Φλυτζάνια espresso-cappuccino!

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Φλυτζάνια espresso-cappuccino!

Δημοσίευση από boltsis » Τετ Φεβ 13, 2013 2:26 pm

Μιας και η κρίση μας αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη δουλειά μας είπα να κάνω ένα θέμα με φλυτζάνια espresso-cappuccino για κάποιον που ψάχνει να αγοράσει!Σας έχω φωτογραφίσει τα καλά φλυτζάνια που έχω και έχω μετρήσει με σύριγγα ακριβώς τα ml λίγο πριν ξεχιλείσει καθώς και το βάρος τους.

Εδώ είναι η τριάδα της illy , δε νομίζω να έχει άλλο πιο μεγάλο.Μερικοί νομίζουν ότι είναι 2 μεγέθη αλλά είναι τρία τελικά.Είναι τα πιο ποιοτικά της συλλογής μου, εμφανισιακά και σε αίσθηση.Το βάρος τους τα λέει όλα πιστεύω.Το διπλό φλυτζάνι της Lavazza που έχω το κατατάσσω δεύτερο σε κατηγορία για να μη πω εφάμιλλη, θα ψάξω να βρω τι άλλα μεγέθη έχει ώστε να τα προμηθευτώ.
P1060568.JPG
P1060577.JPG
εδώ είναι τα βραβευμένα φλυτζάνια της Taresso απο τη SCAA που αγόρασα πρόσφατα!Μελετημένο πολύ καλά σχεδιασμένο φλυτζάνι, δε φτάνει τη ποιότητα της illy αλλά στο συνολό του πιστεύω είναι το ιδανικό φλυτζάνι για espresso.Το περίεργο χείλος του όντως παίζει σημαντικό ρόλο στην όσφρηση και εγκλωβίζει το άρωμα του καφέ!Δε συνιστάται σε αυτούς που έχουνε μεγάλη μύτη :lol: !Το μεγάλο για καπουτσίνο παραείναι μεγάλο και θα ήθελα κάτι ενδιάμεσο που δε νομίζω να βγάζει προς το παρόν.Να σημειώσω πως υπαίτιος της αγοράς μου αυτής ήτανε ο κ.Χρήστος :cfstd: !
P1060563.JPG

Εδώ είναι το διπλό espresso της illy μαζί με αυτά της maxwell williams και της Bialetti.To Bialleti παρότι μικρό είναι το πιο χοντρό σε πάχος δίνοντας άλλη αίσθηση όταν πίνεις το καφέ σου.Τα maxwell είναι όμορφα απλά και καλό σχήμα , μοιάζουνε με αυτά της Tailor made αν δε κάνω λάθος.
P1060569.JPG
Εδώ 2 γυάλινα που είναι καθαρά για μετρήσεις, βιντεοσκόπηση, να δεις το καιμάκι σου κατα την εκχύλιση και να κάνεις το εφέ σου σε άλλους :lol: !Δε κρατάνε τη θερμοκρασία όσο τα πορσελάνινα.
P1060574.JPG
Έχω και άλλα καπουτσίνου αλλά όχι ιδιαίτερης σημασία.Πιθανόν νέο μέλος στη συλλογή μου θα το ανεβάζω φωτό.Αν έχετε απορία, να συμπληρώσετε κάποιο φλυτζάνι-λεπτόμερειες είναι βεβαίως δεκτά απο εμένα.

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα φλυτζάνι-φλυτζανάκια αλλά προτίμησα να κάνω ένα νέο καθαρό θέμα.Αν όμως θέλετε να τα ενσωματώσετε απο εμένα κανένα πρόβλημα!!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Άβαταρ μέλους
tristanos
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Baby
Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!

Re: Φλυτζάνια espresso-cappuccino!

Δημοσίευση από tristanos » Τετ Φεβ 13, 2013 2:34 pm

Ωραίο post φίλε μου! Όσο αφορά τα Illy νομίζω πρόσφατα έβγαλε και ένα ακόμα μέγεθος ακόμα μεγαλύτερο το είδα σε καφέ κοντά στην δουλεία μου.
Αυτά τα taresso δεν είναι λίγο "ζαβά" ή έτσι μου φένεται :lol:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Φεβ 13, 2013 3:13 pm

Μπράβο Ηλία. Πάρα πολύ ωραίος τρόπος παρουσίασης και πολύ έξυπνο (και σωστό) να μετρήσεις και τον όγκο και το βάρος. :respekt:
Μου κάνει πάντως εντύπωση ότι το φλιτζάνι της Taresso είναι 120ml (4oz) και όχι 90ml (3oz) που το έχει στην περιγραφή του το site.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

nikatsip

Δημοσίευση από nikatsip » Τετ Φεβ 13, 2013 3:26 pm

Ωραία δημοσίευση, ωραίος φωτισμός στις φωτογραφίες! :oneup:

elenigr81

Δημοσίευση από elenigr81 » Τετ Φεβ 13, 2013 4:35 pm

τέλεια όλα! μου ανοίγει η όρεξη για καφέ! Και πολύ ωραία παρουσιασμένο. Ψηφίζω για εσπρέσσο το μονό της taresso και για καπουτσίνο το διπλό της illy!

Άβαταρ μέλους
G.K
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: G.B Modified By GK
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Porlex Mini

Δημοσίευση από G.K » Τετ Φεβ 13, 2013 4:36 pm

πολυ ωραια παρουσιαση και πολυ ωραιες οι φωτογραφιες,μπραβο
και αν καταλαβα καλα ο νικητης ειναι τα illy, ποιοτητα κτλ
:coffee:

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Τετ Φεβ 13, 2013 4:44 pm

Πολύ ωραία παρουσίαση και ωραία χρώματα.
Εχω της illy τα φλιτζάνια αλλά με κάποια σχέδια πάνω, που εδινε δώρο η illy με την francis.Θα τα ανεβάσω κάποια στιγμή.
Τώρα που είδα τα ml σε κάθε φλιτζάνι κατάλαβα πόσο καφε έπινα πριν.
Έβαζα πάντα 2 κάψουλες στο διπλό φλυτζάνι της Illy και ο καφες 'εφτανε μέχρι πάνω. Άρα έπινα κάθε φορά 110 ml περίπου εσπρέσσο.
Εγώ αυτόν θεωρούσα 2πλό...ολα αυτά π.φ.(προ φόρουμ)

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Τετ Φεβ 13, 2013 8:55 pm

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια!Χρήστο έκανα μια επαλήθευση για το φλυτζάνι της Taresso και χωράει 120ml ακριβώς (ίσα που πάει να ξεχειλίσει) , ίσως ενδύκνειται για 90ml που αναγράφεται στο site τους!

@tristanos αν διαβάσεις το link του taresso είναι επίτηδες "ζαβά" για συγκεκριμένους λόγους!Όντως τα illy είναι τα πιο άσπρα , τα υπόλοιπα εκτός του Lavazza είναι ζαχαρί θα έλεγα και τα πιο ποιοτικά-γλυστερά στο μάτι!Όμως σα σχέδιο μου αρέσει πιο πολύ αυτό της maxwell και της taresso.Tα Taresso παρεπιπτόντως ήρθανε την επόμενη μέρα πρωί πρωί με ACS , ταχύτατοι!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Coffee Puck
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia

Δημοσίευση από Coffee Puck » Τετ Φεβ 13, 2013 9:25 pm

Απο το blog του Κου Tasou Delichristou
http://baristachampion.wordpress.com/20 ... -espresso/

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Σάβ Φεβ 16, 2013 11:22 pm

Αυτά είναι κατα δικά μου φλυτζάνια illy, λογικά ίδιας χωρητικότητας με αυτα που παρουσίασε ο Ηλίας.
Απλά είναι σχεδιασμένα απο κάποιον καλλιτέχνη απο όπου πήραν και το όνομά του.
Συνημμένα
2013-02-16 23.11.25.jpg
2013-02-16 23.12.27.jpg
2013-02-16 23.12.55.jpg
2013-02-16 10.19.18.jpg

Απάντηση