Gaggia Baby Dose Mods
- AngelosPap
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
Re: Gaggia Baby Dose Mods
SSR 25A
http://www.ebay.com/itm/Solid-State-Rel ... 43aafefd53
SSR 40A & Heatskin
http://www.ebay.com/itm/Solid-State-Rel ... 2ec2a50585
PID Κινέζικο με 2 Alarm
http://www.ebay.com/itm/PID-DIGITAL-TEM ... 2a25c2efdb
Όλα με δωρεάν μεταφορικά
Η λύση της Auber με τον αισθητήρα έτοιμο μπορεί να βολέψει αρκετούς που δεν έχουν την δυνατότητα να τρυπάνε βίδες
Αν μαζευτούνε αρκετοί μοιράζεται και το κόστος
http://www.auberins.com/index.php?main_ ... ex&cPath=6
Εγώ είμαι μέσα για παραγγελία από Auber αν υπάρχει κι άλλος. Αλλιώς με βλέπω για Κίνα μεριά
http://www.ebay.com/itm/Solid-State-Rel ... 43aafefd53
SSR 40A & Heatskin
http://www.ebay.com/itm/Solid-State-Rel ... 2ec2a50585
PID Κινέζικο με 2 Alarm
http://www.ebay.com/itm/PID-DIGITAL-TEM ... 2a25c2efdb
Όλα με δωρεάν μεταφορικά
Η λύση της Auber με τον αισθητήρα έτοιμο μπορεί να βολέψει αρκετούς που δεν έχουν την δυνατότητα να τρυπάνε βίδες
Αν μαζευτούνε αρκετοί μοιράζεται και το κόστος
http://www.auberins.com/index.php?main_ ... ex&cPath=6
Εγώ είμαι μέσα για παραγγελία από Auber αν υπάρχει κι άλλος. Αλλιώς με βλέπω για Κίνα μεριά
-
nextsak
- Όνομα: ΘΑΝΑΣΗΣ
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
Καλημέρα,
να κάνω μια ερώτηση. Λέω να δοκιμάσω το κιτ της auberin PID KIT for Gaggia Classic & Home, pre-infusion
αλλα ένα μειλ που τους έστειλα μου απαντησαν να πάρω το κιτ για την Gaggia Pure.
Αναρωτιωμουν αν δουλέψει αυτό της classic με το pre-infusion.
Είμαι λίγο άσχετος, απλα τώρα ανακαλύπτω το μεράκι του καφέ και έλεγα αν κάνω αυτή τη μετατροπή δεν θα χρειαστώ κάτι άλλο για την baby dose.
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη
να κάνω μια ερώτηση. Λέω να δοκιμάσω το κιτ της auberin PID KIT for Gaggia Classic & Home, pre-infusion
αλλα ένα μειλ που τους έστειλα μου απαντησαν να πάρω το κιτ για την Gaggia Pure.
Αναρωτιωμουν αν δουλέψει αυτό της classic με το pre-infusion.
Είμαι λίγο άσχετος, απλα τώρα ανακαλύπτω το μεράκι του καφέ και έλεγα αν κάνω αυτή τη μετατροπή δεν θα χρειαστώ κάτι άλλο για την baby dose.
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Με κάθε επιφύλαξη νομίζω πως κάνουν λάθος. Η Gaggia Pure έχει διαφορετικό boiler από Classic / Baby, πολύ λογικό να έχουν διαφορετικές υλοποιήσεις στις ρυθμίσεις και ίσως στον ατμό, αλλά γιατί να στο προτείνουν για την Baby δεν καταλαβαίνω. Πάντως το preinfusion δεν θα το προτιμούσα.
Δες και εδώ: viewtopic.php?f=32&t=2974
Δες και εδώ: viewtopic.php?f=32&t=2974
-
nextsak
Ευχαριστώ,
ελπίζω να αρχίσουν να το πουλάνε και σκέτο το κιτ.
Το σαιτ όμως είναι απελπιστικά αργό και να σκεφτείς έχω vdsl
Η γνώμη σου είναι να πάρω το απλό κιτ
και να βάλω τη βαλβίδα της classic και ένα μανόμετρο;
Από ότι έχω διαβάσει αυτά είναι ότι θα πρεπι να κάνω.
Θα ψάξω να τα βρω, αν και αν τα έβρισκα όλα μαζεμένα καπου στην Ελλάδα θα ήταν το καλύτερο
ελπίζω να αρχίσουν να το πουλάνε και σκέτο το κιτ.
Το σαιτ όμως είναι απελπιστικά αργό και να σκεφτείς έχω vdsl
Η γνώμη σου είναι να πάρω το απλό κιτ
και να βάλω τη βαλβίδα της classic και ένα μανόμετρο;
Από ότι έχω διαβάσει αυτά είναι ότι θα πρεπι να κάνω.
Θα ψάξω να τα βρω, αν και αν τα έβρισκα όλα μαζεμένα καπου στην Ελλάδα θα ήταν το καλύτερο
- afonic
- Επικοινωνία:
Έχω ενστάσεις ως προς την χρησιμότητα του preinfusion timer. Ίσως κάποιος που γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα (y.v. ?) να μπορεί να μας διαφωτίσει αν αξίζει τον κόπο.
Αξίζει σίγουρα ο έλεγχος του ατμού πάντως (εκτός αν δεν κάνεις ποτέ αφρόγαλα).
Για την βαλβίδα της Classic, εννοείς την OPV;
Αξίζει σίγουρα ο έλεγχος του ατμού πάντως (εκτός αν δεν κάνεις ποτέ αφρόγαλα).
Για την βαλβίδα της Classic, εννοείς την OPV;
-
nextsak
nai την opv εννοω
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
To preinfusion δεν θεωρώ ότι βελτιώνει την μέγιστη ποιότητα του καφέ που μπορει να δώσει ο συνδιασμός μήχανής και μύλου όταν όλα είναι ή έχουν γίνει τέλεια.
Μπορεί όμως να αυξήσει κατα πολύ το ποσοστό καλών εκχυλισεων! Κοινώς βοηθάει να συγχωρούνται λάθη, ειτε του χειριστη, είτε και του εξοπλισμου!
Ομως όταν αναφέρομαι σε preinfusion, αναφέρομαι σε ένα σωστό preinfusion! (όπως είναι πχ το άριστο preinfusion του Ε61)
Το preinfusion κανει τεσσερις δουλειές
1) Εμποδίζει να δεχθεί το Puck το σοκ των 9Bar διαβρέχοντάς το με νερό χαμηλότερης πιεσης περιπου 4 bar, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα channeling.
2) Σταθεροποιεί και εμποδίζει την μετανάστευση των fines, από ανάμεσα απ τους κόκκους, προς το κατω μερος του puck βελτιώνοντας απο λιγο έως πολύ (ανάλογα με τον χειριστη και την ποιότητα της άλεσης που κανει ο μύλος), την ποιότητα της εκχύλισης και εν τέλει την γεύση!
Ο χρονος του preinfusion θα πρεπει ταυτοχρόνως να είναι τέτοιος, που να καταφέρνει να διαβρεχει όλο το πάχος του puck, πριν ξεκινήσουν τα 9bar και ταυτοχρόνως η μεταβαση να είναι σταδιακή μεχρι την μεγιστη αυτη πίεση.
3) προθερμαίνει τον καφε του puck, ώστε να μην πεσει η θερμοκρασία (ή να πέσει πολύ λιγότερο), στα αρχικα δευτερόλεπτα της εκχύλισης
4) Βοηθαει καπως να αποβληθεί γρηγορότερα το CO2 που υπάρχει στον αλεσμενο καφέ με αποτελεσμα το εκχύλισμα να είναι λιγότερο «άγριο».
Aν και συμμερίζομαι απολύτως τις επιφυλάξεις του Ιωσήφ, δηλαδή δεν νομίζω ότι μονο με ηλεκτρικο-ηλεκτρονικό τροπο (δηλαδη να δουλευει η αντλια να σταματαει και μετα να ξαναρχίζει) μπορει να επιτευχθει έστω και κάπως σωστό preinfusion.
Παρ όλα αυτα, απ το ολότελα, ισως να βοηθαει ελαφρώς, χωρις να είμαι όμως βέβαιος.
Επίσης έχω διαπιστώσει ότι το όριο των 30 sec σε μηχανες χωρις preinfusion, χρειαζεται να τηρειται πιό ευλαβικα, απ ότι σε όσες έχουν, οπου μπορούμε να πάμε ισως και μεχρι τα 35-38 ίσως και 40 sec, χωρις μείωση στην γεύση.
.
Μπορεί όμως να αυξήσει κατα πολύ το ποσοστό καλών εκχυλισεων! Κοινώς βοηθάει να συγχωρούνται λάθη, ειτε του χειριστη, είτε και του εξοπλισμου!
Ομως όταν αναφέρομαι σε preinfusion, αναφέρομαι σε ένα σωστό preinfusion! (όπως είναι πχ το άριστο preinfusion του Ε61)
Το preinfusion κανει τεσσερις δουλειές
1) Εμποδίζει να δεχθεί το Puck το σοκ των 9Bar διαβρέχοντάς το με νερό χαμηλότερης πιεσης περιπου 4 bar, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα channeling.
2) Σταθεροποιεί και εμποδίζει την μετανάστευση των fines, από ανάμεσα απ τους κόκκους, προς το κατω μερος του puck βελτιώνοντας απο λιγο έως πολύ (ανάλογα με τον χειριστη και την ποιότητα της άλεσης που κανει ο μύλος), την ποιότητα της εκχύλισης και εν τέλει την γεύση!
Ο χρονος του preinfusion θα πρεπει ταυτοχρόνως να είναι τέτοιος, που να καταφέρνει να διαβρεχει όλο το πάχος του puck, πριν ξεκινήσουν τα 9bar και ταυτοχρόνως η μεταβαση να είναι σταδιακή μεχρι την μεγιστη αυτη πίεση.
3) προθερμαίνει τον καφε του puck, ώστε να μην πεσει η θερμοκρασία (ή να πέσει πολύ λιγότερο), στα αρχικα δευτερόλεπτα της εκχύλισης
4) Βοηθαει καπως να αποβληθεί γρηγορότερα το CO2 που υπάρχει στον αλεσμενο καφέ με αποτελεσμα το εκχύλισμα να είναι λιγότερο «άγριο».
Aν και συμμερίζομαι απολύτως τις επιφυλάξεις του Ιωσήφ, δηλαδή δεν νομίζω ότι μονο με ηλεκτρικο-ηλεκτρονικό τροπο (δηλαδη να δουλευει η αντλια να σταματαει και μετα να ξαναρχίζει) μπορει να επιτευχθει έστω και κάπως σωστό preinfusion.
Παρ όλα αυτα, απ το ολότελα, ισως να βοηθαει ελαφρώς, χωρις να είμαι όμως βέβαιος.
Επίσης έχω διαπιστώσει ότι το όριο των 30 sec σε μηχανες χωρις preinfusion, χρειαζεται να τηρειται πιό ευλαβικα, απ ότι σε όσες έχουν, οπου μπορούμε να πάμε ισως και μεχρι τα 35-38 ίσως και 40 sec, χωρις μείωση στην γεύση.
.
- afonic
- Επικοινωνία:
Και εγώ πιστεύω πάνω κάτω τα ίδια, μιλώντας πάντα για μηχανές με απλή παλμική αντλία.
Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει πως άμα κλείσεις την αντλία για 1 sec στα 4 bar και την ανοίξεις αμέσως έχεις κάνει στην ουσία preinfusion αλλά ακόμα και έτσι το PID κιτ δεν νομίζω πως είναι και τόσο καλή λύση:
- δουλεύει με χρόνο και όχι με bar. Ανάλογα το κόψιμο νομίζω πως μπορεί να κόψει στα 3 ή στα 6 bar.
- με το κλείσιμο του διακόπτη θεωρητικά η πίεση μπορεί να ξαναπέσει, και όχι να έχουμε σταδιακή αύξηση στα 9 bar.
- υπάρχει θέμα αν επιβαρύνεται η αντλία και πόσο με τόσο απότομο άνοιξε - κλείσε.δουλειές
Εγώ με βάση τα παραπάνω αποφάσισα να παρώ το απλό pid με έλεγχο ατμού.
Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει πως άμα κλείσεις την αντλία για 1 sec στα 4 bar και την ανοίξεις αμέσως έχεις κάνει στην ουσία preinfusion αλλά ακόμα και έτσι το PID κιτ δεν νομίζω πως είναι και τόσο καλή λύση:
- δουλεύει με χρόνο και όχι με bar. Ανάλογα το κόψιμο νομίζω πως μπορεί να κόψει στα 3 ή στα 6 bar.
- με το κλείσιμο του διακόπτη θεωρητικά η πίεση μπορεί να ξαναπέσει, και όχι να έχουμε σταδιακή αύξηση στα 9 bar.
- υπάρχει θέμα αν επιβαρύνεται η αντλία και πόσο με τόσο απότομο άνοιξε - κλείσε.δουλειές
Εγώ με βάση τα παραπάνω αποφάσισα να παρώ το απλό pid με έλεγχο ατμού.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Οχι! Θέμα δεν νομίζω να έχεις με τα άνοιξε κλέισε!
Ομως με το 1 sec δεν νομιζω ότι θα προλάβει να διαβραχεί ολόκληρο το puck, αν το αφήσεις δε περισσότερο θα πάνε πολλά bar, επομενως θα είναι δωρον άδωρον.
Παντως οι μηχανες που ωφελουνται τα μέγιστα απ το preinfusion, είναι αυτες με τις περιστροφικές αντλίες, διότι οι παλμικες είναι πιό ομαλες στην αυξηση της πίεσης.
Ομως με το 1 sec δεν νομιζω ότι θα προλάβει να διαβραχεί ολόκληρο το puck, αν το αφήσεις δε περισσότερο θα πάνε πολλά bar, επομενως θα είναι δωρον άδωρον.
Παντως οι μηχανες που ωφελουνται τα μέγιστα απ το preinfusion, είναι αυτες με τις περιστροφικές αντλίες, διότι οι παλμικες είναι πιό ομαλες στην αυξηση της πίεσης.