Αγορά μηχανής μέχρι 600 ευρώ.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Re: Αγορά μηχανής μέχρι 600 ευρώ.
Εφόσον έχεις αρκετούς καφέδες με ζεστό αφρόγαλα,θα σου πρότεινα και εγώ την Nuova simonelli Oscar.
Αυτήν είχα εξ'αρχής στον νου μου,αν ήθελες αρκετά καφεδάκια.
Είναι η πιο φθηνή ΗΧ μηχανή που κυκλοφορεί χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι δεν είναι και καλή.
Πολύ τίμια μηχανή και είναι ανώτερη απο μια silvia-baby.
Μπορείς να κάνεις πολλούς καφέδες εν συνεχεία και να ζεσταίνεις γάλα χωρίς πρόβλημα.
viewtopic.php?f=5&t=2293&hilit
viewtopic.php?f=5&t=1817&hilit
Εάν ξεκινήσεις με μηχανή και προαλεσμένο καφέ τότε όταν θα πάρεις μύλο θα δεις και την διαφορά και γιατί προτείνουμε μύλο.
Δεν σε βρίσκω λάθος με τον μύλο.Απλά θα δυσκολευτείς-παιδευτείς στην αρχή να πάρεις καλούς καφέδες λόγο λάθους κοψίματος για την μηχανή που θα έχεις.Τέσπα.Κάποια στιγμή θα το βρείς.
@Delis
Δεν ξέρω γιατί σε προβληματίζει τόσο ο καθαρός πάγκος.Έχει τύχει να δείς σε κάποιο σπίτι κάτι άσχημο;
Οι περισσότεροι απο μας και είμαστε αρκετοί,δουλεύουμε με μύλο-μηχανή.Πιστεύεις οτι γίνεται χαμός στις κουζίνες μας και ότι όλη μέρα μαλώνουμε με την σύζυγο για αυτό το πράγμα;Ο πάγκος με λίγα λόγια γυαλίζει.
Απο σένα τον ίδιο εξαρτάται και όχι απο τα μηχανήματα.(Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι όταν κόβω καφέ,ο μύλος τον σκορπάει σε όλο το δωμάτιο)
Αυτήν είχα εξ'αρχής στον νου μου,αν ήθελες αρκετά καφεδάκια.
Είναι η πιο φθηνή ΗΧ μηχανή που κυκλοφορεί χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι δεν είναι και καλή.
Πολύ τίμια μηχανή και είναι ανώτερη απο μια silvia-baby.
Μπορείς να κάνεις πολλούς καφέδες εν συνεχεία και να ζεσταίνεις γάλα χωρίς πρόβλημα.
viewtopic.php?f=5&t=2293&hilit
viewtopic.php?f=5&t=1817&hilit
Εάν ξεκινήσεις με μηχανή και προαλεσμένο καφέ τότε όταν θα πάρεις μύλο θα δεις και την διαφορά και γιατί προτείνουμε μύλο.
Δεν σε βρίσκω λάθος με τον μύλο.Απλά θα δυσκολευτείς-παιδευτείς στην αρχή να πάρεις καλούς καφέδες λόγο λάθους κοψίματος για την μηχανή που θα έχεις.Τέσπα.Κάποια στιγμή θα το βρείς.
@Delis
Δεν ξέρω γιατί σε προβληματίζει τόσο ο καθαρός πάγκος.Έχει τύχει να δείς σε κάποιο σπίτι κάτι άσχημο;
Οι περισσότεροι απο μας και είμαστε αρκετοί,δουλεύουμε με μύλο-μηχανή.Πιστεύεις οτι γίνεται χαμός στις κουζίνες μας και ότι όλη μέρα μαλώνουμε με την σύζυγο για αυτό το πράγμα;Ο πάγκος με λίγα λόγια γυαλίζει.
Απο σένα τον ίδιο εξαρτάται και όχι απο τα μηχανήματα.(Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι όταν κόβω καφέ,ο μύλος τον σκορπάει σε όλο το δωμάτιο)
-
nikosn2010
Και οποιοσδηποτε αλλος μπορει να μας βοηθησει,θα το εκτιμουσα ιδιατερος!
- Βαγγελης ο καφετζης
Για την gaggia achille.Δεν είναι μια εύκολη μηχανή που να μπορείς να κάνεις πολλούς καφέδες,λόγο λειτουργίας.Lever.
Είναι κάτι πολύ διαφορετικό.Επίσης αυτό το μοντέλο έχει μερικά προβληματάκια.Υπάρχουν καλύτερες lever,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει.
Είναι κάτι πολύ διαφορετικό.Επίσης αυτό το μοντέλο έχει μερικά προβληματάκια.Υπάρχουν καλύτερες lever,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει.
-
nikp81
Εγω προτεινω την silvia γιατι ειναι δοκιμασμενη μηχανη απο πολυ κοσμο , και το αποτελεσμα στο φλυτζανι ειναι εξαιρετικο..
Προσωπικά δε θα προτεινα σε καποιον νεο χρηστη να παρει ΗΧ λογω της ιδιαιτεροτητας να πετύχεις τη σωστη θερμοκρασια με cooling flash κτλ..
Βαγγελη αν εχω λαθος διορθωσε με μιας που εχεις και εμπειρια με τις ΗΧ..
Προσωπικά δε θα προτεινα σε καποιον νεο χρηστη να παρει ΗΧ λογω της ιδιαιτεροτητας να πετύχεις τη σωστη θερμοκρασια με cooling flash κτλ..
Βαγγελη αν εχω λαθος διορθωσε με μιας που εχεις και εμπειρια με τις ΗΧ..
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου (αντίστροφα αυτή τη φορά από το ποστ της simonelli
)
Κατα την γνώμη μου είναι σαφώς πιό εύκολο το cooling flush σε μια ΗΧ, από το temperature surfing σε μία με θερμοστάτη.
Η θερμική σταθερότητα της μηχανής είναι πολύ ανώτερη, όπως και η ένταση αλλά και η ποιότητα του ατμού.
Ο χειριστής της θα πίνει σαφώς ποιοτικότερους καφέδες ( είτε εσπρεσσο, είτε καπουτσίνο) από ότι με μια Silvia ή μια Gaggia.
Εγώ σήμερα, αν διεθετα για μηχανή περι τα 600 ευρώ αυτήν θα αγόραζα! (μόνο αν διέθετα αρκετά περισσότερα θα κοίταζα αλλού)
Απλως επειδή είναι μια μηχανή που δίνει δυνατότητα για καλό καφέ θα φρόντιζα να την ζευγαρώσω και με έναν καλό μύλο που να μην την φρενάρει...
Κατα την γνώμη μου είναι σαφώς πιό εύκολο το cooling flush σε μια ΗΧ, από το temperature surfing σε μία με θερμοστάτη.
Η θερμική σταθερότητα της μηχανής είναι πολύ ανώτερη, όπως και η ένταση αλλά και η ποιότητα του ατμού.
Ο χειριστής της θα πίνει σαφώς ποιοτικότερους καφέδες ( είτε εσπρεσσο, είτε καπουτσίνο) από ότι με μια Silvia ή μια Gaggia.
Εγώ σήμερα, αν διεθετα για μηχανή περι τα 600 ευρώ αυτήν θα αγόραζα! (μόνο αν διέθετα αρκετά περισσότερα θα κοίταζα αλλού)
Απλως επειδή είναι μια μηχανή που δίνει δυνατότητα για καλό καφέ θα φρόντιζα να την ζευγαρώσω και με έναν καλό μύλο που να μην την φρενάρει...
-
nikosn2010
Οπως εχω προαναφερει ειμαι ασχετος!8α μπορουσατε με μου εξηγησετε τι ειναι οι μηχανες HX και ποιες οι διαφορες τους απο την κατηγορια της silvia h' classic!
Τι ειναι το cooling flash kaθως και τι ειναι το temperature surfing?
Τι ειναι το cooling flash kaθως και τι ειναι το temperature surfing?
- Βαγγελης ο καφετζης
Νίκο θα χρειαστεί να κανείς μια αναζήτηση στο forum να λύσεις τις απορίες σου για μερικά πράγματα να μην μπερδεύουμε τα νήματα.
Διάβασε λίγο το θέμα με την ορολογία στις μηχανές εσπρέσο για 5 βασικα πράγματα.
Θα συμφωνήσω επίσης απόλυτα με τον Γιάννη.
Νικ81 είναι πολύ πιο εύκολο τελικά να "βρεις" την κατάλληλη θερμοκρασία για να εκχυλίσεις με ΗΧ,από ότι ακούγεται ακόμη και χωρίς το θερμόμετρο στο group.
Ίσως καλύτερα και από db μηχανή αν έχεις το θερμόμετρο.
Διάβασε λίγο το θέμα με την ορολογία στις μηχανές εσπρέσο για 5 βασικα πράγματα.
Θα συμφωνήσω επίσης απόλυτα με τον Γιάννη.
Νικ81 είναι πολύ πιο εύκολο τελικά να "βρεις" την κατάλληλη θερμοκρασία για να εκχυλίσεις με ΗΧ,από ότι ακούγεται ακόμη και χωρίς το θερμόμετρο στο group.
Ίσως καλύτερα και από db μηχανή αν έχεις το θερμόμετρο.
- Delis
- Όνομα: Παντελης
- Μηχανή:: MOD. BRERA
- 2η Μηχανή:: CLASSIC PID
- Μύλος:: ASCASO I2
- 2ος Μύλος:: K3 TOUCH
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA
αν διαβασεις την τελευταια μου γραμμη θα δεις οτι λεμε το ιδιο..nikp81 έγραψε:Φιλε delis με μια baby και εναν ascaso κανεις πολύ καλυτερο καφε απο την brera και στο λεω με σιγουρια ..
δεν του προτεινα την brera σαν καλυτερη λυση αλλα σαν πιο φτηνη και απλη μηχανη που θα μπορουν ολοι να την δουλευουν και θα φτιαχνουν πολλα και γρηγορα καπουτσινακια..
ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΒΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑSCASO ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΦΕ, ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...
- Delis
- Όνομα: Παντελης
- Μηχανή:: MOD. BRERA
- 2η Μηχανή:: CLASSIC PID
- Μύλος:: ASCASO I2
- 2ος Μύλος:: K3 TOUCH
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA
εχω πολλα παραδειγματα φιλων που κανουν μια κουζινα ρδελο, σιγουρα υπαρχουν και αλλοι που ειναι πιο προσεκτικοι οπως κι εγω παντα ειχα κανονικη μηχανη και δεν τα εκανα χαλια αλλα οπως ειπα εχω δει πολλα..Βαγγελης ο καφετζης έγραψε: @Delis
ξαναλεω οτι επειδη εχω και απο τις δυο μηχανες οτι την ευκολια και την καθαριοτητα της brera δεν την εχεις με καμια αλλη μηχανη,οπως και την ποιοτητα-γευση στο φλιτζανι δεν την εχεις με καμια brera..
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...
-
nik16v
- Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Delonghi KG79
- Οι καφέδες μου:: Portioli Espresso Extra Bar
Πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι