Bezzera Unica MN

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
stelios
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
Μύλος:: OE Pharos
Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Τοποθεσία: Αθήνα

Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από stelios » Παρ Ιαν 11, 2013 11:51 pm

Πως σας φαίνεται η Bezzera Unica MN;
Καινούργια μηχανή του 2012, E61, Single boiler με pid. Μικρό μου φαίνεται το boiler.
Τα αξίζει νομίζετε τα 900 Ευρώ ;
Συνημμένα
image.jpg

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιαν 12, 2013 12:35 am

Δεν την ξέρω την μηχανή, αλλά δεν είναι πολλά για SBDU μηχανή; Σε πάει "πίσω" ένα σημαντικό ποσό από την αγορά της υποθετικά τελικής μηχανής. :a014:
Επίσης με 400 ευρώ πάνω αγγίζεις και μηχανή με διπλό boiler.
http://casabarista.com/expobar-brewtus-iv/
Aπό την φιλοσοφία της σχεδίασης δείχνει να είναι κυρίως για τους espresso-only χρήστες. Με 500ml boiler θα έχει υποθέτω αρκετή αναμονή στις μεταβάσεις από espresso σε steam και αντίστροφα.
Πολύ όμορφη αλλά εγώ κατά 80% δεν θα την αγόραζα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
stelios
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
Μύλος:: OE Pharos
Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από stelios » Σάβ Ιαν 12, 2013 12:46 am

Ευχαριστώ Χρήστο.
Δεν είμαι καθόλου του καπουτσίνο.
Υπέροχη η μηχανή που έδειξες. Ξεπερνάει όμως το όριο των 1000.
Silvia + PID έρχεται κοντά στα 600. Καλά το λέω; Λείπει βέβαια το Ε61....

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Ιαν 12, 2013 1:14 am

stelios έγραψε:...
Silvia + PID έρχεται κοντά στα 600. Καλά το λέω; Λείπει βέβαια το Ε61....
Καλά τα λες. Αλλά το σημείο κλειδί είναι, θα μπορούσε να είναι η τελική επιλογή κάποιου που θα κάλυπτε και πιθανές μελλοντικές του ανάγκες;
Η τάση γενικά είναι να ξεκινήσει κάποιος με μια οικονομική SBDU (πχ Classic) και μετά εάν του αρέσει η ενασχόληση με το θέμα να πάει κατευθείαν για καλές HΧ ή DB μηχανές. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάθε ενδιάμεση αγορά μηχανής αλλά και μύλου σημαίνει και αυξημένο κόστος μέχρι τoν "τελικό" συνδυασμό οι ακριβές SBDU είναι μάλλον επισφαλείς επιλογές.
Θα δω και αύριο τι γράφουν γι αυτήν στο internet καθώς επίσης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της που τώρα τα αγνοώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

benelligr

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από benelligr » Σάβ Ιαν 12, 2013 5:32 pm

Εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις και την magica με 2 λιτρα μποιλερ. Δεν ειμαι ειδικος αλλα εγω την εχω ερωτευτει αυτη τη μηχανη.Και η bz07 της bezzera εχω ακουσει οτι ειναι καλο μηχανημα . Στο λινκ απο κατω ειναι με pid και δοσομετρικη, εχει και πιο απλη εκδοση η bz07 με καπου 900 ευρω
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=748&nav=mn
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=744&nav=mn

Άβαταρ μέλους
stelios
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
Μύλος:: OE Pharos
Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από stelios » Κυρ Ιαν 13, 2013 2:29 pm

Χρήστο & Γιώργο,
Ευχαριστώ για τις γνώμες/υποδείξεις. Δεν είμαι σε φάση αγοράς νέας μηχανής. Απλώς κοιτάζω, προς το παρόν.

Michalis_cy
Δημοσιεύσεις: 213
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 22, 2012 1:09 pm
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: QM Silvano Evo
Μύλος:: Niche zero
Τοποθεσία: Λευκωσία

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από Michalis_cy » Δευ Ιαν 14, 2013 8:41 pm

Δύο βίντεο που επεξηγούν τις λειτουργίες της Bezzera Unica





Σύμφωνα με τον μηχανικό της Bezzera που κάνει την παρουσίαση η μηχανή χρειάζεται περίπου 20 δευτερόλεπτα για να μεταβεί από coffee σε steam

Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από Y.V » Δευ Ιαν 14, 2013 8:52 pm

Το θεμα είναι ποση ώρα θελεις για το αντιστροφο! (κυρίως για την επαναφορα των 4,5 κιλών του γκρούπ στη σωστη θερμοκρασία για εσπρεσσο)

Michalis_cy
Δημοσιεύσεις: 213
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 22, 2012 1:09 pm
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: QM Silvano Evo
Μύλος:: Niche zero
Τοποθεσία: Λευκωσία

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από Michalis_cy » Τρί Ιαν 15, 2013 12:35 pm

Στο δεύτερο βίντεο από την στιγμή που άλλαξε το πρόγραμμα από steam σε coffee χρειάστηκε περίπου ένα λεπτό για να κατεβεί η θερμοκρασία στους 93 βαθμούς από τους 110.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Bezzera Unica MN

Δημοσίευση από Y.V » Τρί Ιαν 15, 2013 1:01 pm

To Θεμα είναι σε ποιά θερμοκρασία είχε φτασει το γκρούπ και όχι ποσο γρηγορα έπεσε η θερμοκρασία στο νερό του μπόιλερ...
Εγώ εαν χρειαστει για κάποιον λόγο να κατεβασω την θερμοκρασία (σε ήδη προθερμασμένο) γκρούπ κατα έναν βαθμό, αφήνω να περάσουν 10 λεπτα για να είμαι σίγουρος ότι απέβαλε ο ορειχαλκος αυτόν το βαθμό αλλά και να σταθεροποιηθεί πάλι μεσω του θερμοσιφωνισμού στην σωστη θερμοκρασία.
Υπολογιζω ότι πχ για τρεις βαθμούς μείωση θα θελω τουλάχιστον είκοσι λεπτα για απόλυτη σταθεροποίηση.

Κατα την γνώμη μου στις μηχανες μονού μπόιλερ δεν μπορεις να φτιαχνεις εναλλάξ έσπρεσσο και καππουτσίνο εάν θελεις όλα να είναι ελεγχόμενα και να μην χάνεις στην γεύση.
Η μονη λύση όταν έχεις να φτιάξεις αρκετούς καφέδες ταυτοχρόνως, είναι να φτιαξεις όλους τους εσπρεσσο πρώτα (όσοι και να είναι αυτοί) και μετα να ασχοληθεις με την κρεμα για όσους είναι να μετατραπούν σε καππουτσίνο.

Επίσης δεν έχεις ποτέ τον «στεγνό» ποιοτικό ατμό που θα δώσει μια ΗΧ ή μια διπλού μπόιλερ.

Απάντηση