καφέ (Lavazza Gold), φυσικά όμως το κρύωμα δεν ενδείκνυται για ακριβή γευστικά συμπεράσματα. Σε σχέση με πριν όμως που αν δεν εβαζα 500 τόνους πίεση στο ταμπινγκ ο καφές έτρεχε σαν καταρράκτης, πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Προφανώς και στο μέλλον θα δοκιμάσω με μανόμετρο αλλά για τώρα θα το αφήσω έτσι. Επίσης να πω ότι η μηχανή μου (αγορασμένη το 2013 απο αμαζον) έχει πλέον και μια γείωση κάτω από το καπάκι η οποία είναι με κλιπσάκι που το πατάμε σε ένα σημείο για να το αφαιρέσουμε, δεν το τραβάμε μόνο δηλαδή.
Φωτο εδώ της γείωσης, το κίτρινο καλώδιο (γιατί δεν μπορώ να βάλω φωτο με [IMG] ? )
http://imgur.com/mYzeUKY
Και με ζεστή μηχανή (την είχα ξεχάσει αναμμένη από το μεσημέρι)!
Για όποιον έχει ενδοιασμούς ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ!!! Χρησιμοποίησα σωληνωτό κλειδί 18αρι (17αρι θέλει κανονικά αλλά σε αυτά τα μεγέθη δεν υπάρχει πρόβλημα) και 5αρι αλλεν και όχι 4αρι που αναφέρθηκε πιο πριν. Το πιο δύσκολο ειναι να βγει το σωληνάκι που θέλει σχετικό ζόρι με το χέρι, όχι με εργαλείο (μπαίνει βέβαια πολύ εύκολα μετά).
Ξεβίδωσα την εσωτερική βίδα κατά 270 μοίρες (όπως έχει αναφερθεί) και με ανοιχτό το πάνω καπάκι (ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ) άναψα, και καθότι ήδη ζεστή η μηχανή έκανα ένα καφεδάκι.
Μου άρεσε πολύ η εκχύληση, ήταν πιο αργή και πιο σωστή παρότι χρησιμοποίησα πολύ μικρότερη πίεση στο ταμπινγκ από ότι συνήθως. Η γεύση μου άρεσε, πολύ λιγότερη πικράδα στον καφέ (Lavazza Gold), φυσικά όμως το κρύωμα δεν ενδείκνυται για ακριβή γευστικά συμπεράσματα. Σε σχέση με πριν όμως που αν δεν εβαζα 500 τόνους πίεση στο ταμπινγκ ο καφές έτρεχε σαν καταρράκτης, πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Προφανώς και στο μέλλον θα δοκιμάσω με μανόμετρο αλλά για τώρα θα το αφήσω έτσι. Επίσης να πω ότι η μηχανή μου (αγορασμένη το 2013 απο αμαζον) έχει πλέον και μια γείωση κάτω από το καπάκι η οποία είναι με κλιπσάκι που το πατάμε σε ένα σημείο για να το αφαιρέσουμε, δεν το τραβάμε μόνο δηλαδή.
Φωτο εδώ της γείωσης, το κίτρινο καλώδιο (γιατί δεν μπορώ να βάλω φωτο με [IMG] ? )
http://imgur.com/mYzeUKY
- silkman9
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
- 2η Μηχανή:: Braun 3063
- Οι καφέδες μου:: Portioli και βλέπουμε
Βλέποντας το πως είναι εσωτερικά η Gaggia classic μπορώ να πω ότι η μηχανή ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Είναι τόσο απλά φτιαγμένη που δεν προκειται να χαλάσει ΠΟΤΕ. Και αν κάτι χαλάσει το φτιάχνεις μόνος σου για πλάκα... Μεχρι και η αντλία κάθεται πάνω σε αμορτισέρ!
Αυτό σαν απάντηση σε όλες τις κινεζομ@λ@κίες που έχουμε γεμίσει και τις άχρηστες συσκευές που έχουν διάρκεια ζωής την εγγύηση + 3 μέρες. Και ότι δυστυχώς τα πράγματα πρέπει να σχεδιάζονται απο μηχανικούς και όχι από το μαρκετινγκ...
Δεν πιστεύω να φαίνεται ότι έχω τα νεύρα μου με κάτι, ε;
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Off topic:
Δες εδώ:
viewtopic.php?f=12&t=567#p5024
Περαστικά με το κρύωμα σου.
Off topic:silkman9 έγραψε:Off topic:
...
(γιατί δεν μπορώ να βάλω φωτο με [IMG] ? )
...
Δες εδώ:
viewtopic.php?f=12&t=567#p5024
Περαστικά με το κρύωμα σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
gianniskl
Παρόλο που η εγκατάσταση του PID δε μου πήγε και πολύ καλά λόγω ελαττωματικού κομματιού έκανα την ρύθμιση της OPV σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιωσήφ και όλα πήγαν ρολόι. Σε μια πρώτη δοκιμή η εκχύλιση ήταν όντως πιο ομαλή με γυμνό PF (ξέχασα βέβαια να αλλάξω κόψιμο στο μύλο και με τα γραμμάρια που πριν είχα 60ml σε 26sec τώρα βγήκαν 44ml σε 30sec).
Επειδή από ότι είδα υπάρχουν πολλοί Χανιώτες με Gaggia αν κάποιος θέλει να του δανείσω το μανόμετρο για να κάνει την ρύθμιση ας στείλει μηνυματάκι....
Επειδή από ότι είδα υπάρχουν πολλοί Χανιώτες με Gaggia αν κάποιος θέλει να του δανείσω το μανόμετρο για να κάνει την ρύθμιση ας στείλει μηνυματάκι....
-
strider19
Την μειωσες ή την αυξησες την πιεση? Διοτι οι πιο πολλοι ανφερουν οτι χρειαζονται λεπτοτερο κοψιμο, μετα που την μειωσαν. Εσενα το αντιθετο....
-
gianniskl
Την μείωσα.... Ήταν στο 12 και την κατέβασα στο 10... Εμένα λογικό μου φαίνεται να θέλει πιο χοντρό κόψιμο για τα ίδια ml τώρα που ή πίεση είναι μικρότερη... 
- PaNoSS
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
νομιζω δεν τα λες καλα..το αναποδω επρεπε να συμβαινει..δες εδω..gianniskl έγραψε:Την μείωσα.... Ήταν στο 12 και την κατέβασα στο 10... Εμένα λογικό μου φαίνεται να θέλει πιο χοντρό κόψιμο για τα ίδια ml τώρα που ή πίεση είναι μικρότερη...
viewtopic.php?f=4&t=2933#p45746
-
toxotis70
αν υπαρχει στην Αθηνα καποιος που μπορει να με βοηθησει να το κανουμε (δε πιανουν τα χερια μου) , σε καινουργια gaggia classic , ας στειλει pm ... κερναω καφε και οτι αλλο θελει! 
-
charkyriak
- Όνομα: Χαράλαμπος
- Μηχανή:: NS Oscar I
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Mazzer Super Jolly
Κι εγω διάβαζα για λεπτότερο κόψιμο αλλά μετά το mod
έκοψα πιο χοντρά για τους ίδιους χρόνους.
Σε baby αυτά.
έκοψα πιο χοντρά για τους ίδιους χρόνους.
Σε baby αυτά.
Sex Mastoura Sepultura (το 2ο απλά επειδή ταιριάζει...)