Backflushing
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Re: Backflushing
Κίνδυνος δεν υπάρχει (ίσως έξτρα επιβάρυνση στην αντλία..να θυμάσαι να αφήνεις την αντλία να ξεκουράζεται ανάμεσα απο τα backflash.20-30δ. σίγουρα).
Επίσης δεν ξέρω αν επαρκούν τα 5δ. ενεργοποίησης.Νομίζω πως είναι λίγα.
10+10 πάντως είναι πολλές.Δεν χρειάζονται.
5+5 είναι ΟΚ.Και πάντα πέταμα τον πρώτο καφέ μετά την χρήση καθαριστικού.
Επίσης δεν ξέρω αν επαρκούν τα 5δ. ενεργοποίησης.Νομίζω πως είναι λίγα.
10+10 πάντως είναι πολλές.Δεν χρειάζονται.
5+5 είναι ΟΚ.Και πάντα πέταμα τον πρώτο καφέ μετά την χρήση καθαριστικού.
- tristanos
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Baby
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: Taf και ότι φρέσκο πέσει στα χέρια μου!
Μετα από 2 μήνες χρήσης της Baby αποφάσισα μετά απο την μελέτη του συγκεκριμένου θέματος να επιχειρήσω να κάνω και εγώ Backflushing.
Συμφωνά με αυτά που διάβασα εδώ,και παρακαλώ να με διορθώσετε εάν κάνω κάπου λάθος,η διαδικασία αυτή δεν πρόκειτε να μου κάνει κάποια ζημία στην μηχανή μου αλλα αντιθέτος θα απομακρίνει τα έλαια του καφέ απο την βαλβίδα της μηχανής μου. θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τι θα ήταν καλύτερο να αγοράσω cafiza σε σκόνη http://www.eurogat.eu/default.asp?pid=8 ... &langid=71 ή σε ταμπλέτες http://www.eurogat.eu/default.asp?pid=8 ... &langid=71 Επίσεις το PF μου έχει κάποια υπολείματα καφέ άρα το να προσπαθήσω με cafiza να το καθαρίσω είναι σωστό προσέχοντας να μην ακουμπήσει το διάλυμα στο πλαστικό του PF! Οι συμβουλές σας-παρατηρήσεις σας πολύτιμες!
Συμφωνά με αυτά που διάβασα εδώ,και παρακαλώ να με διορθώσετε εάν κάνω κάπου λάθος,η διαδικασία αυτή δεν πρόκειτε να μου κάνει κάποια ζημία στην μηχανή μου αλλα αντιθέτος θα απομακρίνει τα έλαια του καφέ απο την βαλβίδα της μηχανής μου. θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τι θα ήταν καλύτερο να αγοράσω cafiza σε σκόνη http://www.eurogat.eu/default.asp?pid=8 ... &langid=71 ή σε ταμπλέτες http://www.eurogat.eu/default.asp?pid=8 ... &langid=71 Επίσεις το PF μου έχει κάποια υπολείματα καφέ άρα το να προσπαθήσω με cafiza να το καθαρίσω είναι σωστό προσέχοντας να μην ακουμπήσει το διάλυμα στο πλαστικό του PF! Οι συμβουλές σας-παρατηρήσεις σας πολύτιμες!
-
dio
Εχει αναφερθει στο παρελθον οτι σε χρηση ταμπλετας δε διαλυθηκε πληρως αρα πιστευω καλυτερα σε σκονη
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου Δημήτρη.tristanos έγραψε:...η διαδικασία αυτή δεν πρόκειτε να μου κάνει κάποια ζημία στην μηχανή μου ...
Όταν η Gaggia και οι τεχνικοί της Eurogat δεν συνιστούν το backflushing (για όποιους λόγους) είναι λάθος να ζητάς εμμέσως εγγυήσεις από απλά μέλη του forum.
Διαβάζεις τα συν και τα πλην της διαδικασίας και αναλαμβάνεις ΕΣΥ και ΜΟΝΟ εσύ την ευθύνη σε ότι επιλέξεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- tristanos
Δεν ζήτησα καμμία εγγύηση απλά την γνώμη κάποιων που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα! Δεν έχω σκοπό ούτε είναι λογικό για κάτι που θα κάνω εγώ να ζητώ εγυήσεις με παραξήγησες νομίζω 
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δεν ξέρω Δημήτρη εάν το παρεξήγησα, αλλά εγώ για καλό και για κακό, δηλώνω αποποίηση ευθυνών για εμένα προσωπικά αλλά και για το forum.
Όποιος θέλει φυσικά μπορεί να σου απαντήσει.
Όποιος θέλει φυσικά μπορεί να σου απαντήσει.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- tristanos
Ζητώ συγνώμη παρακαλώ πολύ να διαγραφουν τα σχόλιά μου.
- G.K
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
εγω δηλαδη που κανω Backflushing καθε φορα που κανω εκχυλιση με νερο μονο....
καπου το διαβασα ισως και εδω οτι ειναι καλο μετα απο καθε καφε να κανεις και Backflushing, καθαριζει παρα πολυ καλα...για να δουμε θα παθει τιποτα? ας συνεχισω να το κανω σαν τεστ.
18 ιανουαριου κλεινει μηνα η baby και ως τωρα εχω αλεσει 1,5 κιλα καφε δια 18 γρ ισον 83 καφεδες,κατι απωλειες πες 75 καφεδες,δυο φορες την ημερα αρα εχω κανει τουλαχιστον 130
Backflushing,αρα μεχρι να κλεισει μηνα σιγουρα θα εχει 150Χ 12 μηνες 1800!!!!!λες να αντεξει τοσο ..... για να δουμε τι θα δουμε

καπου το διαβασα ισως και εδω οτι ειναι καλο μετα απο καθε καφε να κανεις και Backflushing, καθαριζει παρα πολυ καλα...για να δουμε θα παθει τιποτα? ας συνεχισω να το κανω σαν τεστ.
18 ιανουαριου κλεινει μηνα η baby και ως τωρα εχω αλεσει 1,5 κιλα καφε δια 18 γρ ισον 83 καφεδες,κατι απωλειες πες 75 καφεδες,δυο φορες την ημερα αρα εχω κανει τουλαχιστον 130
Backflushing,αρα μεχρι να κλεισει μηνα σιγουρα θα εχει 150Χ 12 μηνες 1800!!!!!λες να αντεξει τοσο ..... για να δουμε τι θα δουμε
-
DioNiSis
- Μηχανή:: Gaggia Baby pid opv
- Μύλος:: Graef cm 702
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: δοκιμάζω συνεχώς
απο οτι διαβαζω εδω μεσα για το cafiza δεν κανει να ακουμπησει το πλαστικο του pf κατα τον καθαρισμο του, και στο κουτι που αγορασα γραφει πανω οτι ειναι διαβρωτικό.
θελω να ρωτησω, κατα το backflush στη gaggia οπου ο νεροχύτης κατω απο τη σχαρα ειναι πλαστικος, δεν υπαρχει περιπτωση να διαβρωθει απο το cafiza και τα υπολειματα που θα τρεξουν μεσα;
θελω να ρωτησω, κατα το backflush στη gaggia οπου ο νεροχύτης κατω απο τη σχαρα ειναι πλαστικος, δεν υπαρχει περιπτωση να διαβρωθει απο το cafiza και τα υπολειματα που θα τρεξουν μεσα;
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Θελω να εξηγήσω κάτι που έχω την εντύπωση ότι σε κάποιους δεν έχει γινει καταννοητό.
Κατα την εκχύλιση το νερό περναει από το μπόιλερ στην ηλεκτροβαλβίδα και από εκει κάνει μια διαδρομή μεχρι την ντουζιέρα.
Οταν σταματαμε την εκχύλιση τα υπολείματα του καφέ οδηγούνται αντίστροφα από το πορταφίλτερ στην ντουζιέρα, από την ντουζιέρα στην ηλεκροβαλβίδα και από εκεί απορίπτονται μέσω μιας β΄διαδρομής στο λεκανάκι της αποχέτευσης.
Αυτό σημαινει ότι ή διαδρομή από την ηλεκτροβαλβίδα μεχρι την ντουζιέρα είναι κατά ένα μέρος κοινή και για το καθαρό νερό της εκχύλισης αλλά και για τα υπολείματα του καφέ που οδηγούνται αντιστροφα προς στο λεκανάκι.
Επομένως το backflush δεν γινεται μόνο για να διατηρηθεί καθαρή η ηλεκτροβαλβίδα αλλά κυρίως γίνεται για να μην «μολύνεται» το νερό που χρησιμοποιούμε για την εκχύλιση (λόγω της κοινής διαδρομής), με μπαγιάτικα έλαια συσσωρευμένα από προηγούμενες εκχύλισεις, και μας καταστρέφει την γεύση.
Κατα την εκχύλιση το νερό περναει από το μπόιλερ στην ηλεκτροβαλβίδα και από εκει κάνει μια διαδρομή μεχρι την ντουζιέρα.
Οταν σταματαμε την εκχύλιση τα υπολείματα του καφέ οδηγούνται αντίστροφα από το πορταφίλτερ στην ντουζιέρα, από την ντουζιέρα στην ηλεκροβαλβίδα και από εκεί απορίπτονται μέσω μιας β΄διαδρομής στο λεκανάκι της αποχέτευσης.
Αυτό σημαινει ότι ή διαδρομή από την ηλεκτροβαλβίδα μεχρι την ντουζιέρα είναι κατά ένα μέρος κοινή και για το καθαρό νερό της εκχύλισης αλλά και για τα υπολείματα του καφέ που οδηγούνται αντιστροφα προς στο λεκανάκι.
Επομένως το backflush δεν γινεται μόνο για να διατηρηθεί καθαρή η ηλεκτροβαλβίδα αλλά κυρίως γίνεται για να μην «μολύνεται» το νερό που χρησιμοποιούμε για την εκχύλιση (λόγω της κοινής διαδρομής), με μπαγιάτικα έλαια συσσωρευμένα από προηγούμενες εκχύλισεις, και μας καταστρέφει την γεύση.