Ποιά Gaggia να πάρω?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
nikatsip

Re: Ποιά Gaggia να πάρω?

Δημοσίευση από nikatsip » Πέμ Δεκ 27, 2012 9:24 am

lio14 έγραψε:Εκεί που καταλήγω στην Evolution, διαβάζω λίγο παραπάνω και επιλέγω την baby...ξαναδιαβάζω λίγο πιο μετά και καταλήγω στην classic...
Τί θα γίνει ρε παιδιά...???? :a013:
Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος που έχει αισθανθεί έτσι χαχ
lio14 έγραψε:Στο μόνο που εχω αποφασίσει είναι στον μύλο, ascaso i mini i2...
Κατάλαβα οτι η Classic είναι ανώτερη ποιοτικά και κατασκευαστικά και απο την Baby και απο την Evolution... αλλά για λόγους χρημάτων θέλω να πάρω την Evolution...θα είναι λάθος με το μύλο που εχω επιλέξει...???
Απ'ότι έχουν πεί άτομα με περισσότερη γνώση επι του θέματος, δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους η Classic απο την Baby, ίσως να διατυπώθηκε νωρίτερα και σε αυτή τη συζήτηση. Οι διαφορές τους είναι στον εξωτερικό σκελετό (μεταλλικό η Classic - πλαστικό η Baby) και στην ρυθμιζόμενη βαλβίδα πίεσης. Η evolution ίσως (λόγω κόστους) είναι υποδεέστερη και απο τις δύο, αλλά δε γνωρίζω να σου πώ που πραγματικά οφείλεται αυτό.
Τώρα, όσον αφορά στο μύλο, λογικά θα είσαι μια χαρά.
lio14 έγραψε: Θα πετυχαίνω ικανοποιητικά 2πλά εσπρεσσάκια που πίνω ή να κάνω υπομονή μπας και πέσει η τιμή της classic ή της baby...???
Το σίγουρο είναι οτι δεν θα υπάρχει τόσο -αισθητά- μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα. Όσον αφορά στην τιμή, δεν ξέρεις εάν θα πέσει και πόσο σύντομα μπορεί να συμβεί αυτό...

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Πέμ Δεκ 27, 2012 10:06 am

Ευχαριστώ nikatsip...
Δυστυχώς δεν πρόλαβα μια καλή πρόσφορα που είχε το amazon πριν κανα μηνα για τη baby...τώρα την έχει γύρω στα 192 ευρά και την Evolution 132 ευράκια...Ελλάδα έχει 205 και 160 αντίστοιχα...απ'τη μία δε θέλω να μπλέξω με εξωτερικό και αποστολές απο Αγγλία(είναι και το πατριωτικό που θέλω να στηρίζω την ελληνική οικονομία) αλλά απο την άλλη και τα 40 ευρουλάκια διαφορά είναι κάτι στις μέρες μας...
Όποιος έχει κάτι άλλο να πει για την Evolution και τα 2πλά μου εσπρεσσάκια σε σχέση με τη baby-classic ας το πει τώρα, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα... :a016:

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Πέμ Δεκ 27, 2012 12:12 pm

viewtopic.php?f=5&t=355#p3599

Η σημαντικότερη διαφορά της evolution-pure-colour 3way solenoid valve.
Επίσης και τα πλαστικά κομμάτια που έχει το group και εμφανίστηκαν θέματα με αποκόλληση.

lio14
Όνομα: Λεονάρδος
Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
2η Μηχανή:: Illy Francis X3
Μύλος:: Quamar M80E
2ος Μύλος:: Ascaso i2
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες

Δημοσίευση από lio14 » Παρ Δεκ 28, 2012 12:32 am

Η γλυκιά τυρρανική αγωνία μου τελικά ελαβε τέλος... :clap:
Μόλις παρήγγειλα την Gaggia Evolution απο http://www.liveyourhome.gr/full_product ... 1322390698 και τον μυλο ascaso i mini i2 απο http://www.shop.solino.gr/Grinder/Ascas ... Black.html ...

tzogistas
Όνομα: Panos
Μηχανή:: Gaggia baby
2η Μηχανή:: Dolce gusto//Izzy
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt / diaforoi dokimastikoi

Δημοσίευση από tzogistas » Κυρ Δεκ 30, 2012 6:11 pm

Μιας κ μετα απο διαβασμα του φορουμ κατεληξα κ γω σε καποια gaggia μπορει καποιος να μας διαφωτισει.Εψαξα οσο μπορουσα αλλα δε μπορω να βρω τι διαφορες εχουν οι:

-Gaggia Evolution 159$$
-Gaggia Baby 205$$
-Gaggia Espresso Dose 187$$
-Gaggia espresso Color 170$$

Αυτες εχω βρει σε νορμαλ $$ για την τσεπη μου αφου εχω καταλαβει οτι 8α χρειαστει να παρω κ μυλο για να απολαυσω σωστο καφε. Το 8εμα ειναι ποια απο αυτες αξιζει περισσοτερο και γιατι?? Το συστημα dosing προσωπικα δε νομιζω οτι αξιζει αν με τα ιδια $$ παιρνω καποια καλυτερη μηχανη. Επισης η OPV χρησιμευει μονο στο να μη σταζει νερο η ντουζιερα πριν και μετα την εκχυλιση η και καπου αλλου? Επισης ποια απο αυτες τις μηχανες την δια8ετει? Αν 8ελετε πειτε μου την αποψη σας τουλαχιστον να πιασουν τοπο τα χρηματα.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Δεκ 30, 2012 6:44 pm

Πας για την Gaggia Classic από amazon.co.uk στις 169.99 λίρες με τα μεταφορικά μέσα που είναι μια χαρά τιμή.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... d_i=468294
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Κυρ Δεκ 30, 2012 6:45 pm

Καλησπέρα φίλε.
Μάλλον δεν έψαξες στο παρόν forum. :)
viewtopic.php?f=5&t=355&hilit#p3599
viewtopic.php?f=2&t=1555
viewtopic.php?f=5&t=283&hilit
και πολλά ακόμη.
Εν συντομία 5 πράγματα απο τα μέρη της μηχανής
viewtopic.php?f=5&t=2052

tzogistas
Όνομα: Panos
Μηχανή:: Gaggia baby
2η Μηχανή:: Dolce gusto//Izzy
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt / diaforoi dokimastikoi

Δημοσίευση από tzogistas » Κυρ Δεκ 30, 2012 7:12 pm

Christos έγραψε:Πας για την Gaggia Classic από amazon.co.uk στις 169.99 λίρες με τα μεταφορικά μέσα που είναι μια χαρά τιμή.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... d_i=468294

Cristos εαν αναφερεσαι σε μενα απλα προτιμω απο ελλαδα για το 8εμα της εγγυησης.

@Βαγγελης ο καφετζης φιλε μου εψαξα το φορουμ αρκετα αλλα μαλλον δεν εψαξα το βασικοτερο.. (το λινκ που μου εδωσες για την ορολογια) Για μενα η ΟΡV δεν ειναι κ τοσο απαραιτητη μιας κ πολυ ευκολα μπορω να την προσ8εσω αργοτερα εαν χρειαζεται τοσο πολυ. Αυτο παλι που δεν ειχα καταλαβει κ ουτε τωρα πληρως ειναι το τι κανει η 3 way valve.Εκτονονει την περισσεια νερου μολις σταματαμε την εκχυλυση για να μην σταζει η εχει κ καποιο αλλο νοημα. Επισης σε αυτες τις μηχανες που αναφερω καποιες γραφουν : * Βαλβίδα για να μη στάζει κ καποιες αλλες * Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα που βοηθάει ώστε τα κατάλοιπα του καφέ να απορρίπτονται ευκολότερα . Στην ουσια προκειται για το ιδιο πραγμα την τριοδη βαλβιδα? Επισης opv ποια μοντελα εχουν?

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Κυρ Δεκ 30, 2012 7:22 pm

Ναι την ίδια βαλβίδα θα εννοούν μάλλον.Είναι μια ευκολία και είναι καλό η ύπαρξη της,η οποία προϋποθέτει και backflush για τον καθαρισμό της.
Ρυθμιζόμενη Opv έχει μόνον η classic.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Δεκ 30, 2012 7:34 pm

tzogistas έγραψε:...
Αυτο παλι που δεν ειχα καταλαβει κ ουτε τωρα πληρως ειναι το τι κανει η 3 way valve.Εκτονονει την περισσεια νερου μολις σταματαμε την εκχυλυση για να μην σταζει η εχει κ καποιο αλλο νοημα. Επισης σε αυτες τις μηχανες που αναφερω καποιες γραφουν : * Βαλβίδα για να μη στάζει κ καποιες αλλες * Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα που βοηθάει ώστε τα κατάλοιπα του καφέ να απορρίπτονται ευκολότερα . Στην ουσια προκειται για το ιδιο πραγμα την τριοδη βαλβιδα? Επισης opv ποια μοντελα εχουν?
OPV έχουν όλες. Ρυθμιζόμενη OPV έχει μόνο η Classic.

Την 3-way ή solenoid valve την έχουν μόνο η Baby και η Classic.
Εκτονώνει την πίεση από το group μετά το πέρας της εκχύλισης, ώστε να μπορείς να ξεκουμπώνεις το pf αμέσως, τραβάει την περίσσεια νερού από το πάνω μέρος του puck ώστε αυτό να βγει τελείως στεγνό άμα είναι σωστή η εκχύλιση (που δεν βοηθάει μόνο για θέματα καθαριότητας αλλά βοηθάει και ως διαγνωστικό βοήθημα), απομονώνει πιο καλά το group head από το boiler σε σχέση με ένα απλό ελατήριο-τάπα (brew-valve) και άρα αυτό δεν στάζει, τέλος καθαρίζει πιο εύκολα με backflushing αντί για λύσιμο που θέλει η brew-valve.

Τώρα, άμα λένε ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα όπως γράφεις παραπάνω για τις Gaggia εννοούν αυτήν (3-way βαλβίδα) και κάπου και εμένα έχει πάρει το μάτι μου το "Βαλβίδα για να μη στάζει" αλλά είναι κάπως χοντροκομμένη περιγραφή. Τεσπά, όπως έγραψα και παραπάνω μόνο η σειρά των Baby και η Classic την έχει.
tzogistas έγραψε:...
Cristos εαν αναφερεσαι σε μενα απλα προτιμω απο ελλαδα για το 8εμα της εγγυησης.
...
Ακόμα και να προκύψει κάποιο θέμα με την εγγύηση, άμα είσαι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, μόνο χρόνο θα χάσεις στην χειρότερη περίπτωση. Η μηχανή θα επιδιορθωθεί πάντως άμα ΕΣΥ είσαι σε θέση να διεκδικήσεις τα καταναλωτικά δικαιώματα σου. Επιπρόσθετα, μην ξεχνάς ότι δεν μιλάμε για αγορά από οποιοδήποτε μαγαζί του εξωτερικού αλλά από το amazon.co.uk.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση