H βίβλος της Gaggia Classic
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Βλέπεις τον θερμοστάτη. Εγώ την πρώτη φορά που άνοιγε το λαμπάκι άδειαζα λίγο ατμό και όταν έσβηνε ξανά ξεκινούσα. Από το πρώτο post σε αυτό το thread:
"Για χρήση ατμού προτείνεται αφού ανάψει το λαμπάκι που ενημερώνει ότι είναι έτοιμη, να γίνει μια μικρή εκτόνωση σε ένα σκεύος (3-4 secs) και μετά η χρήση του ατμού να αρχίσει 6-7 secs αφού ΣΒΗΣΕΙ το λαμπάκι. (για μέγιστη δύναμη)."
"Για χρήση ατμού προτείνεται αφού ανάψει το λαμπάκι που ενημερώνει ότι είναι έτοιμη, να γίνει μια μικρή εκτόνωση σε ένα σκεύος (3-4 secs) και μετά η χρήση του ατμού να αρχίσει 6-7 secs αφού ΣΒΗΣΕΙ το λαμπάκι. (για μέγιστη δύναμη)."
- Giwrgos
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Το λαμπακι οπως και για την εκχυλισει πχ αναβει σε λιγοτερο απο 5 λεπτα αλλα ομως αφηνουμε την μηχανη 20 λεπτα περιπου να ζεσταθει καλα.
Στον ατμο δεν ισχυει κατι τετοιο?
Στον ατμο δεν ισχυει κατι τετοιο?
- afonic
- Επικοινωνία:
Όχι. Απλά καλύτερα να κάνεις το αφρόγαλα στον 2ο κύκλο ζεστάματος όπως εξήγησα.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Την μηχανη την αφηνεις για να ζεσταθει στην σωστη θερμοκρασια η μαζα του γκρουπ και να δωσει σταθεροτητα στη θερμοκρασια κατα την εκχυλιση!
Αν την αφησεις πολυ χρονο στην θερμοκρασια για ατμο, εκτος απο παντελως αχρηστο, τοτε το γκρουπ θα ζεσταθει σε αυτη την θερμοκρασια και μετα θα εχεις πολυ υψηλη θερμοκρασια εκχυλισης!
Για να επανελθει στη σωστη, τοσο που θα ειναι ανεβασμενη, θα θελει κανα μισαωρο και βαλε, αφου κλεισεις το κουμπι του ατμου...
Αν την αφησεις πολυ χρονο στην θερμοκρασια για ατμο, εκτος απο παντελως αχρηστο, τοτε το γκρουπ θα ζεσταθει σε αυτη την θερμοκρασια και μετα θα εχεις πολυ υψηλη θερμοκρασια εκχυλισης!
Για να επανελθει στη σωστη, τοσο που θα ειναι ανεβασμενη, θα θελει κανα μισαωρο και βαλε, αφου κλεισεις το κουμπι του ατμου...
- Giwrgos
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Ευχαριστω 
-
costasear
Άλλος ένας νέος κάτοχος της μηχανής αυτής!
Συγνώμη αν έχει απαντηθεί το εν λόγω ερώτημά μου, αλλά μετά από πολύ διάβασμα εδώ δεν έχω σαφή απάντηση στο μυαλό μου...
Στην Gaggia Classic με χρήση 2 διπλούς κάθε μέρα, κάθε πότε προτείνετε να κάνουμε backflash;
Πάντως στην Eurogat μου είπαν πως γενικά προτείνουν να μη γίνεται ΠΟΤΕ backflash σε αυτή τη μηχανή...
Συγνώμη αν έχει απαντηθεί το εν λόγω ερώτημά μου, αλλά μετά από πολύ διάβασμα εδώ δεν έχω σαφή απάντηση στο μυαλό μου...
Στην Gaggia Classic με χρήση 2 διπλούς κάθε μέρα, κάθε πότε προτείνετε να κάνουμε backflash;
Πάντως στην Eurogat μου είπαν πως γενικά προτείνουν να μη γίνεται ΠΟΤΕ backflash σε αυτή τη μηχανή...
- Y.V
Και πως τεκμηριωσαν τεχνικα αυτη την μπουρδα;
Υπαρχει ανεξαρτητο θεμα για το backflush, διαβασε το!
Υπαρχει ανεξαρτητο θεμα για το backflush, διαβασε το!
-
costasear
Δεν ασχολήθηκα καν να ζητήσω τεκμηρίωση για την γνωστή μπούρδα που λενε εδώ και χρόνια!
Το έχω διαβάσει το εν λόγω θρεντ, όπου η πιο σαφής οδηγία είναι το "κάθε 2-4 μήνες για 2-6 καφέδες ανα ημέρα".
Είπα μήπως ήταν καλή ιδέα να υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία στο θρεντ της Classic για τη μηχανή αυτή, πχ μετά κάθε καφέ ένα backflash μόνο με νεράκι και κάθε 3 μήνες (πιθανά μαζί με τη διαδικασία αφαλάτωσης) με μια κουταλιά σκόνη καφίζα; Καλή φαίνεται αυτή η ιδέα;
Το έχω διαβάσει το εν λόγω θρεντ, όπου η πιο σαφής οδηγία είναι το "κάθε 2-4 μήνες για 2-6 καφέδες ανα ημέρα".
Είπα μήπως ήταν καλή ιδέα να υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία στο θρεντ της Classic για τη μηχανή αυτή, πχ μετά κάθε καφέ ένα backflash μόνο με νεράκι και κάθε 3 μήνες (πιθανά μαζί με τη διαδικασία αφαλάτωσης) με μια κουταλιά σκόνη καφίζα; Καλή φαίνεται αυτή η ιδέα;
- Y.V
Εγω θα προτεινα (για καθε μηχανη με βαλβιδα τριων δρομων και οχι μονο για την Classic), 2-3 backflush με σκετο νερο καθε φορα που φτιαχνεις εναν η μια σειρα καφεδων και γυρω στα 5 με 10 με το ειδικο απορρυπαντικο (1/3 του κουταλιου του γλυκου), οταν συμπληρωθουν 60 η το πολυ 100 καφεδες!
- afonic
- Επικοινωνία:
Μα υπάρχει πρόταση στο πρώτο πρώτο post αυτού του test.costasear έγραψε: