Βοήθεια για μετατροπές σε Gaggia Baby Twin
- PaNoSS
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
Re: Βοήθεια για μετατροπές σε Gaggia Baby Twin
θελω επειγοντος
τα ιδια και περισσοτερα mods και στην δικια μου baby twin..ειδικα τωρα που καταλαβα ποσο σημαντικο ρολο παιζουν στο τι καφε θα πιεις.. 
- Makron
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Finest Coffee Berlin, TAF, Hausbrandt
Παναγιώτης εύχομαι όχι μόνο αυτά, αλλά να ανακαλύψεις και άλλα χρήσιμα MODs να ασχοληθούμε και περισσότερο.
Αφού όλα έγιναν πλέον και είμαι ευχαριστημένος, θα ήθελα να προχωρήσω στην τελευταία επιθυμία που είχα από την αρχή.
Στην κατασκευή προθέρμανσης του νερού.
Από ότι βλέπω η ποιο διαδεδομένη κατασκευή είναι με χαλκοσωλήνα γύρω από το boiler. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα από την χρήση χαλκοσωλήνα. Μια φορά που δοκίμασα να λυγίσω ένα μικρό κομμάτι διαμέτρου 20mm, με δυσκόλεψε, το τσαλάκωσα, απογοητεύτηκα και τα παράτησα.
Αν γνωρίζετε σχετικά ή έχετε κάνει την μετατροπή, τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
Αφού όλα έγιναν πλέον και είμαι ευχαριστημένος, θα ήθελα να προχωρήσω στην τελευταία επιθυμία που είχα από την αρχή.
Στην κατασκευή προθέρμανσης του νερού.
Από ότι βλέπω η ποιο διαδεδομένη κατασκευή είναι με χαλκοσωλήνα γύρω από το boiler. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα από την χρήση χαλκοσωλήνα. Μια φορά που δοκίμασα να λυγίσω ένα μικρό κομμάτι διαμέτρου 20mm, με δυσκόλεψε, το τσαλάκωσα, απογοητεύτηκα και τα παράτησα.
Αν γνωρίζετε σχετικά ή έχετε κάνει την μετατροπή, τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
- 1) Βρίσκω κάπου αναλυτικές οδηγίες κατασκευής; Έχω βρει ελάχιστα.
2) Χρειάζομαι εργαλεία για να δώσω το στρογγυλό σχήμα στον χαλκοσωλήνα; Ή λυγίζει εύκολα ο λεπτότερος;
3) Χρειάζομαι τον ειδικό κόπτη δηλ. το εργαλείο που περιστρέφεται και κόβει, ή κάνει ο τροχός ή μια σέγα; Άλλα εργαλεία;
4) Υπάρχει άλλο μεταλλικό υλικό που να λυγίζει ευκολότερα από τον χαλκό και να είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό;
5) Κάπου είχα δει να χρησιμοποιούν πλαστική σωλήνα σε δύο στρώσεις γύρω από το boiler αντί για χαλκό. Η λογική λέει ότι ακόμα και αν μονωθούν, πλαστική σωλήνα και boiler, δεν θα απάγει την θερμοκρασία από το boiler όπως ο χαλκός. Λογικό, αλλά είναι και σωστό;
6) Θα χρειαστώ κολλήσεις με καλάι κλπ?
7) Το boiler της Gaggia Twin δεν είναι στρογγυλό όπως βλέπετε στην φωτογραφία, αλλά έχει και γωνίες. Αναρωτιέμαι πως θα μπορέσω να εφαρμόσω καλύτερα τον χαλκοσωλήνα ώστε να έρχεται σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερο, με τα τοιχώματα και τις αντιστάσεις. Τι θα λέγατε να φτιάξω ένα καλούπι ξύλινο και εκεί να τυλίξω τον χαλκοσωλήνα για να του δώσω σχήμα; Περιττό;
8) Θα τα καταφέρω μόνος μου εφ' όσον δεν έχω ασχοληθεί ξανά με χαλκό ή να το δώσω σε τεχνικό έξω να το κάνει;
-
strider19
Επισης, αν δεν το εχεις κανει ηδη, ριξε και μια ματια εδω viewtopic.php?f=16&t=2037. Ειδικα αμα πας σε τεχνικο, το τανκακι πιστευω ειναι μια καλη λυση.Makron έγραψε:
Πολλά τα ερωτήματα αλλά απαντήστε σε όποιο από τα παραπάνω μπορείτε ή γνωρίζετε.
- 1) Βρίσκω κάπου αναλυτικές οδηγίες κατασκευής; Έχω βρει ελάχιστα.
Δεν χρειαζονται. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να το συνδεσεις πριν την opv και μετα την αντλια
2) Χρειάζομαι εργαλεία για να δώσω το στρογγυλό σχήμα στον χαλκοσωλήνα; Ή λυγίζει εύκολα ο λεπτότερος;
Σαφως και λυγιζει ευκολοτερα ο πιο λεπτος. Ο πιο ευκολος τροπος ειναι να βρεις μια σωληνα με μεγαλουτσικη διαμετρο και να τυλιξεις τον σωληνα περιμετρικα του, αργα αργα και σταδιακα ωστε να μην τσακισει. Επισης αν τον γεμισεις με αμμο λεπτη, δεν θα τσακιζει πολυ ευκολα
3) Χρειάζομαι τον ειδικό κόπτη δηλ. το εργαλείο που περιστρέφεται και κόβει, ή κάνει ο τροχός ή μια σέγα; Άλλα εργαλεία;Κοβεται και με σεγα ή σβουρακι απλως θα θελει λιγο λιμαρισμα οι ακρες του μετα για να μπουν τα εξαρτηματα
4) Υπάρχει άλλο μεταλλικό υλικό που να λυγίζει ευκολότερα από τον χαλκό και να είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό;
Αλουμινιο?? Αλλα δεν αξιζει.
5) Κάπου είχα δει να χρησιμοποιούν πλαστική σωλήνα σε δύο στρώσεις γύρω από το boiler αντί για χαλκό. Η λογική λέει ότι ακόμα και αν μονωθούν, πλαστική σωλήνα και boiler, δεν θα απάγει την θερμοκρασία από το boiler όπως ο χαλκός. Λογικό, αλλά είναι και σωστό; Εκτος και αν εχεις υποψιν σου καποιο πλαστικο που μπορει να απαγει θερμοτητα, μεινε στον χαλκο
6) Θα χρειαστώ κολλήσεις με καλάι κλπ?
Οχι, το καλαι λιωνει σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες και θα εχεις προβλημα. Θα χρειαστεις ασημοκολληση
7) Το boiler της Gaggia Twin δεν είναι στρογγυλό όπως βλέπετε στην φωτογραφία, αλλά έχει και γωνίες. Αναρωτιέμαι πως θα μπορέσω να εφαρμόσω καλύτερα τον χαλκοσωλήνα ώστε να έρχεται σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερο, με τα τοιχώματα και τις αντιστάσεις. Τι θα λέγατε να φτιάξω ένα καλούπι ξύλινο και εκεί να τυλίξω τον χαλκοσωλήνα για να του δώσω σχήμα; Περιττό; Ο χαλκος ειναι πολυ ευκαμπτος, μπορεις να του δωσεις οποιο σχημα θες, αν βαλεις και την αμμο μπορεις να τον τυλιξεις και να εχεις αρκετη επιφανεια επαφης. Τα διαφορα καλωδια που ειναι γυρω γυρω απο το μποιλερ φοβαμαι οτι θα σε δυσκολεψουν. Μπορεις παντα ομως να κανεις μια σπειρα και να την ακουμπησεις
στην μπροστινη επιφανεια
8) Θα τα καταφέρω μόνος μου εφ' όσον δεν έχω ασχοληθεί ξανά με χαλκό ή να το δώσω σε τεχνικό έξω να το κάνει; Χχμμ, η διαμορφωση του δεν ειναι δυσκολη, οι κολλησεις ομως, αν δεν εχεις ξαναασχοληθει θα σε ζορισουν
- Makron
Ω! Απάντηση σε όλα. Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε...
Η ασημοκόλληση νομίζω είναι για να κρατάει τους σωλήνες και να μη χτυπάνε και κάνουν θόρυβο; Ή χρειάζεται και αλλού, για παράδειγμα στις ενώσεις στην αρχή και στο τέλος του σωλήνα με τα ρακόρ;
Σκέφτομαι επίσης τα ανοξείδωτα δεματικά για να αποφύγω τις κολλήσεις . Δεν θα κρατούσαν πολύ καλά τους σωλήνες ώστε να μη χτυπάνε μεταξύ τους; Ή ένα γερό σύρμα;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Να, εδώ θα είχα κάνει λάθος αν το είχα ξεκινήσει. Είχα την εντύπωση ότι γίνεται ακριβώς το αντίθετο! Ότι δηλαδή ο χαλκοσωλήνας θα έπρεπε να συνδεθεί μετά την OPV θεωρώντας ότι διαφορετικά το νερό που θα διαφεύγει από την OPV και θα είναι ζεστό με αυτή τη διάταξη που έγραψες, θα επιστρέφει στην αντλία κάνοντάς της κακό. Λάθος μου τελικά;1) Βρίσκω κάπου αναλυτικές οδηγίες κατασκευής; Έχω βρει ελάχιστα.
Δεν χρειαζονται. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να το συνδεσεις πριν την opv και μετα την αντλια
Το κατανοώ ότι λυγίζει ευκολότερα λόγω μικρότερης διατομής. Αλλά είναι δοκιμασμένο; Μπορώ να κάνω τις γωνίες χωρίς να τσακίσει; Η χρήση άμμου σκέφτομαι μήπως είναι ταλαιπωρία, αλλά το βλέπω έξυπνη λύση. Διάβασα κάπου επίσης για την χρήση μαρμαρόσκονης που είναι πιο λεπτή για τόσο μικρούς σωλήνες.2) Χρειάζομαι εργαλεία για να δώσω το στρογγυλό σχήμα στον χαλκοσωλήνα; Ή λυγίζει εύκολα ο λεπτότερος;
Σαφως και λυγιζει ευκολοτερα ο πιο λεπτος. Ο πιο ευκολος τροπος ειναι να βρεις μια σωληνα με μεγαλουτσικη διαμετρο και να τυλιξεις τον σωληνα περιμετρικα του, αργα αργα και σταδιακα ωστε να μην τσακισει. Επισης αν τον γεμισεις με αμμο λεπτη, δεν θα τσακιζει πολυ ευκολα
Για ασημοκόλληση αν θυμάμαι καλά χρειάζομαι φλόγιστρο; Δεν έχω.6) Θα χρειαστώ κολλήσεις με καλάι κλπ?
Οχι, το καλαι λιωνει σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες και θα εχεις προβλημα. Θα χρειαστεις ασημοκολληση
Η ασημοκόλληση νομίζω είναι για να κρατάει τους σωλήνες και να μη χτυπάνε και κάνουν θόρυβο; Ή χρειάζεται και αλλού, για παράδειγμα στις ενώσεις στην αρχή και στο τέλος του σωλήνα με τα ρακόρ;
Σκέφτομαι επίσης τα ανοξείδωτα δεματικά για να αποφύγω τις κολλήσεις . Δεν θα κρατούσαν πολύ καλά τους σωλήνες ώστε να μη χτυπάνε μεταξύ τους; Ή ένα γερό σύρμα;
Έχεις δίκιο για τα καλώδια. Η σκέψη μου είναι να αφαιρέσω το μπόιλερ όλο μαζί με το γκρούπ και να δουλέψω άνετα χωρίς να με ενοχλούν τα καλώδια. Μια άλλη λύση είναι να το ανοίξω πάλι και να αφαιρέσω μόνο το επάνω καπάκι του που μέσα μαζεύει το νερό. Απλώς θα χρειαστεί να παραγγείλω άλλη μια φλάτζα boiler γιατί μπορεί να κοπεί στο άνοιγμα. Δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο.7) Το boiler της Gaggia Twin δεν είναι στρογγυλό όπως βλέπετε στην φωτογραφία, αλλά έχει και γωνίες. Αναρωτιέμαι πως θα μπορέσω να εφαρμόσω καλύτερα τον χαλκοσωλήνα ώστε να έρχεται σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερο, με τα τοιχώματα και τις αντιστάσεις. Τι θα λέγατε να φτιάξω ένα καλούπι ξύλινο και εκεί να τυλίξω τον χαλκοσωλήνα για να του δώσω σχήμα; Περιττό; Ο χαλκος ειναι πολυ ευκαμπτος, μπορεις να του δωσεις οποιο σχημα θες, αν βαλεις και την αμμο μπορεις να τον τυλιξεις και να εχεις αρκετη επιφανεια επαφης. Τα διαφορα καλωδια που ειναι γυρω γυρω απο το μποιλερ φοβαμαι οτι θα σε δυσκολεψουν. Μπορεις παντα ομως να κανεις μια σπειρα και να την ακουμπησεις
στην μπροστινη επιφανεια
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Ρίξε μια ματιά εδώ:
viewtopic.php?f=5&t=1874&start=50#p37835
Να ξέρεις πάντως πως σίγουρα πρέπει να βγάλεις το boiler, αλλιώς η εγκατάσταση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μετά από χρήση μηνών το συστηματάκι αυτό έχει βελτιώσει αρκετά το αποτέλεσμα της εκχύλισης (πιάνει και 80 βαθμούς εξωτερικά ο σωλήνας στα σημεία κοντά στις αντιστάσεις, γύρω στα 60 αλλού) με βασικό πρόβλημα την ελάχιστη χωρητικότητα (γύρω στα 30-35ml) και τον θόρυβο.
Ψάχνω λύση για να το αντικαταστήσω με tank.
viewtopic.php?f=5&t=1874&start=50#p37835
Να ξέρεις πάντως πως σίγουρα πρέπει να βγάλεις το boiler, αλλιώς η εγκατάσταση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μετά από χρήση μηνών το συστηματάκι αυτό έχει βελτιώσει αρκετά το αποτέλεσμα της εκχύλισης (πιάνει και 80 βαθμούς εξωτερικά ο σωλήνας στα σημεία κοντά στις αντιστάσεις, γύρω στα 60 αλλού) με βασικό πρόβλημα την ελάχιστη χωρητικότητα (γύρω στα 30-35ml) και τον θόρυβο.
Ψάχνω λύση για να το αντικαταστήσω με tank.
- PaNoSS
μπορω να ρωτησω κατι εγω? γιατι η λυση με το τανκ ειναι καλυτερη?
εγω νομιζω πως αυτη η εικονα download/file.php?id=3326&mode=view ειναι η καλυτερη λυση..
το τανκ πως θα ζεσταινει το νερο?
εγω νομιζω πως αυτη η εικονα download/file.php?id=3326&mode=view ειναι η καλυτερη λυση..
το τανκ πως θα ζεσταινει το νερο?
-
strider19
Τωρα, αν ολη αυτη η διαδικασια γινεται μονο για 30-35 ml οπως λεει ο φιλος Ιωσηφ, δεν ξερω αν αξιζει. Μου φαινονται πολυ λιγα σε σχεση με τα ~75 που χρειαζεται ενας διπλος. Σιγουρα ειναι μεγαλη βελτιωση σε σχεση με τα ~75 κρυου, αλλα και παλι. Περιμενω να μου ερθει το pid, για να δοκιμασω μια ιδεα για το tank.Makron έγραψε: Να, εδώ θα είχα κάνει λάθος αν το είχα ξεκινήσει. Είχα την εντύπωση ότι γίνεται ακριβώς το αντίθετο! Ότι δηλαδή ο χαλκοσωλήνας θα έπρεπε να συνδεθεί μετά την OPV θεωρώντας ότι διαφορετικά το νερό που θα διαφεύγει από την OPV και θα είναι ζεστό με αυτή τη διάταξη που έγραψες, θα επιστρέφει στην αντλία κάνοντάς της κακό. Λάθος μου τελικά;
Για την opv και εγω το ιδιο νομιζα, για τους ιδιους λογους. Σε οσους οδηγους εχω διαβασει ομως, λενε για πριν την opv. Αν καποιος εχει απαντηση, ας μας δωσει τα φωτα του. btw το ζεστο νερο που επιστρεφει δεν ειναι επικινδυνο για την αντλια, διοτι εκτος του οτι αναμιγνυεται με το κρυο του tank, ειναι και λιγο
Το κατανοώ ότι λυγίζει ευκολότερα λόγω μικρότερης διατομής. Αλλά είναι δοκιμασμένο; Μπορώ να κάνω τις γωνίες χωρίς να τσακίσει; Η χρήση άμμου σκέφτομαι μήπως είναι ταλαιπωρία, αλλά το βλέπω έξυπνη λύση. Διάβασα κάπου επίσης για την χρήση μαρμαρόσκονης που είναι πιο λεπτή για τόσο μικρούς σωλήνες.
Μην περιμενεις να κανεις πολυ κλειστες γωνιες, αλλα αν το προσεξεις θα μπορεις να ακολουθησεις τις γραμμες του μποιλερ. Δεν ειναι απαραιτητο να ακουμπαει σε ολη τη διαδρομη του, πανω στο μποιλερ. Καποια κομματια θα ειναι σιγουρα στον αερα
Για ασημοκόλληση αν θυμάμαι καλά χρειάζομαι φλόγιστρο; Δεν έχω.
Ναι χρειαζεται φλογιστρο. Αλλα κανουν και αυτα που ειπες. Για τα ακρα βαζεις ρακορ (ταχυσυνδεσμοι)
Έχεις δίκιο για τα καλώδια. Η σκέψη μου είναι να αφαιρέσω το μπόιλερ όλο μαζί με το γκρούπ και να δουλέψω άνετα χωρίς να με ενοχλούν τα καλώδια. Μια άλλη λύση είναι να το ανοίξω πάλι και να αφαιρέσω μόνο το επάνω καπάκι του που μέσα μαζεύει το νερό. Απλώς θα χρειαστεί να παραγγείλω άλλη μια φλάτζα boiler γιατί μπορεί να κοπεί στο άνοιγμα. Δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο.
Την φλατζα την αλλαζεις ουτως ή αλλως, κοπει δεν κοπει, εφοσον βγαλεις το μποιλερ. Αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο, διοτι θα συμφωνησω με τον Ιωσηφ, οτι θα ειναι πολυ δυσκολο να κανεις ολες αυτες τις εργασιες εκει μεσα.
@PaNoSS
Διοτι χωραει μεγαλυτερη ποσοτητα νερου. Στο δικο μου μποιλερ, στην μπροστινη επιπεδη επιφανεια, χωραει να βαλω ενα tank χωρητικοτητας 104 ml, την τριπλασια δηλαδη απο ενα σωληνα 2 μετρων. Το ζεσταινει οπως το κανει και ο σωληνας, ακουμπωντας πανω στο boiler. Και εκτος των αλλων, ειναι πολυ πιο ευκολη η εγκατασταση του (αν υποθεσουμε οτι το εχεις το tank πρωτα
- PaNoSS
κατανοητο..δν ηξερα πως το θεμα ηταν η ποσοτητα...βεβαια προυποθετει να σου δινει και χωρο η μηχανη και να εχει μια ετσι πλακουτση μερια το μποιλερ να το ακουμπησεις για να εφαπτεται καλα..
αλλα να ρωτισω και κατι τελευταιο?
αυτο το συστημα δεν θα απαιτει πιο μεγαλα ποσα θερμοτητας αρα και συνεχομενη λειτουργια της αντιστασης?μηπως θα πρεπει επειτα να ενεργησουμε και για την αντισταση? οσο πιο πολλα σωματα να ζεσταθουν τοσο πιο πολυ θερμοτητα χρειαζεται..
εχει σχεση αυτο?
αλλα να ρωτισω και κατι τελευταιο?
αυτο το συστημα δεν θα απαιτει πιο μεγαλα ποσα θερμοτητας αρα και συνεχομενη λειτουργια της αντιστασης?μηπως θα πρεπει επειτα να ενεργησουμε και για την αντισταση? οσο πιο πολλα σωματα να ζεσταθουν τοσο πιο πολυ θερμοτητα χρειαζεται..
εχει σχεση αυτο?
- Makron
@afonic
Ιωσήφ ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για το λινκ, περιέργως μου είχε διαφύγει. Και είναι πολύ κατατοπιστικό, εύγε. Να σε πληροφορήσω ότι τα link με τις φωτογραφίες υλικών δεν δουλεύουν. Κάνε τον κόπο αν θέλεις να τις ανεβάσεις κάπου. Ο θόρυβος που αναφέρεις είναι από το χτύπημα των σπειρών μεταξύ των; Επίσης αν έχεις κάτι στα υπ' όψιν σου για την αντικατάσταση με τανκ στην μηχανή σου, πες κάτι περισσότερο.
@ strider19
Αλέξανδρε παρά το ότι μου είχες πει να δω την κατασκευή με μικρό τανκ, την είχα αποκλείσει από μια φωτογραφία που είχα δει με ένα ευμεγέθες tank το οποίο δεν χωράει στην μηχανή μου. Πίστευα ότι θα είναι μεγαλύτερη φασαρία από τον χαλκό. Επίσης δεν μου άρεσε το ότι θα έπρεπε να καταλήξω πάλι σε τεχνικό για να το φτιάξει. Σκέπτομαι όμως ότι πράγματι θα είναι ευκολότερη λύση από τον χαλκοσωλήνα και θα χωράει περισσότερο νερό. Βέβαια η πρόθεσή μου ήταν να κάνω τα αδύνατα δυνατά και να εφαρμόσω τον χαλκοσωλήνα σε δύο στρώσεις. Σιγά σιγά με όσα γράψατε και οι τρεις όμως, αρχίζω να το ξανασκέφτομαι. Αναθεωρώντας, ίσως να είναι καλύτερο να ψάξω να βρω χώρο να τοποθετήσω τανκ. Και να βρω τανκ.
Γενικότερα πάντως χωρίς να είμαι ειδικός έχω καταλάβει ότι θα έπρεπε να αποφύγω μια κατασκευή 2 κομματιών όπως σε κάποια thermoblock. Οι τεχνικοί αναφέρουν ότι είναι τα κομμάτια με τις συχνότερες διαρροές.
Παναγιώτη το ερώτημά σου έγινε και δικό μου. Προσθέτω μάλιστα ακόμη ένα. Θα υπάρξουν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στο πως το PID θα διαχειρίζεται την θερμοκρασία εάν όντως η αντιστάσεις θα δουλεύουν περισσότερο;
Ιωσήφ ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για το λινκ, περιέργως μου είχε διαφύγει. Και είναι πολύ κατατοπιστικό, εύγε. Να σε πληροφορήσω ότι τα link με τις φωτογραφίες υλικών δεν δουλεύουν. Κάνε τον κόπο αν θέλεις να τις ανεβάσεις κάπου. Ο θόρυβος που αναφέρεις είναι από το χτύπημα των σπειρών μεταξύ των; Επίσης αν έχεις κάτι στα υπ' όψιν σου για την αντικατάσταση με τανκ στην μηχανή σου, πες κάτι περισσότερο.
@ strider19
Αλέξανδρε παρά το ότι μου είχες πει να δω την κατασκευή με μικρό τανκ, την είχα αποκλείσει από μια φωτογραφία που είχα δει με ένα ευμεγέθες tank το οποίο δεν χωράει στην μηχανή μου. Πίστευα ότι θα είναι μεγαλύτερη φασαρία από τον χαλκό. Επίσης δεν μου άρεσε το ότι θα έπρεπε να καταλήξω πάλι σε τεχνικό για να το φτιάξει. Σκέπτομαι όμως ότι πράγματι θα είναι ευκολότερη λύση από τον χαλκοσωλήνα και θα χωράει περισσότερο νερό. Βέβαια η πρόθεσή μου ήταν να κάνω τα αδύνατα δυνατά και να εφαρμόσω τον χαλκοσωλήνα σε δύο στρώσεις. Σιγά σιγά με όσα γράψατε και οι τρεις όμως, αρχίζω να το ξανασκέφτομαι. Αναθεωρώντας, ίσως να είναι καλύτερο να ψάξω να βρω χώρο να τοποθετήσω τανκ. Και να βρω τανκ.
Γενικότερα πάντως χωρίς να είμαι ειδικός έχω καταλάβει ότι θα έπρεπε να αποφύγω μια κατασκευή 2 κομματιών όπως σε κάποια thermoblock. Οι τεχνικοί αναφέρουν ότι είναι τα κομμάτια με τις συχνότερες διαρροές.
@PaNoSSPaNoSS έγραψε: αυτο το συστημα δεν θα απαιτει πιο μεγαλα ποσα θερμοτητας αρα και συνεχομενη λειτουργια της αντιστασης?μηπως θα πρεπει επειτα να ενεργησουμε και για την αντισταση? οσο πιο πολλα σωματα να ζεσταθουν τοσο πιο πολυ θερμοτητα χρειαζεται..
εχει σχεση αυτο?
Παναγιώτη το ερώτημά σου έγινε και δικό μου. Προσθέτω μάλιστα ακόμη ένα. Θα υπάρξουν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στο πως το PID θα διαχειρίζεται την θερμοκρασία εάν όντως η αντιστάσεις θα δουλεύουν περισσότερο;
- PaNoSS
ακριβως αυτο σκεφτομουν!!
επισης τι εννοεις κατασκευη 2 κομματιων και αποφυγη λογο διαρροων?
επισης τι εννοεις κατασκευη 2 κομματιων και αποφυγη λογο διαρροων?