Οικιακή ή επαγγελματική μηχανή για bar ξενοδοχείου

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
molly

Re: Οικιακή ή επαγγελματική μηχανή για bar ξενοδοχείου

Δημοσίευση από molly » Σάβ Απρ 20, 2013 9:58 am

καθαρισμό και αφαλάτωση; μα για καινούργια μιλάμε...παίζει να είναι μεταχειρισμένη; η αλήθεια είναι πως η τιμή είναι πολύ πιο κάτω από αυτή του αντιπροσώπου :? είναι σύνηθες αυτό;

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Απρ 20, 2013 10:34 am

Δεν ξέρω τι παίζει στην εμπορία των επαγγελματικών μηχανών αλλά μου φαίνεται απόλυτα λογικό η αντιπροσωπεία να έχει μεγαλύτερες τιμές (στην ουσία είναι προτεινόμενες τιμές) γιατί ο κύκλος εργασιών της έχει να κάνει με πωλήσεις χονδρικής σε άλλους εμπόρους/επιχειρήσεις και όχι με πωλήσεις λιανικής. Δεν θα ήταν λογικό άλλωστε ο αντιπρόσωπος να είναι ο κύριος ανταγωνιστής στα μαγαζιά που ο ίδιος προμηθεύει.
Τέλος την τιμή που σου την δίνει θα πρέπει να την συγκρίνεις με άλλα καταστήματα που την πουλάνε στην λιανική και έτσι μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Απρ 20, 2013 10:41 am

Sorry Molly..
Νόμιζα πως έλεγες για μεταχειρισμένη.

Άβαταρ μέλους
spirgeor
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Ascaso Dream Up
2η Μηχανή:: Bialetti moka
Μύλος:: Ascaso I Mini
Οι καφέδες μου:: Mrs Rose

Δημοσίευση από spirgeor » Κυρ Απρ 21, 2013 11:47 pm

Καλησπέρα φίλε μου. Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα αλλά για ξενοδοχείο η μόνη η λύση και ειδικά για πρωϊνό είναι η καψουλομηχανή. Δουλεύει στον αυτόματο, δεν κινδυνεύεις να στοκάρεις καφέ που θα χαλάσει και γλιτώνεις εργατοώρες για την παρασκευή (θα τον φτιάχνουν μόνοι τους οι πελάτες. O freddo out of the question). Ακόμη και τα πεντάστερα καψουλομηχανή self service έχουν η πολυμηχάνημα καφέ. Πόσο μάλλον για ένα τόσο μικρό ξενοδοχείο.
Να λες πάντα το σωστό και όχι το ευχάριστο...

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Δευ Απρ 22, 2013 9:44 am

Ευτυχως καποιες επιχειρήσεις δεν κοιτανε το ευκολο , και πινουμε και κανα καφε..
Οσες φορες εχω παει σε ξενοδοχειο και εχει καψουλομηχανη , πινω εξω καφε..θεωρω απαραδεκτο να πληρωνεις ενα σωρο λεφτα για το δωματιο-πρωινο και να μην μπορεις να απολαυσεις καποιες ανεσεις..

Άβαταρ μέλους
spirgeor

Δημοσίευση από spirgeor » Δευ Απρ 22, 2013 11:56 am

Καλημέρα Νίκο.
Σαν πελάτης καλά τα λες. Μαζί σου! Αν το δούμε όμως από ξενοδοχειακής σκοπιάς, η προσέγγιση είναι να μπαλανσάρουμε την βιωσιμότητα της επιχειρήσης με την παροχή υπηρεσιών. Να είσαι σίγουρος πως και μόνο η ύπαρξη καψουλομηχανής θα ικανοποιήσει τον μέσο πελάτη, πολύ περισσότερο από τo να παρείχε μόνο Γαλλικό.
Ανεξάρτητα από αυτό, θα προχωρούσα σε αγορά επαγγελματικής μηχανής, ΜΟΝΟ στη περίπτωση που το ξενοδοχείο θα είχε τον χώρο (καφετέρια περατσάδας) να εξυπηρετήσει εξωτερική πελατεία, υπολογίζοντας σε ένα επιπλέον έσοδο. Και πάλι όμως στα πρωινά θα προχωρούσα με καψουλομηχανή. Φαντάσου να πλακώσουν 20 άτομα μαζί στο πρωϊνό και να σου ζητήσουν freddo capuccino! Ούτε καφέ θα πιουν, ούτε πρωϊνό θα φάνε. Εκτός αν έχεις σκοπό να προσλάβεις άτομο για να εξυπηρετήσεις. :priest:

molly

Δημοσίευση από molly » Δευ Απρ 22, 2013 6:02 pm

Μια διευκρίνιση: Την εσπρεσσομηχανή την χρειάζομαι όχι για το πρωινό, αλλά για να πουλάω καφέ με έξτρα χρέωση. Στο πρωινό έχω μόνο φίλτρου. Δηλαδή μόνο on demand θα παρέχω φρέντο για παράδειγμα. Και δεδομένου οτι κάνεις στην περιοχή δεν παρέχει ποιοτικό καφέ (συγκεκριμένα οι καφέδες είναι τρισάθλιοι), νομίζω πως θα έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Με καψουλομηχανή θεωρώ οτι θα κινηθώ σε ίδιο, αν όχι κατώτερο, επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους

Άβαταρ μέλους
spirgeor

Δημοσίευση από spirgeor » Δευ Απρ 22, 2013 10:46 pm

Η καψουλομηχανή είναι λύση μόνο για self service breakfast (όπως σου ανέφερα και παραπάνω) και μπορεί να σταθεί μόνο σαν δωρεάν παροχή.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Απρ 23, 2013 3:10 am

Tο θέμα είναι αν η πελατεία καταλαβαίνει από καλό εσπρέσο.
Οι Ιταλοί για παράδειγμα καταλαβαίνουν οι περισσότεροι (απαιτούν να είναι και στη σωστή θερμοκρασία) από τους άλλους Ευρωπαίους οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι είναι ο σωστός εσπρέσο.
Και ο μέσος Έλληνας να σου συγκρίνει τον φραπέ (καφέ γκρέκο τον λένε οι Ιταλοί) με τον φρέντο !

Άβαταρ μέλους
G.K
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: G.B Modified By GK
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Porlex Mini

Δημοσίευση από G.K » Τρί Απρ 23, 2013 8:37 am

εγω απο την αλλη ειμαι σχεδον 100% σιγουρος για να μην ειμαι απολυτος, οτι μονο στην ελλαδα
συμβαινει αυτο,το να θελει καποιος εσπρεσσο και να του σερβιρεις καψουλα, και να τον πληρωνει
κιολας.επαγγελματισμος σε ολο του το μεγαλειο.

Απάντηση