ειμαι νεος στο φορουμ,νεος στην τεχνικη του καφε espresso με μια νεα μηχανη την delonghi ec155.
αν και διαβασα το φουρουμ για επιλογη μηχανης κατεληξα στην delonghi ec155 για τον απλο λογο οτι σε 2 μαγαζια που πηγα δεν βρηκα ουτε μια μηχανη σε στοκ.τελικα στο 3το που μπηκα βρηκα μονο αυτην και την πηρα.
στο θεμα καφε τωρα:
μολις σημερα που την πηρα σταματησα σε ενα σουπερ μαρκετ και πηρα ενα αλεσμενο καφε illy dark για της πρωτες δοκιμες.απο το διαβασμα εδω στο φορουμ εχω καταλαβει οτι ειναι απαραιτητος ενας μυλος καφε αλλα θα το παρω με την επομενη ευκαιρια.
συνδεσα την μηχανη αφησα να τρεξει σκετο νερο 3 φορες να καθαρισουν ολα.στην συσκευασια της μηχανης ειχε 2 καλαθακια,ενα για μονο καφε και ενα για δυπλο καφε.εβαλα το δυπλο οπου του εβαλα 2 κουταλιες οπως διαβασα στης οδηγιες,το πατησα λιγακη και κουμπωσα για εκχυλιση.το λαπακι ΟΚ αναμενο και γυρισα του κουμπι.
στην αρχη ετρεξε λιγος καφες αλλα μετα σταματησε οπου σταματησα και εγω την μηχανη...δευτερη δοκιμη με λιγοτερο πατημα και ετρεξε κανονικα.ο καφες εγινε με λιγο καιμακι αλλα πολυ δυνατος.
ερωτηση πρωτη:ο λογος που δεν ετρεξε σωστα ο καφες την πρωτη φορα ηταν που ειναι ψιλοκομμενος και θελει λιγοτερο πατημα?
ερωτηση δευτερη:για να προσθεσω ζαχαρη την βαζω στο φλυτζανη πριν την εκχυλιση η μετα?χρειαζεται να ανακατεψω μετα?σε εναν μονο καφε ποση ζαχαρι χρειαζεται να βαζω για να βγει μετριος?
σορρυ για της απανωτες ερωτησης αλλα ειναι η αρχη.