Compak K3 VS Mazzer Super Jolly
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Re: Compak K3 VS Mazzer Super Jolly
Το Mazzer είναι επαγγελματικό εργαλείο για αυτό και δεν είναι πολύ εύχρηστο για το σπίτι(κάθε nικοkιρα δεν θα το θέλει σίγουρα).Το καλύτερο καφέ με το Mazzer θα το έχεις όμως για αυτό και είναι ο νικητής.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Δεν συμφωνώ.Το αντίθετο.Η απλή λειτουργία του,τα λίγα μέρη που έχει και το στιβαρό-συμπαγές σώμα που έχει τον κάνει απο τους πιο εύχρηστους αν όχι τον Νο1.Angeldust έγραψε:Το Mazzer είναι επαγγελματικό εργαλείο για αυτό και δεν είναι πολύ εύχρηστο για το σπίτι
Οι νοικοκυρές στα σπίτια μας γενικά δεν θέλουν πράγματα επάνω στον πάγκο τους ειδικά όταν δεν τα χρησιμοποιούν οι ίδιες.κάθε nικοkιρα δεν θα το θέλει σίγουρα
Πιο πολύ τους νοιάζει αν ταιριάζουν τα χρώματα με τις κουρτίνες.Σιγά-σιγά όμως το συνηθίζουν.
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Δεν amfizvito καθόλου ότι το Mazzer είναι η no 1 εταιρία στον κόσμο.Προσωπικά μπορώ να βρω έναν αλλα η κυρα 
- Hetfield1979
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: Delonghi Citiz
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly M
- Οι καφέδες μου:: Taf La Margarita
Κύριοι σας ευχαριστώ ειλικρινά όλους!
Η πλάστιγγα έγερνε προς τον Mazzer έτσι κι αλλιώς, με ενδοιασμούς κυρίως μήπως είναι υπερβολή και δύσχρηστος λόγω του καθαρόαιμου επαγγελματικού προσανατολισμού του, αλλά πλέον έδεσε!
Ειδικά εφόσον διαβάζω ότι είναι εύχρηστος και τελικά μπορεί να γίνει και σχετικά "ευπαρουσίαστος" χωρίς το hopper, θα το κυνηγήσω και βλέπουμε, αν κάτσει έκατσε!
Off topic:
Επί του παρόντος μόνο εγώ αποφασίζω τι πάει πάνω στον πάγκο!
Η πλάστιγγα έγερνε προς τον Mazzer έτσι κι αλλιώς, με ενδοιασμούς κυρίως μήπως είναι υπερβολή και δύσχρηστος λόγω του καθαρόαιμου επαγγελματικού προσανατολισμού του, αλλά πλέον έδεσε!
Ειδικά εφόσον διαβάζω ότι είναι εύχρηστος και τελικά μπορεί να γίνει και σχετικά "ευπαρουσίαστος" χωρίς το hopper, θα το κυνηγήσω και βλέπουμε, αν κάτσει έκατσε!
Off topic:
Επί του παρόντος μόνο εγώ αποφασίζω τι πάει πάνω στον πάγκο!
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Όλοι οι Mazzer στη σειρά.
Και ο γερόλυκος Super Jolly μοιάζει να είναι η χρυσή τομή.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vg_3ltoLOg
Με το μικρό hopper του mini κάτι γίνεται γιατί με το τεράστιο δικό του τα πράγματα δυσκολεύουν στο σπίτι.
Και ο γερόλυκος Super Jolly μοιάζει να είναι η χρυσή τομή.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vg_3ltoLOg
Με το μικρό hopper του mini κάτι γίνεται γιατί με το τεράστιο δικό του τα πράγματα δυσκολεύουν στο σπίτι.
- Βαγγελης ο καφετζης
To 90% (βασικά μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που έρχονται με μικρό) των μύλων βγαίνουν με "τεράστια" hopper για τις ανάγκες των μαγαζιών.
Απο τον χρήστη εξαρτάται πως θα τον δουλέψει ή θα σκεφτεί μια πατέντα.
Στον jolly δεν χρειάζεται καν hopper για οικιακή χρήση γιατί ο λαιμός του που προεξέχει αρκετά χωράει πολλά γραμμάρια αν κάποιος δεν θέλει να κόβει μόνο την δόση που θέλει.single dosing.
Απο τον χρήστη εξαρτάται πως θα τον δουλέψει ή θα σκεφτεί μια πατέντα.
Στον jolly δεν χρειάζεται καν hopper για οικιακή χρήση γιατί ο λαιμός του που προεξέχει αρκετά χωράει πολλά γραμμάρια αν κάποιος δεν θέλει να κόβει μόνο την δόση που θέλει.single dosing.
-
mathaiosside
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Compak K3 Touch
Πώς γίνεται να είναι τόσο εύχρηστος τη στιγμή που έχει το μηχανισμό δοσομέτρησης. Αν φτιάχνεις ένα καφέ την ημέρα, δεν πρέπει να το καθαρίζεις ώστε να μην μένει μπαγιάτικος για την επόμενη φορά; Άλλωστε, υπάρχει θέμα στο φόρουμ που παρουσιάζονται τα απλά mods ώστε να καθαρίζει το doser...Βαγγελης ο καφετζης έγραψε: Δεν συμφωνώ.Το αντίθετο.Η απλή λειτουργία του,τα λίγα μέρη που έχει και το στιβαρό-συμπαγές σώμα που έχει τον κάνει απο τους πιο εύχρηστους αν όχι τον Νο1.
Γενικά, νομίζω ότι κάθε μύλος με doser είναι τουλάχιστον ένα κλικ πιο δύσχρηστος από κάποιον doserless. Κάνω λάθος;
- Hetfield1979
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: Delonghi Citiz
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly M
- Οι καφέδες μου:: Taf La Margarita
Κατανοώ ότι το doser είναι ένα επιπλέον πράγμα που θέλει καθάρισμα.mathaiosside έγραψε: Αν φτιάχνεις ένα καφέ την ημέρα, δεν πρέπει να το καθαρίζεις ώστε να μην μένει μπαγιάτικος για την επόμενη φορά;
....
Γενικά, νομίζω ότι κάθε μύλος με doser είναι τουλάχιστον ένα κλικ πιο δύσχρηστος από κάποιον doserless. Κάνω λάθος;
Σε μια καθημερινή βάση όμως, έστω και χωρίς την ύπαρξη modification, έστω με ένα πινελάκι δεν γίνεται ένας σχετικός καθαρισμός ή μιλάμε για, οπωσδήποτε, πιο πολύπλοκη διαδικασία;
-
Gtsog
Ούτε μισό λεπτό υπόθεση, μ'ενα πινελάκι καθαρίζεις το doser και το τούνελ. Και doser να μην είχε πάλι θα έπρεπε να καθαρίσεις με πινέλο το τούνελ.
Αν κάποιον τον ενοχλεί πολύ το doser μπορεί να πάρει τα ανταλλακτικά και να τον κάνει doserless ή να κάνει κάποια πατέντα...
Αν κάποιον τον ενοχλεί πολύ το doser μπορεί να πάρει τα ανταλλακτικά και να τον κάνει doserless ή να κάνει κάποια πατέντα...
- Βαγγελης ο καφετζης
Όπως γράφτηκε και παραπάνω μερικά δεύτερα είναι η διαδικασία να καθαρίσεις τον δοσομετρητή εκτός και αν κανείς τις 2 γνωστές πατέντες με την κολλητική ταινία και το ανάποδο ποτηράκι που τότε δεν χρειάζεται τίποτα εκτός από το κλάκ κλάκ για να αδειάσει ο δοσομετρητής.
Με τον μύλο χωρίς δοσομετρητή πως είσαι σίγουρος ότι δεν θέλει καθάρισμα;Το τούνελ του νομίζεις θα μείνει καθαρό;Ίσα ίσα θα είναι γεμάτο καφέ.Και αν είναι mazzer η' κάποιος παρόμοιος είσαι τυχερός γιατί είναι σε κοινή θέα το τούνελ.Αλλιώς θα πρέπει να κόβεις κάθε φορά παραπάνω καφέ ώστε να πετάς τα πρώτα γραμμάρια που θα βγουν από την προηγούμενη άλεση προσπαθώντας να πετύχεις και τα σωστά γραμμάρια που θέλεις να σου μείνουν.
Με τον μύλο χωρίς δοσομετρητή πως είσαι σίγουρος ότι δεν θέλει καθάρισμα;Το τούνελ του νομίζεις θα μείνει καθαρό;Ίσα ίσα θα είναι γεμάτο καφέ.Και αν είναι mazzer η' κάποιος παρόμοιος είσαι τυχερός γιατί είναι σε κοινή θέα το τούνελ.Αλλιώς θα πρέπει να κόβεις κάθε φορά παραπάνω καφέ ώστε να πετάς τα πρώτα γραμμάρια που θα βγουν από την προηγούμενη άλεση προσπαθώντας να πετύχεις και τα σωστά γραμμάρια που θέλεις να σου μείνουν.