Backflushing

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?

Re: Backflushing

Δημοσίευση από manyjobs23 » Παρ Ιαν 11, 2013 5:02 pm

Σωστά τα λες Γιάννη και απο τα λεγόμενα σου οπωσ και εσυ αναφερεισ προκύπτει και η ανάγκη για συχνό backflush καθώς η έλλειψη του θα αλλοίωση την γεύση του καφε μας.Τωρα γιατί η gaggia/eurogat για παραδειγμα συνιστά να μην γίνεται backflush στις μηχανές της.... :c034:
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

Άβαταρ μέλους
G.K
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: G.B Modified By GK
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Porlex Mini

Δημοσίευση από G.K » Παρ Ιαν 11, 2013 7:19 pm

δεν ηξερα ακριβως τον τροπο και την διαδρομη που γινεται μεσω της ηλεκτροβαλβιδας,
πολυ διαφωτιστικα αυτα που ειπες φιλε γιαννη
οποτε προχωραω ακαθεκτος με τα Backflushing :D
και επισης θελω να πω οτι ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του
το τι διαβαζει καποιος σε ενα φορουμ η οπουδηποτε,το εφαρμοζει με δικη του ευθυνη.
απλα θελω να πιστευω,και το πιστευω παρολο που ειμαι νεος εδω στο φορουμ
οτι,οτι γραφεται, γραφεται απο την εμπειρια του καθενος,η οτιδηποτε αλλο εχει δοκιμασει καποιος και γραφεται καλοπροαιρετα.περα απο αυτο ομως ο καθε ενας κανει οτι κανει με δικη του ευθυνη. :coffee:

Άβαταρ μέλους
AngelosPap
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Gaggia Baby Black
Μύλος:: Macap MX

Δημοσίευση από AngelosPap » Δευ Ιαν 14, 2013 8:10 pm

Επειδή σήμερα είχα μια συζήτηση με έναν φίλο απο εδώ μέσα για το Backflushing και το εξέτασα λίγο παραπάνω το θέμα έχω μια απορία εάν ξέρει κανείς να μου απαντήσει..
Στην αρχή της διαδικασίας, για την διαδρομή του νερού που περιγράφει ο Γιάννης δηλαδή αντλία,μπόιλερ,ηλ/δα, ντουζιέρα,τυφλό , κάπου εκεί το νερό δεν μπορεί να διαφύγει από κάπου και η αντλία στέλνει κι άλλο νερό άρα αυξάνεται η πίεση (περίπου 2 bar) με το κουμπί του brew ανοιχτό.Σε αυτό το σημείο υπάρχει περίπτωση,εάν έχουμε βάλει cafiza στο τυφλό, να γυρίσει μέρος του διαλύματος (cafiza με νερό) πίσω στο μπόιλερ?

Το ρωτάω γιατί ως γνωστόν το μπόιλερ της Gaggia είναι από αλουμίνιο.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Δευ Ιαν 14, 2013 8:21 pm

Oχι, γιατι η ΟPV που διώχνει το επιπλέον νερό είναι πριν το μπόιλερ!
Εξ άλλου ή οποια κοινή διαδρομή είναι μέσα στο γκρούπ που είναι από ορείχαλκο και όχι στο μπόιλερ
Ο διασπορέας πριν την ντουζιέρα της Gaggia είναι αλουμινένιος, αλλά δεν είχα προσέξει καμμια φθορά τόσα χρόνια (πάνω από 10) που έκανα backflush.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Y.V την Δευ Ιαν 14, 2013 8:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιαν 14, 2013 8:25 pm

α) Πρώτον η πίεση δεν πάει στα 2bar αλλά άνετα πιάνει τα 11bar ή όπου είναι ρυθμισμένη η OPV και το επιπλέον νερό ουσιαστικά, εάν καταλαβαίνω από το διάγραμμα της Baby, από την έξοδο της αντλίας εισέρχεται πίσω στην είσοδο της. Σε άλλες μηχανές επιστρέφει στο ρεζερβουάρ νερού (πχ Silvia).
β) Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει το απορρυπαντικό πίσω στο boiler γιατί αυτό θα έπρεπε να πάει αντίθετα σε νερό που έχει πίεση υψηλή.
γ)Τι σχέση έχει το υλικό του boiler που είναι από αλουμίνιο; Ακόμα και εάν πήγαινε λίγο διάλυμα Cafiza δεν θα του προκαλούσε κάποια βλάβη εκτός από την επιμόλυνση του.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
AngelosPap

Re: hBackflusing

Δημοσίευση από AngelosPap » Δευ Ιαν 14, 2013 8:37 pm

Ναί δεν το είπα καλά..Ενοούσα τα 2 bar παραπάνω από τα κανονικά 9 Bar της εκχύλησης σόρυ..Απλά σκεφτόμουν ποιός μπορεί να είναι ο λόγος που σου λένε να μήν κάνεις Backflush ενώ υπάρχει η ηλ/δα. Με αυτό το σκεπτικό υπέθεσα οτι ίσως δεν το συνηστούν γιατί μπορεί να γυρίζει πίσω στο μπόιλερ κάποιο διάλυμα και επειδή το αλουμίνιο είναι ευπαθές μέταλλο σε χημικά ίσως να προκαλούσε πρόβλημα..

Άβαταρ μέλους
AngelosPap

Δημοσίευση από AngelosPap » Δευ Ιαν 14, 2013 8:40 pm

y.v έγραψε: Ο διασπορέας πριν την ντουζιέρα της Gaggia είναι αλουμινένιος, αλλά δεν είχα προσέξει καμμια φθορά τόσα χρόνια (πάνω από 10) που έκανα backflush.
Με πρόλαβες αυτήν την απορία την είχα έτοιμη. Περίπου πόσα γραμ. από Cafiza έβαζες στην Gaggia ?

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Δευ Ιαν 14, 2013 8:45 pm

Χρησιμοποιώ τo δοσομετρικό πισω απ το βουρτσάκι της Pallo
( Μισό κοφτο κουταλάκι του γλυκού)

Άβαταρ μέλους
tristanos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!

Δημοσίευση από tristanos » Τετ Ιαν 23, 2013 3:34 pm

Μετά απο 3 μήνες που έχω περίπου την Baby στην κατοχή μου έκανα backflushing με cafiza (1/3 κουταλάκι του γλυκού cafiza).Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την όλη διαδικασία. Για κάθε 5-6 δευτερόλεπτα backflushing έκανα διάλλειμα 7-8 δεύτερα σε ένα κύκλο 6 backflushing.Έγινε και ένας κύκλος των 10 περίπου backflushing με καθαρό νερό και πλυμένο το τυφλό απο υπολλείματα του cafiza.Είδα αρκετά υπολειμματα καφέ και έχω την εντύπωση ότι πήρα μετά καλύτερο αποτέλεσμα στον καφέ ίσως να είναι και ιδέα μου αλλά αυτό κατάλαβα!
Σήμερα θα επιχειρήσω και αφαλάτωση.

nikatsip

Δημοσίευση από nikatsip » Δευ Μαρ 25, 2013 9:21 pm

Μόλις πραγματοποίησα το πρώτο μου backflush, εύκολα και σύντομα.

Μετά από τρείς μήνες χρήσης της Gaggia Classic, φτιάχνοντας -με μια πρόχειρη εκτίμηση- περίπου 10 διπλούς την εβδομάδα, παρατηρησα ότι κάποιες τρυπούλες του shower screen είχαν αρχίσει να πετούν νερό με αρκετή πίεση και γενικότερα δεν έβγαινε το νερό ομαλά, όπως παλαιότερα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εκτιμώ οτι διορθώθηκαν τα ανωτέρω προβληματάκια!

Απάντηση