Bezzera Unica MN
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Bezzera Unica MN
Πως σας φαίνεται η Bezzera Unica MN;
Καινούργια μηχανή του 2012, E61, Single boiler με pid. Μικρό μου φαίνεται το boiler.
Τα αξίζει νομίζετε τα 900 Ευρώ ;
Καινούργια μηχανή του 2012, E61, Single boiler με pid. Μικρό μου φαίνεται το boiler.
Τα αξίζει νομίζετε τα 900 Ευρώ ;
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Bezzera Unica MN
Δεν την ξέρω την μηχανή, αλλά δεν είναι πολλά για SBDU μηχανή; Σε πάει "πίσω" ένα σημαντικό ποσό από την αγορά της υποθετικά τελικής μηχανής.
Επίσης με 400 ευρώ πάνω αγγίζεις και μηχανή με διπλό boiler.
http://casabarista.com/expobar-brewtus-iv/
Aπό την φιλοσοφία της σχεδίασης δείχνει να είναι κυρίως για τους espresso-only χρήστες. Με 500ml boiler θα έχει υποθέτω αρκετή αναμονή στις μεταβάσεις από espresso σε steam και αντίστροφα.
Πολύ όμορφη αλλά εγώ κατά 80% δεν θα την αγόραζα.
Επίσης με 400 ευρώ πάνω αγγίζεις και μηχανή με διπλό boiler.
http://casabarista.com/expobar-brewtus-iv/
Aπό την φιλοσοφία της σχεδίασης δείχνει να είναι κυρίως για τους espresso-only χρήστες. Με 500ml boiler θα έχει υποθέτω αρκετή αναμονή στις μεταβάσεις από espresso σε steam και αντίστροφα.
Πολύ όμορφη αλλά εγώ κατά 80% δεν θα την αγόραζα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Bezzera Unica MN
Ευχαριστώ Χρήστο.
Δεν είμαι καθόλου του καπουτσίνο.
Υπέροχη η μηχανή που έδειξες. Ξεπερνάει όμως το όριο των 1000.
Silvia + PID έρχεται κοντά στα 600. Καλά το λέω; Λείπει βέβαια το Ε61....
Δεν είμαι καθόλου του καπουτσίνο.
Υπέροχη η μηχανή που έδειξες. Ξεπερνάει όμως το όριο των 1000.
Silvia + PID έρχεται κοντά στα 600. Καλά το λέω; Λείπει βέβαια το Ε61....
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Bezzera Unica MN
Καλά τα λες. Αλλά το σημείο κλειδί είναι, θα μπορούσε να είναι η τελική επιλογή κάποιου που θα κάλυπτε και πιθανές μελλοντικές του ανάγκες;stelios έγραψε:...
Silvia + PID έρχεται κοντά στα 600. Καλά το λέω; Λείπει βέβαια το Ε61....
Η τάση γενικά είναι να ξεκινήσει κάποιος με μια οικονομική SBDU (πχ Classic) και μετά εάν του αρέσει η ενασχόληση με το θέμα να πάει κατευθείαν για καλές HΧ ή DB μηχανές. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάθε ενδιάμεση αγορά μηχανής αλλά και μύλου σημαίνει και αυξημένο κόστος μέχρι τoν "τελικό" συνδυασμό οι ακριβές SBDU είναι μάλλον επισφαλείς επιλογές.
Θα δω και αύριο τι γράφουν γι αυτήν στο internet καθώς επίσης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της που τώρα τα αγνοώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Bezzera Unica MN
Εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις και την magica με 2 λιτρα μποιλερ. Δεν ειμαι ειδικος αλλα εγω την εχω ερωτευτει αυτη τη μηχανη.Και η bz07 της bezzera εχω ακουσει οτι ειναι καλο μηχανημα . Στο λινκ απο κατω ειναι με pid και δοσομετρικη, εχει και πιο απλη εκδοση η bz07 με καπου 900 ευρω
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=748&nav=mn
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=744&nav=mn
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=748&nav=mn
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=744&nav=mn
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Bezzera Unica MN
Χρήστο & Γιώργο,
Ευχαριστώ για τις γνώμες/υποδείξεις. Δεν είμαι σε φάση αγοράς νέας μηχανής. Απλώς κοιτάζω, προς το παρόν.
Ευχαριστώ για τις γνώμες/υποδείξεις. Δεν είμαι σε φάση αγοράς νέας μηχανής. Απλώς κοιτάζω, προς το παρόν.
-
- Δημοσιεύσεις: 222
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 22, 2012 1:09 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: QM Silvano Evo
- Μύλος:: Niche zero
- Τοποθεσία: Λευκωσία
Re: Bezzera Unica MN
Δύο βίντεο που επεξηγούν τις λειτουργίες της Bezzera Unica
Σύμφωνα με τον μηχανικό της Bezzera που κάνει την παρουσίαση η μηχανή χρειάζεται περίπου 20 δευτερόλεπτα για να μεταβεί από coffee σε steam
Σύμφωνα με τον μηχανικό της Bezzera που κάνει την παρουσίαση η μηχανή χρειάζεται περίπου 20 δευτερόλεπτα για να μεταβεί από coffee σε steam
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Bezzera Unica MN
Το θεμα είναι ποση ώρα θελεις για το αντιστροφο! (κυρίως για την επαναφορα των 4,5 κιλών του γκρούπ στη σωστη θερμοκρασία για εσπρεσσο)
-
- Δημοσιεύσεις: 222
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 22, 2012 1:09 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: QM Silvano Evo
- Μύλος:: Niche zero
- Τοποθεσία: Λευκωσία
Re: Bezzera Unica MN
Στο δεύτερο βίντεο από την στιγμή που άλλαξε το πρόγραμμα από steam σε coffee χρειάστηκε περίπου ένα λεπτό για να κατεβεί η θερμοκρασία στους 93 βαθμούς από τους 110.
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Bezzera Unica MN
To Θεμα είναι σε ποιά θερμοκρασία είχε φτασει το γκρούπ και όχι ποσο γρηγορα έπεσε η θερμοκρασία στο νερό του μπόιλερ...
Εγώ εαν χρειαστει για κάποιον λόγο να κατεβασω την θερμοκρασία (σε ήδη προθερμασμένο) γκρούπ κατα έναν βαθμό, αφήνω να περάσουν 10 λεπτα για να είμαι σίγουρος ότι απέβαλε ο ορειχαλκος αυτόν το βαθμό αλλά και να σταθεροποιηθεί πάλι μεσω του θερμοσιφωνισμού στην σωστη θερμοκρασία.
Υπολογιζω ότι πχ για τρεις βαθμούς μείωση θα θελω τουλάχιστον είκοσι λεπτα για απόλυτη σταθεροποίηση.
Κατα την γνώμη μου στις μηχανες μονού μπόιλερ δεν μπορεις να φτιαχνεις εναλλάξ έσπρεσσο και καππουτσίνο εάν θελεις όλα να είναι ελεγχόμενα και να μην χάνεις στην γεύση.
Η μονη λύση όταν έχεις να φτιάξεις αρκετούς καφέδες ταυτοχρόνως, είναι να φτιαξεις όλους τους εσπρεσσο πρώτα (όσοι και να είναι αυτοί) και μετα να ασχοληθεις με την κρεμα για όσους είναι να μετατραπούν σε καππουτσίνο.
Επίσης δεν έχεις ποτέ τον «στεγνό» ποιοτικό ατμό που θα δώσει μια ΗΧ ή μια διπλού μπόιλερ.
Εγώ εαν χρειαστει για κάποιον λόγο να κατεβασω την θερμοκρασία (σε ήδη προθερμασμένο) γκρούπ κατα έναν βαθμό, αφήνω να περάσουν 10 λεπτα για να είμαι σίγουρος ότι απέβαλε ο ορειχαλκος αυτόν το βαθμό αλλά και να σταθεροποιηθεί πάλι μεσω του θερμοσιφωνισμού στην σωστη θερμοκρασία.
Υπολογιζω ότι πχ για τρεις βαθμούς μείωση θα θελω τουλάχιστον είκοσι λεπτα για απόλυτη σταθεροποίηση.
Κατα την γνώμη μου στις μηχανες μονού μπόιλερ δεν μπορεις να φτιαχνεις εναλλάξ έσπρεσσο και καππουτσίνο εάν θελεις όλα να είναι ελεγχόμενα και να μην χάνεις στην γεύση.
Η μονη λύση όταν έχεις να φτιάξεις αρκετούς καφέδες ταυτοχρόνως, είναι να φτιαξεις όλους τους εσπρεσσο πρώτα (όσοι και να είναι αυτοί) και μετα να ασχοληθεις με την κρεμα για όσους είναι να μετατραπούν σε καππουτσίνο.
Επίσης δεν έχεις ποτέ τον «στεγνό» ποιοτικό ατμό που θα δώσει μια ΗΧ ή μια διπλού μπόιλερ.