Gaggia Classic πρόβλημα και αντιπροσωπείες

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
Carlito
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Caggia Classic
Μύλος:: Porlex Tall

Re: Gaggia Classic πρόβλημα και αντιπροσωπείες

Δημοσίευση από Carlito » Δευ Σεπ 30, 2013 4:27 pm

Νικόλα ίσα ίσα ο άνθρωπος μου μίλησε πολύ ανοιχτά και μου είπε ότι η αγορά είναι ελεύθερη πια και το κάθε κατάστημα μπορεί να φέρει μηχανές απ’ όπου θέλει και να συνεργάζεται με όποιον θέλει. Δηλαδή μπορεί κάποιος να φέρει μια Classic από την Αγγλία στο κατάστημα του και να την πουλήσει αλλά αν χαλάσει η αντ/πεια δεν θα τον καλύψει στα πλαίσια της εγγύησης. Με λίγα λόγια από όποιο μαγαζί πάρεις την μηχανή, η μηχανή επιστρέφει εκεί σε περίπτωση ζημιάς ώστε να πάει στον τεχνικό με τον οποίο το μαγαζί συνεργάζεται και όχι αποκλειστικά στην αντ/πεια. Τo Amazon το γνωρίζει αυτό και γι’ αυτό σου λέει στείλε την μηχανή πίσω και εγώ θα σου στείλω άλλη γτ στην Ελλάδα δεν συνεργάζονται με κάποιον τεχνικό. Το ίδιο και ο Δημητρίου με μία ελάχιστη πιθανότητα να στο περάσει εγγύηση αν το μοντέλο υπάρχει Ελλάδα αλλά και πάλι δύσκολα. Και απ’ ότι κατάλαβα ο καθένας δίνει την εγγύηση που θέλει. Ο Δημητρίου στις Gaggia δίνει 2, η Eurogat λεω πχ 1 και το κατάστημα μπορεί να δίνει 3 χρόνια.

Νικόλα χωρίς καφέ :coffee: και άνοιγμα ματιού διαλογισμός δεν γίνεται ακομά και γκόμενα απο το hot yoga να είχα μπροστα μου και να προσπαθούσε να με χαλαρώσει!

Άβαταρ μέλους
Carlito

Δημοσίευση από Carlito » Δευ Σεπ 30, 2013 4:43 pm

Κε. Τάρταρη καλησπέρα,

Κατ αρχήν σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την διευκόλυνση που θέλετε να μου κάνετε. Δυστυχώς δεν ξέρω πολλά από τεχνικής άποψης και το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι μια φλάντζα ΜΑΛΛΟΝ εκεί όπου τα σωληνακια τραβάνε το νερο και μετα πάει στο group head (AN κατάλαβα καλα)… Αυριο όμως που υποτίθεται ότι θα την παραλάβω φτιαγμένη ή μη θα ξέρω και όλες τις λεπτομέρειες και θα μπορώ να σας ενημερώσω κατάλληλα.

Μπήκα στο site σας και στα parts το μόνο που βλέπω είναι σχεδιάγραμμα για την Gaggia New Baby.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι

alkis
Όνομα: Άλκης
Μηχανή:: LaPavoni Europiccola
Μύλος:: Mahlkonig Vario Home

Δημοσίευση από alkis » Δευ Σεπ 30, 2013 8:41 pm

kougioum

Δημοσίευση από kougioum » Τρί Οκτ 01, 2013 8:25 pm

Καλησπέρα και από εμένα.Δεν ξέρω αν είμαι :offtopic: μιας και μιλάμε για Classic αλλά θα ήθελα να σας μεταφέρω και εγώ την εμπειρία μου σχετικά΄με την eurogat(της Θεσ/νίκης).Πήγα σήμερα και εγώ λοιπόν για να αγοράσω το κάτι τις μου και επί της ευκαιρίας είπα να ρωτήσω τι ισχύει για την εγγύηση της δικής μου μηχανής(Gaggia Baby) η οποία είναι και αυτή αγορασμένη από το Amazon.uk.Η απάντηση που πήρα λοιπόν από την ευγενέστατη κοπελίτσα ήταν πως κανονικά δεν έχουν service για μηχανές που δεν έχουν εισαχθεί από αυτούς ΑΛΛΑ σε περίπτωση που χρειαστεί,θα μπορούσα να στείλω εγώ ένα mail στην μαμά Gaggia και να ζητήσω να μεταφερθεί η εγγύηση μου στην eurogat.Αυτό μου φάνηκε πολύ καλό και καθησυχαστικό(αχρείαστο να είναι βέβαια :) )

nikatsip

Δημοσίευση από nikatsip » Τετ Οκτ 02, 2013 9:07 am

kougioum έγραψε:τι ισχύει για την εγγύηση της δικής μου μηχανής(Gaggia Baby) η οποία είναι και αυτή αγορασμένη από το Amazon.uk.Η απάντηση που πήρα λοιπόν από την ευγενέστατη κοπελίτσα ήταν πως κανονικά δεν έχουν service για μηχανές που δεν έχουν εισαχθεί από αυτούς ΑΛΛΑ σε περίπτωση που χρειαστεί,θα μπορούσα να στείλω εγώ ένα mail στην μαμά Gaggia και να ζητήσω να μεταφερθεί η εγγύηση μου στην eurogat.Αυτό μου φάνηκε πολύ καλό και καθησυχαστικό(αχρείαστο να είναι βέβαια :) )
Ολο το παραπάνω, εκτός από πολύ αόριστο, ακούγεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό. Πάντως, μιας και έλαβες αυτή την απάντηση, γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις από τώρα τη διαδικάσια που σου πρότεινε; Για τέτοιες διαδικαστικές ρυθμίσεις, δεν είναι συνετό να περιμένεις να χαλάσει η μηχανή...

Υ.Γ.: Ενημέρωσέ μας εάν επικοινωνήσεις! ;)

Άβαταρ μέλους
Carlito

Δημοσίευση από Carlito » Πέμ Οκτ 03, 2013 1:39 pm

Λοιπόν, σήμερα πήγα και πήρα την μηχανή. Η μηχανή φτιάχτικε στα πλαίσια της εγγύησης χαριστικά. Μου έκαναν αυτή την εξυπηρέτηση επειδή ήταν μόνο μια φλάντζα και επειδή είχαν το ανταλλακτικό γτ είναι το ίδιο και σε άλλα μοντέλα. Αν ήταν κάτι χειρότερο και δεν υπήρχε το αντάλλακτικό δεν θα την αναλάμβαναν. Η ζημία τελικά ήταν όπως λέει και στα σχόλια ¨Φλαντζα Αντλίας¨ με κωδικό OR 108 IN EPDM FDA 70 SH και είναι αυτό http://www.bullonerosso.de/vollautomate ... saeco.html. Με ένα μικρό ψάξιμο που έκανα την έχουνε αρκετές μηχανές.

Άλκη θα ορκιζόμουνα οτι όταν μπήκα Barista δεν την είδα. Ευχαριστώ πολυ

Πάνο εγω που ρώτησα σήμερα τον Δημητριάδη αν γίνεται αυτό, μου είπε οτι οτι τουλάχιστον για τις Classic δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει και ο λόγος ήταν οτι απο την στιγμή που δεν φέρνουν στην Ελλάδα αυτό το μοντέλο δεν υπάρχουν και ανταλλακτικά. Εδω τους ρώτησα αν μπορούσα να πληρώσω εγω κατι σε αυτούς μπας και μου μεταφέρουν την εγγύηση σε εκείνους και μου είπε πάλι οτι κάτι τέτοιο δεν γινεται και τον είδα κάθετο.
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθεις και να μας πείς τi λέει η Eurogat και αν στείλεις email ρώτα και για τις Classic.

kougioum

Δημοσίευση από kougioum » Πέμ Οκτ 03, 2013 6:24 pm

Καλησπέρα!! Φίλε Νικόλα και εμένα μου φάνηκε πολύ καλό και γι'αυτό είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Η διαδικασία βέβαια δεν μπορεί να γίνει τώρα μιας και η μηχανή δεν έχει κάτι(ευτυχώς).Λέγοντας "αόριστα" φαντάζομαι εννοείς την "μεταφορά εγγύησης",Για να πάψει λοιπόν να είναι αόριστο θα σου πω ακριβός τι μου είπαν που εγώ το μεταφράζω σαν "μεταφορά" μιας και αυτό νομίζω ότι είναι.Μου είπαν λοιπών πως αν έχει κάποιο πρόβλημα και είναι εντός εγγύησης θα μπορούσε να γίνει η εκτίμηση του προβλήματος από αυτούς και να σταλεί ένα mail από εμένα στην Gaggia που να λέει τον κωδικό της μηχανής και το πρόβλημα που έχει καθώς και ότι επιθυμώ να γίνει το service από την Eurogat.Η Gaggia με την σειρά της θα επικοινωνήσει με την Eurogat για να της δώσει το οκ προκειμένου να επισκευαστεί η μηχανή.Η διαδικασία ακούγεται λίγο κάπως αλλά μου είπε πως την έχουν ξανακάνει.Ουφ το είπα.Τώρα,αν αυτά που μου είπε ήταν :priest: ,δεν ξέρω.

Φίλε Γιάννη πολύ πιθανόν να μην μπορούσαν να το κάνουν επειδή είναι classic και δεν την εισάγουν με αποτέλεσμα να μην έχουν και το δικαίωμα του ανάλογου service.Χαίρομαι για το "τέλος καλό όλα καλά" και ελπίζω να μην χρειαστεί ξανά τπτ. Πάντως για να ξεκαθαρίσω την θέση μου,ΔΕΝ έχω κάτι με την Eurogat για να την παινεύω και ούτε για να την δυσφημώ.Απλά με αφορμή αυτό το thread(αν το λέω και σωστά γιατί είμαι και από χωριό)και την επίσκεψή μου στην Eurogat είπα να ρωτήσω τι ισχύει και για την Baby μου και κατ επέκταση να σας το μεταφέρω μιας και νομίζω ότι θα ενδιέφερε αρκετούς.Αυτά,ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Πέμ Οκτ 03, 2013 7:22 pm

Με λίγα λόγια για να αλλάξουν μια φλάντζα του μισού ευρώ, συν 5 λεπτά εργασίας να ανοίξει το καπάκι, να δει που τρέχει, να ξεβιδώσει, να βιδώσει και τέλος το έκαναν μεσανατολικό ζήτημα.

Δεν σχολιάζω γιατί θα ακουστώ κυνικός...

Άβαταρ μέλους
glf
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Wega Mininova EPU
Μύλος:: Mazzer Super Jolly

Δημοσίευση από glf » Πέμ Οκτ 03, 2013 7:29 pm

εγώ κατάλαβα ότι η classic έχει σταματήσει να εισάγεται στην Ελλάδα. γιατί; σταματάει το μοντέλο και από τη Gaggia;

zikos
Όνομα: Βασιλης

Δημοσίευση από zikos » Πέμ Οκτ 03, 2013 9:54 pm

Και εγω παιδια την ιδια ερωτηση ηθελα να κανω
Δεν ξερω εαν εχει ξαναγινει κουβεντα στο forum
Υπαρχει καποιος λογος που δεν εισαγεται στην Ελλαδα?

Απάντηση